Teknolojik cihazlar günümüzde çok hızlı gelişiyor. Bu gelişmelerin en büyüğü cep telefonlarında yaşanıyor. Hiç bir zaman yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarımızla artık sadece iletişim kurmuyoruz. Aynı zamanda iş toplantılarına ve eğitimlere katılıyoruz, arkadaşlarımızla sosyalleşiyoruz ve günlük alışverişlerimizi yapabiliyoruz. Teknoloji çağında hayat çok hızlı akıyor. Bu hıza ayak uydurabilmek için zamanımızı da verimli kullanmamız gerekiyor. Bu ihtiyacımızdan, cep telefonlarının teknolojisi de artmaya devam ediyor. Cep telefonu kullanımının artması sadece özelliklerinin artmasına neden olmuyor. Aynı zamanda cep telefonu markaları da çoğalıyor. Son yılların en çok konuşulan ve en popüler cep telefonlarından biri de Çin’den tüm dünyaya yayılan Xiaomi markası oluyor. Xiaomi cep telefonları piyasaya girdikten sonra yapmış olduğu geliştirmeler ve uygun fiyat politikasıyla popülerliği günden güne artmaya başladı. Diğer cep telefonu markalarıyla rekabet edebilecek düzeye geldi. Şu anda sahip olduğu teknoloji ve özellikler, piyasadaki birçok telefonla eş değer olarak görülüyor. Kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşıladığı için memnuniyet seviyesi her zaman yüksek oluyor. Haydi siz de genel olarak Xiaomi cep telefonlarını yakından tanıyın.

Tasarım ve Ekran Kalitesi

Xiaomi cep telefonları fiyat olarak diğer telefonlara göre daha rekabetçi. Piyasada avantajlı fiyatlı telefonların genellikle daha kötü malzeme kalitesine ve standart tasarımlara sahip olduğunu görebiliyoruz. Oysa Xiaomi telefonlar, olabilecek optimum kalitede malzeme ile üretiliyor.

Xiaomi cep telefonları gelişmeye başladıktan sonra tasarım anlamında da yenilikler yaratmaya devam ediyor. Hatta yeni tasarımlarıyla Apple ve Samsung gibi telefonlar kadar iyi bir görünüme sahip oluyor.

Xiaomi cep telefonlarında yüksek çözünürlüklü ekran tercih edilmiyor. Bunun yerine Full HD çözünürlüğe sahip olarak üretiliyor. Bu durum çözünürlük rakamlarına göre olumsuz bir durum gibi görünse de fiyat performans oranına göre ihtiyaçları karşılayabilir seviyede oluyor. Xiaomi cep telefonlarının ekran parlaklığı da güneş ışığı altında en iyi performansı veriyor. Bu konudaki tek olumsuz durum polarize güneş gözülüğü ile yaşanıyor. Güneş gözlüğü takarken telefonunuza yan açıdan baktığınızda ekranı karanlık olarak görebiliyorsunuz.

Xiaomi Cep Telefonlarının Farkı Kamera Özelliklerinde Başlıyor

Xiaomi cep telefonlarının ana kamerasının performansı olumsuz yorum göremeyeceğiniz en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

İyi ışık altında fotoğraflarınızda en ufak detayları görebiliyor ve profesyonel görünüm sağlayan derinlikler katabiliyorsunuz. Renklerin canlılığı ve yansımalar sayesinde fotoğraflarınız kaliteli bir fotoğraf makinesiyle çekilmiş gibi görünüyor.

Ayrıca düşük ışıklı ortamlarda çekim yaptığınızda da etkileyeci görüntüler elde edebiliyorsunuz.

Xiaomi cep telefonlarını yakından tanıyın diye anlattıklarımıza ek olarak, Xiaomi cep telefonlarının az bilinen özellikleri neler biraz da onlardan bahsedelim.

