Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte büyük çoğunluğumuz hayatı buradan takip ediyor, yaşadığımız anları buradan sevdiklerimiz ve takipçilerimizle paylaşıyoruz. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok kullanılan ve aktif kullanıcısı en fazla olanların başında Instagram geliyor. Fotoğraf ve video paylaşım özellikleriyle ön plana çıkan Instagram, kullanım kolaylığı ve ulaşabildiğimiz kişi sayısının fazlalığı nedeniyle ilk aklımıza gelen uygulamalardan biri olmaya başlıyor. Takip ettiğimiz kişilerin artması ve her güncellemede yeni özelliklerin eklenmesiyle birlikte Instagram’da geçirdiğimiz zaman sürekli artıyor. Hem takip ettiğimiz kişilerin hem de Keşfet alanında yer alan paylaşımların çoğu ilgimizi çeken içeriklerden oluşuyor. Instagram algoritması da buna göre çalıştığı için bir kez uygulamaya girdiğimizde saatlerce sıkılmadan kalabiliyoruz. Dönem dönem Instagram’ın hayatımızda fazla yer kapladığını düşünebiliyor ve bunu kontrol altına almak isteyebiliyoruz. Bu dönemlerde genellikle sosyal medya detoksu yapmaya karar veriyoruz. Bazen de başka kullanıcılardan ya da güvenlikle ilgili bazı konulardan dolayı rahatsızlık hissettiğimizde Instagram’dan bir süre uzaklaşmak istiyoruz. Bu tarz durumlarda hesabımızı tamamen kapatmak yerine sadece kısa süreli ara vermeye ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü hesabımızı tamamen sildiğimizde hem takipçilerimizi hem de daha önce yapmış olduğumuz paylaşımların hepsini kaybediyoruz. Instagram’ın hesabı dondurma özelliği bu noktada yardımımıza yetişiyor. Bu yazımızda Instagram hesabı dondurma nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim.

Instagram Hesabınızı Geçici Olarak Nasıl Kapatırsınız?

Instagram hesabınızı dondurma ya da geçici olarak kapatma işlemi için öncelikle akıllı telefonunuzu kullanamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Mobil cihazlardan bu işlem yapılamadığı için bir bilgisayar tarayıcısından Instagram’a giriş yapıyorsunuz. Sayfanın sağ üst köşesinde profil fotoğrafınız bulunuyor. Buraya tıkladığınızda açılan seçenek listesinde insan silüetine benzeyen profil seçeneği yer alıyor.

Profil sayfanızda isminizin hemen yanında ve takipçi sayılarınızın üzerinde bulunan “Profili Düzenle” butonuna tıklıyorsunuz. Açılan sayfada hesabınızla ilgili yapabileceğiniz tüm işlemler menü şeklinde listeleniyor.

Solda yer alan menülerden profil düzenleme seçeneği aktif olduğu için diğerlerine giriş yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Profil bilgilerinizin bulunduğu bu sayfanın en altında bir link olarak “Hesabımı Geçici Olarak Kapat” seçeneği yer alıyor. Hesabınızı dondurmak için bu linke tıklıyorsunuz.

Açılan sayfada hesabınızı tamamen silmek yerine geçici olarak kapatmanızı tavsiye eden bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin altında ise hesabınızı neden kapatmak istediğinizi seçebileceğiniz bir açılır liste çıkıyor. Bu listeden hesabınızı kapatmak isteme nedeninizi seçiyorsunuz. Seçiminizi yaptığınız bazı nedenlerin altında Instagram size bazı önerilerde bulunabiliyor. Bu önerileri dikkate alarak hesap kapatma nedeninize çözüm bulma imkanınız da oluyor. Eğer yine de kapatmak istiyorsanız altında bulunan kutucuğa Instagram şifrenizi giriyorsunuz ve “Hesabı Geçici Kapat” butonu ile işlemi tamamlıyorsunuz.

 instagram-hesabi dondurma nasil yapilir teknosa

Instagram Hesabını Dondurduktan Sonra Tekrar Aktif Hale Gelir mi?

Instagram hesabınızı geçici olarak kapattıktan sonra tekrar aktif hale getirme imkanınız oluyor. Ancak hesabı dondurduktan sonra Instagram kendiliğinden hesabınızı tekrar aktif hale getirmiyor. Instagramı tekrar kullanmak istediğinizde hesabınıza yeniden giriş yapmanız yeterli oluyor. Bu şekilde fazla uğraşmak zorunda kalmadan hesabınızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Hesabınızı tekrar aktif hale getirdiğinizde daha önce yapmış olduğunuz paylaşımlar, takip ettiğiniz hesaplar ve takipçi listeniz aynı şekilde geri geliyor ve kaldığınız yerden kullanabiliyorsunuz.

Instagram Hesabını Dondurmanın Bir Süresi Var mı?

Instagram hesabınızı dondurduktan sonra tekrar açılabilmesi için herhangi bir süre kısıtı bulunmuyor. İstediğiniz zaman tekrar giriş yaptığınızda otomatik olarak aktif hale getirebiliyorsunuz. Hesabı geçici olarak kapatırken bir süre seçeneği de olmadığı için hesabın otomatik açılmasının imkanı bulunmuyor.

Bu noktada Instagram tarafından belirtilen başka bir süre kısıtı bulunuyor. Geçici olarak kapattığınız hesabınızı açtıktan sonra hemen tekrar dondurma işlemini yapamıyorsunuz. Bu konuda Instagram açtığınız hesabı en az 7 gün kullanmanızı istiyor. Yani arka arkaya hesabınızı dondurup tekrar açamıyorsunuz.

Instagram Hesabınızı Dondurduğunuzda Profil Görünüyor mu?

Instagram hesabınızı dondurduktan sonra en çok merak ettiğimiz konuların başında profil bilgilerinizin başka kullanıcılar tarafından görünüp görünmediği oluyor. Instagram hesabı geçici olarak kapatma işlemi aslında hesabı silmeyle benzer bir işlem olarak geçiyor. Sadece hesap tamamen kaldırılmıyor, farklı kullanıcılar tarafından görünmesi engelleniyor. Diğer kullanıcılar sizin isminizle arama yaptıklarında boş bir profil sayfasıyla karşılaşıyor. Siz tekrar hesabınıza giriş yapıp aktif hale getirmeden de kimsenin bilgilerinize ulaşma imkanı olmuyor.

Yukarıda Instagram hesabı dondurma nasıl yapılır bilgi sahibi olduk.

Siz de sosyal medya hesaplarını en hızlı şekilde kullanabileceğiniz en iyi akıllı telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
dunya kupasi enleri teknosa
Devamını Oku

Dünya Kupasının Enleri

Futbolda Dünya Kupası, Fédération Internationale de Football Association (FİFA) tarafından organize edilen 32 milli takımın yarıştığı dört yılda…