Akıllı telefonlar hayatımıza bu kadar çok girmeden önce arkadaşlarımızla buluşmak için ya da birini bulunduğumuz yere davet etmek için uzun uzun yol tarifi yapmak zorunda kalıyorduk. Orayı bilmeyen birine bunu anlatmaya çalışmak ise bir hayli zor oluyordu. Akıllı telefon teknolojisi uydu sistemleriyle birlikte çalışmaya başlayınca hayatımızı kolaylaştıran bir özellik daha eklenmiş oldu. Artık buluşmak istediğimiz herkese konum atabiliyor, uzun uzun yol tarifi vermek zorunda kalmıyoruz. Bu yazımızda cep telefonundan konum nasıl atılır anlatmaya çalışacağız.

Android ve iOS Telefonlardan Konum Nasıl Atılır?

Bazıları cep telefonundan konum atmayı bilirken, bazıları ise konum atmak için ne yapmam lazım diye kendisine soruyordur. Buluşacağınız bir kişiye bulunduğunuz konumu Android ya da iOS telefonunuzun konum gönderme özelliği sayesinde kolayca gönderebiliyorsunuz. Konum gönderme işlemi GPS sistemi üzerinden yapıldığı için öncelikle cep telefonunuzun konum bilgileri özelliğinin açık olması gerekiyor.

Akıllı telefonlarda uygulamaların bilgilerinize ulaşabilmesi, sizin vereceğiniz izinle gerçekleşebiliyor. Bu nedenle telefonunuzun “Uygulamalar” menüsünden uygulamayı seçerek konum bilginize ulaşmasına izin verip vermediğini kontrol ediyor olmalısınız.

Daha sonra Whatsapp, Facebook Messenger ya da kısa mesaj ile konumunuzu karşı tarafla paylaşayabiliyorsunuz.

Whatsapp’tan Konum Nasıl Atılır?

Dünyadaki en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, aynı zamanda en fazla konum gönderilen uygulama oluyor. Daha çok birbirimize randevuyu Whatsapp üzerinden veriyoruz ve sürekli bu uygulamada iletişim halinde kalıyoruz. Whatsapp konum nasıl atılır hemen anlatalım.

Whatsapp’tan konum göndermek için öncelikle konum göndereceğiniz kişiyi seçerek bir mesajlaşma penceresi açmalısınız. Eğer iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıyorsanız, mesaj yazdığınız alanın solunda yer alan + “artı” sekmesine basarak küçük bir menü açılmasını sağlıyorsunuz. Bu menüde “Konum” simgesini seçiyorsunuz.

Android işletim sistemli telefonunuz varsa, sohbet penceresinin sağındaki ataş simgesini seçerek menünün açılmasını sağlıyorsunuz. “Konum” simgesini burada açılan menüden seçebiliyorsunuz.

Sonrasında sizi iki farklı seçenek karşılıyor olacak. Bu seçeneklerden ilki “Mevcut Konumu Paylaş” özelliği oluyor. Bu özellik hareketli konum paylaşma özelliği olarak da biliniyor. Eğer konum paylaştığınız kişinin sizin anlık olarak nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi görmesini istiyorsanız bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Mevcut konumunuzu paylaştığınızda ne kadar süre bunu paylaşmak istediğinizi soran seçenekler karşınıza çıkıyor. Aranızdaki mesafeye en uygun süreyi seçebilirsiniz. Süre dolduktan sonra konum paylaşımı kendiliğinden sona eriyor.

İkinci seçenek olarak “Şu Anki Konumu Gönder” bulunuyor. Bu seçenek klasik konum gönderme özelliği olarak yer alıyor. Yani karşınızdaki kişi sizin anlık olarak nereye gittiğinizi göremiyor, sadece o anda bulunduğunuz yeri sabit olarak görüyor. Karşı tarafın sizin hareketinizi takip etmesini istemiyorsanız ya da sabit bir yerde bulunuyorsanız bu seçenek sizin için uygun olanı olacaktır.

Burada konum gönderme işlemini sadece bulunduğunuz yer ve yakın çevredeki yerler için yapabiliyorsunuz. Sizin olmadığınız bir konumu karşı tarafa gönderme imkanınız bulunmuyor.

Facebook Messenger’dan Konum Nasıl Atılır?

Telefondan konum nasıl atılır anlatırken, tek konum atma yönteminin Whatsapp olmadığını da belirtelim. Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinden de konum bilginizi kolayca paylaşabiliyorsunuz.

Yine mesajlaşma penceresini açtıktan sonra sol tarafta bulunan + simgesine basıyorsunuz. Açılan panelde daha çok navigasyon cihazlarında bulunan ok işaretini seçiyorsunuz. Burada konumunuzu gördüğünüz alanda “Canlı Konumu Paylaşmayı Başlat” seçeneği ekranın ortasında yer alıyor. Eğer hareketli konumunuzu paylaşmak istiyorsanız bu seçeneği tercih edebilirsiniz.

Facebook Messenger uygulamasında canlı konum paylaşma süresini siz seçemiyorsunuz. Otomatik olarak bir saat paylaşım yapıyor. Daha erken durdurmak isterseniz paylaşımı durdurabiliyorsunuz.

Eğer canlı konum paylaşmak istemiyorsanız haritanın sağında bulunan konum simgesini seçiyorsunuz. Bu seçenekle birlikte sabit mevcut konumunuzu karşı tarafla paylaşıyorsunuz ve hareketinizin görünmesine izin vermiyorsunuz.

Google Haritalar Üzerinden Konum Nasıl Atılır?

Sadece konum göndereceğiniz uygulamalara girerek konum atmanız gerekmiyor. Haritadan konum atma için Google Haritalar uygulamasıyla da konum bilginizi karşı tarafla paylaşabiliyorsunuz.

Google Haritalar uygulamasında bulunduğunuz yer mavi nokta şeklinde gösteriliyor. Harita üzerinden konum göndermek istiyorsanız bu mavi noktanın üzerine kısa bir süre basılı tutuyorsunuz. Haritanın altında çıkan “Paylaş” sekmesine dokunduğunuzda hangi uygulama üzerinden paylaşım yapmak istediğinizi gösteren ekran açılıyor. Burada konum atacağınız uygulamayı seçip göndermek istediğiniz kişinin ismini yazarak konum atabiliyorsunuz.

Harita uygulaması üzerinden konum atmanın en büyük avantajı, diğer uygulamalara tek bir ekrandan ulaşılabiliyor olmasıdır.

Yukarıda cep telefonundan konum nasıl atılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi cep telefonlarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

2 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…
samsung a52 telefon hakkinda teknosa
Devamını Oku

Samsung A52 Telefon Hakkında

Uygun fiyatlı ancak biraz da olsa yüksek performans sergileyen telefon almak isteyenlerin birinci tercihleri arasında Samsung A52 yer…
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…
airpodsbkullanirkenv bunlara dikkat teknosa
Devamını Oku

Apple Airpods Kullanırken Bunlara Dikkat!

Apple markasına ait olan AirPods kulaklıklar, ilk çıktığı günden beri bulunduğu sektör içerisinde öncü ürünlerden biri oldu. Özellikle…