Baskül ve teraziler, sağlıklı yaşam tarzına sahip olmak isteyen ve kendi kilosunu kendisi kontrol altında tutmayı tercih eden herkesin önemli ev eşyaları arasında yer alıyor. Hızlı yaşamak zorunda olduğumuz günlük hayatımızda çoğu zaman yediklerimize çok dikkat etmeyebiliyoruz. Bu durum farkında olmadan kilo almamıza sebep oluyor. Basküller, hassas göstergeleri sayesinde kilomuzdaki en ufak artış ve azalışı görebildiğimiz için sağlığımızı korumamıza yardımcı oluyor. Ayrıca gelişen teknolojiyle ve tasarımla birlikte baskül ve teraziler sadece kilomuzu gösteren hantal cihazlar olmaktan çıktı. Hem dekoratif tasarımlarıyla banyomuzun şık bir aksesuarı oluyor, hem de dijital ekranlarından kilomuzu, vücut kitle endeksimizi, kas, yağ ve su oranımızı hatta kemik oranımızı bile ölçebiliyoruz. Farklı türleri ve özellikleriyle piyasada her ihtiyaca ve bütçeye uygun baskül ve terazi çeşidi bulunabiliyor. İhtiyacımızı belirledikten sonra kendimize uygun olan baskülü alarak sağlığımızı rahatça izleme imkanına da sahip olabiliyoruz. Bu yazımızda baskül ve terazi alırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilgileri paylaşacağız.

Dijital mi Yoksa Analog mu?

Baskül ve terazilerde hassas ölçme özelliği arttıkça dijital türlerin kullanımı da çoğaldı.

Mekanik tartı olarak da bilinen analog basküller ağırlığı sadece kilogram olarak veriyor. Gösterge çubuğu ile sonucunu görebildiğimiz bu modellerde gram hesabını kadrandaki çubuklar yardımıyla yaklaşık olarak tahmin edebiliyoruz. Sadece vücut ağırlığını öğrenmek istiyorsanız, detaylarıyla ilgilenmek istemiyorsanız analog basküller ihtiyacınızı karşılayacak özellikte olabilir.

Daha hassas ve doğru ağırlığı görmek isteyenlerin tercihi ise dijital basküller oluyor. Gram hesabına kadar sonucu gördüğümüz için zayıflama miktarının hemen farkında olabiliyoruz. Ayrıca vücut kitle indeksimizi, kas ve yağ oranımızı görmek istiyorsak bu özellikleri dijital basküllerin bazı modellerinde bulabiliyoruz.

Akıllı Baskül Özelliği Ağırlık Ölçmekten Fazlasını Sunuyor

Gelişen ev teknolojisinin bizlere sunduğu en önemli cihazlardan biri de akıllı basküller oluyor.

Akıllı basküller bize ait tüm bilgileri kaydediyor, değişimleri gösteriyor ve hedef kilomuza ne kadar uzakta olduğumuzu söylüyor. Akıllı baskülü cep telefonumuzla eşleştirdiğimizde tüm bilgileri cep telefonumuzda görebiliyoruz. Ayrıca daha gelişmiş özellik olarak akıllı basküller, vücut kitle endeksimizi, kas ve kemik kütlemizi de gösterebiliyor.

Özellikle vücut geliştirme yapıyorsanız ya da düzenli olarak spor yapıyorsanız vücudunuzdaki su yüzdesini ve kas kütlesini takip ederek yaptığınız sporun vücudunuza etkilerini takip edebiliyorsunuz.

Sadece kilo takibi yapmak istemiyorsak, belirli periyotlarda vücudumuzdaki tüm değişimleri de takip etmek istiyorsak akıllı basküller tercih listemizin en üst sıralarında yer alıyor olmalı. Akıllı basküllerin vücut analizi özelliği sayesinde, sağlığımızın basit bir resmini istediğimiz zaman görebiliyoruz.

Aynı zamanda cep telefonumuzdaki spor ve sağlık uygulamalarına da akıllı basküllerimizi ekleyebiliyoruz. Baskülden çıkan sonuçlar bu uygulamalara ekleniyor ve diğer verilerle birlikte sağlığımız için önemli tam kapsamlı bilgilere tek bir yerden ulaşabiliyoruz.

baskul ve terazi alirken teknosa

Akıllı Basküllerin Ötesine Gelişmiş Özellikler

Akıllı basküller sayesinde vücudumuzun tüm verilerini saklayabiliyor ve sağlık durumumuzu haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak takip edebiliyoruz. Teknoloji bu kadar gelişince her şeyde olduğu gibi akıllı basküllerden de daha fazla şey isteyebiliyoruz.

