Gelişen ev eşyaları teknolojisi her konuda işimizi kolaylaştırmaya başlıyor. Akıllı robot süpürgeler, pek hoşlanmadığımız ve bizi fiziksel olarak da fazlasıyla yoran evin süpürülmesi işinde oldukça fayda sağlıyor. Robot süpürgelerin son yıllarda çok fazla tercih edilmesi onu en popüler ev aletleri arasına sokuyor. Günümüzde çok fazla sayıda robot süpürge markaları ve modelleri piyasadaki yerini alıyor. Bunların bazıları teknolojik açıdan gelişmişken, bazılarının ise çok fazla özelliği bulunmuyor. Performans açısından yerlerdeki tozu, evcil hayvanlardan doğan kiri ve diğer tüm pisliği kolaylıkla toplamasını bekliyoruz. Temizlik yeteneğinin güçlü olmasının yanı sıra sezgisel program ayarlarının yapılabilmesi ve navigasyon özelliği de önemli noktalardan biri oluyor. Bu sayede hem daha verimli temizlik yapabiliyor hem de karşısına çıkan engellere çarpmadan ilerleyebiliyor. Bazı robot süpürgeler içerisindeki tozu ve kiri kendi kendine boşaltıp temizliğine devam edebiliyor. Bu tarz özellikleri olan robot süpürgelerin en iyisi olduğu her zaman söylenemiyor ancak özellik bakımından onları en çekici süpürgeler arasına sokuyor. Yeni bir robot süpürge almak istiyorsanız, bu özellikler arasında kendinizi kaybolmuş hissedebiliyorsunuz. En çok özelliğe sahip olanlarla, fiyat bakımından en uygun olmanı seçme arasında kalabiliyorsunuz. Bu konuda kendiniz için en iyi olanı seçmek için biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda robot süpürge markaları neler olduğu konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

Roborock S4 Max

Akıllı robot süpürgeler konusunda fiyatı ve sahip olduğu özellikleri bakımından Roborock S serisi modeller en iyi süpürgeler arasında yer alıyor. Uygun fiyatları, kullanışlı özellikleri ve hepsinden önemlisi mükemmel temizleme performansı nedeniyle mevcut robot süpürgeler arasında en iyilerden biri olarak görülüyor.

Zemindeki en ufak kırıntıları neredeyse tamamını eksiksiz alabiliyor. Evcil hayvan kılları ile ilgili yapılan kullanıcı testlerinde en iyi performansı gösteren robot süpürgeler arasında bulunuyor. Evinizi oldukça hızlı haritalandırıyor ve akıllı cihaz uygulamasında evinizin odalarını oluşturmak, robot süpürgeyi bu odalar arasında yönlendirmek oldukça kolay bir hale geliyor. hatta her oda için belli bir temizlik saati de ayarlayabiliyorsunuz.

Roborock S7

Akıllı robot süpürgelerde kullanıcılar tarafından en çok istenen özelliklerin başında paspas yapabilme özelliği geliyor. Evin süpürülmesi işinde çok iyi sonuçlar alırken bir de paspas yaparak zemin temizliğini tamamlaması işlerimizi çok kolaylaştırıyor. İkisinin bir arada bulunduğu akıllı robotlara hibrit modeller deniyor.

Roborock S7’ye kadar piyasaya çıkan hibrit akıllı robotlar gittikçe iyileşen performans sergilese de, harika sonuçlar ortaya çıkartamıyordu. Roborock S7 ise, temizlik sırasında sizin gözetlemenize gerek kalmadan yerleri süpürüp paspaslamak için gerçekten güvenilebilecek en iyi cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Bunun nedenlerinin başında S7’nin halınızın üzerinden olduğunu bilmesi ve halının ıslanmaması için paspas pedini kaldırıp herhangi bir su sızıntısını önleyebilmesi oluyor.

