Baharın gelişiyle birlikte evlerimizde ve iş yerlerimizde bahar temizliği yapmaya başlıyoruz. Doğayla birlikte yenilenme fikrinden yola çıkılarak kazandığımız bu alışkanlık kendimizi yenilenmiş hissetmemizi sağlıyor. Dijital dünyayla bir bütün olduğumuz son yıllarda temizlik yapmamız gereken yerlere artık teknolojik cihazlarımız da eklenmiş durumda. Bilgisayarlarımız, cep telefonu ve tabletlerimizde de bahar temizliği yaparak kendimizi tamamen yenileyebiliyoruz. Bu temizlik sayesinde cihazlarımızı daha iyi çalışır hale getiriyoruz. Bilgisayar ve mobil cihazda bahar temizliği yaparak cihazlarımızdaki yavaşlamaları da azaltıyoruz. Bu yazımızda cihazlarda bahar temizliği nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız.

Bilgisayarımızda Bahar Temizliğini Nasıl Yaparız?

Bilgisayarımızda bahar temizliği yaparak bizi yavaşlatan yüklerden kurtulabiliyoruz. Dijital bahar temizliğinde ilk aşamada bilgisayarlarımızdan başlıyor.

Masaüstü Temizliği ile Başlıyoruz

Bilgisayarlarımızdaki bilgilere daha kolay ulaşabilmek için birçok şeyi masaüstüne kaydediyoruz. Bir süre sonra o kadar fazla dosyaya sahip oluyoruz ki, artık gözlerimiz yorulmaya ve aradıklarımızı daha zor bulmaya başlıyoruz.

Masaüstündeki dosyaları teker teker kontrol edip gereksiz dosyaları silerek işe başlayabiliriz. Kalan dosyaları da birbiriyle ilişkili olanları klasörlediğimizde daha düzenli bir masaüstüne sahip olabiliyoruz. Dosyaları sildikten sonra Geri Dönüşüm Kutusu’nu da tamamen temizlemeyi unutmayın.

Belgeleri Kaybetmemek İçin Yedekleme Yapmak Önemli

Teknolojik cihazlarda zaman zaman aksilikler yaşayabiliyoruz. Bunun sonucunda bazı belge ve dosyalarımızı kaybedebiliyoruz. Bunlar önemli dosyalar olduğunda ise oldukça can sıkıcı durumlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Bahar temizliğinin amaçlarından biri de düzenli depolama sistemi oluşturmaktır. Muhtemel aksilikler sonucu sorun yaşamamak için önemli belgeleri klasörler halinde düzenleyip depolayabiliyoruz. Bunun için bulut depolama araçlarını kullanırsak her cihazdan belgelerimize ulaşma imkanına sahip oluyor ve olası kayıpları minimuma indirmiş oluyorsunuz.

E-posta Kalabalığından Kurtuluyoruz

Hem iş hayatımızda hem de gündelik yaşamımızda e-postalar önemli iletişim araçlarımızdan biri oluyor. Birbirimizle iletişimin dışında birçok web sitesinin e-posta listesine kaydoluyoruz ve daha sonra unutuyoruz.

E-posta temizliğine, öncelikle bir daha mail almak istemediğimiz e-posta listelerinden çıkarak başlıyoruz. Daha sonra ilgimizi çekmeyen ve bir daha bakmak zorunda kalmadığımız postaları siliyoruz. Bizim için önemli olan postaları ve takip ettiğimiz web sitelerinden gelenleri klasörlediğimizde daha düzenli bir posta kutusuna sahip olmuş oluyoruz.

Cep Telefonu ve Tabletlerimizde Bahar Temizliğini Nasıl Yaparız?

Teknolojik bahar temizliğinde cep telefonları ve tabletler diğer cihazlarımız oluyor. Cep telefonu ve tabletlerimizde bahar temizliği yaparak cihazlarımızı daha verimli kullanıyoruz. Onları hızlandırıyoruz. Bu cihazlarda bahar temizliği sayesinde temizlik sonrasında daha kolay kullanabiliyoruz.

En Karışık Yerden Başlıyoruz: Fotoğraf Galerisi

Akıllı telefonlarımızda kamera özelliği geliştikçe en sevdiğimiz şeylerden biri de fotoğraf ve video çekmek oluyor. Gördüğümüz her şeyin ve yaşadığımız her anın fotoğraflarını çekmekten kendimizi alamıyoruz. En iyi fotoğrafı yakalamak için de her zaman birden fazla fotoğraf çekiyoruz ve daha sonra dönüp diğer fotoğrafları temizlemiyoruz.

