Mobil cihazların kullanımı arttıkça bilgisayarlardan telefonlara doğru yönelim artabiliyor. Gittiğimiz her yerden kolaylıkla işlem yapabilme özgürlüğü ve kullanım anlamında sadeleşmesi bizi cezbetmeye devam ediyor. Kullanıcıların mobil cihazlara daha fazla yönelmesiyle birlikte teknoloji üreticileri de bu konuya çok fazla ağırlık veriyor. Özellikle oyun dünyası artık sadece bilgisayarlar üzerinde dönmüyor. Mobil oyun teknolojisi, kullanıcı sayısının günden güne artmasıyla gelişmeye devam ediyor. İlk çıktığında sadece bilgisayar üzerinden oynanabilen ve tüm dünyada fenomen haline gelen oyunların ilk sırasında PUBG geliyor. Online olarak gerçek kişilerle birlikte oynadığımız oyun, kısa sürede kendi fanatik kitlesini oluşturmayı başarıyor. Artan mobil kullanımı ve oyuncuların ısrarlı talepleri üzerine oyun üreticileri de buna karşılık veriyor ve PUBG Mobile böylece piyasaya sürülüyor. PUBG, çok oyunculu oynanan FPS yani First Person Shooter oyunu olarak geçiyor. İlk mobil versiyonu piyasaya çıktığında fazla ilgi görmeyen oyun, çeşitli geliştirmelerle daha fazla kullanıcı kitlesini kendine çekebilmeyi başardı ve uzun süredir uygulama marketlerindeki en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Yeni haritalar ve karakter aksesuarlarının düzenli olarak geliştirilmesiyle zirvedeki yerini korumayı başarıyor.

PUBG Mobile Nasıl Yüklenir ve Kurulur?

PUBG Mobile oynayabilmek için öncelikle akıllı telefonunuza uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bunun için telefonunuzun uygulama marketinden PUBG Mobile uygulamasını indiriyorsunuz. Uygulamanın depolama alanı boyutu normal oyunlara göre çok yüksek olduğu için telefonunuzun boş depolama alanını kontrol etmeniz faydalı oluyor. Ayrıca en az indirilen dosya boyutu kadar internet kullanımı olacağı için hücresel internetinizi kontrol etmek ya da kablosuz ağ bağlantısı bulmak oyunu indirirken oldukça iyi oluyor.

Oyunu indirdikten sonra giriş yaptığınızda kurulumu yapmanız isteniyor. Önce başlangıç menüsünden oynayacağınız karakterin cinsiyetini seçiyorsunuz. Daha sonra karakterin saç, kıyafet ve aksesuar seçimleriyle kurulumu tamamlıyorsunuz. Oyunu ilk defa oynuyorsanız başlangıçta oyun puanınız olmadığı için ücretli olan seçimleri yapamıyorsunuz ancak oynadıkça ve kazandıkça yeni şeyler alıp karakterinizi daha gösterişli hale getirebiliyorsunuz.

Karakterinizi hazırladıktan sonra sol üst köşede yer alan “Başla” butonuna basarak oyunu aktif hale getiriyorsunuz.

PUBG Mobile Nasıl Oynanır?

Oyunun başında bir alan içerisinde tüm oyuncuların toplanması bekleniyor. Oyun 100 kişilik gruplarla oynanıyor. Yapılan geri sayımla ne zaman oyunun başlayacağı bilgisi gösteriliyor. Ardından bir uçakla tüm oyuncular harita üzerinden geçiyor. Bu sırada haritanın neresinde olduğunuzu görebiliyorsunuz. Sağ üst köşede harita küçük bir pencerede gösteriliyor. Bu pencereye tıkladığınızda haritanın tam boyutu ekrana geliyor. Harita üzerinde ineceğiniz yeri seçebiliyor ardından tekrar uçak görüntüsüne döndüğünüzde hedefe ne kadar yakın olduğunuzu görebiliyorsunuz.

Harita üzerinde istediğiniz zaman iniş yapabiliyorsunuz. Karakterinizi havada yönlendirerek hangi noktaya ineceğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Belli bir seviyeye geldiğinde paraşüt otomatik olarak açılıyor ve iniş yapıyorsunuz. İniş yaptıktan sonra eğer bir takım olarak katılmadıysanız tam anlamıyla herkes kendi başının çaresine bakıyor. Harita üzerindeki evlere girip odalardaki silah, mühimmat, çelik yelek ve ilk yardım çantası gibi işinize yarayacak malzemeleri toplamaya başlıyorsunuz.

