En iyi saç stiline sahip olmak için kaliteli saç şekillendirici markalarını ve ürünlerini tercih etmek gerektiği doğru. Ancak sadece bu yeterli değil. İstek ve ihtiyaçlarınıza en uygun saç şekillendiriciyi bulmak için dikkat etmeniz gereken daha pek çok detay var. Neyse ki Teknosa, her zaman olduğu gibi yine işinizi kolaylaştırmak için burada!

Saçların dış görünüme etkisi bildiğiniz üzere bir hayli fazla. Ve ne yazık ki bakımlı görünen saçlara sahip olmadan genel manada şık ve etkileyici görünmek pek mümkün olamıyor. Bu sebeple pürüzsüz düzlük, havalı dalgalar ya da göz alıcı bukleler yaratan saç şekillendiriciler en çok tercih edilen teknolojik kişisel bakım aletleri arasında yer alıyor. Tabii doğru tercihleri yapmak için bu konuda pek çok detayın göz önünde bulundurulması şart. Teknosa rehberliğinde saç tipine göre hangi şekillendirici seçilmeli ve saçları koruyarak şekillendirmenin yolları neler, keşfetmek için okumaya devam edin!

Size Uygun Saç Şekillendirici Hangisi?

Saç şekillendirici seçimi, tahmin edilebileceği üzere başta saç şekli olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak değişiyor. Düz, dalgalı veya kıvırcık saç şeklinin yanı sıra ince ya da kalın telli saç ayrımı ve uzunluk da saç şekillendirici tercihi konusunda belirleyici oluyor. Dalgalı ve kıvırcık saçlara sahip kişiler çoğunlukla buklelerini daha belirgin hale getirecek saç maşası gibi ürünleri tercih ediyor. Kusursuz düzlük için ise elbette tüm saç şekilleri için farklı plaka çeşitlerine ve ısı değerlerine sahip düzleştiriciler makul oluyor.

Bununla birlikte bazı saç şekillendirici markaları kuru, mat veya yağlı saçlara özel ürünler de piyasaya sunuyor. Örneğin; doğal yağlarla zenginleştirilmiş plakalara sahip olan şekillendiriciler, saçların doğal ışıltısını koruma noktasında iyi bir tercih oluyor. Peki, saçınızın en temel özelliklerine, yani saç tipinize ve saç uzunluğunuza göre şekillendirici seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Yanıtlar hemen aşağıda!

Saç Tipine Göre Şekillendirici Seçimi

  • İnce telli saçlar: İnce telli saç tipine sahipseniz saçlarınızı yıpratmayacak, düşük ısıda kusursuz şekillendirme özelliğine sahip ürünlere öncelik
    vermelisiniz. Saç maşası arıyorsanız ince telli saçlarınız için 13-14 milimetrelik (mm) ürünleri tercih ederek sık bukleler elde edebilirsiniz.
  • Kalın telli saçlar: Titanyum plakalı saç şekillendiriciler kalın telli saç tipinde yüksek performans gösteriyor. Özellikle kalın telli saçlara sahip olan kıvırcık ve kabarık saçlı kişilerin titanyum plakalı ürünlere öncelik vermesinde fayda var. Eğer bukleli saç modeli yapmak isterseniz 19-20 mm’lik maşalar sizin için ideal bir tercih olabilir.

Saç Uzunluğuna Göre Şekillendirici Seçimi

  • Kısa saç: Kısa saçlarınızı şekillendirirken zorlanmamak için kompakt boyutlarda üretilen ürünlere öncelik verebilirsiniz. Bu sayede saçlarınızı daha kolay ve pratik bir biçimde şekillendirmeniz mümkün.
  • Orta uzunlukta saç: 25 mm’lik saç şekillendiriciler orta uzunluktaki saçlarınız için ideal bir tercih olabilir. Bu ürünlerle saçlarınızda pek çok farklı model deneyebilirsiniz. Rahatça kullanabileceğiniz için ister fırçalı düzleştiricileri ister kalın bukle maşalarını tercih edebilirsiniz.
  • Uzun saç: Uzun saçlara sahipseniz şekillendirme esnasında bileklerinizi ağrıtmayacak ürünlere yönelebilirsiniz. Bunun için Dyson, Revlon ve Remington gibi markaların düşük ağırlığa sahip saç şekillendiricilerini inceleyebilirsiniz. Uzun saçlarınızı 32 mm ve daha geniş ağızlı şekillendiricilerle kusursuzca şekillendirebilirsiniz.

