Günümüzde evlerimizin güvenliği için sadece kilit yeterli olmuyor. Artık buna ek olarak güvenlik kameraları da kullanmamız gerekebiliyor. Özellikle suç oranının daha yüksek olduğu büyükşehirlerde yaşıyorsak güvenlik kameraları neredeyse zorunlu hale geliyor. Piyasada çok farklı marka ve modelde birçok güvenlik kamera sistemi bulunuyor. Bunların arasından seçim yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte güvenlik kameralarının teknolojisinde de değişiklikler oluyor. Yaşanan en büyük değişiklik görüntü kalitesinde oluyor. Çünkü evinizde yaşayacağınız herhangi bir olumsuz durumda güvenlik kamerası kayıtları kurtarıcınız haline gelebiliyor. Çözünürlüğü çok iyi olan bir kamera ile kayıt yapılması yaşadığınız mağduriyetin giderilmesinde önemli bir rol oynuyor. Güvenlik kameralarında çözünürlüğün yanı sıra gece görüşü, ses kaydı yapabilmesi ve uzaktan izleme gibi özellikler kendi aralarında fark yaratmalarına neden oluyor. Bu yazımızda ev güvenlik kamerası taktırırken tercih edilecek markalar neler tavsiyeler vereceğiz.

Anker Güvenlik Kameraları

Ev güvenlik kamerası taktırırken tercih edilecek markalar arasında ilk önerimiz Anker oluyor. Anker’in piyasada birden fazla güvenlik kamerası çeşidi bulunuyor. Özellikle 360 derece dönebilen ve 2K çözünürlükte kayıt yapabilen modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Anker güvenlik kameraları, yüksek görüntü kalitesi ve uzun pil ömrünün yanı sıra, canlı yayın ile izleyebilme, gerekli durumlarda akıllı kayıt başlatabilme, kamera açısına giren kişileri algılayabilme gibi özellikleri markayı bu konuda oldukça öne çıkartıyor.

Evimizde biz yokken çocuklarımız ya da evcil hayvanlarımız kalıyorsa onların güvende olduklarını bilmek ve her an kontrol edebilme rahatlığını yaşamak istiyoruz. Bu konuda Anker güvenlik kameraları kullanıcılarına önemli çözümler sunuyor. Piyasada bulunan modellerini sürekli geliştirerek bu ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebilmek istiyor.

Anker’in ev güvenlik kamerası sistemleri sahip olduğu 135 ve 360 derecelik görüş açılarıyla ve spot ışığı ile gece ve gündüz hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda çok iyi bir performans sergiliyor. Kamera, görüş açısında bir hareket tespit ettiğinde size anında bildirim göndererek canlı olarak kamera kaydını izleyebilmenizi sağlıyor. Böylece herhangi bir tehlike anında hemen haberiniz oluyor ve gerekli güvenlik ihbarlarını sorun yaşanmadan yapabilmenizi sağlıyor. Hareket algılama ve yüz tanıma teknolojisi sayesinde insanları hayvanlardan ya da hareket eden nesnelerden ayırabiliyor. Bu özelliği gereksiz bildirimlerde bulunmasının önüne geçip önemli durumlarda sizin bilgilenmenize yardımcı oluyor.

Anker güvenlik kameralarının pil ömrü de kullanıcılarını oldukça tatmin ediyor. Tek bir şarjla 6 aya varan kesintisiz kullanım imkanı sunuyor.

Güvenlik kameralarının video kayıt hafızası da önemli özellikleri arasında bulunuyor. Anker güvenlik kameralarında dahili video hafızasının yanı sıra bulut sisteminde videoları depolama özelliği de bulunuyor. Bulut sistemi kullanan modellerinde 12 güne kadar kesintisiz video kaydı tutulabiliyor.

Ev için güvenlik kamerası olarak bir diğer tavsiyemiz Tp-Link Tapo oluyor. Kablosuz ağ piyasasında dünya liderleri arasında yer alan Tp-Link markası güvenlik kamerası sistemleri konusunda da kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmak için geliştirmeler yapıyor. Tp-Link markasının Tapo modelleri olarak piyasaya sunulan güvenlik kameralarının sahip olduğu özelliklerle kendinizi ve sevdiklerinizi güvende hissediyorsunuz.

