Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen birçok kişi doğal mekanlarda zaman geçirmeye yöneliyor. Ormanlık kamp alanları, deniz kıyıları ya da şehir parkları… Nerede olursa olsun, modern kent yaşamının yoruculuğundan uzaklaşıp kısa bir mola vermek çoğu kişiye iyi geliyor. Arabanızın bagajında ya da elinizde taşıyabileceğiniz kamp sandalyeleri, zaman geçireceğiniz mekânda yanınızda bulundurmanız gereken olmazsa olmaz ürünlerin başında yer alıyor. Gitmek istediğiniz her yere rahatlıkla götürebileceğiniz, gittiğiniz yerde konforlu bir zaman geçirmenizi sağlayan kamp sandalyeleri, büyük kolaylık sağlıyor. Kamp sandalyelerin en iyi avantajlarından biri katlanabilir olması oluyor. Bu sayede hem yer kaplamıyor hem de rahatlıkla taşınabiliyor. Peki uzun vadeli kullanım ve konfor için kamp sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Tür

Kamp sandalyelerinde kullanım şekline ve yerine göre değişen farklı tasarımlar bulunuyor. Kullanacağınız ortama ve isteklerinize göre size en uygun kamp sandalyesi türünü seçerek başlayabilirsiniz.

Kamp Tabureleri

Üç ya da dört ayaklı olan bu taburelerin sırt kısmı bulunmuyor. Kamp sandalyelerinin en basit ve küçük modeli olarak öne çıkıyor. Taşıması kolay ve hafif olan bu tabureler az yer kaplıyor, sehpa olarak da kullanılabiliyor. Ancak uzun süreli oturmak için sırt kısmı olmaması nedeniyle en konforsuz ve yetersiz model kamp tabureleri oluyor.

Klasik Kamp Sandalyeleri

Genellikle en çok kullanılan kamp sandalyesi modeli olarak biliniyor. Taşıma çantasıyla beraber satılan omuzda taşınabilen hafif bir kamp sandalyesi olarak öne çıkıyor. Arkalıklı, genellikle x şeklinde metal dört ayaklı ve kolçaklı oluyor. Sırt, oturma ve kolçak kısmı kumaştan olan bu sandalyelerin bazı modellerinde, bardak koyma yeri de bulunuyor. Sırt ve oturma kısmı çoğunlukla tek parça kumaştan oluşuyor. Uygun fiyatlı olması ve uzun süre kullanılabilmesi sayesinde birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Katlanabilir Piknik-Plaj Sandalyeleri

İskeleti metalden, sırt ve oturma kısmı ayrı iki kumaştan oluşan ikiye katlanan kamp sandalyesi modeli. Alçak olduğu için engebeli ve kumlu yerlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ahşap kolçakları bulunuyor. Ağır olduğu için taşıması diğer modellere göre biraz daha zor oluyor. Görünümü açısından en şık kamp sandalyesi. Oldukça sağlam olan bu kamp sandalyesinin ayakları, ön ve arka olarak birleşiyor. Katlandığında ise düz bir hale gelen bu sandalyeler diğer modellere kıyasla daha çok yer kaplayabiliyor. Plaj sandalyesi olarak kullanılacaksa paslanmaya karşı dayanıklı olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Kepçe Tipi Kamp Sandalyeleri

İskeleti metalden olan bu kamp sandalyesi modelinin sırt ve oturma kısmının kumaşı bütün, kepçe şeklinde oluyor. Kol koyma yeri bulunmuyor. Az yer kaplaması ve hafif olması sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. En rahat kamp sandalyelerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Genellikle diğer modellere göre yere daha yakın oluyor.

kamp sandalyesi alirken neler dikkat edilmeli teknosa

Parçalar

Kamp sandalyesini seçerken sandalyenin parçalarını ve bu parçaların özelliklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

İskelet

Sandalyenin iskeletinin hangi malzemeden yapılmış olduğu uzun süre kullanım açısından önem taşıyor. Hafif sandalyelerde alüminyum, ağır sandalyelerde ise çelik kullanılıyor. Çelik malzemeli sandalyeler daha sağlam olduğu için uzun süreli kullanım açısından ideal oluyor. Çapraz ayaklı sandalyeler de ekstra güç oluşturuyor.