Youtube Müzikleri Arka Planda Dinleyebiliyorsunuz

Normal cep telefonlarında Youtube uygulamasından müzik dinlerken başka bir uygulamaya giriş yaparsanız Youtube otomatik olarak kapanıyor. Bu durum telefonunuzda müzik dinlerken başka bir şey yapamamamıza ve bildirimleri görüp cevap veremememize neden oluyor. Ancak Xiaomi cep telefonlarında durum bu şekilde olmuyor. Xiaomi cep telefonlarının az bilinen özelliklerinden biri Youtube müziğin arka planda dinlenebiliyor olması. Eğer cep telefonunuzda bunu yapamıyorsanız bazı ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Öncelikle müzik uygulamanızın güncelliğini kontrol etmelisiniz. Eğer güncel uygulamaya sahip değilseniz uygulamalar menüsünden müzik uygulamanızı güncelliyorsunuz. Daha sonra müzik uygulamasının izleme seçeneğinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer izleme seçeneği aktif değilse cep telefonunuzdan “Ayarlar” uygulamasına giriş yapıyorsunuz. “Gelişmiş Ayarlar” sekmesinden “Çevrimiçi İçerik Hizmetleri” menüsü üzerinden izleme seçeneğini görünür hale getirebiliyorsunuz. İzle menüsüne giriş yaptıktan sonra son oynatılanlara gelerek Google hesabınızla işlemlere devam ediyorsunuz. Müzik uygulamasının arama çubuğuna dinlemek istediğiniz müziğin ismini yazarak şarkıyı açabilirsiniz. Ardından bunu arka plana alabiliyorsunuz. Bundan sonra siz cep telefonunuzda diğer işlerinizi hallederken müziğinizi kesintisiz olarak dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

Fotoğraflarınızdan İstemediğiniz Şeyleri Silmek Xiaomi Cep Telefonlarıyla Çok Kolay

Akıllı telefonların geliştirilen özelliklerinin arasında en büyük yeri kamera kalitesi alıyor. Her yeni modelde kamera özellikleri hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Kamera özelliğinin yanı sıra cep telefonlarımızla çektiğimiz fotoğrafları yine cep telefonumuzdaki uygulamalarla düzenleyebilmek istiyoruz. Çünkü fotoğraflarımızı, özellikle sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmadan önce bazı düzeltmeler yapmamız ve görsel olarak güzel bir atmosfer oluşturmamız gerekebiliyor. Bazen de fotoğraf karesinin içinden istemediğimiz nesneleri silmemiz gerekiyor.

Xiaomi akıllı telefonların diğer telefonlara göre daha gelişmiş fotoğraf düzenleme uygulamaları bulunuyor. Bu sayede fotoğraflarımız üzerinde istediğimiz şekilde düzenleme yapabiliyoruz.

Gelişen cep telefonu teknolojisi sayesinde bütün telefonlar fotoğraf düzenleme imkanı sağlıyor. Ancak fotoğraf üzerinden bir şeyi silmek için Photoshop gibi profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanmak zorunda kalıyoruz.

Xiaomi cep telefonlarının az bilenen özelliklerinden biri de bu tarz işlemleri herhangi bir ek uygulama indirmeden yapabiliyor olmamız.

Bunu yapabilmek için öncelikle telefonumuzun “Galeri” uygulamasına giriş yapıp düzenlemek istediğimiz fotoğrafı seçiyoruz. Daha sonra ekranın altında yer alan “Düzenle” seçeneğini tıkladığımızda “Sil” sekmesini seçiyoruz. Bu aşamada karşımıza iki seçenek çıkıyor olacaktır. Eğer aldığımız notlar üzerinde bir düzenleme yapmak istiyorsak “Satır Sil” seçeneğini, fotoğraf üzerinde düzenleme yapıyorsak “Nesne Sil” seçeneğini tercih ediyoruz.

Son aşamada silmek istediğimiz şeyin üzerini parmağımızla boyamak kalıyor. Bu aşamada boyadığımız alan maviye dönüşüyor ve silinecek yeri görebiliyoruz. Daha sonra boyalı obje fotoğrafımızdan tamamen siliniyor.

Buradaki en can alıcı nokta ise sildiğimiz fotoğrafın üzerinde herhangi bir oynama yapıldığının belli olmaması. Çünkü bunu yapabildiğimiz birçok cep telefonu uygulamasında ve Photoshop gibi profesyonel uygulamaları iyi kullanamadığımızda fotoğrafın üzerinde oynama yapıldığı belli olabiliyor. Xiaomi cep telefonlarında bu sorunu hiç yaşamıyorsunuz.

