Evlenecek çiftleri yeni bir ev kurarken en çok zorlayan konuların başında bir evin ihtiyacı olan tüm beyaz eşya ve küçük ev aletlerini tamamlamak gelir. Eşyaların her birinin özellikleri, ihtiyaca uygunluğu, rengi, ölçüsü gibi pek çok faktör, seçim yapmayı daha da zor bir hale getirebilir. Tüm beyaz eşyanın ve küçük ev aletlerinin tamamlandığı sanılırken unutulan parçalar olabilir. Beyaz eşyaların ya da küçük ev aletlerinin rengindeki ya da tasarımındaki bir takım farklılıklar ev içinde son derece uyumsuz bir görüntü oluşturabilir. Bunların yanı sıra beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin performansları birbirlerine göre daha zayıf kalabilir. Çeyiz alışverişine hız kazandırmak ve işinizi şansa bırakmamak için evliliğe ilk adımı atarken ihtiyacınız olan beyaz eşya ve küçük ev aletlerini çeyiz paketi olarak tercih edebilirsiniz. Çeyiz paketi tercih ederek evinizde kullanacağınız tüm eşyaların uyum içinde olmasını sağlayabilirsiniz.

Evlenecekler için Çeyiz Paketi Önerileri

Teknolojinin hızlı gelişimi ve tasarımdaki yeniliklerle beraber günümüzde ev eşyaları, evliliğe yakın tarihlerde alınmaya başlamıştır. En son teknolojiye sahip beyaz eşyaları ve küçük ev aletleri ile en yeni tasarıma, en moda renklere sahip mobilya ve mutfak eşyaları çeyiz paketleri içinde yer alır. Çeyiz paketleri türlerine göre ayrılır. Beyaz eşya paketleri, en temel çeyizlik mutfak eşyaları paketleri, tüm ev mobilyalarının bir arada sunulduğu mobilya paketleri ve süpürgeden rondoya farklı elektronik eşyaların yer aldığı küçük ev aletleri çeyiz paketleri ile yeni ev kurarken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ev eşyalarına sahip olabilirsiniz.

Beyaz Eşya Çeyiz Paketi

Beyaz eşya çeyiz paketlerinin içeriğinde genel olarak; buzdolabı, çamaşır makinesi ve çamaşır makinesi vardır. Bazı dörtlü çeyiz paketlerinde ise buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesine ek olarak kurutma makinesi de yer alır. Ayrıca televizyon ve davlumbaz gibi eşyaların yer aldığı beyaz eşya çeyiz paketleri de bulunur.

Çeyiz paketlerinde yer alan beyaz eşyaların tümü aynı markanındır. Paket içeriğinde beyaz eşyalar aynı renk ve tasarıma sahiptir. Inox, beyaz ya da siyah gibi farklı renkteki beyaz eşya çeyiz paketi çeşitleri arasında seçim yaparken paket içeriğinde yer alan beyaz eşyaların teknik özelliklerini incelemeniz gerekir. Ürünlerin enerji sınıfı ve motor güçlerini, beyaz eşyaların performansları hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olur.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve bulaşık makinesinde, makinenin sahip olduğu iç hacim miktarına da dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir. Geniş iç hacimli çamaşır ve kurutma makinesi tercih etmek istiyorsanız 8-9 kilogram kapasiteli ürünleri tercih edebilirsiniz. Çamaşır makinesinin sıkma devri ve kurutma makinesinin kurutma özellikleri de ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olmalıdır. Beyaz eşya çeyiz paketi alırken tüm beyaz eşyaların bir arada bulunduğu bir paket tercih etmek istiyorsanız ankastre fırınlı ve ocaklı fırınlı paketleri inceleyebilirsiniz.

Küçük Ev Aletleri Çeyiz Paketi

Küçük ev aletleri çeyiz paketi çeşitlerinde; mutfak robotundan ütüye, süpürgeden çay ve kahve makinesine kadar bir evde ihtiyaç duyulabilecek tüm elektrikli küçük ev aletleri yer alır. Beyaz eşyalardan sonra evlerdeki en temel ihtiyaçlardan olan küçük ev aletlerinin pek çoğu mutfaklarda, tezgah üzerinde, göz önünde bulunduğundan ev dekorasyonunun da bir parçasıdır. Bu nedenle küçük ev aletlerinin fonksiyonları kadar tasarımları da önemlidir.

Mutfakta bulunan elektrikli ev aletlerinin uyumsuz ve karmaşık bir görünüm oluşturmaması için aynı renk ve tasarıma sahip küçük ev aletlerinin bir arada bulunduğu çeyiz paketlerini tercih edebilirsiniz. Küçük ev aletleri çeyiz paketlerinin içeriğinde genel olarak; çay makinesi, Türk kahvesi makinesi, tost makinesi ve blender seti yer alır. Çay makinesi ile Türk kahvesi makinesi evlerde tezgah üzerinde konumlandırıldığından bu ürünlerin tasarımlarının birbirleriyle ve mutfakla uyumlu olması gerekir. Farklı renklere sahip küçük ev aletleri çeyiz paketleri arasından mutfağınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Daha geniş kapsamlı çeyiz paketleri de vardır. Bu çeyiz paketlerinde çay makinesi, Türk kahvesi makinesi, blender seti ve tost makinesine ek olarak; saç kurutma makinesi, ütü, elektrik süpürgesi, airfryer gibi küçük ev aletleri de yer alır. İhtiyacınıza en uygun olan çeyiz paketini seçerek küçük ev aletleri eksiklerinizi giderebilirsiniz.

