Metin temelli içerikler üretmek, projelerinizle ilgili yazışmalar yapmak, kısacası, bilgisayarınızın klavyesini etkin biçimde kullanmak, işinizin önemli bir parçasıysa, tercih ettiğiniz klavyenin işinizi daha da kolaylaştırabileceğini bilmeniz gerekir. Dünyanın en iyi klavye markaları tarafından geliştirilip kullanıcılarla buluşturulan klavye modelleri, çalışmalarınızı konforlu şekilde yapabilmenize imkân tanırken iş dışında kalan zamanlarınızda oynayabileceğiniz video oyunlarını da keyifle deneyimlemenize olanak tanıyabilir. Yazı yazarken değerlendirebileceğiniz en iyi klavye modellerinden söz etmeden önce klavye alırken dikkat edilmesi gerekenler konulu blog yazımızı da okuyabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Şimdi gelin, rahat yazma odaklı seçebileceğiniz klavyelerden ve satın alabileceğiniz en iyi klavye modellerinden bazılarından bahsedelim.

Yazı Klavyesi: Alışkanlık mı, Ergonomi mi, İşlevsellik mi?

Bilgisayar kullanıcıları için geliştirilen klavyeler, teknik ve yapısal bakımdan büyük farklılıklar gösterir. Bu farklılıklar, seçeceğiniz klavyenin fiyat aralıklarının da değişiklik göstermesine neden olabilir. Ancak rahat yazı yazmak için edineceğiniz klavyenin fiyatından önce teknik yeterliliklerine, hitap ettiği kitleye, ergonomik yönlerine ve işlevsellik noktasında sunduklarına dikkat etmeniz önerilir.

Alışkanlıklarınız, Tercihlerinizi Etkileyebilir

Alışkanlıklarınız gereği F ya da Q klavye kullanıyorsanız, öncelikle tuş dizilimi, kullanım alışkanlıklarınız uyumluluk gösteren ürünleri üst sıralara almanız gerekir. Ancak şunu hatırlatmakta yarar var; Türkiye’de satışa sunulan ve dünyanın önde gelen markalarının imzasını taşıyan üst düzey yazı klavyesi modellerinin pek çoğu, Q tuş düzenine uygun yapılandırılmaktadır.

Ergonomi Sizin İçin Önemliyse Çok Seçeneğiniz Var

Kullanıcıların sıklıkla sordukları “En iyi klavye hangisi?” sorusunun net bir yanıtı olmamakla birlikte “en iyi klavye” ifadesinden “en ergonomik klavye” sonucuna ulaşanlar için yanıt, üst düzey ergonomi sunan, tasarımı itibarıyla sıra dışı görünen çözümlerdir. Ellerinizin ve bileklerinizin klavye üstündeki doğal duruş pozisyonlarına göre şekillendirilen, uzaktan bakıldığında kullanımına alışılması zaman alacak gibi duran ancak birkaç dakika ila saat içinde yıllardır kullanıyormuş gibi konforlu şekilde yazı yazabileceğiniz modeller, klavye alışverişinizin başrol oyuncusu olabilirler.

İşlevsellik Odaklı Yazı Klavyeleri Çalışma Hayatınızı Değiştirebilir

Hem ergonomi hem de teknik yönden bazı avantajlara sahip olan, işlevsellik tarafında güçlü klavyeler, yazı yazma ve yazılı iletişim kurma noktasında beklentilerinizi rahatlıkla karşılayabilir. Özel tasarımlarının yanı sıra tuş tarafında mekanik anahtar kullanan klavyeler, membran yapılı klasik klavyelere oranla daha konforlu gerçekleştirebilmenize imkân tanır. Yazım sürecinde size daha doğru ve hızlı bir tepki verebilen mekanik anahtarlı klavyeler, tercih edeceğiniz markanın geliştirdiği klavye modeline göre farklı renkte ve yapıda anahtarlar içerir. Ayrıca bu tür klavyeler, özel bilek desteği, programlanabilirlik, tuş aydınlatması gibi ekstralara da sahiptir.

Çok Yönlü Kullanılabilen Klavyeler de Edinebilirsiniz

Bağlantı özelliklerine göre kendi içlerinde kablolu, haricî alıcılı kablosuz ve Bluetooth üzerinden kablosuz iletişim kuran olmak üzere üç temel grupta ele alabileceğimiz klavyelerden özellikle kablosuz formda olanlar, PC’nin yanı sıra Android ya da iOS işletim sistemli akıllı cihazlarınızla da eşleştirilip kullanılabilmektedir. Eğer üretkenliğinizi sadece bilgisayar karşısındayken değil de akıllı cihazlarınızla çalışırken de sergilemeyi hedefliyorsanız, böylesi çözümlere yatırım yapabilirsiniz. Tek başına klavye olan ürünlerin yanında, bir kısmı touchpad/dokunmatik kontrol yüzeyi bulunduran modeller de vardır. Bilhassa seyahatlerinizde yazışmalarınızı konforlu şekilde sürdürmek arzusundaysanız, işlevsellik konusunda iddialı olan klavyelere yönelebilirsiniz.

