Gün geçtikçe kalabalıklaşan şehir hayatı sağlığımızı ciddi anlamda tehdit etmeye başlıyor. Sayısı sürekli artan araçlardan çıkan egzoz dumanı, kış aylarında evlerin bacalarından çıkan duman ve daha birçok etmenden dolayı hava kirliliği artmaya devam ediyor. Hepimizin dikkat ettiği şey dışarıdaki ortamın hava kirliliği oluyor. Tüm değerlendirmeler ve yorumlar bunun üzerine yapılıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre iç ortamların hava kirliliği seviyesi dışarının yaklaşık 5 katı seviyesinde gösteriyor. Kapalı ortamlarda duman gibi kirliliği gözümüzle göreceğimiz bir durum olmadığı için bunun farkına varmamız oldukça güç görünüyor. Gittikçe şehirleşen hayatımız artık daha fazla kapalı ortamlarda geçiyor. Evde, okulda, iş yerinde, sinema ya da spor salonu gibi sosyal aktivitelerde hep kapalı mekanların içinde oluyoruz. Bundan dolayı farkında olmasak da devamlı olarak kirli havaya maruz kalıyoruz. Bu da ilerleyen zamanlarda solunum yolu rahatsızlıklarına ve hatta akciğer hastalıklarına yakalanmamıza neden oluyor. Eskiden sadece astım ya da solunum yolu rahatsızlıkları olan kişilerin kullandığı hava temizleyici, artık tüm evlerin vazgeçilmez cihazları arasında yer alıyor. Çünkü soluduğumuz her havanın temiz ve ferah olması hastalıklardan korunmak için en önemli ihtiyacımızın başında geliyor. Hem sağlığımızı korumamıza hem de yaşam kalitemizi artırmamıza fayda sağlıyor. Hava temizleyici yaşam alanlarımıza fayda katıyor.

Virüs ve Bakterileri Yok Ediyor

Özellikle salgın hastalıklar hava yoluyla daha çok bulaşıyor. Hastalığa neden olan virüs ve bakteriler havada dolaştığı için daha kolay kapabiliyoruz. Kapalı alanları her ne kadar dışarıyla bağlantısı olmayan yerler olarak görsek de, havalandırmadan ya da içeriye giren insanlardan dolayı virüs ve bakterilerin de ortamda bulunmasına engel olamıyoruz. Hava temizleme makineleri burada devreye giriyor ve ortamda bulunan tüm virüs ve bakterileri yok edebiliyor.

Toz Partiküllerden Uzak Tutuyor

Astım ve solunum yolu hastalıklarının tetiklenmesini sağlayan ana nedenlerden biri tozlu ortamlar oluyor. Evlerimiz ve iş yerlerimizde bulunan koltuk, yatak, halı ve mobilyalar başta olmak üzere tüm eşyaların toz tutma özelliği bulunuyor. Eşyaların üzerinde bulunan tozlar sürekli havada uçuştuğu için aldığımız nefesle birlikte sağlığımızı tehdit etmeye başlıyor. Hatta en fazla toz toplayan eşyaların başında halılar geliyor ve günümüzde birçok insan sırf bu yüzden evinde mümkün olduğunca halı kullanmamaya çalışıyor.

Bu arada toz partikülleri sadece sağlığımızı olumsuz olarak etkilemiyor. Aynı zamanda eşyalarımıza da zaman içerisinde zarar veriyor. Antika eşyalar, beyaz eşyalar ve teknolojik cihazlar tozdan en çok etkilenen eşyalarımız oluyor. Beyaz eşyalarımız ve teknolojik cihazlarımızın bir süre sonra arızalanma nedenlerinin başında tozun elektronik devreleri tıkaması geliyor.

Hava temizleyiciler kapalı mekanlardaki toz sorununu çözme konusunda etkili sonuçlar veriyor. İçlerinde bulunan özel tasarım toz filtreleri sayesinde en küçük partikülleri bile yakalayarak temizlenmesini sağlıyor. Bu sayede bulunduğunuz ortamda aldığınız her nefeste tazeliği ve ferahlığı hissediyorsunuz.

hava makinesi ne faydalar saglar teknosa

Küf ve Rutubet Sorunu İçin Air Purifier

Hava temizleyici için piyasadaki bir diğer isim air purifier oluyor. Air purifierler havadaki fazla nemi alma konusunda da yaşam alanlarımıza katkı sağlıyor.

Havada bulunan fazla nem, ortamda küf ve rutubet oluşmasına neden oluyor. Bu oluşan nem ve rutubet, evin çeşitli yerlerinde küf ve mantarın birikmesi gibi sorunlara yol açıyor. Bu sorundan kurtulmanın en etkili yolu havadaki nem oranını azaltmakta yatıyor. Hava temizleme makinesi air purifierler, bulunduğu ortamdaki nem oranını analiz ediyor ve olması gereken ideal seviyeye gelmesi için çalışıyor. Bunun için hassas sensörlere sahip olarak üretiliyor. Sürekli çalışan sensörler, ortamda bir dengesizlik varsa bunun giderilmesi için çalışmasını sağlıyor.

Özellikle rutubet birçok eklem ve solunum yolu rahatsızlıklarının oluşmasına neden oluyor. Bundan kaynaklı hastalıklardan kurtulmak için hava temizleme makinesi oldukça fayda sağlıyor.

