Her yıl baharın gelişiyle birlikte doğa kendini baştan aşağı yenilemeye başlıyor. Kışın kendini kapatan tüm canlılar ortaya çıkıyor, ağaçlar meyve verip yeşilleniyor. Tıpkı doğadaki canlılarda olduğu gibi bizler de her baharın gelişiyle yenileniyoruz. Havaların ısınmaya başlamasıyla daha enerjik ve daha pozitif bir hale geliyoruz. Hayatımızda yarattığımız yenilenmelerden birini de yaşam alanlarımızda gerçekleştiriyoruz. Pozitif ve canlı ruh halimizi evlerimizi temizleyerek sürdürüyoruz. Çünkü bütün kış boyunca fazla havalanmayan evlerimizi ne kadar temiz tutmaya çalışsak da tam anlamıyla temizleyemiyoruz. Hava koşulları bu konuda çoğu zaman engel teşkil ediyor. Ancak baharın gelişiyle bu engelden kurtuluyoruz ve baştan aşağı bir temizlik fırsatı buluyoruz. Ev eşyaları teknolojisinde her dönemde daha fazla gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler çoğunlukla işimizi kolaylaştıracak şeylerde oluyor. Özellikle en çok zamanımızı alan ev temizliği konusunda yaşanan gelişmelerle hem daha iyi ve hijyenik bir temizlik yapabiliyoruz hem de eskiden harcadığımız zamandan daha kısa sürede bitirebiliyoruz. Bu nedenle bahar temizlikleri artık eskisi gibi günlerce vaktimizi alan ve bizi fiziksel olarak yoran aktiviteler arasından çıkıyor. Bahar temizliğinde işimizi kolaylaştıracak birçok cihaz çeşidi bulunuyor. Bu cihazların kullanımı arttıkça çok daha farklı marka ve model piyasaya giriş yapıyor. Bu sayede cihazların teknik özellikleri de sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Bu da bizim işimizin daha kolay olmasını sağlıyor. Bu yazımızda bahar temizliğinde işinizi kolaylaştıracak cihazlar neler anlatmaya çalışacağız.

Akıllı Robot Süpürgeler

Son yıllarda hayatımıza giren ve sahip olduğu teknolojiyle hepimizi kendine hayran bırakan akıllı robot süpürgeler, ev temizliğinin en önemli adımı olan süpürme işlerinde işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Yüksek emiş gücü ve tüm evi haritalamasıyla eksiksiz bir temizlik imkanı sunuyor.

Farklı noktalarında bulunan sensörler sayesinde evinizdeki eşyalara çarpmadan her noktasına ulaşmaya çalışıyor, temizlediği zemini ve üzerindeki kir miktarını tespit ederek ona göre temizlik yapıyor. Eğer evinizde evcil hayvan da bulunuyorsa tüyleri konusunda herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz. Çünkü çoğu akıllı robot süpürge modeli bu konuda gelişmiş özelliklere sahip olarak üretiliyor.

Akıllı cihazlarınızla birlikte eşleştirildiği için uzaktan çalıştırma imkanınızın olması, şarjının bitme noktasına yaklaştığında şarj ünitesine otomatik olarak geri dönmesi ve yeteri kadar kendini şarj ettikten sonra temizliğe kaldığı noktadan devam etmesi gibi özellikleri bulunuyor. Bu özellikler evin süpürülmesi sırasında bizim bir şey yapmamıza gerek bırakmıyor. Böylece normalde uzun sürede yaptığımız ve yorulduğumuz bir ev işinde rahat ediyoruz.

Bazı akıllı robot süpürge modellerinde içerisindeki tozu ve kiri boşaltmak için de bir ünite bulunuyor. Şarj ünitesiyle gelen bu depolama alanına robot süpürgeniz kendisi giderek içindeki kiri boşaltıyor. Bu sayede kalan temizliği yaparken performansını da artırmış oluyor. Biz de belli periyotlarda bu toz toplama ünitesini boşaltarak önemli bir zaman kazanmış oluyoruz.

Dyson Elektrikli Süpürgeler

Ev temizliğinin en önemli aşaması olan süpürme işlemini akıllı robot süpürgeler dışında şarjlı süpürgelerin mucidi olan bir başka alternatifle daha çözebiliyorsunuz. Hafif ve güçlü motoru, yüksek emiş gücü teknolojisiyle Dyson dikey şarjlı süpürgeler, bahar temizliğinde oldukça işinizi kolaylaştırıyor.