Mutfak Çeyiz Paketi

Çeyiz alışverişi için yapılan mutfak listesi, en uzun listeyi oluşturur. Yeni bir ev kurarken mutfaktaki A’dan Z’ye tüm eşyaları almak, bu eşyaları birbiriyle uyumlu seçmek çiftleri zorlayabilir. Mutfak ihtiyaçlarınız için mutfak çeyiz paketlerini tercih ederek tüm eksiklerinizi alabilirsiniz.

Mutfak çeyiz paketlerinin içeriğinde; altı kişilik ve on iki kişilik yemek takımı, kahvaltı ve ikram takımı, çelik tencere seti, granit ya da teflon gibi yanmaz yapışmaz malzemeden tencere seti, düdüklü tencere, çaydanlık, cezve seti, çatal-kaşık-bıçak takımı gibi mutfakların demirbaş ürünleri yer alır. Altı kişilik yemek takımları günlük, on iki kişilik yemek takımları ise misafirlik olarak kullanılır ve her mutfak çeyizinin olmazsa olmazlarındandır. Mutfak çeyiz paketleri arasında çok kapsamlı, büyük paketlerin yanı sıra yalnızca çelik pişirme gereçlerinden oluşan paketleri de bulabilirsiniz. Mutfak için çeyiz paketi tercih etmek, mutfakların demirbaş ürünlerini tek kalemde, kolaylıkla almayı sağlar ve evlilik hazırlığındaki çiftlerin işini kolaylaştırır.

Mobilya Çeyiz Paketi

Mobilya çeyiz paketlerinin içeriğinde; oturma grubu, yemek odası ve yatak odası bulunur. Pek çok set içeriğinde değişiklikler yapabilmek mümkündür. Evinizin ihtiyacına göre dolabınızı büyütebilir, berjer sayısını artırıp eksiltebilir ya da yemek odası mobilyalarında değişiklik yapabilirsiniz. Mobilya çeyiz paketi seçerken daha önce aynı ürünü tercih etmiş olan kişilerin internette yaptığı yorumları inceleyebilirsiniz. Aynı ürünü kullanmış kişilerin çeyiz paketi tavsiyeleri mobilya seçiminizde belirleyici olabilir.

Mobilya paketi satın almadan önce; mobilyaların yerleştirileceği evin ölçülerinin bilinmesi eşyaları odalarda doğru konumlandırmak için önemlidir. Ölçülerin tam olarak bilinmemesi; bazı mobilyaları yerleştirirken sorun çıkarabilir. Evinize henüz karar vermediyseniz ve bir mobilya paketi alacaksanız, seçiminizi ölçüleri küçük evlere de rahatlıkla uyum sağlayacak modellerden yana yapabilirsiniz.

Çeyiz Paketlerinin Avantajları

Mutfaktan yatak odasına, elektronikten mobilyaya kadar bir evin tüm ihtiyaçlarını alarak çeyiz yapmak keyifli olduğu kadar zaman alan ve yorucu bir eylemdir. Tatlı telaşların yaşandığı evlilik hazırlığında, evin tüm ihtiyaçlarını tamamlamak çiftler için büyük bir stres kaynağına dönüşebilir. Yaşanan kararsızlıklar, seçim yapmayı zorlaştırabilir. Her şey ayrı ayrı almak hem yorucu olabilir, hem de neyin alındığı neyin alınmadığı konusunda kafa karışıklıkları yaşanmasına neden olabilir. Pek çok ürünün parça parça alınması, bütçe kontrolünü yapmayı da zorlaştırır. Çeyiz alışverişi yaparken çeyiz paketi tercih etmek, evlilik hazırlığı sürecinde işleri kolaylaştırır ve alışverişi keyifli bir hale getirir. Çeyiz paketlerinin avantajları genel olarak şu şekildedir:

