Koronovirüs maskesi alırken çok dikkatli olun. Piyasada çok farklı kalitede ve fiyatta koronavirüs maskesi bulunuyor. Ancak düşük kalitede ve düşük fiyatta alınan bazı maskeler sizi Covid-19’dan tam anlamıyla korumuyor. Sağlığınızı kaybetmenize sebep oluyor. Peki koronavirüsten korunmak için maske seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İpuçları, yazımızda…

Koronavirüs Maskesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz: 8 Öneri

Uzun süredir hayatımızda olan koronavirüs nedeniyle, günlük yaşamımızda bir dizi önlem almamız gerekiyor. Bunlardan biri sosyal mesafe… İnsanlarla aramızdaki mesafeyi açmamız önemli. 2-3 metreden fazla kimseye yaklaşmamız gerekiyor. Çünkü virüs özellikle ağızdan çıkan damlacıklar yoluyla diğer kişilere bulaşabiliyor.

Bir diğeri ise temizlik… Özellikle ellerimizi düzenli aralıklarla, parmaklarımızın arasını da kapsayacak şekilde en az 20-30 saniye yıkamamız önemli. Maske, mesafe, temizlik olarak nitelendirilen üç önlem içerisinde belki de en önemlilerinden bir tanesi ise maske kullanımı… Ancak piyasada doğru maskenin hangisi olduğu ile ilgili farklı bilgiler yer alıyor. Bu nedenle maske alacak kişiler de doğru maskenin hangisi olduğu konusunda tereddüte düşebiliyor. Maske alırken dikkat etmeniz gereken 8 önemli nokta şöyle:

koronavirus maskesi turleri teknosa

1- Maskenin 3 Katlı Olması Gerekli

Koronavirüs’ten korunmak amaçlı alacağınız maskenin tek katlı değil üç katlı olması çok daha iyi. Üç katlı maskeler virüsü diğerlerine oranla daha fazla engelleyebiliyor. Katman sayısı arttığı için virüsün maskeden geçişi zorlaşıyor. Bu nedenle alım yaparken 3 katlı maske olmasına dikkat edin.

2- TSE Belgesi Var Mı?

Maske alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise TSE belgeli maske olup olmadığıdır. TSE belgesine sahip maskeler daha güvenilirdir. Köşeleri net şekilde belirlenmiş standarlarda üretilirler. Devlet tarafından izinleri verilmiş olduğundan daha güvenilirdir.

3- Kumaş Kalitesine Dikkat

Koronavirüs maskesinde bir diğer önemli konu ise maske kumaş kalitesidir. Düşük kalitede ve ucuz kumaşlar virüsün geçirgenliğini de arttırabilir. Bu nedenle aldığınız maskedeki kumaş kalitesine de mutlaka dikkat edin.

Tek kullanımlık maskelerinizi asla havalandırıp tekrardan kullanmayın. Piyasada tek kullanımlık maskelerin havandırıldığında üzerindeki virüsün yok olduğu gibi yanlış bir inanış var. Bu tamamen yanlış. Ayrıca tek kullanımlık maskeniz üzerine bir dezenfektan sıkıp bekletmeniz de virüsleri ortadan kaldırmaz. Ya da bu maskeler asla yıkanmaz. Bu nedenle tek kullanımlık maskeleri kullanımınız sonrasında hemen atın.

4- Boyu Ayarlanabilir Maskeleri Tercih Edin

Maske alırken rahat kullanabilmeniz açısından göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer önemli konu ise maskenin boyutudur. Herkesin yüzünün boyutları farklıdır. Kimisine daha küçük maskeler uyarken kimisine daha büyük maskeler uygun olabilir. Standart boyutta üretilen maskeler eğer yüzünüze uymazsa size oldukça sıkıntılı anlar yaşatabilir.

Yüzünüze dar gelebilecek bir maske sizi sıkacağından uzun süre kullanamayabilirsiniz. Kısa sürelerde çıkarmak isteyeceğinizden virüsten de tam anlamıyla korunmamış olursunuz. Ya da yüzünüze büyük gelen maskeler dışarıdan virus almanıza sebep olabilir. Bu nedenle satılırken içerisinde boyutunun ayarlarlanabildiği aparatların bulunduğu maskeleri tercih edin. Boyu ayarlanabilir maskeleri alırsanız yüzünüzün genişliğine göre ayarlayabilir; böylece daha rahat ve daha uzun kullanabilirsiniz. Bu konuyu ihmal etmeyin çünkü maskelerin kalabalık ortamlarda en fazla çıkarılma sebebi genelde darlığı oluyor.

