Her ne kadar evimizin her zaman temiz olmasını istiyor ve buna dikkat ediyor olsak da, ev temizliği yapmaktan da çok hoşlanmıyoruz. Temizliğe başladığımız zaman tüm evi baştan sonra temizlememiz gerekiyor ve bu hem oldukça fazla zamanımızı alıyor hem de fiziksel olarak çok yoruyor. Ev temizliğinin bizi en çok yoran kısmı süpürmek oluyor. Elektrik süpürgesi bu konuda işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Yüksek emiş gücü ile temizlediğimiz yüzeylerin hijyenini sağlarken, eskiye göre daha hızlı bir şekilde bitirebiliyoruz. Ancak modern yaşamın getirdiği yoğunluk ve yorgunluğun yanı sıra elektrik süpürgelerinin kullanımıyla ilgili şeyler bizi yormaya devam ediyor.

Teknolojinin Sağladığı Faydalar Daha Az Yorulmamızı Sağlıyor

Yaşanan teknolojik gelişmeler ve değişen iş yaşamının hayatımıza kattığı şeylerin başında daha hızlı ve yoğun bir yaşam oluyor. Hem iş hayatının hem de günlük yaşamın gerisinde kalmamak için hızlı hareket etmek zorundayız. Bu nedenle zamanımızı alan çoğu işimizi elektronik cihazlara bırakıyoruz. Elektronik cihazlarda yapılan geliştirmeler de hayatımızı kolaylaştırırken aslında bize kendimiz için zaman yaratıyor. Yemek yaparken kullandığımız cihazlarla daha kısa sürede yemeğimizi hazırlarken, kahve için makineden çıkan kahvemizi yudumlayabiliyoruz. Bunların hepsi hayatın temposuna ayak uydururken zorlanmamamızı sağlıyor.

Ev temizliği konusunda da benzer durum yaşanıyor. Evlerimizi belli aralıklarla düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Bunun için belli bir zaman ve enerji harcıyoruz. Özellikle elektrik süpürgesi ile evimizi süpürürken harcadığımız zamanın yanında çok yoruluyoruz. Bundan dolayı günün kalanında başka şeyler yapmak için enerji bulamıyoruz.

Ev eşyaları teknolojisinde gerçekleştirilen gelişmelerin hemen hepsi aslında bizim daha konforlu bir şekilde işlerimizi halletmemizi sağlıyor. Uzun yıllar benzer teknolojide kalmış olan elektrik süpürgelerinde son dönemde yaşanan geliştirmeler oldukça işimize yarıyor. Günün sonunda daha az yorgunluk ve bize kalan çok fazla zaman oluyor.

Yüksek Emiş Gücüne Sahip Elektrik Süpürgesi Kullanın

İyi bir temizlik için elektrik süpürgesinin emiş gücü önemli bir kriter oluyor. Emiş gücü ise sahip olduğu motor gücünü ne kadar verimli bir şekilde kullandığına göre değişiklik gösteriyor.

Emiş gücü düşük olan elektrikli süpürgelerde temizliği etkili bir şekilde yapamadığınız için temizlediğiniz bir yeri tekrar temizlemek zorunda kalabiliyorsunuz. Tüm tozu ve kiri içine çekemediği için bu durum ekstra yorucu oluyor.

Yüksek emiş gücüne sahip elektrik süpürgeleri kullandığınızda bu tarz sorunlar yaşamıyorsunuz. Böylece hem daha kısa sürede temizlik yapabilirken hem de enerjinizi boşa harcamamış oluyorsunuz.

Şarjlı Dikey Süpürgelerin Kullanım Rahatlığını Yaşayın

Elektrik süpürgelerinde piyasaya çıkan ve bizi yormayan ürünler arasında ilk sırada şarjlı dikey süpürgeleri sayabiliyoruz. Geleneksel elektrik süpürgelerinin kullanımında bizi en çok zorlayan konulardan biri elektrik kablosu oluyor. Evimizi süpürürken hareket alanımız kablo uzunluğu ile sınırlı olduğu için süpürgeyi istediğimiz yere rahatlıkla götüremiyoruz. Kabloyu prizden çıkartıp temizleyeceğimiz yere yakın başka bir prize takmak zorunda kalıyoruz. Bu da hem zaman kaybettiriyor hem de ekstra bir yorgunluk katıyor.

