Yaşam alanlarımızın temizliği en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Hem sağlığımız hem de içimizin rahat olması için düzenli olarak etkili bir temizlik yapmaya çalışıyoruz. Temizlik konusunun en önemli aktörlerinin baslında elektrik süpürgeleri geliyor. Elektrik süpürgesi olmadan temizlik yapılmış sayılmayacak kadar önemli bir yerde duruyor. Ev eşyalarında teknoloji devamlı olarak gelişmeye devam ediyor. Standart elektrik süpürgelerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve daha sağlıklı temizlik yapabilmemiz için her geçen gün yeni teknolojiler bulunuyor. Dyson süpürgelerin teknolojik anlamda sürekli olarak gelişiyor olmalarının nedeni yaşanan sorunlardan kurtulmayı amaçlıyor. Bu yazımızda Dyson süpürgelerde farklı ne var anlatmaya çalışacağız.

Dyson Elektrik Süpürgesini Yeniden Tasarlıyor

Elektrik süpürgesiyle temizlik yaparken yaşadığımız bazı sorunlar oldukça can sıkıcı oluyor. Bazen temizliğin yarıda kalmasına neden olurken bazen de temizlediğimiz alanların havasını kirletiyor. Toz torbasının tıkanması, elektrik süpürgesinin yeterli emiş gücüne sahip olmaması ve en önemlisi yerden aldığı tozu motorun havalandırmasından evimize geri gönderiyor oluşu sayılabilir.

Dyson yıllar süren araştırmaları sonucunda geliştirdiği teknolojilerle bizleri bu sorunlardan kurtarıyor. Cinetic ve çift siklon olarak adlandırılan bu özellikler Dyson elektrik süpürgelerini diğerlerinden ayırıyor.

Bununla birlikte elektrik süpürgelerinde yeterli emiş gücünü sağlayabilmek için güçlü bir motor gücü bulunması gerekiyor. Dyson elektrikli süpürgeler en güçlü motor gücünü sağlayabilmek için uzay ve havacılık mühendisliğinden yararlanıyor. Bu sayede hafif ve dayanıklı motorlar üretebilirken gücünden hiçbir şey kaybetmiyor.

Dyson Elektrikli Süpürgeler Nasıl Çalışıyor?

Dyson yeni elektrik süpürgelerinde toz torbasını tamamen ortadan kaldırmayı başarıyor.

Dyson süpürgelerde farklı ne var derken, Dyson elektrik süpürgeleri siklonik emiş gücüne dayanarak çalışıyor. Bu sayede toz parçacıklarının merkezkaç kuvvetiyle motordan uzaklaşarak toz haznesine gönderilmesi sağlanıyor.

Dyson elektrik süpürgelerinde oluşturulan hava akışı sayesinde toz parçaları siklonun üst kısmına geliyor. Siklon içerisinden geçerken hızlanarak toz haznesine giriyor ve burada bir girdap oluşturuluyor. Bu girdap ve filtre sayesinde tozun dışarı çıkışı engelleniyor.

dyson supurge teknosa

Dyson Elektrikli Süpürgelerin Avantajları Neler?

Klasik toz torbalı elektrik süpürgeleri temizlik yapılan ortamdaki kirli havayı da emdikten sonra toz torbasının içine üflüyor. Burada tozu içeriye hapsederken havayı olduğu gibi dışarıya veriyor. Yani tozlu havayı tekrar ortama geri döndürmüş oluyor.

Elektrik süpürgesinin uzun süreli kullanımı sonucu torba daha hızlı dolmaya başlıyor ve içerideki hava miktarı da azalıyor. Bunun sonucu olarak da elektrik süpürgesinin emiş gücü düşmeye başlıyor. Bu durum toz torbası değişene kadar devam ediyor. Ayrıca toz torbasını değiştirirken ne kadar dikkat edilirse edilsin etrafa toz yayılması engellenemiyor.

Dyson elektrikli süpürgelerinde bulunan siklon teknolojisi sayesinde bu durumlar yaşanmıyor. Geliştirilen bu teknoloji hava ile toz parçalarını birbirinden ayırabiliyor. Toz parçaları girdap oluşturulan toz haznesine büyük bir motor gücüyle gönderiliyor. İçerisinde toz bulunan hava da filtreden geçiyor. Dyson elektrik süpürgelerinde, toz parçacıklarını %99,9 yakalayan HEPA filtre bulunuyor. Bu filtre sayesinde hava tamamen temizlendikten sonra ortama veriliyor.

Toza karşı alerjik reaksiyon gösteren ya da solunum rahatsızlıkları bulunanlar bu sayede temiz bir yaşam alanına kavuşmuş oluyor. Bunun yanında HEPA filtrenin bir diğer avantajı ise yıkanarak kolayca temizlenebiliyor olmasıdır.