Öncelikle fotoğraf galerimizdeki aynı pozdan defalarca çektiğimiz fotoğraflardan en güzel olanı seçip diğerlerini silerek başlıyoruz. Daha sonra kalan fotoğraflarımızı daha kolay ulaşabilmek için klasörlere ayırıyoruz. Bu şekilde fotoğraf galerimizde ciddi bir temizlik tamamlanmış olacaktır.

Kullanmadığımız Uygulamalarla Vedalaşıyoruz

Hepimiz bir gün gerekli olur diye telefon ve tabletlerimize birçok uygulama yüklüyoruz. Bunların çoğunu bir kez kullandıktan sonra dönüp bakmıyoruz bile. Bu durum cihazlarımızda yer kaplayıp daha yavaş çalışmasına neden olabiliyor.

Uygulama temizliği yapmak için öncelikle uygulamalar listesinden hepsini teker teker kontrol etmeliyiz. Hiç kullanmadıklarımızı hemen siliyoruz. Daha sonra kalan uygulamalardan da gereksiz gördüklerimizi silerek temizliğe devam edebiliriz.

Bazı telefonların bu konuda bize yardımcı olacak özellikleri bulunuyor. Uzun süredir kullanmadığımız uygulamaları tek bir tuşla silebiliyoruz.

Klasör ve Kategoriler İşimizi Kolaylaştırıyor

Cep telefonu ve tabletlerimizin ekranlarında bazen ihtiyacımız olan şeyleri bulmakta zorluk çekebiliyoruz. Birçok sayfa arasında geçiş yapıp aradığımız uygulamayı bulmak için tüm cihazı kontrol etmek zorunda kalabiliyoruz.

Bu gibi sorunlar yaşamamak için uygulamalarımızı kategorilere ayırabiliyoruz. İlgili uygulamaları ve belgeleri bir arada toplayarak daha kolay ulaşabiliyoruz.

Kişiler ve Mesajlarda Temizlikle Rahatlıyoruz

İş ve özel hayatımızda birçok insanla tanışıyoruz ve hemen hepsinin iletişim bilgilerini alıyoruz. Yıllarca hiç görüşmediğimiz ve bir daha görüşmeyeceğimiz kişileri geriye dönüp silmeyi unutabiliyoruz. Cihazlarımızda yaptığımız bahar temizliğini kişi listemizi gözden geçirmek için bir fırsat olarak görebiliriz. Kişileri tamamen silebilir ya da birden fazla isimle kaydedilmiş numaları birleştirerek telefon rehberimizi rahatlatabiliriz.

Aynı durum mesaj kutumuz için de geçerli oluyor. Firmaların mesaj listelerine kaydolup daha sonra gelen tanıtım mesajlarını okumadan kapatıyoruz. Gereksiz mesajları silerek bahar temizliğimizi tamamlamış oluyoruz. Bir daha mesaj gelmesini istemediğimiz numaraları da engelleyerek daha sonra tekrar oluşabilecek mesaj kalabalığının da önüne geçmiş oluruz.

Temizliğin Son Aşaması Dezenfekte

Son aylarda temizlik ve hijyen konusu en önemli gündem maddemiz oldu. Bu hijyeni teknolojik cihazlarımızda da uyguluyoruz. Bilgisayar, tablet ve cep telefonlarımızın içinde gerekli temizliği tamamladıktan sonra tüm yüzeyini dezenfekte etmemiz sağlığımız için önemli bir detay oluyor.

Elektronik cihazlara sıvı teması olmaması için temizlik sırasında nemlendirdiğimiz mikrofiber bezleri kullanarak herhangi bir zarar vermeden fiziksel temizliğimizi de tamamlamış oluyoruz.

Yukarıda cihazlarda bahar temizliği nasıl yapılır sizlere fikirler vermeye çalıştık.

Siz de en iyi bilgisayarları incelemek için buraya; en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya; en iyi tabletleri incelemek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ev temizligi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Ev Temizliği Tavsiyeleri

En hoşlanmadığımız ev işlerinin başında genellikle ev temizliği yer alıyor. Ancak hepimiz temiz bir evde oturmayı seviyoruz. Bu…