Oppo, son dönemde piyasaya sunduğu yeni akıllı telefonlarla dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Oppo A52 telefonlar tek bir RAM ve bir hafıza kapasitesi seçeneğiyle yer alıyor. Kullanıcılarına 4 GB RAM ve 64 GB hafıza imkanı sunuyor. Ancak harici hafıza kartı takarak bunu artırabiliyorsunuz. Ayrıca alacakaranlık siyahı ve duru beyaz olarak iki farklı renk çeşidi bulunuyor. Oppo A52’yi yakından tanıyın diye sizler için daha da bilgiler vereceğiz.

Oppo A52 Telefonların Tasarımı Nasıl?

Oppo A52 modelinde diğer A serisi telefonlarına göre çok fazla değişiklik yapmamış gibi görünse de A52 telefonlarla daha şık ve daha modern bir görünüme kavuşuyor.

Boyutları iki elimizle kullanabileceğimiz büyüklüğe sahip olsa da ergonomik tasarımı sayesinde tek elle de kullanabiliyoruz. Çünkü dört kenarı da kavisli bir yapıda bulunuyor. Bu da telefonu daha rahat elimizde tutmamız sağlıyor.

Telefon tamamen plastik malzemeden yapılmasına rağmen tasarımı şaşırtıcı şekilde sağlam görünüyor. Ayrıca arka yüzeyi, uygulanan tasarım oyunları ile cam yüzey gibi görünüyor. Bu da telefona şık bir hava katıyor. Telefonun yan yüzeylerinin mat görünümü tasarımı kusursuz bir şekilde tamamlıyor.

Oppo A52 telefonların üst kenarında herhangi bir şey bulunmuyor. Alt kenarında ise telefonların büyük çoğunluğunda olduğu gibi kulaklık girişi, hoparlör ve mikrofonu bulunuyor. Oppo A52’de bulunan çift hoparlör, stereo ses kalitesi sunuyor.

Oppo A52 telefonlar 4 adet arka kameraya sahiptir. Kameralar telefonun arka yüzeyinde az da olsa çıkıntı yaratıyor. Metalik rengi arka yüzeyin kaplamasını tamamlayacak bir tasarımda bulunuyor. Kameraların yarattığı çıkıntı nedeniyle telefon masada tam yatay bir şekilde durmuyor ancak telefonun kaymasını da engelliyor.

Telefonların ön kamerası alışık olduğumuz gibi ortada bulunmuyor. 16 MP ön kamerası sol üst köşeye yerleştirilmiş durumda. Böylece telefonun tüm ekranı daha rahat görülebiliyor.

Oppo A52 telefonların parmak izi tanıma teknolojisi de yan yüzeyde yer alıyor. Sağ tarafta bulunan güç düğmesine iki kez bastığınızda parmak izi sensörü devreye giriyor.

oppo a52 teknosa

Oppo A52 Telefonların Ekranı

Oppo A52 telefonlarda kusursuz bir ekran deneyimi yaşanması hedefleniyor. Bu nedenle ön kamera ve kulaklık kısmı sol üst köşeye taşınmış bulunuyor. Ayrıca ekran kenarları da olabilecek en ince düzeyde tutulmuş. Parmak izi sensörü de yan tarafa alındığı için video izlerken ya da fotoğraflarınıza bakarken ekranda sizi engelleyecek hiçbir şey bırakmıyor. Full HD ekran çözünürlüğü ve 6,5 inç büyüklüğündeki ekran daha geniş bir yüzey hissiyatı yaratıyor.

Ekran parlaklığı tam olarak kapatıldığında bile güneş ışığı altında en uygun görüntüyü sunuyor. Buna ek olarak Oppo A52 telefonların otomatik parlaklık özelliği de çok iyi çalışıyor. Bu özellik sayesinde siz herhangi bir müdahalede bulunmadan ekran parlaklığı ortamın ışığına göre otomatik ayarlanıyor ve ekranı en iyi şekilde görebileceğiniz hale geliyor. Aynı zamanda ekranı her açıdan rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Oppo A52 Telefonların Performansı Nasıl?

Oppo A52 telefonlarda menü şekilleri ve kullanıcı ara yüzü güzel bir deneyim sunuyor. Güvenlik seçenekleri arasında parmak izi ve yüz tanıma sistemi bulunuyor. Her iki özellik de hızlı çalışıyor ve telefonun iki saniye gibi bir sürede açılmasını sağlıyor. Yüz tanıma sisteminde ortam ışığı azaldığında bu süre değişebiliyor.