Sonbahar ve kış aylarında evlerimizi düzenli olarak süpürmemize rağmen halıların diplerine bazı kirler yerleşebiliyor. Bu da bir süre sonra sağlığımız açısından bize zarar vermeye başlıyor. Halıların ve diğer eşyaların temizliğinde elektrikli süpürgenin önemi o yüzden oldukça büyük oluyor.

Dyson elektrikli süpürgelerin sahip olduğu motor gücü sayesinde, halıların diplerinde yerleşen kirleri ya da evcil hayvanlarınızın tüylerini kusursuz bir şekilde temizleme özelliği bulunuyor. Toz haznesinde yer alan filtresi ile içerisindeki havayı tamamen temizleyerek dışarı veriyor. Bu da temizlediğimiz alanların tekrar kirlenmesine engel olduğu gibi, evimizin içinde soluduğumuz havanın da temiz kalmasını sağlıyor.

Dyson elektrikli süpürgeler, piyasada yer alan şarjlı elektrikli süpürgeler arasında daha pahalı olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak hem yıllarca kullanabileceğiniz sağlamlığı hem de en güçlü elektrikli süpürgeler arasında yer alması, bir süre sonra maliyetini fazlasıyla karşılayabiliyor. Üstelik hafifliği sayesinde temizlik sırasında hiç zorlanmadan hareket edebiliyor ve sonrasında kendinizi çok yorgun hissetmiyorsunuz.

bahar temizliginde isi kolaylastiracak cihazlar teknosa

Hava Temizleyiciler

Hava temizleyiciler son dönemde çok daha fazla kullanılan temizlik cihazları arasında yer alıyor. Bahar temizliği dediğimizde sadece evimizdeki eşyaların temizliği ile sınırlı kalmamamız gerekiyor. Baharın gelişiyle birlikte evlerimizi daha fazla havalandırmaya başlıyoruz. Bundan kaynaklı olarak da içeriye çok fazla polen, toz ya da diğer alerjen maddeler girebiliyor. Özellikle astım hastalığı olan ya da farklı bir solunum yolları rahatsızlığı bulunanlar için bu durum büyük sıkıntı yaratabiliyor. Herhangi bir rahatsızlığınız olmasa bile, bu tarz alerjen maddelere fazla maruz kaldığınızda bir süre sonra hastalanma riskiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Böyle durumlar yaşamamak için, baharın gelişiyle birlikte evinizin havasını da temizlik listesine eklemeniz faydalı oluyor. Hava temizleyici teknolojisinde yapılan geliştirmeler sayesinde sadece alerjen maddelerden korunmuyorsunuz. Aynı zamanda HEPA filtresi sayesinde çok küçük toz parçacıklarından ve karbon filtresi sayesinde de kokudan kendinizi koruyabiliyorsunuz. Birçok hava temizleyici modelinin nemlendirme özelliği de bulunuyor. Yaşam alanınızın havasını sağlığınız için yeterli miktarda nemlendirdiği için aldığınız havanın kalitesi oldukça artıyor. Bunun yanı sıra bahar ve sonrasında gelecek yaz sıcaklarında serinletme özelliğini de kullanarak daha kaliteli ortamlar yaratabiliyorsunuz. Üstelik akıllı eşya teknolojisi sayesinde bütün bunları uzaktan tek bir tuşla yapabilme imkanınız bulunuyor.

Yukarıda bahar temizliğinde işinizi kolaylaştıracak cihazlar neler anlatmaya çalıştık.

Siz de ev temizliğinde size yardımcı olabilecek teknolojik donanımlara sahip en iyi robot süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Devamını Oku

Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Plak, genellikle vinil veya benzeri malzemelerden yapılan, müzik kayıtlarını oynatmak için kullanılan formattır. Plaklar, 20. yüzyılın ortalarından itibaren…
Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?

Ankastre setler, mutfakların modern ve işlevsel parçalarıdır. Fırın, ocak, davlumbaz gibi parçalardan oluşan setler, mutfağın dekorasyon stilini tamamlamanın…
Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Kullanılır?
Devamını Oku

Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Kullanılır?

Ekmek makineleri oldukça basit çalışma prensibine sahiptir. Dolayısıyla tek yapmanız gereken malzemeleri doğru şekilde tartmak, ardından hazneye yerleştirmektir.…
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…
Evde Pofuduk Pankek Yapımı
Devamını Oku

Evde Pofuduk Pankek Yapımı

Pankekler hem kahvaltıların hem de beş çayının mükemmel eşlikçilerinden biridir. Özellikle klasik bir kahvaltıyı zenginleştirmenin en iyi yoludur.…