Tp-Link Tapo güvenlik kameraları, 1080p çözünürlükte ve her ayrıntıyı görebileceğiniz kristal netliğinde video çekebiliyor. Hareket algılama teknolojisi sayesinde evinizde şüpheli bir hareket tespit ettiğinde akıllı telefonunuza hemen bununla ilgili bildirim gönderiyor. Ayrıca istenmeyen kişileri korkutmak için ışık ve ses efektlerini uzaktan aktif hale getirebiliyorsunuz. Böylece evinize izinsiz girmeye çalışan kişileri korkutup tehlikeyi yaşanmadan önleyebiliyorsunuz.

Tp-Link Tapo güvenlik kameralarının 360 derece dönebilen başlığı bulunuyor. Bu sayede evinizin her yerini detaylı olarak kontrol edebiliyorsunuz. Aynı zamanda kameralarda bulunan gece görüş sistemiyle geceleri güvenle uyuyabiliyorsunuz. Düşük ışık koşullarında bile 9 metrelik mesafeye kadar kızılötesi ışınlarla video kaydı yapabiliyor.

Bu özelliklerine ek olarak bu güvenlik kameralarında dahili mikrofon ve hoparlör de bulunuyor. Sadece güvenlik anlamında değil evde bıraktığınız çocuğunuz ya da evcil hayvanınız varsa onun sesini duyabiliyor ya da hoparlörden onunla iletişim kurabiliyorsunuz.

Ev tipi güvenlik kamerası olarak önemli bir yere sahip Tp-Link markasının kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biri de ücretsiz akıllı telefon uygulaması oluyor. Tapo Kamera uygulaması sayesinde önceki günlerin kayıtlarını izleyebiliyor, periyodik olarak hareket algılaması olmadan da videoları kontrol edebiliyor, aynı anda birden fazla görüntüyü izleyebiliyorsunuz. Evinizin birden fazla noktasına Tp-Link Tapo güvenlik kamerası yerleştirdiyseniz hepsini tek ekrandan görebilmek kendinizi daha fazla güvende hissettiriyor.

Güvenlik kamerasının kurulumunu da kendinizin kolayca yapabilmesi büyük bir avantaj sağlıyor. Kameranızı koymak istediğiniz noktaya yerleştirdikten sonra fişe takıyorsunuz, akıllı telefonunuza Tapo Kamera uygulamasını indirdikten sonra uygulama kılavuzundaki yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli oluyor.

Ezviz Güvenlik Kameraları

Ezviz markasının sunduğu güvenlik kameraları yerleştirdiğiniz odanın 360 derecelik görünümünü 1080p görüntü kalitesinde sunabiliyor. Sahip olduğu hareket algılama sensörü sayesinde hareketli nesneyi tespit ediyor ve video kaydı alarak otomatik olarak takip etmeye başlıyor. Bu sırada size de fotoğraflı bir bildirim göndererek haber veriyor. Yerleşik olarak üzerinde bulunan mikrofon ve hoparlörü kullanarak evinizdeki sesleri duyabiliyor ve evinizle iletişime geçebiliyorsunuz. Bu özelliği sadece evdeki sevdiklerinizle iletişim kurmak için değil istenmeyen misafirleri korkutmak için de kullanabiliyorsunuz. Ezviz güvenlik kameralarında kaydedilen videolar üç farklı şekilde saklanabiliyor. İsterseniz 256 GB’a kadar Micro SD kart kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz Ezviz Cloud ile bulut sisteminde videoların saklanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ya da Ezviz’in sunduğu NVR cihazında 6 TB alana kadar depolayabiliyorsunuz. Güvenlik kamerası sistemine depolama alanı dahil olmadığı için kendiniz için en uygun olan sistemi seçebiliyorsunuz.

Yukarıda eve güvenlik kamerası taktırırken tercih edilecek markalar neler olduğunu anlatmaya çalıştık.

Siz de en yüksek güvenliğe ve teknolojik donanımlara sahip güvenlik kameralarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kahve nerede yetisir teknosa
Devamını Oku

Kahve Nerede Yetişir?

Kahve, günümüz dünyasında hemen herkes için vazgeçilmez içeceklerin başında geliyor. Sabahları uyandığımızda bir fincan kahve içmeden kendimize gelemiyoruz.…
ev temizligi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Ev Temizliği Tavsiyeleri

En hoşlanmadığımız ev işlerinin başında genellikle ev temizliği yer alıyor. Ancak hepimiz temiz bir evde oturmayı seviyoruz. Bu…
isitme engelliler teknosa
Devamını Oku

İşitme Engellilere Özel Çağrı Merkezi

Müşteri deneyimine önem veren markalar, müşterilerinin alışveriş yolculuğuna yardımcı olmak ve satış sonrası her türlü desteği vermek için…