Ev temizliği konusunda en çok sorun yaşadığımız konu süpürmek oluyordu. Elektrikli süpürgenin verimsiz çalışması, bir süre sonra emiş gücünün zayıflaması ve gidebileceğimiz yerlerin kabloyla kısıtlanması gibi problemler işimizi oldukça zorlaştırıyordu. Geliştirdiği kablosuz elektrik süpürgesi teknolojisiyle birlikte Dyson ilk kez dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ürettiği ürünlerde her zaman daha sağlam ve kullanım açısından daha kolay tasarımlar yaratmaya dikkat ediyor. Gelişen yeni teknolojileri kullanarak, daha iyi nasıl olabileceği konusunda sektörün öncüsü haline geliyor. Üstelik sadece elektrikli süpürge alanında değil diğer birçok alanda ürettiği ürünlerle aynı kalitesini ve bakış açısını koruyor. Bu yazımızda Dyson ürünleri hangi teknolojileri içeriyor anlatmaya çalışacağız.

Dyson Hiperdimyum Motor

Elektrikli süpürgelerin hantal yapısı hepimizi rahatsız ettiği gibi James Dyson’ı da rahatsız ediyor ve bu makinelerin daha hafif olması gerektiğini düşünüyor. Kendi başına yapmış olduğu denemeler sonucu istediği başarıyı elde ediyor ve hem daha küçük hem de daha güçlü bir motor buluyor.

Günümüzde gelinen noktada Dyson’ın elektrikli süpürgelerde kullandığı Hiperdimyum motorları, bir jet motorundan ortalama 5 kat daha hızlı dönüyor. Bu kadar güçlü bir motor, elektrikli süpürgenizin çok daha güçlü bir emişe sahip olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca motorun bulunduğu bölge de ince ayrıntılarla tasarlanmış görünüyor. Genellikle aşağıda bulunan elektrikli süpürge motorları, süpürgeyi hantallaştırıyor ve duvar ya da köşelere erişilmesini engelliyordu. Dyson süpürgelerde motor, zeminden el seviyesine çıkartılıyor. Böylece fazla güç harcamadan her köşeyi kolaylıkla süpürebiliyorsunuz.

Siklon Vakum Teknolojisi

İlk torbasız siklon vakum, Dyson tarafından icat edildiğinden beri bu teknoloji tüm ürünlerin merkezinde yer alıyor. Siklon vakum teknolojisi sayesinde mikroskobik parçalar bile yakalanabiliyor. Daha verimli çalışması ve filtrenin tıkanmaması için sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor. Bu sayede torbalı elektrikli süpürgelerin aksine, Dyson makinelerinin performansı, ne kadar çok kullanılırsa o kadar düşmüyor.

Aynı zamanda Dyson makineler, gelişmiş filtreleme sistemine sahip olarak üretiliyor. 0,3 mikron boyutlarına kadar küçük parçaları çekebiliyor ve tamamen sızdırmaz haznesinde hapsediyor. Makinenin içindeki tozu tutarken, hava akışını altı katmadan oluşan filtreleme sisteminden geçirdikten sonra evinize çok daha temiz hava gönderiyor.

dyson urunleri hangi teknolojileri iceriyor teknosa

Dyson, ürettiği ürünlerin geliştirilmesi kadar güncel teknolojik gelişmelere de ayak uyduruyor. Akıllı ev teknolojisi için akıllı aydınlatma, gelişmiş temizleyiciler ve güçlü emiş gücüne sahip akıllı robot süpürgeler üretiyor.

Dyson akıllı ürünlerin tamamını tek bir Dyson Link uygulamasıyla kontrol edebiliyor ve izleyebiliyorsunuz. Otomatik yazılım güncelleriyle sürekli geliştirilen uygulama bulut tabanlı veri depolama teknolojisini kullandığı için kişisel bilgilerinizin de güvenliğini sağlıyor.

Dyson Link uygulamasıyla cihazlarınızı programlayabiliyor ve aynı zamanda performans verilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Anlık bakım uyarılarıyla yaşanacak sorunların hemen önüne geçebiliyorsunuz.

Aynı zamanda evde yokken bile uygulamayı kullanarak evinizin siz gelmeden süpürülmesini ve hava temizleyiciyi kullanarak evin havasının temizlenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dyson hava nemlendirici ürününü kullanıyorsanız eve gelmeden uygun nem oranına ulaşması için talimat verebiliyorsunuz. Böylece işten ya da seyahatten dönerken temiz ve nem oranı dengelenmiş sağlıklı bir eve geliyorsunuz.