Oppo A52 telefonların işlemcisi Snapdragon 665 SoC ve Adreno 610 GPU ile destekleniyor. Böylece telefonun kullanımı sırasında kusursuz bir performans sağlıyor. Uygulamaların açılması yaklaşık iki saniye gibi bir sürede gerçekleşiyor. Menüler arasında geçişler ve telefon ekranında gezinme deneyimi yumuşak bir tasarıma sahip.

Oppo A52 telefonlar mobil oyunseverlerin de beklentisini karşılayacak perfomansa sahip oluyor. Hızlı ve hareketli oyunlar orta ayarda oynandığında kusursuz bir şekilde çalışıyor. Oyunları yüksek ayarlara getirdiğinizde kısa süreli donmalar yaşanabiliyor.

Yüksek performanslı oyunlar oynadığınızda yaklaşık otuz dakika sonra telefon ısınmaya başlıyor. Ancak bu ısınma telefonu tutamayacak kadar çok olmuyor.

Oppo A52 Telefonların Pil Ömrü

Oppo A52 telefonlar 5000 mAh pil kapasitesiyle üretiliyor. Yüzde yüz pil şarjı yaklaşık bir ya da bir buçuk saatte tamamlanıyor. Dolu bir pil ile telefonu ortalama düzeyde kullandığınızda yaklaşık olarak bir gün süresince kullanılabiliyor. Ortalama kullanımda bir ya da iki saat video izleyebiliyor, yaklaşık bir saat oyun oynayabiliyor, sosyal medya akışınızı kontrol edip mesajlarınıza cevap verebiliyorsunuz. Bu şekilde telefonun pil ömrü rahatlıkla bir günün biraz daha üzerinde dayanıyor. Ekran parlaklığını düşük düzeyde ayarladığınızda aynı şekilde kullanımla bu süreyi iki güne çıkarabiliyorsunuz.

Oppo A52 Telefonların Kamera Performansı

Oppo A52 telefonların arkasında dört kamera bulunuyor. Gün ışığında on metre mesafeye kadar parlak ve canlı renklerle fotoğraf çekmenize olanak sağlıyor. Fotoğraf çektiğiniz karenin tüm detaylarını görebiliyorsunuz. Ancak on metreden daha uzak nesnelerde aynı detaylara hakim olamıyorsunuz. Biraz daha az detaylara ve keskinliğe sahip fotoğraflar elde ediyorsunuz. Ayrıca uzak nesnelerin netliği daha düşük oluyor.

Oppo A52 ile gece çekimi yapmak istediğinizde beklediğiniz performansı alamıyorsunuz. Gece fotoğraflarında derinlik kayboluyor ve uzaktaki nesneler üst üste biniyor. Yapay zekaya sahip kameralarla karşılaştırıldığında performansı onların çok uzağında kalıyor.

Oppo A52 telefonların selfie kamerası iyi çalışıyor. Hemen her ışıkta güzel bir performans elde ediyorsunuz. Keskinliği ve netliği iyi, temiz selfieler çekebilirken teninize ekstra bir parlaklık yansıtmıyor.

Oppo A52 telefonlar tasarım ve görünüm bakımından oldukça iyi değerlendirme notları alıyor.

Yukarıda Oppo A52’yi yakından tanıyın diye bilgiler paylaştık.

Siz de tüm Oppo telefonları birlikte incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ipad mini 6 ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

iPad Mini 6 ile Neler Yapabilirsiniz?

iPad Mini 6, küçük ama oldukça güçlü ve normal iPad’lerin yapabildiği pek çok şey yapılabiliyor. E-kitap okumak, Fortnite…
karekod nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Kare Kod Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefon kullanımı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası diyebiliyoruz. Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte mobil teknoloji alanında da…
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
apple ipad mini 64 gb teknosa
Devamını Oku

Apple iPad Mini 64 GB Özellikleri

Apple, en son piyasaya sunduğu iPad mini modelinin üzerinden yıllar geçtikten sonra bu modeli yeniledi. Günümüzün hızla gelişen…
uyap vatandas nedir teknosa
Devamını Oku

Uyap Vatandaş Portalı Nedir?

UYAP Vatandaş Portal, Türkiye genelindeki tüm vatandaşların kendileri adına açılmış ya da kendilerinin açtığı tüm adli ve idari…