Yazıları İsterseniz Büyütebiliyor, İsterseniz Dinleyebiliyorsunuz

Cep telefonu ekranlarımız küçük olduğu için yazıları okumak genellikle zor olabiliyor. Ekrandaki yazıları okumaya çalışmak verimliliğimizi büyük oranda olumsuz olarak etkiliyor. Bunun için cep telefonu markaları ekranı büyütmek ya da yazılanları seslendirmek gibi alternatifler sunuyor.

Xiaomi cep telefonlarının az bilenen özelliklerinden biri yazıları istediğimiz büyüklük seviyesine ayarlamak ve bunu sabitleyebilmek.

Telefonumuzdaki yazıları büyütmek istiyorsak öncelikle “Ayarlar” uygulamasından “Ek Ayarlar” menüsüne giriş yapıyoruz. Bu alanda “Büyütme” seçeneğiyle devam ediyoruz. Ekranın sağ köşesinde beliren düğmeyle yazıları rahatça okuyabileceğimiz seviyeye kadar büyütebiliyoruz.

Bu ayarı yaptıktan sonra telefonumuzdan yazı okumak istediğimizde çift tıkladığımızda daha önce belirlediğimiz seviyeye kadar büyüyor. Böylece her defasında büyüklük seviyesini ayarlamamıza gerek kalmıyor.

Yazıları sesli olarak dinlemek istiyorsak “Erişebilirlik” menüsünden “Seç ve Dinle” seçeneğini tercih etmemiz gerekiyor. Böylece telefonumuzdaki notları ya da internet sayfalarını sesli bir şekilde duyabiliyoruz. Bu şekilde kendi günlük işlerimize devam ederken yazıları dinleyip cep telefonumuzu daha verimli bir şekilde kullanabiliyoruz.

Xiaomi Cep Telefonlarınızdan Wi-Fi Şifresini Kolayca Paylaşabiliyorsunuz

Bir arkadaşımızın evine gittiğimizde ya da misafir olarak arkadaşlarımız geldiğinde Wi-Fi şifresi bazen sıkıntı yaratabiliyor. Çünkü hiçbirimiz o uzun şifreyi ezbere bilemiyoruz. Evimizde sürekli internete otomatik olarak bağlı olduğumuz için ezbere bilsek bile unutabiliyoruz.

Şifremizi paylaşmamız gerektiğinde ise yoğun bir çaba sarfetmemiz gerekiyor. Bir yere kaydettiysek oradan okumaya çalışıyor ya da modemimizden okuyup arkadaşımızın yazmasını bekliyoruz.

Xiaomi cep telefonunun az bilinen özelliklerinden biri de bağlı olduğunuz Wi-Fi şifresini istediğiniz kişilerle paylaşabiliyor olmanızdır. Bunu yapabilmeniz için Xiaomi cep telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasından Wi-Fi bağlantınızı seçiyorsunuz. “Bağlı Olduğunuz Wi-Fi” üzerine dokunduğunuzda ekranınızda bir kare kod çıkıyor olacaktır. Bu kare kodu arkadaşınız kendi telefonundan okuttuğunda Wi-Fi ağınıza kolaylıkla bağlanacaktır.

Xiaomi cep telefonlarını yakından tanıyın diye mümkün olduğunca özelliklerinden bahsetmeye çalıştık.

Siz de çok farklı modellerdeki Xiaomi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kaybedilen iphone telefon nasil bulunur teknosa
Devamını Oku

Kaybedilen iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

Akıllı telefon teknolojisi gelişmeye devam ettikçe her türlü işimizi bu cihazlarla halletmeye başladık. Tüm belgelerimiz ve fotoğraflarımız gibi…
samsung a71 ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Samsung A71 Özellikleri Nelerdir?

Orta segment akıllı telefon piyasasında lider olan Samsung, yerini sağlamlaştırmak için her yıl daha kullanışlı telefonlar çıkarmaya devam…
Devamını Oku

Akıllı Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Cep telefonlarının yavaşlamaya başlaması pek çok kullanıcıyı meşgul eden bir problem. Günlük mesajlaşma trafiğinden önemli bir dosyanın gönderimine,…