Son Dönemin Favorisi: Fırça Saç Düzleştirici

Son dönemlerde sosyal medyada, arkadaş ortamlarında veya kulak kabarttığınız rastgele sohbetlerde adlarını sıkça duyuyor olabilirsiniz. Evet, saç düzleştirici fırçalardan bahsediyoruz! Bu ürünler saçları tararken düzleştirme imkanı sağlayarak klasik plakalı düzleştirici modellerinden ayrılıyor. En büyük artısı ise tahmin edebileceğiniz gibi hız ve pratiklik. Geleneksel düzleştiricilere kıyasla çok daha kolay bir kullanım sunan saç düzleştirici fırça modelleri, düzleştirme işlemini hızlı bir şekilde tamamlamayı mümkün kılıyor. Saçları tarar gibi şekillendirmeyi sağlayan bu ürünler, saçlarda hem düz hem de doğal bir görünüm yaratıyor.

Eğer klasik saç düzleştiricilerinin yarattığı dümdüz görünümden pek hoşlanmıyorsanız, fırça saç düzleştiricileri tercih ederek daha doğal bir düzlük elde edebilirsiniz. Üstelik bu ürünlerin klasik plakalı düzleştiricilere kıyasla daha uygun fiyatlı olduğunu söylemek de mümkün. Saç düzleştirici fırçalar, aynı zamanda saçların uçlarını içe ya da dışa doğru kolay bir şekilde kıvırmayı da sağlıyor. Hatta saç düzleştirici fırçaları kimi zaman sadece bunun için kullanabilir, farklı bir ürüne ihtiyaç duymadan saçlarınızı dalgalı hale getirebilirsiniz. Remington, Revlon ve Dyson gibi markaların saç düzleştirici taraklarını incelemeyi unutmayın!

Bukle Maşaları ile Mükemmel Dalgalara Sahip Olun

Günlük hayatta ya da özel günlerde cazibenizi kolayca öne çıkaracak dalgalı saç modelleri yapmak istiyorsanız siz de hemen bir bukle maşası edinmelisiniz. Farklı boyutlarda ve özelliklerde sunulan bukle maşası çeşitleri, saçlara kazandırdığı kusursuz dalgalarla evleri adeta profesyonel bir kuaför salonuna çeviriyor. Hem küçük ve sıkı hem de kalın ve doğal bukleler elde edebileceğiniz bu saç şekillendirme ürünleriyle hayal ettiğiniz buklelere her an her yerde dakikalar içinde sahip olabilirsiniz. Peki, bukle maşası nasıl seçilir? Hadi inceleyelim:

  • Eğer kısa veya omuz hizasında saçlara sahipseniz ve sıkı bukleler yapmak istiyorsanız 9, 12 ve 15 mm’lik maşaları tercih edebilirsiniz.
  • Bukle maşasını annenizle veya kardeşinizle paylaşacaksanız hemen her saç tipine ve uzunluğuna uyum sağlayan 25 mm’lik maşaları satın alabilirsiniz. İlk kez bukle maşası kullanacaksanız da bu ürünlere yönelmeniz iyi olabilir.
  • Sıkı bukle görünümünden hoşlanmıyor ve doğal plaj dalgaları elde etmek istiyorsanız 25 ila 32 mm maşalar istediğiniz sonucu verecektir. Özellikle orta veya uzun saçlara sahipseniz bu maşaları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Fakat kısa saçlıysanız 25-32 mm maşalar sizin için pek ideal bir tercih olmayabilir.
  • Dağınık buklelere sahip olmak, saç uçlarınıza saniyeler içerisinde yuvarlak ve havalı bir görünüm vermek için 38 mm maşaları tercih edebilirsiniz. Özellikle saçlarınıza doğal hacim kazandırmak gibi bir amacınız varsa aradığınız ürünü şu an buldunuz demektir!

Seramik Saç Düzleştirici Çeşitleri ile Saçlarınızı Koruyun

Kusursuz düzlükte saçlara sahip olmak isteyip diğer yandan “Acaba saçlarım zarar görür mü?” endişesini taşıyorsanız, seramik plakalı saç düzleştiricilerle daha fazla geç kalmadan tanışmalısınız. Seramik plakalı saç düzleştirici çeşitleri, düşük ısıda bile saçların istenen düzlüğe kavuşmasını sağlıyor.