En İyi Yazı Klavyesi Modelleriyle Üretkenliğinizi Zirveye Taşıyın

Teknoloji meraklılarının, profesyonellerin ve oyun tutkunlarının gereksinimleri doğrultusunda ürün gamını zenginleştiren klavye markaları, en iyi klavye PC çözümleriyle karşınıza çıkmaktadır. Farklı fiyat aralıklarına konumlandırılan ve sizi her koşulda memnun etmek üzerine yapılandırılan klavyelerden bazılarına dilerseniz göz atalım:

Logitech MX Mekanik Klavye

Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği markaların başında gelen Logitech, mekanik klavye alanında uzmanlığını göstermektedir. Logitech MX Mechanical modeli de alışveriş listenize ekleyebileceğiniz, şık, ergonomik ve işlevsellik konusunda oldukça başarılı bir üründür. Ofis ve ev kullanımı için ideal yapıdaki Logitech MX Mechanical, üzerinde bulunan fiziksel kısayol tuşları, aynı anda üç cihazla eşleştirilebilmesi olanaklarıyla sizin de beğeninizi kazanabilir.

Corsair K100 RGB Mekanik Oyuncu Klavyesi

İsmindeki “oyuncu” ibaresi, ürünün hedef kitlesini tanımlıyor olsa da siz Corsair K100’ün sunduğu konforla yazım süreçlerinizin hangi aşamaya geldiğini rahatlıkla gözleyebilirsiniz. Üzerinde fiziksel kadran bulunan ve video düzenleme, ses prodüksiyonu gibi süreçlerde size ekstra avantaj sağlayacak olan ürün, tamamen özelleştirilebilir RGB arka aydınlatması, özel mekanik tuş anahtarları gibi imkânlarıyla kısa sürede favori klavyeniz hâline gelebilir.

Razer Huntsman Mini

Bilgisayar ekipmanlarını konusunda rüştünü ispat eden markaların başında yer alan Razer’ın, küçük boyutlu ve taşınabilirlik konusunda da iddialı ürünü, ok tuşları ve nümerik tuş bölümüne sahip değildir. Ürünü bu sayede kolayca taşıyabilir, ofisinize götürebilir, dönüşte yanınıza alıp evdeki bilgisayarınızla da değerlendirebilirsiniz.

Logitech K860 Ergo Klavye

Yazının ilk kısımlarında bahsettiğimiz ergonomi odaklı klavyelere en güzel şekilde örnek olabilecek Logitech K860 Ergo, adının hakkını veren bir tasarım ve uzun soluklu metin temelli içerik oluşturma süreçlerinde size sağladığı avantajlarıyla dikkat çekmektedir. Üst düzey konforu mümkün kılan yumuşak bilek desteğine ek olarak kavisli klavye kasası ve bu kasayla uyumlu tuş dizilimi, Logitech K860 Ergo’nun alametifarikasıdır. Kimi kullanıcılar, böylesi bir klavye ile tanıştıktan sonra normal klavyelere dönmek istemeyebilirler.

Microsoft All in One Klavye

Gerek metin ağırlıklı dijital içerik üretimlerinizde gerekse eğlenceye yönelik içerik tüketimlerinizde size eşlik edebilecek olan Microsoft All in One klavye, laptop klavye tuşlarını andıran yapısı sağ yanında yer alan touhcpad’iyle işlevsellik tarafında başarılı iş çıkarmaktadır. Kablosuz olması sayesinde farklı cihazlarla, hatta akıllı televizyonunuzla dahi eşleştirip kullanabileceğiniz ürün; ekstra tuşları, konforlu yazmayı mümkün kılan tasarımıyla size de hitap edebilir.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nofrost derin dondurucu nedir teknosa
Devamını Oku

No Frost Derin Dondurucu Nedir?

Buzdolaplarında ve derin dondurucularda otomatik buz çözme veya kendi kendine buz çözme işlemi, evaporatör isimli buharlaştırıcı aletle gerçekleşiyor.…
Samsung'un En İyi Telefonları
Devamını Oku

Samsung’un En İyi Telefonları

Tüketici elektroniği sektörünün devlerinden biri olan Samsung, inovasyonun ve teknolojinin öncüsüdür. Dev marka ev aletlerinden yazılımlara, akıllı telefonlardan…