Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek fazla kişi tarafından bilinmeyen ve üreticilerin de ön plana çıkarmadığı birçok gizli özelliği bulunuyor. Bu özellikler kullanıcılar tarafından keşfedildikçe telefon daha yararlı ve kullanışlı hale gelmeye başlıyor. Xiaomi telefonların da çok bilinmeyen bazı özellikleri bulunuyor. Telefonun inceleme yazılarında ya da web sitesinde yazmasa da bazı küçük ayar değişikliği ile aktif hale getirilebiliyor ve telefonu oldukça kullanışlı yapabiliyor. Bu özelliklerin çoğunu kullanabilmek için telefonun geliştirici seçeneklerini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Geliştirici Seçeneklerini Açma

Xiaomi telefonların bazı özellikleri standart ayarında tüm kullanıcılara açık olarak sunulurken bazı özellikler ise kullanıcı isteğine bırakılıyor. Geliştirici özelliğini aktif hale getirdiğinizde birçok gizli özelliğe de ulaşmış oluyorsunuz.

Bunun için öncelikle telefonun “Ayarlar” uygulamasına giriş yapıyorsunuz. Ardından “Telefon Hakkında” seçeneği ve telefonun modeliyle ilgili kısımla devam ediyorsunuz. Ekrandaki yönlendirmeleri takip ederek Xiaomi geliştirici seçenekleri aktif hale getirebiliyorsunuz.

YouTube Müzikleri Arka Planda Çalma Özelliği

YouTube, Premium üyeliği dışındaki kullanıcılarına arka planda müzik dinleme özelliğinin kullanılmasına izin vermiyor. Ancak Xiaomi telefonların Müzik uygulaması, YouTube müziklerini arka planda çalmanıza imkan sağlıyor.

Bunun için öncelikle “Müzik” uygulamasını açıyorsunuz. Uygulamanın güncelliğini kontrol ediyorsunuz. Eğer son dönemde bir güncelleme geldiyse güncellemenizde fayda bulunuyor. Uygulamanın sağ alt köşesinde “İzle” butonu bulunuyor. Eğer bu butonu göremiyorsanız, sol menüde bulunan “Ayarlar”dan “Gelişmiş Ayarlar” seçeneğini seçiyorsunuz ve “Çevrimiçi İçerik Hizmetleri” ayarını aktif hale getiriyorsunuz. Daha sonra uygulamayı kapatıp tekrar açmanız gerekiyor. Açtığınızda “İzle” butonunun aktif olduğunu görüyorsunuz.

“İzle” butonuna bastığınızda YouTube içerisindeki müziklerin listelendiğini görüyorsunuz. Arama satırını kullanarak buradan istediğiniz müziklere ulaşma imkanınız bulunuyor. Bunun sonrasında uygulamayı kullanarak müziklerinizi arka planda dinlemeye başlayabiliyorsunuz.

xiaomi telefonda bilinmeyen ozellikler teknosa

Yazıları Sağa Yaslama Özelliği

Xiaomi telefonların pek bilinmeyen özellikleri arasında yazıları sağa yaslama özelliği de bulunuyor. Bu özellik daha çok Arapça harfler kullanan ya da yazıları farklı tasarımda görmek isteyen kullanıcılara fayda sağlıyor.

Yazıları sağa yaslama özelliğini kullanabilmek için öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapıyorsunuz. Daha sonra “Ek Ayarlar” seçeneğinden “Geliştirici Seçenekleri” kısmını seçiyorsunuz. “RTL Ekran Düzeni Yönü”nü aktif hale getirdikten sonra yazıları ekranın sağına yaslayarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Sahte Konum Özelliği

Sahte konum özelliği birçok kullanıcının ilgisini çeken konuların başında geliyor. Bu özellik Xiaomi telefonlarda üçüncü parti uygulamalar yardımıyla kullanılabiliyor.

Bu özellik sayesinde Play Store üzerinden indireceğiniz bir Sahte Konum ya da Fake GPS uygulamasını kullanarak kendinizi belirlediğiniz herhangi bir konumda gösterebiliyorsunuz. Böylece Swarm, Facebook, Letgo gibi konum bazlı çalışan uygulamalarda lokasyonunuz farklı bir yer olarak görünüyor. Bu sayede bölgesel bilgilere bu şekilde erişebiliyorsunuz.

Bunun için Xiaomi telefonunuzdan Geliştirici Ayarları aktif hale getirip indirdiğiniz herhangi bir Fake GPS uygulamasını kullanmasına izin vermeniz yeterli oluyor. Öncelikle “Ayarlar” uygulamasına giriş yapıp “Ek Ayarlar”dan “Geliştirici Seçenekler” alanını seçiyorsunuz. Ardından “Sahte Konum Uygulaması Seçin” seçeneğini tıklayarak seçtiğiniz uygulamaya izin veriyorsunuz.