Aynı zamanda Dyson elektrikli süpürgelerin ortamı en iyi şekilde temizleyebilmesi için karbon fiber ipliklere sahip temizleme başlığı bulunuyor. Bu iplikler temizlik esnasında saniyede 60 kez silindir şeklinde dönüyor. Halı ya da kalın kilimlerin aralarına çöken daha küçük toz parçacıklarını yakalayabilmek için çok büyük avantaj sağlıyor. Burada süpürgenin performansını artırmak için sert zeminlerde dönme özelliğini devre dışı bırakmanız yararlı olabilir.

Dyson Kablosuz Elektrik Süpürgeleri

Dyson, son yıllarda elektrik süpürgesi teknolojisini tamamen kablosuz modelleri üzerine yoğunlaştırmış bulunuyor. Bu nedenle kablosuz elektrikli süpürgelerinin son modelleri hep daha kullanışlı ve daha hafif olmaya başladı.

Kablosuz elektrik süpürgelerinin diğer modellere göre olumsuz yönü daha kısa çalışma süresinin olmasıdır. Hafifliği sağlayabilmek için de toz hazneleri daha küçük oluyor.

Dyson Kablosuz Elektrik Süpürgelerin Özellikleri

Kablosuz elektrik süpürgeler konusunda sektörün öncü firmaları listesinin ilk sıralarında Dyson bulunuyor. Geliştirdiği modellerle daha hafif bir tasarıma sahip ürünler üretebiliyor. Böylece temizlik sırasında bizlerin fazla yorulmasını engellemiş oluyor.

Süpürdüğümüz yüzeye göre elektrikli süpürgelerin başlıklarını değiştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra başlıklarında bulunan sensörler sayesinde süpürülen yüzeyin tipini algılıyor ve emiş gücünü otomatik olarak değiştiriyor. Bu özelliği sayesinde pil ömrü daha verimli bir şekilde kullanılabiliyor.

Dyson elektrikli süpürgelerin toz hazneleri kolayca çıkartılabiliyor ve hiç ellerimizi kirletmeden hijenik bir şekilde hazneyi boşaltabiliyoruz.

Ayrıca son model Dyson süpürgelerde LCD ekran da bulunuyor. Bu ekran sayesinde pil ömrünün ne kadar kaldığını süre olarak görebiliyoruz. Temizlik sırasında bu süre geri saymaya başlıyor. Böylece ne kadar süre daha kullanabileceğimizi görerek herhangi bir sürpriz yaşamıyoruz. Bu LCD ekranda süpürgenin ne kadar toz emdiğini de görebiliyoruz.

Çoğu kablosuz elektrik süpürgeleri gibi Dyson elektrikli süpürgeler de küçük el süpürgesi haline gelebiliyor. Temizlik yaparken koltuk, sandalye gibi eşyalarımızı hiç makineyi kapatmadan ya da temizliği bölmeden süpürmeye devam edebiliyoruz.

Toz Haznesi Nasıl Boşaltılır?

Dyson elektrikli süpürgelerin tamamı toz torbasız olarak üretiliyor. Bu sayede düzenli olarak toz torbası almak zorunda kalmıyorsunuz. Bunun yerine düzenli olarak toz haznesini boşaltmanız gerekiyor. Bu konudaki diğer modellere göre en büyük avantajı hiç toz haznesine dokunmadan tamamen temizleyebiliyor olmamızdır.

Elektrikli süpürgemizin temizleme hortumunu çıkardıktan sonra toz haznesinin altına bakmamız gerekiyor. Burada kırmızı bir çubuk bulunuyor. Bu çubuk toz haznesinin kapağını açarak tamamen boşaltılmasını sağlıyor.

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta, toz haznesinin çok hızlı boşalıyor olmasıdır. Bu nedenle boşaltma düğmesine basmadan önce çöp torbasına sıkıca sarmamız faydalı olacaktır. Aksi durumda toz haznesini boşaltırken yoğun bir toz bulutuyla karşı karşıya gelebiliriz ve bu toz bulutu yaptığımız tüm temizliği tamamen bozabiliyor.

Yukarıda mümkün olduğunca Dyson süpürgelerde farklı ne var anlatmaya çalıştık.

Siz de Dyson süpürge modellerini daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı

Günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmezlerinden olan temizleme cihazları, farklı markalarla ve birçok modelle satışa sunulur. Her marka ve…
Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap
Devamını Oku

Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap

Geçmişe ait tasarımların son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başladığını biliyor muydunuz? Sevdiklerinize değerli hissettirecek özel bir hediye…
robotik kodlama ne anlama gelir teknosa
Devamını Oku

Robotik Kodlama Nedir?

En temel anlamıyla düşünecek olursak kodlama, bir robotun ya da bir bilgisayar programının okuyabileceği ve ardından gerçekleştirebileceği yazılı…
flash bellek kullanirken dikkat teknosa
Devamını Oku

Flash Bellek Kullanırken Bunlara Dikkat

İnternet kullanımının artması ile birlikte birçok bilgimiz ve dosyamız cihazlarımızda özellikle de bilgisayarlarımızın içinde yer alıyor. Hem çevrimiçi…