En çok kullanılan akıllı telefon işletim sistemlerinin başında Android geliyor. Google, Anroid işletim sistemlerinde yaptığı her güncellemede yepyeni özellikler eklemeye devam ediyor. Akıllı telefon teknolojisinin sürekli gelişmesinden dolayı bu hızlı akışta telefonlarımızın bazı özelliklerinden haberimiz olmayabiliyor. Bu yazımızda android telefonlarda işinize yarayacak özellikler hakkında ipuçları vereceğiz. Bu özelliklerden bazıları Android telefonların bilinmeyen özellikleri olabiliyor.

Telefonumu Bul Özelliği İle Artık Telefonunuz Kaybolmuyor

“Telefonumu Bul” özelliği iPhone telefonlarla hayatımıza girmiş olsa da artık Android telefonlarda da bulunan bir özellik. “Telefonumu Bul” özelliği sayesinde telefonunuz kaybolursa yerini hemen tespit edebiliyorsunuz.

Bu özelliği kullanmak istiyorsanız, Android telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Güvenlik ve Konum” sekmesine giriyorsunuz. Burada “Cihazımı Bul” özelliğini etkinleştiriyorsunuz.

Telefonunuzu bulmak için herhangi bir bilgisayardan telefonunuzda kayıtlı Google hesabınızı açıyorsunuz ve Google’a “Cihazımı Bul” yazıyorsunuz. Karşınıza çıkan adımları takip ederek telefonunuzun konumunu bulabiliyor, kilitleyebiliyor ya da çaldırabiliyorsunuz.

Karanlık Temayı Etkinleştirerek Pil Tasarrufu Sağlayabiliyorsunuz

Android telefonların bazılarında bulunmasa da birçok telefonda Karanlık Tema özelliği yer alıyor. Bu tema sayesinde telefonunuz daha kullanışlı bir hale geliyor ve daha az ekran ışığı harcadığı için de pil ömrünü uzatıyor.

Bunun için telefonunuzun “Erişilebilirlik Ayarı” menüsüne giriş yaparak renkleri tersine çevirme özelliğini etkinleştirmeniz yeterli oluyor. Renkleri tersine çevirdiğinizde beyaz zeminler siyah olup yazılar beyaz olacağı için hem bir şeyler okurken gözleriniz daha az yoruluyor hem de telefonunuzu daha uzun süre şarj etmeden kullanabiliyorsunuz.

Artık Daha Hızlı Mesaj Yazabiliyorsunuz

Android telefonların özellikleri arasında klavye özellikleri de öne çıkıyor. Dokunmatik ekranlarda mesaj yazmak bazen uzun sürebiliyor. Bu durum can sıkıcı olurken parmaklarınızın yorulmasına da neden olabiliyor.

Android telefonlarda bulunan Google klavye özelliği sayesinde parmağınızı hiç kaldırmadan mesaj yazabiliyorsunuz. Böylece mesajlarınızı daha hızlı cevaplayabiliyor, alacağınız notları daha hızlı kaydedebiliyorsunuz.

Konuşarak Arama Yapabiliyorsunuz

Android telefonlarda yer alan Google özellikleri hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Android telefonunuzda Google üzerinden arama yapmak istediğinizde klavye kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Sağ üst kısımda yer alan mikrofonu tıklamanız yeterli. Böylece sesli arama yapabiliyorsunuz.

Kendi Kotanızı Oluşturup Daha Fazla Fatura Ödemiyorsunuz

Bulunduğunuz her yerde kablosuz internet ağı olmayabiliyor. Bu tarz durumlarda operatörünüzün mobil internetini kullanıyorsunuz. Film ya da video izlemeye daldığınızda ise internet kotanızı hemen doldurabiliyor, çoğu zaman aşabiliyorsunuz.

Böyle sorunları yaşamamak için Android telefonlarda bulunan internet kısıtlama özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Veri Kullanımı” sekmesine giriyorsunuz. Karşınıza veri kullanımınızı gösteren bir grafik çıkıyor. Bu grafikteki çubuğu sürükleyerek kendi internet sınırınızı ayarlayabiliyorsunuz. Böylece internet paketinizi aşıp daha fazla fatura ödemek gibi problemlerinizden kolayca kurtulabiliyorsunuz.

Diğer Cihazlarınızdaki Google Chrome Sekmelerini Görebiliyorsunuz

Akıllı telefonların özellikleri arasında Google Chrome uygulamasında kendi oturumunuzu açtığınızda bilgisayar, tablet gibi diğer cihazlarınızdaki açık olan sekmeleri kontrol edebilmeniz de bulunuyor.