Seç ve Dinle Özelliği

Xiaomi telefonlarda bulunan “Seç ve Dinle” özelliği sayesinde yolda giderken ya da yazıları okuyamayacağınız farklı bir şeyler yaparken ekrandaki yazılanları dinleyebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Ekranda yer alan öğeleri parmağınızla seçtikten sonra hepsini sesli olarak dinleyebiliyorsunuz.

Bunun için öncelikle “Ayarlar” uygulamasından “Ek Ayarlar” ve ardından “Erişilebilirlik” menüsüne giriş yapıyorsunuz. Burada yer alan seçenekler arasından “Seç ve Dinle” özelliğini aktif hale getirdiğinizde artık seçili alanları okumak yerine dinleme seçeneğine sahip oluyorsunuz.

Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde ekranın altında erişilebilirlik düğmesi çıkıyor. Bu düğmeye dokunduğunuzda ekrandaki yazıları dinleyebiliyorsunuz. Xiaomi Seç ve Dinle özelliği oldukça işe yarayan ancak pek fazla kişi tarafından bilinmeyen özellikler arasında yer alıyor.

Uygulama Gizleme Özelliği

Bazen telefonumuzda kullandığımız uygulamaların başkaları tarafından görünmesini isteyemeyebiliyoruz. Uygulamayı silmeden sadece bizim göreceğimiz şekilde gizlememiz içimizi rahatlatan bir özellik oluyor.

Eğer bir uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanıza gerek kalmadan kullanmak istiyorsanız “Uygulama Gizleme” özelliği bu konuda yardımınıza yetişiyor. Bunun için “Ayarlar” uygulamasından “Uygulamalar” menüsüne ve ardından “Uygulama Kilidi” seçeneğine giriş yapıyorsunuz. Uygulama Kilidi sayesinde şifre, yüz tanıma ya da parmak izi güvenlik seçeneklerini kullanarak en fazla 14 uygulamayı kilitli bir şekilde saklayabiliyorsunuz.

Uygulama gizleme seçeneği ile koruduğunuz uygulamalardan herhangi bir şekilde bildirim de almadığınız için içiniz rahat olabiliyor. Eğer telefonunuzu sizin dışınızda başkalarının da bazen bir şeylere bakmak için kullanma durumu oluyorsa uygulama gizleme özelliği sayesinde rahat edebiliyorsunuz.

Fotoğraflarda İstenmeyen Nesneleri Silme Özelliği

Xiaomi telefonların pek fazla bilinmeyen özellikleri arasında fotoğraflarda istemediğiniz nesneleri herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmanıza gerek kalmadan silebilme özelliği bulunuyor.

Bunun için fotoğraflarınızın bulunduğu “Galeri” uygulamasını açıyorsunuz ve düzenlemek istediğiniz fotoğrafınızı seçiyorsunuz. Ardından “Düzenle” dedikten sonra “Sil” seçeneğini seçiyorsunuz. Silinmesini istediğiniz nesnenin üzerini parmağınızla maviye boyayarak işaretliyorsunuz. İşaretlemeyi bitirdikten sonra “Tamam” dediğinizde seçtiğiniz nesnenin kaldırıldığını görüyorsunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken noktaların başında silmek istediğiniz nesnenin fotoğrafta başka bir şeyin hemen yanında ya da üzerinde olmaması geliyor. Sileceğiniz nesne başka bir şey ya da kişiyle bitişikse parmağınızla seçerken onu da seçebiliyor ve kalması gereken şeyin bir kısmını silebiliyorsunuz. Bu da fotoğrafın kötü görünmesine sebep oluyor. Bunun dışında kullanması oldukça kolay ve ihtiyaç duyulan bir özellik olarak dikkat çekiyor. Xiaomi telefonlarda bulunan bu silme özelliği birçok üçüncü parti uygulamadan daha başarılı sonuç verdiği için fotoğrafla uğraşan kullanıcılar için özellikle çok kullanışlı bir özellik oluyor.

Yukarıda Xiaomi telefonlarda bilinmeyen özellikler neler bilgi sahibi olduk.

Siz de en iyi Xiaomi marka telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
baz istasyonu nedir teknosa
Devamını Oku

Baz İstasyonu Nedir?

Günümüzde mobil iletişim hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında geliyor. Akıllı telefon ve tablet kullanımımız her geçen gün artmaya devam…
internet paylasimi teknosa
Devamını Oku

İnternet Nasıl Paylaşılır?

İnternet, hayatımızın vazgeçilmez parçalarının başında geliyor. Sahip olduğumuz teknolojik cihazların neredeyse tamamı internet bağlantısıyla çalışıyor ve gittiğimiz her…
whatsapp sozlesmesi nedir tekosa
Devamını Oku

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığında veri paylaşımı ve gizlilik…