Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında yer alıyor. Gelişen özellikleri sayesinde sadece iletişim kurmak için değil günlük işlerimizi halledebilmek ya da eğlenceli zaman geçirebilmek için de akıllı telefonlarımızı kullanıyoruz. Gün içerisinde çok fazla kullandığımızda da en çok şarj konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle hareketli bir hayat yaşıyorsak her zaman telefonumuzu şarj etme imkanı bulamayabiliyoruz. Böyle durumlarda telefonumuzun pil ömrünü uzatacak alternatif yollar arıyoruz. iPhone kullanıcılarının da yaşadığı en büyük problemlerin başında pil ömrü geliyor. Apple, her yeni modelde hem işlemci anlamında hem de pil kapasitesi anlamında pil ömrünü geliştiriyor olsa da, yeni özellikleriyle telefonun daha fazla kullanılmasını sağladığı için yine şarj sorunu yaşanmaya devam ediyor. Tüm cihazlarda olduğu gibi telefonlarımızın hatalı kullanımından kaynaklı da sorun yaşayabiliyoruz. Bilmeden yaptığımız bazı şeyler telefonun pil ömrünü kısaltabiliyor. Bu nedenle iPhone pil ömrünü artırmanın yollarını araştırmadan önce pil sağlığımızı nasıl koruyabileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor. Bu yazımızda iPhone pil ömrü uzatma nasıl yapılır hep birlikte öğreneceğiz.

iPhone Pil Sağlığını Nasıl Koruruz?

iPhone telefonlarda da diğer telefonlarda olduğu gibi lityum iyon piller kullanılıyor. Diğer pillere göre daha uzun ömürlü ve kullanım avantajı olsa da lityum iyon pillerin ömrünü uzatabilmek için bazı konulara dikkat ediyoruz.

Lityum iyon pilleri kullanırken hem yüksek sıcaklıktan hem de düşük sıcaklıktan koruyoruz. Ortam sıcaklığı lityum iyon pillerin ömrünü doğrudan etkileyen en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Ayrıca lityum iyon piller tamamen boşaldığında ya da dolduğunda aşırı strese giriyor ve performansını olumsuz olarak etkiliyor. Yani iPhone telefonunuzu şarja takmadan önce tamamen pilinin bitmesini beklemiyorsunuz. Telefon kapanmadan şarj edildiğinde pil ömrünü kısaltmamış oluyorsunuz. Aynı şekilde %100 dolu olduğunda bu sorun yaşanıyor. Bu nedenle şarja taktığınız telefonunuzu %100 şarj seviyesine ulaşmadan almanız gerekiyor.

iPhone telefonumuzu kullanırken bu konulara dikkat ettiğinizde pil sağlığınız biraz daha uzun süre kendini koruyabiliyor. Pil sağlığımızı koruduktan sonra gün içerisinde telefonunuzu şarj edemediğinizde pil ömrünü uzatabilmek için yapmamız gereken bazı işlemler oluyor.

iphone pil omru uzatma nasil yapilir teknosa

Düşük Güç Modunu Etkinleştir

iPhone’un pilinin daha uzun süre gitmesini sağlayacağımız en önemli silahımız düşük güç modu oluyor. Şarjımız %20 ve altına düştüğünde telefonumuz otomatik düşük güç moduna geçebilmek için bizden onay istiyor. Ancak iPhone pil ömrünü uzatmak için her zaman bu bildirimin gelmesini beklemiyoruz. Telefonumuzu uzun bir süre şarj edemeyecek durumdaysak önceden düşük güç moduna geçebiliyor ve pil ömrünü biraz daha uzatabiliyoruz.

Düşük güç modunu etkinleştirdiğimizde telefonumuz sadece temel görevlerini gerçekleştiriyor. Bu modda kaldığı süre boyunca indirmeler, e-posta almalar ya da arka planda çalışan tüm uygulamalar devre dışı bırakılıyor.

Ekran Parlaklığı Ayarı

iPhone ekranları büyüdüğü ve parlaklığı arttığı için sadece ekranlar bile pil ömrünü azaltan etkenler arasında yer alıyor. iPhone pil ömrünü uzatmak istiyorsak ekran parlaklığını kendimize göre düşürebiliyoruz.

Ekran parlaklığında iki farklı yöntem kullanabiliyoruz. Birincisi “Otomatik Parlaklık” ayarı oluyor. Otomatik parlaklığa ayarladığımızda telefon, ortam ışığına göre ekranı en iyi görülecek seviyeye kendisi getiriyor. Ortam ışığı yeterli olduğunda ekran parlaklığını azaltabiliyor.

Diğer bir yöntem ise ekran parlaklığını kendi istediğimiz kadar kısmak oluyor. Otomatik parlaklık ayarında bazı durumlarda ekran parlaklığını artırması gerekiyor. Ekran nedeniyle pilimizin azalmasını istemiyorsak kendimize göre ekranı istediğimiz kadar karartabiliyoruz.

Konum Servislerini Kapatın

Konum servisleri, özellikle harita uygulamaları için fayda sağlıyor. Ancak sürekli olarak çalıştığı için pil ömrünü kısaltan uygulamalardan biri oluyor. “Ayarlar” uygulamasından “Gizlilik” ve “Konum Servisleri” adımlarını izledikten sonra bunu tamamen kapatabiliyoruz. Böylece telefonumuz konum kullanan uygulamaları beslemeyi durduruyor. Ancak bunu yaptığımızda “Hava Durumu” uygulaması nerede olduğumuzu bilemiyor ya da “Haritalar” uygulamasından yol tarifi alamıyoruz. iPhone telefonlarda bunun için yararlı bir seçenek daha bulunuyor. Bu uygulamalarda konum servislerini özelleştirebiliyorsunuz. “Hiçbir Zaman”, “Uygulamayı Kullanırken” ve “Her Zaman” seçeneklerinden size uygun olanı seçerek hem konum beslemesini durdurmamış hem de pil ömrümüzü azaltmamış oluyoruz.

Yukarıda iPhone pil ömrü uzatma nasıl yapılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iPhone telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…
Devamını Oku

Akıllı Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Cep telefonlarının yavaşlamaya başlaması pek çok kullanıcıyı meşgul eden bir problem. Günlük mesajlaşma trafiğinden önemli bir dosyanın gönderimine,…
cep telefonunuzu ne zaman degistirmelisiniz teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sık kullanım nedeniyle veya farklı sebeplerle arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda kimi kullanıcılar,…
cep telefonundan konum nasil atilir teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonundan Konum Nasıl Atılır?

Akıllı telefonlar hayatımıza bu kadar çok girmeden önce arkadaşlarımızla buluşmak için ya da birini bulunduğumuz yere davet etmek…
gecmisten gunumuze iphone modelleri teknosa
Devamını Oku

Geçmişten Günümüze iPhone Modelleri

iPhone, hayatımıza girdiği ilk günden beri peşinden milyonlarca kişiyi peşinden sürükleyen bir efsane haline geldi. Hikayesine bilgisayar üretimiyle…