Sesle Kontrol Teknolojisi

Dyson akıllı ürünleri Google Asistan ve Amazon Alexa dijital asistan servisleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Aynı zamanda Apple kullanıyorsunuz kendi Siri kısayollarınızı oluşturabiliyorsunuz. Sesinizi tanıttıktan sonra hava temizleyicinizi, aydınlatmanızı ya da akıllı robot süpürgenizi ellerinizi kullanmadan çalıştırabiliyorsunuz.

Dyson Akıllı Ev Teknolojileri

Dyson, geliştirdiği ürünlerde her zaman mevcut teknolojiyi en kullanışlı hale getirerek yeni ürünler ortaya çıkartıyor. Bu da rakiplerine karşı büyük bir kalite farkı yaratıyor. Aynı zamanda bulunduğu her pazarda öncü marka olma özelliğini koruyor.

Evinizin havasını kontrol etmenizi sağlayan akıllı temizleyiciler ve nemlendiriciler gazları, alerjen maddeleri ve havanın kirini %99,95 oranında yakalamayı başarıyor. Akıllı telefon uygulamasını kullanarak iç ve dış hava kalitesi hakkında gerçek zamanlı raporları görüntüleyebiliyorsunuz. Böylece evinizin havası kalitesini ayarlayıp dışarısı hakkında da bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Ayrıca makinenizin açılması ve kapanması için zaman planlaması da yapabiliyorsunuz. Siz evde yokken bile uzaktan çalıştırıp havası temizlenmiş evinize gelebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra makinenizde bir arıza durumu olduğunda ya da filtre ömrünüzün ne kadar kaldığı gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Dyson akıllı ev teknolojilerinden biri de son yılların en popüler ürünü olan akıllı robot süpürgeler oluyor. Dyson, elektrikli süpürgelerinde kullandığı yüksek emiş gücü teknolojisini robot süpürgelerinde de kullanıyor. Bunların yanı sıra haritalama özelliği ile evinizin durumunu öğrenip hemen uyum sağlayabiliyor. Akıllı telefonunuzdan evinizi bölgelere ayırabiliyor ve her bir bölge için ayrı bir temizlik ayarı seçebiliyorsunuz. Uygulamadan yönetebilme özelliği sayesinde evinize gelmeden önce bulunduğunuz yerden robot süpürgenizi çalıştırıp siz gelene kadar temizliğin bitmesini sağlayabiliyorsunuz. Dyson geliştirdiği teknolojisini akıllı aydınlatma alanında da sergiliyor. Gün ışığı takibi sistemi bulunan aydınlatma lambaları ışığın rengini ve büyüklüğünü ortamın ışığına göre ayarlayarak size rahat bir görüş açısı sağlıyor. Aynı zamanda gün ışığı takibi sistemi sabahları uyanma rutininizi de yardımcı oluyor. Güneş ışınlarını taklit ederek odanızın içini aydınlatıyor ve sizin daha kolay uyanmanızı sağlıyor. Hareketli başlığı ile kendinize göre ayarlayabildiğiniz akıllı lambaların 60 yıl boyunca ışık kalitesinin devam edeceği iletiliyor. Akıllı aydınlatmaları da yine Dyson Link mobil uygulamasını kullanarak uzaktan kontrol edebiliyor, ayarlarını kendinize göre yapabiliyorsunuz.

Yukarıda Dyson ürünleri hangi teknolojileri içeriyor anlatmaya çalıştık.

Siz de Dyson’a ek olarak farklı elektrik süpürgesi modellerini toplu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
AirPods 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

AirPods 3 Özellikleri Neler Olabilir?

Airpods 3, Apple’ın kablosuz kulaklık pazarındaki bir sonraki büyük sürümü olarak şekilleniyor. Apple, Beats Studio Buds’ı sürpriz bir…
televizyon internete nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Televizyon Nasıl İnternete Bağlanır?

Evlerimizin yıllardır değişmeyen eğlence cihazlarının başında televizyonlar geliyor. Günümüz teknolojisiyle televizyon teknolojisinin gelişim hızı birbiriyle neredeyse paralel olarak…
bios nedir ve ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

BIOS Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar kullanımımız artmaya başladıktan sonra içerisindeki donanım özelliklerini daha fazla inceler hale geliyoruz. Bilgisayar kullanan herkesin en azından…