Bunun için Chrome uygulamasını açtıktan sonra menüden “Son Sekmeler” seçeneğine girebilirsiniz. Sekmelerin arasında tüm cihazlarınız yer alıyor olacaktır.

android telefonların özellikleri teknosa

Acil Durum Bilgilerini Doldurmanız Gerekli Durumlarda Hayatınızı Kurtarabiliyor

Hayatımızda başımıza neler geleceğini bilemiyoruz. Android telefonların acil bir durumda telefonunuzu bulan kişilerin işini kolaylaştıracak bir özelliği bulunuyor. Telefonunuzdaki Acil Durum Bilgileri alanını doldurduğunuzda hem hayati bilgilerinizi hem de acil bir durumda kimlerin aranacağı bilgilerine kolayca ulaşılmasını sağlıyorsunuz.

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Kullanıcılar ve Hesaplar” sekmesine girip “Acil Durum Bilgileri” alanına ulaşabiliyorsunuz. Bu alanda tüm detaylı bilgilerinizi doldurabilirsiniz.

Ekran Kilitliyken Bile Sesli Arama Yapabiliyorsunuz

Tüm Adroid telefonlarda sesli arama asistanı özelliği bulunuyor. Ancak kullanabilmek için öncelikle sizin etkinleştirmeniz gerekiyor. Eğer Google sesli arama asistanını kullanmak istiyorsanız Android telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Google Ayarlar” sekmesine giriş yapın. Burada bulunan “Ses Ayarları”ndan “Ok Google” menüsüne giriş yapın. Bu bölümde telefonunuz sesinizi tanımak için sizi yönlendiyor olacak ve birkaç adımda ayarlarınızı tamamlayabileceksiniz.

Sesinizin tanımlanması bittikten sonra “Her Zaman Aktif” seçeneğini seçerek bu özelliğin sürekli etkin kalmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece telefonunuz kilitli durumdayken bile “Ok Google” diyerek sesli arama asistanının çalışmasını sağlayabiliyor ve telefonunuza dokunmadan asistanınız sayesinde aramalarınızı yapabiliyorsunuz.

Telefonunuzu Tarayıcı Olarak Kullanabiliyorsunuz

Yakın geçmişe kadar herhangi bir belgeyi taratıp bilgisayarımıza kaydetmek için tarayıcılar kullanmamız gerekiyordu. Artık Android telefonlarınızla istediğiniz dosyayı ya da belgeyi tarayıp resim dosyası olarak telefonunuza kaydedebiliyorsunuz. Üstelik üzerine yazı yazıp renklerini de değiştirebiliyorsunuz.

Burada tarattığınız dosyaların görüntü kalitesi normal tarayıcılara göre daha düşük olabiliyor. Ancak acil ihtiyacınız olduğu durumlarda oldukça pratik bir şekilde işlerinizi halledebileceğiniz bir özellik olarak bulunuyor.

Akıllı Kilit Özelliği İle Her Yerde Telefon Kilidinizi Açmakla Uğraşmıyorsunuz

Her anımızda yanımızda olan ve her işimizi halledebildiğimiz cep telefonlarımız içerisinde çok fazla özel bilgimizi barındırıyor. Bu nedenle ekran kilidi her geçen gün daha önemli oluyor. Akıllı telefon markaları özelliklerini geliştirirken bu konuya da ayrıca önem veriyor.

Telefonlardaki güvenlik arttıkça ekran kilidini açmak için artık şifreden daha fazla kişisel bilgi gerekiyor. Parmak izi ya da yüz ve ses tanıma özellikleriyle telefonlarımızı bizden başka birisinin izinsiz açabilmesi neredeyse imkansız hale geliyor.

Ancak ekran kilidine ihtiyaç duymadığımız zamanlar da olabiliyor. Evimizdeyken her telefonu elimize aldığımızda ekran kilidini açmakla uğramak istemeyebiliyoruz. Kardeşimiz ya da partnerimiz gibi ekran kilidini açmasında sorun olmayacağını düşündüğümüz kişilerin kullanımı için de sürekli ekran kilidini açmamız gerekiyor.

Android telefonlarda bulunan “Smart Lock” özelliği sayesinde ekran kilidini güvendiğiniz kişilerin açmasını sağlayabiliyorsunuz. Telefonunuzun güvenlik ayarlarından “Smart Lock” özelliğini etkinleştirdikten sonra güvendiğiniz yerleri kaydedebiliyor ve güvendiğiniz kişilerin sesini ya da yüzünü ekleyerek ekran kilidini açmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Yukarıda android telefonlarda işinize yarayacak özellikler hakkında bilgiler verdik.

Siz de en iyi android telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…
iphone se 3 ne zaman cikacak teknosa
Devamını Oku

En Ucuz iPhone SE 3 Ne Zaman Çıkacak?

Apple’ın üçüncü nesil iPhone SE telefonunun yakında deneme üretiminin başlayacağı dedikoduları yayılmaya devam ediyor. Söylentiler daha çok tedarik…
pdf duzenlemek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

İnternet çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bazıları kaynak araştırması olabiliyor. Ödevler için, araştırmalar için, genel kültür…