Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdüğünde devrim niteliğinde bir tanıtımla duyurmuştu. Kullanım kolaylığı ve şık duruşuyla beğenilen AirPods kulaklıklar kısa sürede çok insan tarafından kullanılmaya başlandı. Birinci nesil AirPods kulaklıkların zayıf pil ömrü ve kulaklık üstünden kullanımlarla ilgili bazı sorunları bulunuyordu. Kullanıcılarının yaşadığı problemleri ve önerileri her zaman dikkate alan Apple, 2. Nesil AirPods kulaklıklarda daha iyi pil ömrü, sesle sanal asistan Siri’ye erişim ve kablosuz şarj kutusunu kullanıma sundu. 2. nesil AirPods kulaklıklarda ses kalitesi bir öncekiyle aynı gibi duruyor olsa da yapılan geliştirmeler kullanıcıların çoğunu tatmin etmiş gibi görünüyor. Peki Apple AirPods 2. nesil özellikleri neler? Gelin birlikte bakalım.

Apple AirPods 2. Nesil Kulaklıkların Tasarımı

Apple ürünlerinin artık imzası niteliğini taşıyan beyaz renk AirPods 2. Nesil kulaklıklar için de geçerli oluyor. Daha önce olduğu gibi ikinci nesil kulaklıkların tasarımında uzun sap kullanılıyor. Bu özelliği sayesinde hem şarj kutusuna daha kolay yerleşebiliyor hem de mikrofonu daha etkili bir şekilde kullanılabiliyor.

Kulak içi tasarımları birinci nesil kulaklıklarla aynı özelliklere sahip olarak üretiliyor. Ses geçirmemesi için silikon kulaklık ucu ikinci nesilde de kullanılmıyor. Bu durum kulaklığı taktığınızda çevredeki sesleri de duymanıza neden oluyor. Bu, tasarım açısından olumsuz bir özellik gibi görünüyor olsa da dışarıda kulaklık taktığımızda ortam seslerini duymamamız ciddi problemlere neden olabiliyor. Bu nedenle kulak içi tasarımında dışarıdan gelen sesi tamamen önlemeye yönelik bir değişiklik yapılmamış görünüyor.

AirPods 2. Nesil kulaklıkların su geçirmezlik özelliği bulunmuyor. Bu nedenle uzun süreli terleyeceğimiz bir spor yaparken ya da yağmurlu havalarda kullanım açısından uygun bir yapısı bulunmuyor.

AirPods kulaklıkların en büyük özelliklerinin başında kulak üstü kontrol özelliği yer alıyor. Kulaklığın üstüne çift dokunduğunuzda birçok işlemi yapabiliyorsunuz. Ancak bu işlemin ne olacağını sizin ayarlamanız gerekiyor. Telefonunuzun Bluetooth ayarları menüsüne giriş yaparak değişiklik yapabiliyorsunuz. Kulaklığınızın varsayılan ayarı olarak çift dokunduğunuzda sanal asistan Siri’ye ulaşabiliyorsunuz. Bunun dışında şarkı çalma, duraklatma ya da ileri atlatma ve geri atlatma gibi istediğiniz özelliği atayabiliyorsunuz. Aynı zamanda gelen arama olduğunda çağrıyı cevaplama veya sonlandırma gibi işlemleri de çift dokunuşla kolayca yapabiliyorsunuz.

Ayrıca iki kulaklığın her birine farklı görevler de atayabiliyorsunuz. Örneğin sağ kulaklığa çift dokunduğunuzda parçayı ileri atlatabilirken sol kulaklığa çift dokunduğunuzda ise çalma ve duraklatma işlemlerini yapabiliyorsunuz.

AirPods 2. Nesil kulaklıkları kulağınıza taktığınızda parça otomatik olarak çalmaya başlıyor, kulağınızdan çıkardığınızda ise kendiliğinden duruyor. Bu özellik Apple tarafından kulak tanıma özelliği olarak lanse edilmişti. Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız ayarlarından devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Birinci nesil AirPodslarda Siri’yi kulaklıkla çağırırken bazı sorunlar yaşanabiliyordu. 2. Nesil AirPods kulaklıklarda bu sorun giderilmiş olarak görünüyor. Kulaklığınızın mikrofonuna “Hey Siri” diye seslendiğinizde diğer Apple cihazlarında olduğu gibi Siri aktif hale geliyor ve ondan yapabileceği işler konusunda yardım isteyebiliyorsunuz.

apple airpods 2 nesil ozellikler teknosa

Apple AirPods 2. Nesil Kablosuz Şarj Kutusu

Apple AirPods 2.Nesil kulaklıkların şık ve estetik tasarıma sahip bir şarj kutusu da bulunuyor. Tıpkı kulaklıklarda olduğu gibi şarj kutusu da beyaz renkte piyasaya sürülmüş görünüyor.