5- Telli Maskeleri Alın

Maske alırken dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri ise telli olmasıdır. Telli maskeler burnunuza daha iyi kenetlenerek aralardan virüs geçmesini azaltır. Teli olmayan maskelerde burun ile maske arasında mesafe bulunabilmektedir. Eğer maskeyle burnunuz arasında bir mesafe kalırsa sizin açınızdan bu durum büyük bir tehlike oluşturabilir. Çünkü bu mesafeden virus kolayca girebilecektir. Bu nedenle maske alırken telli olanları tercih edebilirsiniz.

koronavirus maskesi teknosa

6- Yıkanabilir Maskeler De Bir Alternatif

Piyasada daha çok kullan-at tarzı tek kullanımlık cerrahi maskeler mevcut. Bunlar dışında tercih olarak yıkanabilir üç katlı telli maskeleri de tercih edebilirsiniz. Kullan-at tarzı tek kullanımlık maskelerden farklı olarak, iyi markalardan ve güvenilir satış noktalarından alınan yıkanabilir maskeler de sizi virüslere karşı koruyabilir. Bu maskeleri birden fazla kez kullanabilirsiniz. Kumaş kalitesine bağlı olarak birçoğunun terletmeme özelliği de bulunmaktadır.

7- Fiyatına Dikkat Edin

Maske alırken önemli konulardan bir tanesi de fiyatıdır. Bugün sokaklarda dahi çok düşük fiyatlara kalitesiz maskeler satılabiliyor. Ancak unutmayın ki; ucuz fiyatlara satın alacağınız maskeler hayatınıza mal olabilir. Bu nedenle maske alma aşamasında eğer fiyatı diğerlerine göre aşırı derecede düşükse; lütfen şüpheyle yaklaşın. Emsallerini yanyana koyarak karşılaştırın ve arasındaki kalite farkını anlamaya çalışın.

8- İnternetten Alacaksanız Bilinen E-Ticaret Sitelerinden Alın

Tüm bu önerilerimizi göz önünde bulundurarak aldığınız maske, sizi koronavirüse karşı büyük oranda koruyacaktır. Maskenizi eğer internetten alacaksanız güvenilir e-ticaret sitelerinden almanızda büyük fayda var. Bilinmeyen e-ticaret sitelerinden alınan koronavirüs maskelerinde dolandırıcılık yaşanabiliyor. Örneğin fiyatını ödediğiniz maskeler, dolandırıcı siteler tarafından size gönderilmeyebilir. Böylece hem paranızı hem de sağlığınızı kaybetmiş olabilirsiniz.

Marka bilinirliği yüksek web sitelerinde zaten satılan maskelerin büyük bir çoğunluğu belli bir eleme sonrası satışa sunuluyor. Hatta çok kötü çıkan maskeler için de fazlaca olumsuz yorum bulunuyor. Satın almadan önce bu yorumları da dikkate alabilirsiniz. Maskeyi kullananların deneyimlerini okuyarak almadan önce bir fikir edinebilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük teknoloji sitelerinden biri olan Teknosa’dan içiniz rahat olarak koronavirüs maskesi satın alabilirsiniz. Üstelik bu koronavirüs maskelerini farklı renklerde ve modellerde tarzınıza en yakışacak şekilde seçebilirsiniz.

Farklı koronavirüs maskesi modellerine bakmak ve size en uyanını seçmek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
firin fani ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Fırın Fanı Ne İşe Yarar?

Yemek yapmayı seviyorsanız evde en fazla vakit geçirdiğiniz yerlerden biri de mutfak oluyor. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde onlara…
kahve nerede yetisir teknosa
Devamını Oku

Kahve Nerede Yetişir?

Kahve, günümüz dünyasında hemen herkes için vazgeçilmez içeceklerin başında geliyor. Sabahları uyandığımızda bir fincan kahve içmeden kendimize gelemiyoruz.…
Ütü Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ütü Nasıl Yapılır?

Ütü yapmak, ev işlerinin önemli parçasıdır ve doğru şekilde yapıldığında giysilerin temiz, düzgün ve bakımlı görünmesini sağlar. Kumaşın…
Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?

Ankastre setler, mutfakların modern ve işlevsel parçalarıdır. Fırın, ocak, davlumbaz gibi parçalardan oluşan setler, mutfağın dekorasyon stilini tamamlamanın…
En iyi bebek arabası tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Bebek Arabası Tavsiyeleri

Bebeğiniz için yaptığınız tüm alışverişlerin en iyisi olmasını isterken bütçenize de uygun seçeneklere göz atıyor olabilirsiniz. Birçok farklı…