Bu noktadan itibaren önemli olan oyunun sonuna kadar hayatta kalmanız oluyor. Bunun için karşınıza çıkan diğer oyuncularla savaşıyor ve onları oyun dışında bırakmaya çalışıyorsunuz. Oyun başlarda geniş bir haritaya sahipken belli sürelerde daralmaya başlıyor. Burada oyuncuların daralan alan içerisinde kalıp birbirleriyle karşılaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

pubg-mobil nasil oynanir teknosa

PUBG Mobile İpuçları

PUBG Mobile oynarken özellikle son 15 ya da 20 kişi arasına kaldıysanız alan gittikçe daralmış ve heyecanınız daha da artmış anlamına geliyor. Oyundan aldığınız keyif bu noktadan sonra biraz daha artmaya başlıyor. Sıralamada biraz daha yükselmek için daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Oyunda az kişi kaldığında ve oyun alanı da daraldığında oyuncuların pusu kurma ihtimali biraz daha yükseliyor. Özellikle keskin nişancı silahına sahip oyuncular bir yerlerde saklanıp pusu kurmuş olabiliyorlar. Bu nedenle son kişiler arasına kaldığınızda biraz daha dikkatli olmanız ve savunmaya öncelik vermeniz gerekiyor. Hareket ederken ve bir rakibinizi gördüğünüzde önceliği saklanmaya ve yerinizi belli etmemeye çalışıyorsunuz. Kendinizi gizleyeceğiniz çalılar bile bu noktada en büyük yardımcınız olabiliyor.

PUBG Mobile oyuncuları genellikle sonlara doğru dairelerin ucunda kalmayı tercih ediyor. Daralan oyun alanının ortaları daha kalabalık olduğu ve oyun alanının içine girmek isteyen oyuncular daha savunmasız oldukları için bu noktalar hem savunmasız rakiplerinizi oyun dışına atabilmek hem de kalabalık bir çatışma ortamından uzaklaşmak için daha kullanışlı oluyor. Eğer oyun alanının dışından içeri doğru girmeye çalışıyorsanız çizginin hemen içerisinden gelecek olan saldırılara karşı daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Rakiplerinize karşı saldırganca hareket ederek savunmasız kalmak yerine sakinliğinizi sonuna kadar korursanız daha yüksek sıralamaya ulaşabiliyorsunuz.

PUBG Mobile Aparatı Nedir?

PUBG Mobil oyununu oynamaya başladığınızda saatlerce elinizden bırakamıyorsunuz. Aldığınız keyiften dolayı zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmuyorsunuz. Akıllı telefonlarda oyun oynamak ne kadar eğlenceli olsa da kullanım açısından bir oyun konsolunun verdiği konforu sunmuyor. Bu nedenle yön tuşları ve ateşleme kullanımı açısından bir noktadan sonra rahat edemeyebiliyorsunuz. PUBG gibi FPS oyunları oynarken daha fazla konfor sağlamak için bu oyunlarla uyumlu bir şekilde çalışan aparatlar son dönemde oldukça ilgi çekiyor. Bu aparatlar sayesinde oyuncular yön tuşlarını kullanırken ve silah ateşleme hareketlerini daha kolay yapabilir hale geliyor. Oyun deneyimini farklı boyuta taşıyan aparata sadece telefonunuzu yerleştiriyorsunuz ve tetik ayarını yukarıya sabitliyorsunuz. Elinize tam olarak oturduğu için oyun oynarken büyük bir rahatlık yaşıyorsunuz.

Yukarıda PUBG Mobile nasıl oynanır elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık.

Siz de keyif alarak oyun oynayabileceğiniz en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
jbl kulaklik onerileri teknosa
Devamını Oku

JBL Kulaklık Önerileri

Çalışırken, spor yaparken ya da günün herhangi bir anında kendimizi dış ortamdan soyutlamak istediğimizde sıklıkla başvurduğumuz cihazlarımızdan biri…
PlayStation 4 guncelleme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PlayStation 4 Güncelleme Nasıl Yapılır?

Evde eğlenceli vakit geçirmekten bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şeylerin başında konsol oyunları oynamak geliyor. Yorucu bir iş gününün…