Kumaş

Çerçeveyi kaplayan kumaşların kalitesi, konfor yönünden dikkat edilmesi gereken bir başka nokta oluyor. Naylon kumaşlar ince ve hafif olması nedeniyle güneşe maruz kaldığında zamanla bozulabiliyor. Polyester kumaş ise daha kalın olduğu için güneşe maruz kalmayı daha iyi idare ediyor ve naylon kumaştan daha uzun süre dayanabiliyor. Kaliteli kumaş seçimi, kumaşın yırtılmasının ve bozulmasının önüne geçerek sandalyenin daha uzun süre kullanılmasını sağlıyor. Güneşin altındayken sıcaklığın azaltılması için açık renk kumaşlar tercih edilebilir.

Bardaklık

Bardaklık kısmı bulunan sandalyeler seçerek içeceğinizi bu kısma rahatlıkla koyabilirsiniz. Bardaklık bölmesi, devrilme ve dökülmenin önüne geçiyor. Sehpaya gerek kalmıyor.

Taşıma Çantası

Sandalyenin rahatlıkla taşınabilmesi için taşıma çantası ideal oluyor. Kayışlı çantalar, sandalyenizi elinizde ya da omzunuzda taşımanızı kolaylaştırıyor.

Ağırlık

Sandalyenin taşıyabileceği maksimum ağırlığa dikkat etmek gerekiyor. Taşıyabileceği ağırlığa uygun olarak alacağınız kamp sandalyesi, kırılmadan uzun süre kullanılabilir.

Sandalyenin nereye ne şekilde taşınacağı da dikkat edilmesi gereken bir başka nokta. Arabayla gideceğiniz yerlere ağır kamp sandalyelerinizi götürebilirsiniz. Ancak yürüyerek gideceğiniz yerler için tercihinizi hafif modellerden yana kullanmanız gerekiyor.

Yükseklik

Kamp sandalyesinin yüksekliği, kampçının kullanıcı deneyimini etkiliyor. Bu nedenle, kendinize ve kamp masasının yüksekliğine uygun bir boyut seçmeniz gerekiyor. Sandalye seçimini, özellikle uzun boylu kişilerin, dikkatli yapmaları mühim oluyor. Göreceli yükseklik daha rahat bir deneyim getirebilir.

Kalite ve Maliyet

Sandalye seçimi yaparken kumaş, plastik ve ana malzemenin kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Kamp sandalyesinin maliyeti, ürünün iskelet ve kumaş kalitesini yansıtabiliyor. Konforlu ve uzun süreli bir kullanım için kaliteli sandalye seçmek gerekiyor. Alınacak kamp sandalyesinde, fiyat ve performans dengesinin iyi yapılması önemli oluyor. Sonuç olarak kamp sandalyesi seçerken kişilerin isteklerini ve şartlarını belirlemeleri, buna uygun olarak kaliteli bir kamp sandalyesi tercih etmeleri gerekiyor. Uzun süreli ve konforlu bir kullanımı yakalamak için tüm bu detayları göz önünde bulundurmak önem taşıyor. Alındıktan sonra kamp sandalyelerini güneş ışığı altında, nemli ortamlarda bırakmamak ve uygun koşullarda saklamak da ürünün kullanım süresini uzatmayı sağlayabilir.

Yukarıda kamp sandalyesi alırken nelere dikkat edilmeli anlatmaya çalıştık.

Siz de konforlu kamplar yapmanıza yardımcı olacak en iyi kamp malzemelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yayincilar icin web kamera onerileri teknosa
Devamını Oku

Yayıncılar İçin Web Kamera Önerileri

Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf…
hirsizlardan nasil korunursunuz teknosa
Devamını Oku

Hırsızlardan Nasıl Korunulur?

Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan…
akilli aydinlatma sistemleri nedir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Aydınlatma Sistemleri Nedir?

Aydınlatma amacı ile kullanılan cihazların çoğu oldukça fazla enerji harcıyor. Bu alanda teknoloji ilerledikçe hayatımızda bize yardımcı olan…