İster bir ofisiniz olsun isterseniz de evinizi ofis olarak kullanın, günümüzün önemli bir bölümü iş yerinde geçiyor. Büyük çoğunluk ise kendi ofislerini tasarlarken pek çok şeye dikkat etmiyor. Hatta ofis mobilyası olarak genellikle de ellerindeki atıl mobilyaları kullanmayı tercih ediyor. İlk aşamada işi önceliklendirerek yaptığımız bu tercih; bir süre sonra bazı sıkıntılar yaşamamıza sebep oluyor.

Özellikle çalışmaya başladığımız ilk yıllarda yapacağımız işe odaklandığımız için; mobilyalar ya da ofisin tasarımı önemli bir konu değilmiş gibi geliyor. Fakat belli bir zaman geçtikten sonra ofiste olduğumuz anlardan keyif almamaya hatta verimsizleşmeye başlıyoruz. Bulunduğumuz mekan, bizi ve işimizi yansıtmadığı için demotive oluyoruz.

Ofis tasarımı çalışanları da büyük ölçüde etkiliyor. Hatta işe giriş aşamasında veya iş toplantılarında insanların ilk dikkat ettiği şeylerden biri etkileyici ofis tasarımları oluyor. Pratik, işlevsel, kişiselleştirilmiş bir çalışma alanı ile birlikte kullanılan özenle seçilmiş ofis mobilyaları üretkenliği ve etkinliği artırmada büyük bir fark yaratıyor. Bu da yaptığımızın işin kalitesini ve verimliliğini yükseltiyor. Bu nedenle, profesyonel bir çalışma alanında veya evden çalışıyor olsak da, işimizi daha iyi yapmak ve çalıştığımız ortamı sevmemiz için bazı önemli püf noktaları bulunuyor. İşte modern ofis mobilyaları için pratik tavsiyeler:

İhtiyaç Listesi Yapın

Ofisinizin ilk kurulumu aşamasında ne almanız gerektiği konusunda çok kararsız kalabilirsiniz. Özellikle eğer plansız bir şekilde eşyaları almaya başlarsanız; ya bazı önemli şeyleri unutmuş oluyorsunuz ya da bazılarını ise gereksiz yere alıyorsunuz. Bu tarz sorunlar yaşamamak için mutlaka bir ihtiyaç listesi yapmanız gerekiyor. İhtiyaç listesini yaparken aklınıza gelen eşyaları yazmak yerine daha etkili yöntemler denemelisiniz. Bunun için öncelikle ofisteki bir gününüzü hayal edin. Yaptığınız işleri sıraladığınızda ihtiyaçlarınız da teker teker ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Öncelikle işinizle bağlantılı olan bilgisayar, yazıcı, telefon, dosya deposu gibi olmazsa olmaz eşyaları listeye ekleyin. Sonrasında ise çalışma alanınızı nasıl kullanacağınızı düşünün. Birden fazla bilgisayar monitörüne ihtiyacınız var mı? Masaüstü bilgisayar şart mı? Ya da dizüstü bilgisayar ile tüm işlerinizi halledebiliyor musunuz? Hassas belgeleriniz olacak mı gibi pek çok konuyu düşünmeniz gerekiyor. Bu soruları cevaplarken dikkatli olun. Çünkü yaptığınız iş ve çalışma alanınızın, almanız gereken mobilyalarınızı doğrudan etkilediğini unutmayın.

Eğer sizden başka kimsenin görmemesi gereken hassas belgeleriniz varsa, onları korumak için kilitli bir dolaba ihtiyacınız olabilir. Birden fazla monitör kullanmanız gerekiyorsa o zaman çalışma masanızın biraz daha büyük olması daha rahat bir çalışma ortamı sağlayabilir. Bunları kullanma şeklinize göre alacağınız mobilyalar da şekillenecektir. Örneğin bir L masa ile masanızın üzerindeki fazla sayıda eşyayı daha verimli kullanmanız mümkün. Ya da masanın altına koyacağınız kilitli dolaplar hem dosyalarınızı daha güvenli saklamanıza yardımcı olacak; hem de istediğiniz zaman kolayca ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

modern ofis mobilyalari icin pratik tavsiyeler teknosa

Yerinizi İyi Seçin

Kurumsal bir ortamda ofisiniz olacaksa, muhtemelen yeriniz önceden belirlenmiş oluyor. Ancak içini tasarlamak yine sizin tercihiniz olabilir. Size verilen alanı en iyi nasıl kullanacağınızı düşünmeniz gerekiyor. Çalışma masanızı kapıya ya da ofis girişine bakacak şekilde yerleştirmeniz odaya hakimiyetiniz açısından önemli. Diğer mobilyalarınızı ise masanızın konumuna göre daha kolay şekillendirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri doğal ışıktan yararlanacağınız bir ofis ortamı sağlamak.

Günümüzde her ne kadar açık ofis kavramı çok yerleşmiş olsa da; bu ofislerin içerisinde de yine normal cam ofisler bulunuyor. Geleneksel ofisler ise, zaten kademelerle ayrı ofis odalarına bölünmüş bir şekilde tasarlanıyor. Her iki durumda da ofis odaları çoğunlukla cam kenarlarında bulunuyor. Eğer böyle bir ortamınız varsa, çalışırken doğal güneş ışığından faydalanabileceğiniz, odanızın içine girmesini engellemeyecek şekilde tasarlamanız önemli.

