Akıllı telefon sektörünün lider oyuncularından biri olan Samsung, çıkardığı çok fazla model telefonuyla her kesimden kullanıcıya hitap etmeyi başarıyor. İster düşük bütçeli isterseniz de pahalı bir telefon almak isteyin, Samsung’da ihtiyacınızı karşılayan bir telefon modeli mutlaka bulunuyor. Her şey ne tür bir telefon aradığınıza ve ne kadarlık bir bütçeniz olduğuna bağlı olarak değişiyor. Peki Samsung telefonlar içerisinde en iyileri hangileri diye merak ediyorsanız hadi hep birlikte bakalım.

En İyi Samsung Telefonlar Hangileri?

Galaxy S21 Ultra, bu noktada Samsung’un en son akıllı telefonu olarak yer alıyor. Galaxy S21 ve Galaxy S21 Plus, dinamik ekranları, hızlı işlemcileri ile başlı başına etkileyici modelleri arasında bulunuyor.

Özellikle Galaxy A52 ve Galaxy A32 modellerinin piyasaya sürülmesiyle uygun fiyata yüksek performanslı telefonlar sunduğu için bunlar da popüler seçenekler arasında yer alıyor.

Samsung’un katlanabilir telefonlarını düşünecek olursak, Galaxy Z Fold 3, 120 Hz ekran yenileme hızı ve dev ekranıyla Samsung telefon serileri arasında etkileyici bir yerde duruyor.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra, en iyi Samsung telefonlar arasında en üst sırada yer alıyor. Android telefonlar arasında en iyi performans sonuçlarını veren işlemciye sahip Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Note serisinin dışında S Pen’i destekleyen ve üretkenliğinizi daha da artırmayı amaçlayan ilk telefon olmasıyla dikkatleri tamamen üzerine çekiyor.

Galaxy S21 Ultra’nın ekranı, yaptığınız işe göre ekran yenileme hızını değiştirebiliyor. 10 Hz ile 120 Hz arasında değerlerde yenileme hızı bulunuyor. Kaydırma işlemleri sırasında yüksek yenileme hızı sağlarken daha durağan işlerde düşük yenileme hızına geçiyor. Bu şekilde dinamik bir ekrana sahip olması önemli derece pil tasarrufu sağlıyor.

Galaxy S21 Ultra’nın arkasında iki telefoto lens bulunuyor. Bunlardan biri 3X zoom, diğeri de 10X zoom yapabiliyor. Bu lenslerle birlikte Samsung zoom lensleri en iyi kullanan akıllı telefon üreticisi olma özelliğini korumaya devam ediyor.

samsung telefonlar icerisinde en iyileri hangileri teknosa

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Galaxy S21 Ultra piyasaya sürülene kadar Galaxy Note 20 Ultra, Samsung’un en iyi telefonu olarak görülüyordu. Samsung’un Galaxy Note 20 modelinde sunduğu tüm gelişmeler göz önüne alındığında, tablet telefon birleşimi olan phablet hayranları için mükemmel bir seçim olmaya devam ediyor.

Galaxy Note 20 Ultra’nın en dikkat çekici özelliklerin başında, telefonu kullanma amacınıza göre otomatik olarak ayarlanan dinamik ekran yenileme hızı geliyor. Telefonda verimlilik odaklı başka özellikler de bulunuyor. S Pen, 9 ms’ye düşürülen gecikme ile her zamankinden daha duyarlı olması ve S Pen için bir yuva içermesi bu özellikler arasında sayılabiliyor. Telefon ayrıca Snapdragon 865 Plus yonga seti ile destekleniyor. Bu yıl Snapdragon 888 gelmiş olmasına rağmen hala mükemmel bir performans sergiliyor.

Galaxy Note 20 Ultra’nın ağır kamera çıktısına alışmak biraz zaman alıyor. Ancak Samsung 2021 yılında Note serisi için yeni bir telefon piyasaya sürmediği için Galaxy Note 20 Ultra, hala alabileceğiniz en iyi phablet olmaya devam ediyor.