Diyetisyen tartısı da denilen profesyonel akıllı basküller ile evin sıcaklığını ve hava durumunu bile görebiliyor, dışarıya çıkarken nasıl giyinmemiz gerektiğine sabah tartılırken karar verebiliyoruz.

Profesyonel basküllerin hamile kadınlar, bebekler ve sporcular için de özel modları bulunuyor. Hamileliğiniz boyunca değişen kilo grafiğinizi görebiliyor, bebeğinizin her dönemdeki değişimlerini kayıt altına alabiliyorsunuz. Profesyonel sporcular ve vücut geliştiricilere özel modu sayesinde kilo, vücut kitle endeksi, kas ve yağ kütlesini ayrıca değerlendirebiliyor, diğer basküllere göre daha doğru sonuçlara ulaşabiliyorsunuz.

Değiştirilebilen ayarları ve birden fazla kişiye ait verileri depolayabilme özelliği ile profesyonel basküller aileler için oldukça yararlı oluyor. Bu basküller şarj edilebilir pillerle kullanılanılıyor.

Eğer ailede herkesin kullanabileceği, detaylı verileri alabileceğiniz bir baskül istiyorsanız ve biraz daha fazla bir bütçe ayırabiliyorsanız profesyonel baskülleri tercih edebilirsiniz.

Tasarım Önemli Bir Ayrıntı

Evlerimize herhangi bir şey alırken dekoratif olmasına ve diğer eşyalarla uyumuna dikkat ediyoruz. Çok farklı model ve tasarımlara sahip olması nedeniyle artık baskül alırken de buna önem verebiliyoruz.

Şık ve modern tasarıma sahip baskülleri sadece banyomuzda kullanmak zorunda da kalmıyoruz. Birçok modeli evimizin her odasına uyum sağlayacak tarzda oluyor. Özellikle sempatik tasarımlara sahip cam yüzeyli basküller bulunduğu yerlerle rahat bir şekilde uyum sağlayabiliyor.

Uzun Süreli Kullanım ve Doğru Bilgiler İçin Dayanıklılık

Kullanım amacı ağırlık ölçmek olduğu için basküllerin tüm özelliklerinin yanında dayanıklı olması da gerekiyor. Özellikle birçok veriyi ölçümleyen ve hafızasında tutan akıllı basküllerin hassas ayarları bulunuyor. Bu ayarlarının hasar almaması ve yıllar boyu doğru ölçüm yapabilmesi için düşmelere ve darbelere karşı da dayanıklı olması gerekiyor.

Güvenlik İçin Kaymaz Yüzey

Basküllerin evimizin vazgeçilmez eşyalarından biri olmasının sebebi sağlığımızı kontrol altında tutmak istiyor oluşumuzdur. Sağlığımız için kullandığımız basküllerin üzerine çıktığımızda orada güvenli bir şekilde durmamız da önemli bir konu oluyor.

Genellikle çıplak ayakla çıktığımız basküllerin güvenlik açısından en önemli özelliği kaymayan bir yüzeye sahip olmasıdır. Doğru sonuçları görebilmemiz için üzerinde rahat bir poziyonda duruyor olmalıyız. Tartılırken tedirgin olmak ya da kendimizi kasmak istemeyiz. Üzerinden kayıp bir sakatlığa neden olması da en son isteyeceğimiz şey olacaktır.

Bu nedenle tercih edeceğimiz baskülün tüm özelliklerini kontrol ettikten sonra kaymaz yüzeye sahip olup olmadığına da mutlaka bakıyor olmalıyız.

Yukarıdaki yazımızda baskül ve terazi alırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi baskül ve terazileri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
asi karti nasil alinir teknosa
Devamını Oku

Aşı Kartı Nasıl Alınır?

2019 yılının sonları ve 2020 yılının başı ile birlikte tüm dünyada büyük bir krize neden olan Covid-19 pandemisi,…
asil tendonu kopmasi nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

Aşil Kopması Nasıl Anlaşılır?

Aşil tendonu, insan anatomisindeki en büyük tendon olma özelliğini taşıyor. Bacağın arkasında ve baldırın alt yarısında bulunuyor. Aşil,…
kulak ici kulaklik zararli mi teknosa
Devamını Oku

Kulak İçi Kulaklık Zararlı Mı?

Mobil teknolojik cihazların kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artık spor salonundayken, koşarken ve yürüyüş yaparken ya da…