Son yıllarda evlerini ofis olarak kullanan çalışanların hızı büyük bir ivmeyle artış gösteriyor. Eğer siz de evinizi ofis olarak kullanacaksanız, evin herhangi bir odasının bir köşesinden boş bir odada yaratılacak özel alana kadar çok esnek bir hareket imkanınız bulunuyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta evde yalnız değilseniz ev içi trafikten ve gürültüden olabildiğince uzakta olmanız gerektiği. Bu tarz dikkat dağıtıcı faktörlerden uzakta daha verimli bir şekilde çalışmanız mümkün olacaktır. Ayrıca kendinize ne kadarlık bir çalışma alanı belirleyeceğinize ve nasıl mobilyalara ihtiyacınız olduğuna yine yapacağınız işe göre karar vermelisiniz.

Çalışma İçin Tasarlanmış Ofis Mobilyaları

Ofiste çalışırken komuta merkeziniz çalışma masanız oluyor. Bunun dışında kalan diğer mobilyalar hep yardımcı ya da destekleyici faktörler oluyor. Ofis mobilyası seçerken, özellikle de çalışma masasını seçerken, piyasada çok fazla seçenek olduğunu görebilirsiniz. Bu seçenekler arasından kendiniz için en uygun olmanı seçmeniz, çalışma ortamınız için önemli konular arasında yer alıyor.

Ofis mobilyalarının dayanıklı malzemelerden yapılması uzun süreli kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca çalışma masanızın yüzeyinin de aynı şekilde dayanıklı olması gerekiyor. Çalıştığımız hemen hemen bütün eşyalar elektronik olduğu için fazlasıyla kablo karmaşasının içinde buluyoruz kendimizi. Bu karmaşadan kurtulmak için yerleşik kablo yönetimi olan masalar çok daha kullanışlı oluyor. Bunların yanı sıra günlük eşyalarımızın el altında kalması ama düzenli bir görünüm için gözden de uzak olması için bir saklama dolabı olması ofisinizi daha yenilikçi hale getiriyor.

Eğer kullanacağınız bilgisayarın birden fazla işlemcisi varsa ve yüksek performans gerektiren işler yapıyorsanız; bilgisayarın kasasının konumu oldukça önemli. Kasanın havalandırmasını etkilemeyecek tasarıma sahip bir masa seçmeniz; bilgisayarınızın arızalanmamasını ve daha sağlıklı çalışmanızı sağlayacaktır.

Masa seçimi her ne kadar basit ve önemsiz bir konu gibi görünse de; ofisiniz için doğru masayı seçmeniz çalışma verimliliğin adına önemlidir. Doğru masa seçimi, verimliliğinizin artmasına ve çok daha ilham verici etkili işler ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Ofis masasının yanı sıra diğer mobilyaları da unutmamanız gerekiyor. Harika bir ofis masasına sahip olsanız bile, eğer üzeri dosyalar ve malzemelerle dolu ise çok bir anlamı kalmayacaktır. Bu nedenle dosyaların depolanması için bir dolaba ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Ayrıca yazıcınızın masada durmaması için bir sehpa almanız da daha güzel bir görüntü sağlayacaktır. Ofisinizde yeterli alanınız varsa ve birden fazla dosya dolabına ihtiyacınız oluyorsa mobilya markalarının buna çözüm olarak sundukları ofis koleksiyonlarını da değerlendirebilirsiniz.

Ofisinizde çalışırken sağlığınız ve verimli çalışabilmeniz için kullandığınız sandalye de önemli etkenler arasında yer alıyor. Bel ve boyun destekli ergonomik bir sandalye ile saatlerce hiçbir sorun yaşamadan çalışmanız mümkün olabilir. Bu sayede akşam iş çıkışında herhangi bir eklem yorgunluğu da hissetmemiş olursunuz.

Ofisler sadece çalışılacak bir alan gibi görünse de, son teknolojik ürünleri ve akıllı tasarımları kullandığınızda çok daha keyifli bir çalışma ortamına dönüştürülebilir.

Tarzınızı Yansıtan Mobilyalar Kullanın

Piyasada çok fazla ofis mobilyası markası ve modeli bulunuyor. Farklı tasarım ve renklerde üretimlerin yapılmasıyla birlikte artık tek düze çalışma ortamından kurtulabilmek mümkün. Böylece ofis mobilyası seçerken kendi tarzınızı en iyi yansıtan mobilyaları bulabiliyorsunuz.

Daha geleneksel bir yapınız ve tarzınız varsa, masif ahşap mobilyaların olduğu tasarımlarla klasik bir ofise sahip olabilirsiniz. Çelik, cam ve ahşap kaplamalara sahip parçalar; çok daha daha modern çizgiler olarak görülebilir. Klasik ofis yapılarından sıyrılmak, yenilikçi ve modern tarzınızı ofise yansıtmak istiyorsanız bu tarz mobilyaları tercih edebilirsiniz. Bu mobilyalar çoğu çevre tarafından daha endüstriyel olarak kabul edilebilir. Bu nedenle klasik mobilyalarla birlikte geçişli bir ortam yarattığınızda hoş bir kombinasyon oluşturabilirsiniz. Profesyonel bir ofisin uyumlu bir görünüme ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Bu nedenle masalarınız, dolaplarınız, sandalyeleriniz ve diğer görünen eşyalarınızın birbirine benzer tasarımlara sahip olmasına dikkat etmeniz, dışarıdan daha iyi görünmesini sağlayacaktır.

Siz de ofisiniz için en ideal mobilyaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
teknoloji ask teknosa
Devamını Oku

Teknoloji Aşkı Nasıl Dönüştürdü?

Her alanda yaşanan teknolojik gelişmeler ve teknolojik cihazların ulaşılabilir olmasıyla, teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.…