Yeni teknoloji ile geliştirilmiş ve evde uzun süre kullanım sağlayan şarjlı elektrik süpürgeleri sayesinde kablo ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Evinizin hangi bölümünü temizlemek istiyorsanız elektrik süpürgenizi oraya kolayca götürüp temizliğinizi yapabiliyorsunuz.

Şarjı süpürgelerle ilgili eskiden yaşanan iki büyük sorun oluyordu. Bunlardan ilki emiş gücünün düşük olması ve iyi temizleyememesiydi. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu sorun da ortadan kalkıyor. Son dönemde üretilen şarjlı süpürgeler, geleneksel olanların çoğundan daha iyi emiş gücüne sahip oluyor. Ayrıca eklenen yeni özelliklerle çok daha iyi temizlik yapılabiliyor.

Şarjlı süpürgelerin ağır olması, kullanım sırasında ortaya çıkan ikinci büyük sorun olarak görülüyordu. Elektrikli süpürgelerin asıl ağırlığını motoru yaratıyor. Şarjlı süpürgelerin motoru üzerinde olduğu için ekstra ağırlık yaratıyordu ve bu da temizlik sırasında yorulmamıza neden oluyordu. Günümüzde teknolojinin geldiği son noktada artık daha hafif motorlar üretilebildiği için bu da sorun olmaktan çıkıyor.

Son dönemde geliştirilen şarjlı dikey süpürgeler sayesinde evinizi temizlerken daha az yoruluyorsunuz.

elektrik supurgesi kullanirken daha az yorulun teknosa

Akıllı Robot Süpürge ile Yorulmadan Temizlik Yapın

Elektrikli süpürgelerde teknoloji sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Normal süpürgelerin özellikleri ne kadar artsa da, her zaman kendi gücümüzle temizliği yapmamız gerekiyor. Robotik teknolojinin gelişmesi ve bunun ev eşyalarında kullanılmaya başlaması, son yıllarda çok rahatlamamızı sağlıyor. Bu teknolojinin hayatımıza kattığı yeni cihaz, akıllı robot süpürgeler oluyor.

Akıllı robot süpürgeler sayesinde evimizi süpürürken genellikle hiçbir şey yapmamıza gerek kalmıyor. Sahip oldukları özellikler ne kadar gelişmişse o kadar rahat ediyoruz. Navigasyon özelliği sayesinde cihaz evimizin haritasını, eşyaların konumunu ve temizleme alanını kendisi çıkartıyor. Temizliğe başladığı zaman şarjını en verimli kullanacağı şekilde bir rota belirliyor ve bu rotayı takip ederek temizliği yapıyor.

Temizlik sırasında şarjı azaldığında, şarj ünitesine kendi gidiyor ve yeteri kadar şarj olana kadar bekliyor. Sonrasında ise, kaldığı yerden temizliğe devam ettiği için gücünü boşa harcamamış oluyor.

Bazı akıllı robot süpürge modelleri atık boşaltma deposuna da sahip oluyor. Bu depo şarj ünitesinin hemen üzerinde konumlanıyor. Süpürgeniz, temizliği bitirdikten sonra buraya gelerek içerisindeki kiri ve tozu boşaltıyor. Böylece bir sonraki kullanım için hazır oluyor. Bu deponun doluluk seviyesini görebildiğiniz için, dolmaya yakın boşaltmanız yeterli oluyor. Akıllı robot süpürgeleri akıllı cihazlarınızdaki uygulamaları ile kullanabildiğiniz için yerinizden kalkmadan ya da evde değilken bile evinizin temizlenmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu işler için zamanınızı harcamadığınız gibi, enerjiniz de size kalıyor.

Yukarıda elektrikli süpürge kullanırken daha az yorulun diye tavsiyeler paylaştık.

Siz de en iyi elektrikli süpürge çeşitlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
teknoclub nedir ve avantajlari teknosa
Devamını Oku

Teknoclub Nedir?

Türkiye’de teknoloji perakendeciliği dendiğinde ilk akla gelen markaların başında Teknosa geliyor. Uzun yıllardır teknoloji meraklılarının uğrak noktası olan…