Su ısıtıcısı, mutfakta suyu hızlı ve pratik bir şekilde kaynatmak için üretilmiş küçük ev aletlerinden biridir. Su ısıtıcıları çay ya da kahve suyu hazırlamak ya da yemek yaparken kullandığınız suyu kaynatmak gibi birçok amaç için kullanılabilir. Bu cihazlar mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltır ve birkaç dakika içerisinde sıcak suyu elde etmenize yardımcı olur. Mutfağınızda yer kaplamayan minimal tasarımları ve farklı renk seçenekleri ile mutfak dekorasyonunuzu tamamlar. Mutfakta hızlı ve pratik olmayı tercih edenler için büyük bir avantaj sağlar. Peki kettle özellikleri neler? Siz de kettle satın almadan önce bilmeniz gereken her şey için detaylara göz atabilirsiniz.

Kettle Özellikleri Nelerdir?

Mutfakta hayatınızı kolaylaştıran kettle modelleri birçok özelliğe sahiptir. Su ısıtıcıları enerji tasarrufu özelliği ile ocakta su ısıtma işlemi ile kıyaslandığında daha az enerji harcayan ürünlerdir.

Kettle üzerinde bulunan su seviyesi göstergesi sayesinde ihtiyacınız olan su seviyesini ayarlayabilirsiniz. Sahip olduğu su haznesi kapasitesini evinizdeki kişi sayısına ya da misafir yoğunluğunuza göre değerlendirebilirsiniz. 1 litre ya da 2 litre arasında değişen modeller arasından bir tercih yapabilirsiniz. Su ısıtıcılarının ağız kısmının geniş olması suyu doldurma ya da boşaltma işlemi sırasında kullanım kolaylığı sağlar. Isıtıcınızın sahip olduğu watt seviyesi suyu ne kadar sürede kaynatacağını belirler. Watt seviyesi ne kadar yüksek olursa suyunuz o kadar hızlı kaynar. Su ısıtıcıları, sahip olduğu 360 derece dönen tabanıyla mutfakta kullanım kolaylığı sağlar. Cam malzemeden üretilen kettle modelleri, dışardan baktığınızda suyun kaynayıp kaynamadığını görebilme imkanı sunar. Işıklı modellerde ise ısıtma işlemi süresince yanan ışıklı bildirim sistemi mevcuttur.

Kettle Kaç Watt Olmalı?

Su ısıtıcısının sahip olduğu watt gücü, ürünün suyu ne kadar sürede ısıttığı hakkında size bilgilendirir. Kettle kaç watt sorusunun cevabı bu süreyi anlamanız için size yardımcı olur. Kettle modelleri genellikle 1500- 3000 watt arası değişiklik gösterir. Ortalama 2000 watt olan modeller mutfakta suyunuzu hızlıca kaynatmanıza yardımcı olur.

Kettle Hangi Boyutlarda Olmalı?

Kettle boyutu da ürün seçerken dikkat etmeniz gereken bir detaydır. Ailenizdeki kişi sayısını dikkate alarak küçük ya da büyük boyutlu modellerden birini seçebilirsiniz. Mutfak tezgahında sahip olduğunuz alanı da göz önünde bulundurarak bir tercihte bulunmalısınız. Mutfağınızın tasarımına uyum sağlamasını arzu ederseniz ışıklı modelleri ya da kırmızı, pembe, gold, krem, inox, siyah gibi birçok renk seçeneği bulunan ürünler arasından zevkinize ve tarzınıza uygun bir model seçiminde bulunabilirsiniz.

Kettle Nasıl Kullanılır?

Kettle elektrik ile çalışan mutfak aletlerinden biridir. İçerisinde bulunan özel rezistans sayesinde suyu kaynatır. Yemek yaparken ihtiyacınız olduğunda çay, kahve veya bitki çayı hazırlamak istediğinizde ya da sıcak suya ihtiyacınız olan her anda kettle suyunuzu kısa bir süre içerisinde hazır hale getirir. Kettle kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Kettle içerisine maksimum miktarı geçmeyecek şekilde su ekleyip, suyunuzun kaynaması için tek tuşa basmanız yeterli.

Kettle Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mutfakta seçmiş olduğunuz iyi bir kettle işinizi kolaylaştırır. İyi bir su ısıtıcısına sahip olmanız için dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

  • Su ısıtıcıları cam, çelik ya da plastik malzemeden üretilen modelleriyle karşınıza çıkar. Cam ya da çelik malzemeden üretilen kettle modelleri hem sağlıklı bir kullanım için idealdir hem de uzun süre boyunca dayanıklıdır.
  • Kettle alırken alacağınız ürünün kapasitesinin ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmelisiniz.
  • Su ısıtıcısının suyu ne kadar süre içerisinde kaynattığı önemlidir. Hızlı ısınan bir kettle zamandan tasarruf ederek mutfakta geçirdiğiniz zamanı minimuma indirir.
  • Isıtıcının su kaynama işlemi tamamlandıktan sonra kendini otomatik olarak kapatma özelliği bulunması güvenli kullanım için önemlidir.
  • Su ısıtıcısının kablosuz özelliği kullanım kolaylığı sağlar, seçtiğiniz ürünün bu özelliğini dikkate alarak bir seçim yapmalısınız.
  • Su ısıtıcı modellerinin bazılarında ürün içerisinde su kalmadığı takdirde kaynatma işlemini otomatik sona erdiren güvenlik sistemi bulunur. Bu özellik güvenliğiniz için son derece önemlidir.

Kettle Nasıl Temizlenir?

Su ısıtıcısının temizliği belli aralıklarla yapılmadığında ürün içerisinde çeşme suyundan kaynaklı kireç ve tortu oluşabilir. Bu durum suyun tadını ve kalitesini değiştirebilir. Ürününüzün verimli bir şekilde çalışması için şu temizlik yöntemlerini kullanarak temizleyebilirsiniz. Bir yemek kaşığı limon tuzunu kettle içerisine koyup üzerine su ilave ederek ısıtıcınızı çalıştırabilirsiniz. Bir başka yöntem olarak sirke ve su karışımını kettle içerisine koyup çalıştırdığınızda kireçlerin yok olduğunu görebilirsiniz. Ardından ürününüzü durulayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Su ısıtıcısının içinde kalan suyu her kullanımdan sonra boşaltırsanız kireç oluşumunu minimuma indirmiş olursunuz. Bu sayede temiz ve sağlıklı bir su tüketebilir, uzun ömürlü bir kullanım sağlarsınız. Siz de zevkinize ve tarzınıza uygun aradığınız özellikteki kettle modelini seçebilir, mutfaktaki işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cip krizi nedir ne zaman bitecek teknosa
Devamını Oku

Çip Krizi Nedir? Ne Zaman Bitecek?

Günümüzde neredeyse her dijital elektronik cihaz, silikon içeren ve mikroçip olarak adlandırılan entegre devreler oluşturmak için kritik öneme…
ankastre set satin alma rehber teknosa
Devamını Oku

Ankastre Set Satın Alma Rehberi

Yeni bir eve taşınıyorsanız veya mutfak aletlerinizi yükseltmeniz gerekiyorsa, ankastre mutfak aletlerini düşünebilirsiniz. Mutfağınızı yenilemeyi planlıyorsanız, muhtemelen en…
google gorsel arama rehberi teknosa
Devamını Oku

Google Görsel Arama Rehberi

İnternet dünyasının ana arama merkezi olarak herkes Google kullanıyor. Google arama motorunu sadece kelime araması olarak kullanmıyoruz. Aynı…