Modern yaşamın hayatımıza kattığı şeylerin başında hız geliyor. Özellikle evimizde geçirdiğimiz zamanda yaptığımız günlük rutinlerimizi eskisinden daha kısa bir zamanda yapmamız gerekebiliyor. Sabah egzersizlerinden başlayarak duş, kahvaltı ve ofise gitmek için hazırlanmaya kadar geçen sürede araya başka işlerimizi de mutlaka sıkıştırıyoruz. Dünya eskisinden daha hızlı bir hale gelmişken bazı konularda vakit kaybetmek, zamanın gerisinde kalmamak için önemli olabiliyor. Bu zaman kayıplarından biri de duş alırken sıcak suyun gelmesini beklemek oluyor. Normalde çok önemli bir zaman kaybı değilmiş gibi görünse de, sıcak suyun gelmesi ve duş alabileceğimiz sıcaklığı ayarlamaya çalışmamız bir miktar zamanımızı götürüyor. Eskiden çok önemli olmayan beş dakikalık zaman kayıpları günümüzde oldukça önemli bir noktada bulunuyor. Teknolojinin hayatımıza kattığı ve günlük işlerimizi hızlandıran cihazlardan biri de elektrikli ani su ısıtıcıları oluyor. Ani su ısıtıcıları, size anında sıcak su temini sağlamasıyla öne çıkıyor. Bunun dışında birden fazla faydası olduğu için de çoğunlukla tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bu yazımızda ani su ısıtıcı nedir ne fayda sağlar anlatmaya çalışacağız.

Ani Su Isıtıcı Nedir?

Ani su ısıtıcıları, tanksız su ısıtıcıları olarak biliniyor. Depolama takına ihtiyaç duymadan sıcak su sağlıyor, yüksek verimli çalışıyor. Bu cihazlarla birlikte, su ısıtılıp daha sonra kullanılmak üzere depolanmıyor. Bunun yerine ihtiyaç olduğunda ısıtma işlemi gerçekleşiyor. Diğer tanklı su ısıtıcılarında her ne kadar sıcak su depolansa da zamanla suyun sıcaklığı düşmeye başlıyor. Bu nedenle tekrar ısıtma işlemi gerçekleştiriyor. Ani su ısıtıcılarında ise hiç böyle şeylerle uğraşılmıyor, doğrudan ihtiyaca göre ısıtma işlemi yapılıyor.

Musluğu açtığınızda hemen şofbenin içine soğuk su akıyor. Daha sonra su burada bir ısıtma elemanı ile temasa geçiyor. Bu temas sonrasında da sıcaklığı yükselmeye başlıyor. Son olarak, ısıtıcının bağlı olduğu bir çıkış borusundan sıcak su akıyor. Bütün bu işlemler sadece birkaç saniye içinde gerçekliyor.

Ani Su Isıtıcıların Faydaları Nelerdir?

Ani su ısıtıcıları, ortalama sıcak su ihtiyacı olan her türlü aile için oldukça uygun bir alternatif sunuyor. Bu su ısıtıcıları, hayatında hep zamanla yarışan ve yaptığı her işte hızlılığı arayan beyaz yakalı çalışanların çoğunluğu tarafından tercih ediliyor. Bunun dışında termostatlı ve tanklı su ısıtıcısı almak istemeyen ya da kombiye bütçe ayırmak istemeyenler tarafından da oldukça fazla tercih sebebi oluyor.

Ayrıca ani su ısıtıcıların eviniz için mükemmel bir seçim olmasını sağlayan başka faydaları da bulunuyor.

ani su isitici teknosa

Enerjiyi Verimli Kullanır

Ani su ısıtıcılarının çalışma prensibi suyu birkaç saniye içerisinde ısıtması bulunuyor ve bunu sadece suya ihtiyacınız olduğu anda yapıyor. Şofbenlerde ve diğer elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi bir depolama tankı bulunmuyor. Yani daha sonra kullanılmak üzere belli bir miktar suyu ısıtmak için enerji harcamıyor. Bu da hem depolanan suyun ısıtılmasında hem de depoda bekleyen suyun ısısı düştüğünde tekrar aynı dereceye getirmek için ayrı ayrı enerji harcamasını gerektirmiyor. Bu özelliği sayesinde çok fazla enerji tasarrufu yapmış oluyorsunuz. Aradaki farkı doğrudan elektrik faturanızda görebiliyorsunuz.

