İsminde TV olsa da Apple TV aslında bilinen anlamda bir televizyon değil. Değişen yayıncılık anlayışıyla birlikte hepimizin televizyon izleme alışkanlığında da değişiklikler yaşandı. Artık standart televizyon yayınlarını yayın akışına göre izlemek çoğumuzun ilgisini çekmeyebiliyor. Aplle TV, bu değişime göre tasarlanmış bir yayın cihazı olarak piyasada yerini alıyor. Daha çok, dijital platformlardaki ve televizyonlardaki yayınları, filmleri, müzikleri ve fotoğrafları televizyonumuz üzerinden istediğimiz zaman ve basit bir şekilde izlememizi sağlıyor. Küçük bir kutu ve basit bir kumandadan oluşuyor. Bu yazımızda, Apple TV nedir ne işe yarar sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Apple TV Kumandası Hangi Özelliklere Sahip

Cihazın kumandası, Apple’ın vadettiği basit kullanım ilkesinin özelliklerini koruyor. Üzerinde sadece kullanmak için ihtiyaç duyacağımız ses düzeyi, menü, ana ekran geçişi, sesli arama, oynatma/duraklatma tuşları ile dokunmatik bir yüzey bulunuyor.

Oldukça sade görünümünün yanında bluetooth wireless teknolojisiyle kızılötesi vericiye sahip. Şarj edilebilir pilini USB üzerinden güç adaptörüyle kolayca şarj edebiliyorsunuz. Tek şarjı aylarca kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca kumandasında üç eksenli jiroskop bulunuyor. Bu sayede televizyonunuzda oyun oynarken kumandanızı oyun konsolu gibi kullanabiliyorsunuz.

Apple TV Bağlantı Özellikleri

Apple TV’nin HDMI 2.0 bağlantı özelliği bulunuyor. Bu özelliği sayesinde bilgisayarınıza ya da televizyonunuza kolayca bağlayabiliyorsunuz.

Wi-Fi ve Ethernet bağlantı özelliği ile isterseniz kablosuz isterseniz de kablolu olarak internete bağlanabiliyorsunuz.

apple tv nedir teknosa

Apple TV Görüntü ve Ses Kalitesi Nasıl?

Apple TV, tasarlanış amacı olarak eğlenceyi en canlı haliyle yaşayabilmenizi istiyor. Dolby Vision özelliği ile televizyonunuzdaki sesi üç boyutlu olarak yaşayabiliyorsunuz. Bu özelliği evinizde gerçek bir sinema deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Görüntü kalitesi de sizi farklı bir boyutta hissettiriyor. Normal yayın kalitesini 4K boyutunda sunuyor. Dünyanın en büyük yayıncı kuruluşlarıyla birlikte çalıştığı için dijital platformları, spor yayınlarını ve televizyon kanallarını evinize getiriyor. Üstelik HDR görüntü teknolojisiyle görüntüler daha parlak, daha gerçekçi ve ayrıntılı oluyor. Doğa belgesellerindeki renklerin canlılığı ve hızlı sporlardaki akıcılıkla kendinizi izlediğiniz görüntülerin içinde hissedebiliyorsunuz.

Apple TV Nasıl Kullanılıyor ve Neler Gerekiyor?

Apple TV’de neler var diye değerlendirdiğimizde içeriklere ulaşmak için öncelikle iTunes hesabı açmanız gerekiyor. İçerik satın almak istediğinizde iTunes üzerinden bu işlemi gerçekleştiriyorsunuz.

Kablolu ya da kablosuz internet bağlantısına da sahip olmalısınız. 4K kalitesinde görüntü sunduğu için internet hızınız yüksek olmalı. Aksi halde görüntü ve akıcı yayın konusunda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.

Sahip olduğunuz televizyonun da görüntü kalitesini destekleyen özelliklere sahip olması gerekiyor. 4K görüntü kalitesinin yanında HDR görüntü de sunduğu için televizyonunuz bu iki özelliği de destekliyor olmalı.

Ayrıca HDMI kablonuzun da görüntüleri hızlı bir şekilde aktarması için güçlü olması önemli. Bu ara kablo ne kadar kaliteli olursa o kadar kusursuz televizyon izleme deneyimine sahip oluyorsunuz.

Apple TV’de Film Nasıl İzlenir?

Apple TV’nin birçok yayıncı kuruluş ile anlaşması bulunuyor. İçerisinde bulunan özel içerikleri, televizyon kanallarını ya da dijital platformları izlemek istemezseniz iTunes üzerinden istediğiniz filmi satın alma ya da kiralama imkanına da sahipsiniz.

Filmi satın aldığınızda belli bir süresi olmadığı için istediğiniz zaman tekrar tekrar izleme şansına sahip olurken, kiraladığınız filmlerin süresi oluyor. Bu süre dolduğunda filmi tekrar izleyemiyorsunuz.

Apple TV ve iPhone Mükemmel İkili

Apple TV kullanmak için iPhone sahibi olmanız gerekmiyor. Ancak AirPlay özelliği ile Apple TV ve iPhone telefonunuzu aynı internet bağlantısı üzerinden birbirine tanımlayabiliyorsunuz. Böylece iPhone’unuzdaki filmleri, müzikleri ya da fotoğrafları televizyonunuza kolayca yansıtabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra iPhone telefonunuzu uzaktan kumanda gibi de kullanabiliyorsunuz. Telefonunuzun kilit ekranındaki Denetim Merkezi üzerinden içerikleri kolayca oynatabiliyor, menü üzerinden istediğiniz şeyleri yapabiliyorsunuz.

Yukarıda mümkün olduğunda Apple TV ne işe yarar açıklamaya çalıştık.

Siz de en iyi ev sinema sistemlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?
Devamını Oku

Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?

Günümüzde akıllı telefon kullanımının artması, kamera çözünürlüklerinin yükselmesi ve uygulamaların çoğalmasıyla birlikte fotoğraf ve video çekimi yapmak en…
akilli cocuk saatleri tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saatleri Tavsiyeleri

Giyilebilir teknolojinin en çok kullanılan ve ilk akla gelen ürünü olan akıllı saatleri sürekli olarak yetişkinler için düşünüyoruz.…
camasir makinesi nerede olmali teknosa
Devamını Oku

Kurutma Makinesi Nerede Olmalı?

Evlerimizin en önemli eşyaları arasında, ev işlerimizi kolaylaştıran ve bize en çok zaman kazandıran beyaz eşyalar yer alıyor.…