Samsung Galaxy S21

Galaxy S21’in Samsung’un amiral gemilerinden biri olmasının başlıca nedeni olarak çok uygun fiyatlı olmasını söyleyebiliyoruz.

S21’de kasanın plastik olması ve micro SD kart kullanılmaması düşük fiyatlı olmasını sağlayan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca geri ölçeklenmiş çözünürlüğe sahip 6,2 inç ekran çok iyi bir performans sergilemiyor. Buna rağmen, yaptığı göreve göre değişkenlik gösteren dinamik ekran yenileme hızı iyi olan özellikleri arasında bulunuyor. Galaxy S21’i cazip kılan özelliklerinden biri de tıpkı S21 Ultra’da olduğu gibi, bir Android telefon için en iyi performansı sağlayan Snapdragon 888 yonga setine sahip olması oluyor.

Kendi sınıfının karşılaştırılabilir modellerine göre iyi performans gösteren kameralarının da olması, telefona astronomik ücretler ödemek istemeyenler için en iyi seçenekler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Fold 3, yeni sürümüne hem iç hem de dış ekranına 120 Hz yenileme hızına sahip ekran eklendikten sonra Samsung’un birinci sınıf katlanabilir telefonu olma özelliğini korumaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Galaxy Z Fold 3’de, IPX8 su geçirmezlik derecesi bulunuyor. Bu özelliği diğer benzeri telefonlardan kendini oldukça ayrı bir yere taşıyor. Ayrıca alüminyum gövdesi ile eskisinden daha sağlam dururken, Gorilla Glass Victus ekran kullanılması, çizilme ve diğer hasarlar konusunda oldukça korunaklı bir yapıya büründürüyor.

Samsung’un yaptığı en iyi şeylerden biri, daha fazla uygulama üreticisinin yazılımlarını Galaxy Z Fold 3’ün katlanabilir ekranıyla çalışacak şekilde optimize etmeye ikna etmesi oluyor. Spotify, TikTok gibi popüler uygulamaların Z Fold 3 için benzersiz tasarımlarını kullandığını görüyorsunuz. S Pen desteğinin de bu telefonlara eklenmesi oldukça kullanışlı hale getiriyor. Çünkü Galaxy Z Fold 3’ün ana ekranı çizim yapmak ve not almak için çok fazla alan imkanı sağlıyor. Bu konudaki tek büyük dezavantaj ise, kalemin isteğe bağlı bir aksesuar olarak sunulması oluyor.

Samsung Galaxy A52 5G

Samsung’un orta segment telefon serisinde şu anda Galaxy A52 5G liderliği taşıyor. Galaxy A serisi, S serisinden daha düşük fiyatla piyasaya sunuluyor olsa da, bu telefonları ön plana çıkaran birçok temel özellik buluyorsunuz.

Galaxy A52’nin dinamik yenileme hızına sahip bir ekranı bulunmuyor ancak 120 Hz’lik yenileme hızı ve 6,5 inç’lik ekranı iyi bir performans çıkartıyor. Kamera özellikleri kendi fiyat aralığındaki diğer telefonlara göre iyi sonuçlar vermese bile, yine de oldukça çekici çekimler yapabiliyorsunuz. Galaxy A52’nin sahip olduğu Snapdragon 750G yonga seti, tatmin edici pil ömrü ve telefonla birlikte gelen şarj cihazı kullanıcılarının takdirini kazanıyor.

Yukarıda Samsung telefonlar içerisinde en iyileri hangileri sorusuna cevaplar verdik.

Siz de en iyi Samsung telefonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
internet paylasimi teknosa
Devamını Oku

İnternet Nasıl Paylaşılır?

İnternet, hayatımızın vazgeçilmez parçalarının başında geliyor. Sahip olduğumuz teknolojik cihazların neredeyse tamamı internet bağlantısıyla çalışıyor ve gittiğimiz her…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
iphone 14 beklentileri teknosa
Devamını Oku

iPhone 14 Beklentileri

Yeni bir yıla girmemizle birlikte Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olması beklenen iPhone 14 ile ilgili söylentiler de…