Özellikle son dönemde piyasaya sürülen ve teknolojik olarak gelişmiş ani su ısıtıcıları, suyu ısıtmak için kullandığı enerjiyi de sahip olduğu teknoloji sayesinde verimli olarak kullanabiliyor. Böylece yaptığınız tasarruf daha da artmış oluyor.

Suyu En Hızlı Şekilde Isıtır

Yaşadığımız dönem zamanın en değerli olduğu dönemler arasında bulunuyor. Hayatımızın bir dakikasını bile boşa harcamak istemiyoruz. Evimizde bulunan elektronik cihazların büyük çoğunluğu bize bu zamanı kazandırmak için yardımcı oluyor.

Sabah uyandığınızda güne enerjik ve zinde başlamak için ilk yaptığımız şeylerin başında güzel bir duş almak geliyor. Bu sayede kendimizi daha iyi hissediyor ve günün her anından daha fazla keyif alıyoruz. Ancak hazırlanmamız ve günlük rutinlerimiz için öyle çok fazla zamanımız genellikle olmuyor. Duşa girdiğimiz kısa sürede de zamanımızı suyun ısınması için harcamak bizim açımızdan pek verimli olmuyor. Evimizde ani su ısıtıcısı kullandığımızda hemen sıcak suya ulaşabiliyor ve suyu istediğimiz ayara getirdikten sonra duşumuzu alabiliyoruz. Böylece çok değerli bir vakit kazanmış oluyoruz ve bu zamanı daha önemli işlerimiz için kullanabiliyoruz.

Kompakt Boyutuyla Çok Yer Kaplamaz

Günümüzde hepimiz yaşam alanlarımızı en verimli şekilde kullanmayı istiyoruz. Evimizin her noktası kullanım açısından uygun olduğunda daha ferah ve geniş ortamlar yaratabiliyoruz. Bu da kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlıyor.

Ani su ısıtıcılarının en büyük artıları arasında çok büyük hacimli olmamaları geliyor. Yüksek hacimli su tankları olmadığı için duvarda çok fazla yer kaplamıyor. Bu da banyomuzda bize daha fazla yer sağlıyor ve estetik görünümüyle hoş duruyor.

Çok Noktada Kullanılabiliyor

Elektrikli ani su ısıtıcıları sürekli ve tutarlı sıcaklıkta su akışı sağlıyor. Bu özelliği sayesinde sadece banyoda kullanmayabiliyorsunuz. Sıcak suya ihtiyacınız olan mutfak ve diğer yerlerde kullanmak için de elverişli halde oluyor.

Uzun Ömürlüdür

Ani su ısıtıcıları uzun süre kullanım için tasarlanıyor. Geleneksel depolama tankları bulunan su ısıtıcıları genellikle 7 ila 10 yıl arasında kullanılabilirken, ani su ısıtıcıları çoğunlukla 10 ila 15 yıl arasında kullanılabiliyor. Hatta düzenli bakımı yapıldığında ve temiz kullanıldığında bu sürenin 20 yıla kadar çıktığı görülüyor. Uzun sürekli kullanımı sayesinde bütçenize de önemli bir katma değer sağlıyor.

Yukarıda ani su ısıtıcı nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi şofbenleri bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cay en iyi nasil demlenir teknosa
Devamını Oku

Çay En İyi Nasıl Demlenir?

Çoğumuz çevreden öğrendiğimiz yöntemlerle çay demleriz. Ancak konu, çay en iyi nasıl demlenir meselesine geldiğinde iyi çay demlemek…
camasir kurutma teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Kurutma Dert Olmaktan Çıkıyor

Hepimiz çamaşırlarımızı yıkadıktan sonra temiz havada, rüzgarda uçuşarak kurumasını istiyoruz. Ancak değişen dünyamız ne bunun için yeterli bir…
telefonu bebek telsizi yapma teknosa
Devamını Oku

Eski Telefonu Bebek Telsizi Yapma

Bir bebeğiniz olduğunda yaşantınızdaki her şey değişmeye başlıyor. Sürekli bebeğinizin yanında olmak istiyor, her zaman onunla ilgilenmek istiyorsunuz.…