Ekipmanlar sayesinde artık herkes en iyi kahve deneyimine kolayca ulaşabiliyor. Bu ekipmanlar arasında herkesin evinde kendi kahvesini öğütmesi ve çekmesine dair imkanlar sunan kahve öğütücüler de bulunuyor. Hem ekonomik hem de kolay kullanıma sahip olmasından dolayı kahve öğütücü modellerine ilgi her geçen gün artıyor.

Kahve öğütme makinesiyle çekilen kahve çekirdekleri, istenen boyutlarda ve kalınlıklarda yapılabiliyor. Böylelikle herkesin zevkine uygun klasik demleme imkanına olanak veriyor. Kahve öğütme makinesinin ne derecede gerekli olduğu da bazı kişiler tarafından sorulabiliyor. Marketlerde bulunan hazır kahvelerin zaman içerisinde bayatlamasıyla beraber tadının değişmesi durumundan ötürü kahve öğütücülere gerek duyuluyor. Kahve öğütücünün kullanımıyla birlikte her zaman aromatik, taze ve sağlıklı kahveleri içmek mümkün hale gelebiliyor. Aynı zamanda da kişilerin zevklerine bağlı olarak istedikleri kahvelere daha rahat bir biçimde ulaşmalarına olanak veriyor.

Kahve Öğütücü Nasıl Kullanılır?

Kahve öğütücülerinin kullanımları modellere göre farklılık gösteriyor. Tasarımı ve işleyişi bakımından değişik sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin elle çevrilen bir öğütücünün kullanımı durumunda elle çevirme gücüyle kahvenin kalınlığının istenen seviyeye gelebilmesi sağlanıyor. Ancak otomatik kahve öğütücü makinelerinde ise bu işlem tamamen makineler tarafından gerçekleşiyor.

Kahve öğütücü makinelerin ister otomatik ister elle çevrilen versiyonlarında öğütülecek olan kahve çekirdeklerinin boyutları ve kalınlıkları ayarlanabiliyor. Ancak bazı makinelerde bu işlemler tuşlar yardımıyla gerçekleşirken bazılarındaysa vidaların sıkılıp gevşetilmesiyle hayata geçiriliyor. Otomatik cihazlarda kahve çekirdeklerinin öğütücünün haznesine konulmasıyla birlikte öğütme işlemleri kolay bir biçimde gerçekleşebiliyor.

kahve ogutucu ne ise yarar teknosa

Kahve Öğütücü Nasıl Temizlenir?

Kahve öğütücüleri fazla kullanıldığında kirlenmeleri de hızlı olabiliyor. Bu nedenle öğütme işlemi sonrasında temizleme yapmak da gerekiyor. Genel olarak manuel kahve öğütücüler nemli bir bez yardımıyla temizleniyor.

Otomatik kahve öğütücüleri ise farklı bir prensip doğrultusunda temizleniyor. Bu makinelerin her bir parçasının çıkarılması söz konusu olabiliyor. Bu sayede bulaşık makinesinde kolayca yıkanabiliyor. Ancak bulaşık makinesinde yıkamadan önce mutlaka kullanma kılavuzunun incelenmesi gerekiyor.

Demleme Durumuna Göre Kahve Öğütme Boyutları

Her kahvenin demlenmesi farklı gerçekleşiyor. Makinelerin geçirgenliği ve özellikleri baz alınarak kahveleri doğru kalınlıklarda çekmek gerekiyor. Böylelikle en uygun lezzeti elde etmek mümkün oluyor. Kahvelerin çekim boyutlarına bakmak gerekirse;

  • Türk kahvesi: Powder (pudra kıvamında)
  • Espresso: Super fine (çok ince)
  • Moka Pot: Fine (ince)
  • Aeropress: Fine (ince)
  • Hario V60: Medium (orta)
  • Kağıt filtre: Medium (orta)
  • Metal filtre: Medium (orta)
  • Syphon: Coarse (iri)
  • Chemex: Coarse (iri)
  • French Press: Coarse (iri)
  • Soğuk demleme: Coarse (iri)

olarak çekilmeleri daha uygun görülüyor.

Neden Kahve Öğütücü Kullanılmalı?

Kahve çekirdekleri öğütülme işlemlerine tabi tutulduğunda farklı kimyasal olaylar gerçekleşiyor. Çekirdeğin parçalanmasıyla birlikte demleme süresince kullanılacak olan yağlar ve aromalar daha da belirgin hale geliyor. Öğütülen kahve çekirdeklerinin oksijenle temas halinde kalmasını azaltmak için kahve öğütücülere gerek duyuluyor. Böylelikle kahvelerin lezzetini ve aromasını koruması sağlanıyor. Siz de kahvenizi içmeden süre olarak hemen öncesinde kahve öğütücü ile çeker ve hemen ardından hızlıca demlerseniz en iyi kahve deneyimine ulaşabilirsiniz.

En iyi kahve öğütücülerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?
Devamını Oku

Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?

Besinlerinizin tazeliğini koruyarak, sağlıklı bir şekilde uzun süre saklamak için en çok önerilen yollardan biri kuşkusuz derin donduruculardır.…
kislik bebek araba nasil olmali teknosa
Devamını Oku

Kışlık Bebek Arabası Nasıl Olmalı?

Kardan karla karışık yağmura, düşük sıcaklıklara ve rüzgarlara kadar bir dizi sürprizi ile kış mevsimi kapımızda görünüyor. Bebekli…
camasir nasil asilir teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Nasıl Asılır?

Çamaşırları asarak kurutmak kulağa basit bir işlem gibi geliyor. Ancak bunun bazı püf noktaları bulunuyor. Çamaşırlar doğru bir…