Saç düzleştirici kategorisinin en popüler üyelerinden olan bu modeller, aynı zamanda ısıyı saça eşit şekilde dağıtıyor. Böylece saçın şekillendirme işleminden çok daha az hasar görmesini sağlıyor. Seramik plakalı düzleştiriciler, bu yönüyle metal plakalı düzleştiricilere kıyasla saçların kırılma ve yıpranma ihtimalini de önemli oranda azaltıyor. Seramik saç düzleştiricileri biraz daha yakından mı tanımak istiyorsunuz? O halde aşağıdaki detaylar sizin için geliyor:

  • Seramik saç düzleştiriciler, diğer malzemelerden yapılmış plakalara kıyasla çok daha hızlı bir şekilde ısınıp çok daha etkili sonuçlar sunuyor.
  • Seramik plakalı saç düzleştiriciler, iyon özellikleri sayesinde saç tellerinin daha pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı oluyor. Böylece saçın daha az sürtünmeye maruz kalmasını sağlayarak kırılma ihtimalinin önüne geçiyor.
  • İyon verme özelliğine sahip olan seramik plakalı düzleştiriciler saçtaki kabarmanın önüne geçiyor. Saç tellerini kontrol altında tutan ve pürüzsüz düzlük sağlayan bu modeller, özellikle elektriklenmeye meyilli saçlarda etkili sonuçlar sağlıyor.
  • Yeni nesil seramik plakalı saç düzleştiricilerin çoğunda nem sensörleri de bulunuyor. Bu sensörler, düzleştirme sırasında saçın nem dengesini korumaya katkıda bulunuyor. Böylece saçların yumuşak ve parlak kalmasına yardımcı oluyor.

Havayla Saç Şekillendirmenin Konforunu Keşfedin

Hava üflemeli saç şekillendirici çeşitleri, saçları zarar vermeden şekillendirmeyi mümkün kılan en yeni ve en popüler ürünler arasında. Klasik şekillendiricilere kıyasla saçlara daha az ısıl işlem uygulayan bu modeller, hava akımını kontrollü bir şekilde ısıtarak saçlara eşit şekilde dağıtıyor. Bu sayede saçlarda yoğun ısı kullanımına bağlı hasar oluşma riskini ortadan kaldırıyor. Hava akımlı saç şekillendiriciler, aynı zamanda farklı işlevlerde de kullanılabiliyor. Örneğin; hava üflemeli saç şekillendiricilerle kurutma, düzleştirme, bukle oluşturma ve hacim verme işlemleri hızlı ve pratik bir şekilde yapılabiliyor. Bunu en iyi şekilde başaran ürünlerden biri ise elbette Dyson Airstrait!

Dyson’ın en yeni teknolojisi Airstrait, hava akımı kontrollü bir şekilde ısıtarak saçlara 45 derecelik açıyla aşağıdan doğru üflüyor. Pürüzsüz bir düzlük yaratan Dyson Airstrait hem ıslak hem de kuru saçta kullanılabiliyor. Bu sayede saçları kurutma ve düzleştirme gibi iki ayrı işlemi tek aşamaya indirerek hem zamandan hem de efordan büyük tasarruf sağlıyor. 80, 110 ve 140 derecelik üç farklı sıcaklık ayarına sahip olan Dyson Airstrait’i deneyerek saç şekillendirme rutininizi baştan yazabilirsiniz. Piyasaya çıktığı günde saatler içerisinde tükenen Dyson Airstrait’i stokta yakaladığınız ilk anda hemen almanızı tavsiye ederiz. Yoksa pişman olabilirsiniz. 

Dyson, Revlon ve Remington gibi en iyi saç şekillendirici markaları ve modelleri Teknosa’da bir arada. Saçlarınıza avantajlı fiyatlarla yepyeni dokunuşlar yapmak isterseniz Teknosa’nın saç şekillendirici kampanyalarını sakın kaçırmayın!

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…
En konforlu mouse pad tavsiyeleri
Devamını Oku

En Konforlu Mouse Pad Tavsiyeleri

Harici bir donanım olan mouse, bilgisayar kullanırken metin, dosya, klasör veya simgeleri hareket ettirmeye yarayan en fonksiyonel bileşenlerden…
evlenirken beyaz esya secimi teknosa
Devamını Oku

Evlenirken Beyaz Eşya Seçimi

Gelişmekte olan teknoloji ile beyaz eşya çeşitliliğinin artması seçim yapmayı zorlaştırıyor. Özellikle evlilik hazırlığının heyecanlı koşuşturmasının içerisinde beyaz…