Rahatsız Edici Kokuları ve Dumanı Gideriyor

Sadece kafe, okul, iş yeri gibi dışarıdaki kapalı mekanlarda değil evimizde de rahatsız edici kokulara maruz kalabiliyoruz. Ortamda içilen sigara gibi maddeler varsa ya da yemek yapılıyorsa kokudan kurtulmak için iyi bir şekilde havalandırılması gerekiyor. Çünkü kokular bir süre ortamda kaldığında eşyalara ve üzerimize sinmeye başlıyor. Bu da ortamdan çıksak ya da kokuya neden olan şeyleri kaldırsak bile yaşadığımız rahatsızlığın devam etmesine neden oluyor. Sorunun çözümü için genellikle ortam kokuları kullanılmaya çalışıyor. Ancak ortam kokuları kalıcı çözüm getirmiyor. Daha çok kötü kokuyu baskılayarak güzel bir koku yaymaya ve sizi geçici olarak rahatlatmaya yarıyor.

Hava temizleyici ortamda bulunan kötü kokuların giderilmesinde en etkili cihazların başında geliyor. Yeni nesil cihazlarda bulunan özel karbon filtre sayesinde kötü kokular içeride hapsediliyor ve ortamın havasının ferahlamasını sağlıyor.

Kötü kokuların yanı sıra evde sigara, nargile ya da puro gibi maddeler kullanılabiliyor. Bunların ortaya çıkardığı duman, kapalı mekanlarda çok rahatsız edici oluyor. Hem kendi sağlığımızı hem de bizimle birlikte ortamda bulunan ve sigara kullanmayan kişilerin sağlığını olumsuz olarak etkiliyor. Son dönemde piyasaya çıkan akıllı hava temizleme makineleri havadaki dumanın temizlenmesi konusunda da çok etkili oluyor.

Zararlı Gazlardan Koruyor

Dışarıdaki kirli havanın pencere ya da kapılardan girmesinin yanı sıra evimizde kendimizin yaptığı bazı şeyler de zararlı gazların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bunların başında boya badana ve temizlik geliyor. Evimizin temziliği ve hijyeni için yaptığımız bu işlerde kimyasal maddeler kullanılıyor. Her kimyasal madde de dışarıya zararlı gazlar ortaya çıkarıyor. Bu gazların çoğunluğu kimyasal içerikli olduğu için kanserojen oluyor.

Evimizde kullanacağımız hava temizleme makinesi ile sağlığımıza zarar veren zehirli gazlardan da kurtulmuş oluyoruz.

Ruh Halimizi Düzeltiyor

Aldığımız havanın kalitesi ruh halimizi doğrudan etkilen faktörlerden biri oluyor. Hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımız için yeterince oksijen almamız gerekiyor. Oksijen seviyesi düştükçe enerjimiz azalıyor, kendimizi yorgun hissetmeye başlıyoruz ve depresif bir ruh haline bürünüyoruz. Tatillerde daha enerjik olmamızın nedeni de buna dayanıyor. Temiz havanın bol bulunduğu yerlere tatile gittiğimizde normalden daha az uyuduğumuz halde sabahları enerjik uyanıyor ve gün boyu bunu koruyabiliyoruz.

Evimizde kullanacağımız hava temizleme makinesi ile temiz hava soluduğumuzu bilmek içimizi rahatlatıyor ve sakinleşmemizi sağlıyor. Özellikle son dönemde çıkan akıllı air purifierler ortam havasını analiz ederek iyileştirmeyi sağlıyor. Ürettiği negatif iyonları ortama vererek havanın temizlenmesini sağlıyor.

Hava Temizleyiciler ile Daha Sağlıklı Bedenlere Sahip Oluyoruz

İnsan yaşamı için hava en temel ihtiyaç olarak bulunuyor. Yemek yemeden ya da su içmeden günlerce yaşayabiliyoruz ancak nefes almadan birkaç dakikadan fazla duramıyoruz. Bu nedenle soluduğumuz havanın kalitesi de sağlığımız için önemli oluyor. Kirli hava bizi hemen hasta etmeyebiliyor. Astım ya da solunum yollarıyla ilgili rahatsızlığı olan kişiler bu durumdan hemen etkilenebilirken sağlıklı bedenler farkında olmayabiliyor. Ancak uzun vadede kötü hava kronik ve ciddi hastalıkların sebebi olabiliyor. Bulunduğumuz şartlar sağlığımızı olumsuz yönde etkiledikçe kendimizi korumanın yollarını aramaya başlıyoruz. Şehir yaşamı ve gelişen teknolojiyle birlikte günümüzün en önemli ihtiyaçlarından biri hava temizleme makinesi oluyor. Evimizde kullanmaya başlayacağımız hava temizleyicilerle hem beden hem de ruh sağlığımızı üst seviyelere çıkarabiliyoruz.

Yukarıda hava temizleyici ne fayda sağlar anlattık.

Sizler de en iyi hava temizleyicileri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yeni baslayan icin yoga teknosa
Devamını Oku

Yeni Başlayanlar İçin Yoga

Modern hayatın hızlı ve yoğun yaşamı hepimizin üzerinde çeşitli baskılara ve ruhsal ya da fiziksel sorunlar yaşamamıza neden…
sonbaharda spor tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Sonbaharda Spor Tavsiyeleri

Spor, sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz bir aktivite. Günlük yaşamın bir parçası haline getirildiğinde spor, fiziksel, psikolojik ve…
kulak ici kulaklik zararli mi teknosa
Devamını Oku

Kulak İçi Kulaklık Zararlı Mı?

Mobil teknolojik cihazların kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artık spor salonundayken, koşarken ve yürüyüş yaparken ya da…
pilates neden yapmali teknosa
Devamını Oku

Pilates Neden Yapılmalı?

Modern yaşamın getirdiği hareketsiz çalışma ortamları bedensel olarak birçok sorun yaşamamıza neden oluyor. Bu sorunlardan kurtulmak için vücudumuza…