Roborock S7, robot süpürge olarak hızı ve temizlik gücü ile oldukça iyi bir performans sergiliyor, ancak evcil hayvan kılları konusunda çok tatmin etmeyebiliyor. Halılara kıyasla sert zeminlerde çok daha iyi çalışıyor. Bu, halılarda kötü olduğu anlamına gelmiyor aslında. Çünkü piyasadaki diğer robot süpürgelerle karşılaştırıldığında yine iyi sonuçlar veriyor. Haritalama konusunda sahip olduğu özellikler tüm kullanıcıları memnun ediyor. Hem evi süpüren hem de paspaslayabilen akıllı robot süpürge arayanların en çok tercih ettiği modeller arasında bulunuyor.

robot supurge markalari hangileri teknosa

iRobot Roomba j7

iRobot’un en yeni ürünlerinden biri olan Roomba j7, engellerden kaçınma teknolojisi bakımından piyasadaki en iyi robot süpürgelerden biri olarak görülüyor. Bu teknoloji sayesinde, yerde bulunan kablolar ya da kıyafetler gibi günlük nesneleri temel olarak algılayabiliyor ve bunlardan uzak durabiliyor. Bu özelliğin ana yararlarından biri de, evcil hayvan sahiplerini ilgilendiriyor. Evcil hayvanınız kazalara meyilliyse ve evinizi pislemişse Roomba j7, bunu fark ediyor ve evin diğer alanlarına yayılmaması için ondan kaçınabiliyor.

Roomba j7’yi diğer robot süpürgelerden farklı kılan bir diğer özelliği de makine öğrenimi teknolojisi oluyor. Her koşulda sürekli olarak öğrenebiliyor ve bu da onu gerçekten akıllı robot süpürge sınıfına sokuyor. Bu robot süpürgenin emiş gücü, ufak kırıntılarda ve kedi kumu gibi büyük döküntülerde mükemmele çok yakın sonuçlar veriyor. Evcil hayvan kılı olarak bakıldığında ise, piyasada ondan çok daha iyi sonuçlar veren robot süpürgeler bulunuyor.

iRobot Roomba i3+

Roomba i3+, iRobot markasının en uygun fiyata sahip ancak sahip olduğu kendi kendini temizleme özelliği ile kullanıcılarını memnun eden akıllı robot süpürgeler arasında yer alıyor. İçerisindeki kiri ve tozu, belli bir kapasiteye ulaştıktan sonra haznesine kendisinin boşaltması sayesinde hem performans bakımından düşmüyor hem de her temizlikten sonra içini boşaltmanıza gerek bırakmıyor.

Roomba i3+, yapılan birçok kullanıcı testinden de mükemmel sonuçlarla ayrılıyor. Sadece kedi kumu gibi nesnelerin temizliğinde çok kötü performans sergiliyor. Bunun dışındaki konularda güçlü performansıyla çoğunlukla tam not alıyor.

Roomba i3+, akıllı ev sistemleri olan Alexa ve Google Asistan ile uyumlu olarak çalışıyor. Bu sayede akıllı evinizi oluştururken robot süpürgenizi de kontrol edebileceğiniz cihazlar arasına ekleyebiliyorsunuz. Temizlik programınızı istediğiniz gibi oluşturup, diğer akıllı ev cihazlarınıza bağlayarak birlikte uyum içerisinde çalışmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Samsung VR5000

Samsung VR5000, Wi-Fi kontrol sistemiyle ev temizliğindeki yükünüzü alabilecek robot süpürge olarak öne çıkıyor. Uygun fiyatına rağmen yüksek emiş gücü ve diğer özellikleriyle robot süpürge almak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Zikzak, otomatik ve kenar modlarıyla her odanız için farklı bir temizlik işlemi gerçekleştirebiliyor. Güçlü sensörleri herhangi bir eşyaya çarpmasını önlerken güvenli ve sağlam bir şekilde uzun süre kullanabileceğiniz cihazlar arasında bulunuyor.

Bu yazımızda robot süpürge markaları hangileri bazı öneriler vermeye çalıştık.

Siz de teknolojik donanımlara sahip robot süpürgeleri incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kondansator nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kondansatör Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir elektrik ve elektronik devre elemanları olan kondansatörler, piyasada kapasitör olarak da anılıyor. Bir devreye bağlandıklarında elektrik enerjisini…
yazilimcilar icin macbook onerileri teknosa
Devamını Oku

Yazılımcılar için Macbook Önerileri

Genellikle uzaktan çalışan bir yazılımcıysanız, yazılım için en iyi dizüstü bilgisayarları en az bir kez araştırmış olmalısınız. Küresel…
router nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Router Nedir? Ne İşe Yarar?

Router, birden fazla bilgisayar, sunucu ya da ağ bağlantısı cihazını birbirine bağlayan ve birbiriyle haberleşmesini sağlayan cihazlar olarak…