Şarj kutusunun önemli özelliklerinden biri beklendiği şekilde şarj pedleri kullanılarak kablosuz şarj edilebilmesi oluyor. Kasanın arkasını bir şarj pedinin üzerine koyduğunuzda, ön LED lambası şarj olduğunu göstermek için turuncu renkte yanmaya başlıyor. Kablosuz şarj cihazınız yoksa kutuyla birlikte şarj kablosu da verildiği için klasik yöntemlerle şarj etmekte bir sorun yaşamıyorsunuz.

Şarj kutusunu açtığınızda şarj yuvasına takılı olan kulaklıkların şarjını gösteren bir ışık daha bulunuyor. Burada bulunan LED ışık yeşilse kulaklıklarınızın şarjının dolu olduğu anlamına geliyor. Eğer kulaklıklar tam olarak dolmadıysa bu ışık turuncu olarak yanıyor. Kulaklıkları kutunun içinden çıkardığınızda aynı ışıklar kutunun şarj durumunu gösteriyor.

Apple AirPods 2.Nesil Kulaklıklarda Eşleştirme ve Pil Ömrü

Apple ürünlerinin diğer markalarla gerçek anlamda rakipsiz olduğu en büyük özelliği tüm Apple cihazlarının birbiriyle hızlı bir şekilde eşlemesi oluyor. AirPods 2.Nesil kulaklığınızı kutusundan çıkardığınız anda iPhone veya iPad’iniz varsa anında tanıyor ve bunları birbirine bağlamak isteyip istemediğinizi soran bir ekran görüntüleniyor olacaktır. Bunun yanı sıra siz kendiniz de cihazın Bluetooth ayarlarından istediğiniz cihazla eşleştirmeyi yapabiliyorsunuz.

AirPods 2.Nesil kulaklıklarda farklı cihazlar arasında hızlı geçiş yapmayı sağlayabilmesi için yeni geliştirilen H1 kulaklık çipi kullanılıyor. Hem iPhone hem de iPad kullanıyorsanız ya da iki tane telefonunuz varsa birbirleri arasında hızlı ve zahmetsizce geçiş yapabiliyorsunuz.

Apple, AirPods 2.Nesil kulaklıklarda oyun tutkunlarının da gönlünü fethetmeye çalışıyor. Kullanılan H1 çip, oyunlarda yaşanan ses gecikmesini yaklaşık olarak %30 oranında azaltmayı başarıyor.

Birinci nesil AirPods kulaklıklarda yaşanan en büyük sorun pil ömrü konusunda oluyordu. Apple, AirPods 2.Nesil kulaklıklarda bu sorunu az da olsa gidermeyi başarıyor. Yeni nesil AirPods kulaklıklar tam şarj olduğunda 5 saatlik müzik çalma veya 3 saatlik konuşma süresi imkanı sağlıyor. Şarj kutusu ise buna ek olarak 24 saatlik yedek şarj sunuyor. Tüm teknolojik cihazlarda olduğu gibi AirPods kulaklıkların da kullanım şekli ve ortama göre bu şarj sürelerinde değişiklik olabiliyor.

Apple AirPods 2. Nesil Ses Kalitesi ve Performansı

Apple AirPods 2.Nesil kulaklıklarda, birinci nesildeki ses performansında fazla değişiklik yapılmıyor ve özellikleri aynı şekilde korunuyor. Yüksek ses çıkışı, basların ve tizlerin çok yoğun olmaması ve herkese hitap edecek orta frekans ses ayarıyla birlikte oldukça tatmin edici bir kulaklık deneyimi sunuyor. Aktif gürültü bastırma özelliği olmasa da kulaklığın ses kalitesi yeterince iyi olduğu için sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda Apple AirPods 2. nesil özellikleri neler anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi Apple Kulaklık modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
bebek telsizi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Bebek Telsizi Alırken Bunlara Dikkat!

Bir bebek telsizi satın almayı düşünüyorsanız ancak bebek telsizleri dünyasında yeniyseniz elinizin altında kaç tane seçeneğin olduğunu görünce…
Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri
Devamını Oku

Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri

Bilgisayarların performansında zaman içinde bazı düşüşler yaşanabilir. Teknoloji çağında bir bilgisayarın ağırlaşması ve yavaşlaması üretkenliğinizi doğrudan etkileyebilir. E-postaların…