  • Çeyiz paketleri, farklı kategorilerde ihtiyaç duyulan tüm ürünleri içeriğinde barındırır. Alışveriş esnasında unutulan, atlanan bir eşya olmaz. Örneğin; beyaz eşya paketleri ile tüm beyaz eşyaları bir seferde alabilirsiniz. Küçük ev aletleri paketi tercih ederek bir evde ihtiyaç duyulan tüm elektronik ev aletlerini satın alabilirsiniz.
  • Çeyiz paketleri birbiriyle uyumlu ürünlerden oluşur. Bu nedenle, eşyalarınız arasında bir ahenk olur. Tüm eşyaların farklı tasarımlara ve renklere sahip olması evde dekoratif olarak hoş bir görünüm oluşturmayabilir.
  • Her ürünün aynı marka olması satış sonrası yaşanabilecek teknik problemlerde farklı markalara ulaşmaya çalışmaktan kurtarır. Tek bir markadan elektronik ya beyaz eşya paketlerinizde yer alan ürünler için teknik destek alabilirsiniz.
  • Çeyiz alışverişi yaparken iğneden ipliğe ev için ihtiyaç olan her şeyi almak yetmez. Alınanların birbiriyle uyumlu bir stilde olması da gerekir. Farklı kategorideki onca eşyayı aynı ya da benzer tarzda seçmek oldukça zorlayabilir. Çeyiz paketleri içeriğinde yer alan eşyalar ise aynı renk ve tasarımlara sahip olduğundan evinizi uyumlu bir şekilde dekore etmenize yardımcı olur.
  • Çeyiz paketi, alışverişte hız kazandırır. Evlilik hazırlığında çeyiz paketi tercih ederek eviniz için gerekli tüm eşyalara bir günde bile sahip olabilirsiniz. Özellikle mutfak gereçlerini parça parça satın almak son derece zaman alıcı olabilir. Mutfak çeyiz paketlerinde bir mutfakta ihtiyaç duyulabilecek her şeyi bulabilirsiniz.
  • Toptan almak her zaman ekonomik olarak daha avantajlıdır. Çeyiz paketleri genellikle kampanyalı ve avantajlı fiyatlarla sunulur. Bu nedenle evlilik alışverişinde çeyiz paketi tercih etmek daha ekonomik bir seçenektir.

Çeyiz Paketi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çeyiz alışverişi yaparken bazı önemli kriterlere dikkat ederek uzun yıllar boyunca severek kullanabileceğiniz eşyaları satın alabilirsiniz.

Zamansız Stillere Sahip Ürünleri Tercih Edin

Moda gelir geçer ama stil kalır sözü dekorasyon içinde geçerlidir. Sırf moda olduğu için çok da içinize sinmeyen bir tasarıma ya da renge sahip koltuk, bir, iki sene sonra modası geçtiğinde gözünüze batmaya başlayabilir. Zamansız bir parçalardan oluşan çeyiz paketlerini uzun yıllar severek kullanabilirsiniz.

Paket İçeriklerini İnceleyin, İhtiyacınız Olmayan Ürünü Almayın

Özellikle mutfak ve küçük ev aletlerinden oluşan çeyiz paketleri arasında çok kapsamları olanları bulabilirsiniz. Çeyiz paketi satın alırken gereksiz bir alışveriş yapmamak için, paket içeriğindeki her bir ürüne ihtiyacınız olduğundan emin olmalısınız. Örneğin; hamur işi çok yapmıyorsanız içeriğinde mutfak şefi olan paketi tercih etmeyebilirsiniz. Yemek takımlarınızı misafirlik ve günlük diye ayırmak istemiyorsanız içeriğinde sadece on iki parça yemek takımı bulunan mutfak çeyiz paketlerini tercih ederek tek bir takımı hem gündelik olarak hem de özel günlerde kullanabilirsiniz.

Çeyiz Paketindeki Ürünlerin Teknik Özelliklerine Dikkat Edin

Beyaz eşya çeyiz paketi satın alırken çeyiz paketlerinin fiyatlarının yanı sıra paket içeriğindeki her bir ürünün sahip olduğu teknik özellikleri incelemelisiniz. Özellikle enerji tasarrufu, su tüketim miktarları beyaz eşyayı kullanırken yüksek faturalar ödemek istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli teknik özelliklerdendir. Ayrıca makinelerin iç hacimlerinin çok küçük olmaması da seçim yaparken belirleyici olmalıdır. Televizyonlu bir paket tercih ediyorsanız televizyonun güncel uygulamaları çalıştıracak bir işletim sistemine sahip olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Çeyiz Paketi Tavsiyelerini İnceleyin

Bir markaya güvenip o markanın tüm çeyiz paketlerini tercih etmek başlangıçta mantıklı gibi görünse de bir eşyanın kalitesini onu uzun yıllar kullanmadan anlayamazsınız. Bu nedenle kullanıcı yorumlarını dinlemek ve internetten çeyiz paketi önerileri konusunda araştırma yapmak doğru bir seçim yapmak için size fikir verebilir. Çeyiz paketi tavsiyeleri ve kullanıcı yorumlarının yanı sıra çeyiz paketini seçeceğiniz markanın satış sonrası destek ve garanti gibi imkanlarının olup olmadığını da araştırmanız gerekir.

Bütçenize Uygun Seçimler Yapın

Evlilik öncesi ekonomik olarak zorlanmamak için çeyiz alışverişi öncesinde bir bütçe belirleyerek bu bütçeye uygun seçimler yapabilirsiniz. Farklı bütçelere hitap eden pek çok çeyiz paketi bulunur. Hem beğeninize hem de bütçenize en uygun olan çeyiz paketlerini tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli aydinlatma sistemleri nedir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Aydınlatma Sistemleri Nedir?

Aydınlatma amacı ile kullanılan cihazların çoğu oldukça fazla enerji harcıyor. Bu alanda teknoloji ilerledikçe hayatımızda bize yardımcı olan…