Filtre kahve, yumuşak içimi, kolay demlenmesi ve hoş tadıyla geniş kitlelere hitap eden ve popülerliğini her zaman koruyan kahve çeşitleri arasında yer alıyor. Güne evinizde demlediğiniz taze filtre kahve ile başladığınızda daha enerjik oluyor ve günü daha keyifli geçirebiliyorsunuz. İyi bir filtre kahve içmek için kullandığınız kahvenin türü kadar filtre kahve makinesi de önemli bir etken oluyor. Kullanışlı ve kaliteli bir filtre kahve makinesi ile en iyi kahve deneyimini yaşayabiliyorsunuz. Bir filtre kahve makinesi almaya karar verdiyseniz piyasada çok fazla çeşitte kahve makinesi bulabiliyorsunuz. Zaman zaman bunlar arasından seçim yapmakta zorlanabiliyor ve kararsız kalabiliyorsunuz. Aslında filtre kahve makinesi seçerken dikkat edeceğiniz bazı önemli noktalar bulunuyor. Bunun öncesinde filtre kahve makinesinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmek seçim yapma konusunda da önemli bir fayda sağlıyor.

Filtre Kahve Makinesi Nedir?

Filtre kahve yapımında özel bir demleme yöntemi sunan ve pratik kullanımıyla ön plana çıkan makinelerin geneline filtre kahve makinesi diyebiliyoruz. Öğütülmüş olan kahve çekirdeklerinin bir filtre kağıdından ya da içerisinde bulunan metal filtreden geçirerek, yüksek tadım değerini koruması en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Filtre kahve makineleri basınç ile çalışmadığından espresso hazırlamak için uygun olmuyorlar. Bu nedenle espresso bazlı içecekler yapmak istiyorsanız filtre kahve makinesini kullanamıyorsunuz. Filtre kahve makineleri temelde ikiye ayrılıyor. Bunlardan ilki kendi filtresi olan filtre kahve makineleri ve diğeri ise harici olarak kağıt filtre kullanılan makineler oluyor. İki filtre kahve makinesinde yapılan kahveler arasında tat olarak önemli farklar bulunuyor. Örneğin daha berrak, yumuşak içimli ve pürüzsüz filtre kahveyi seviyorsanız kağıt filtre kullanılan makineleri tercih etmeniz daha iyi oluyor. Ancak biraz daha koyu ve pürüzlü kahveyi tercih ediyorsanız kendi filtresi olan makineler ile istediğiniz şekilde filtre kahve hazırlayabiliyorsunuz.

Filtre Kahve Makinesinin Haznesi Önemli mi?

Filtre kahve makinesi almaya karar verdiğinizde ilk değerlendirmeniz gereken kriter kahve alışkanlığınız olması gerekiyor. Eğer günde sadece bir ya da iki fincan filtre kahve içiyorsanız ve evde fazla kahve içen kimse bulunmuyorsa daha düşük haznesi olan filtre kahve makinelerini tercih edebiliyorsunuz.

Filtre kahve günlük yaşantınızın vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyorsa ve gün içerisinde sürekli kahve içme ihtiyacı duyuyorsanız daha geniş hazneli filtre kahve makineleri sizin için uygun olan seçeneklerden biri oluyor. Bunların dışında evinizde arkadaşlarınızı ağırlamayı seviyor ve onlarla keyifli kahve sohbetleri yapıyorsanız yine geniş hazneli makineler arasından seçiminizi yapmanız gerekiyor.

Piyasada çoğunlukla 10 ya da 12 fincan kapasiteli filtre kahve makineleri bulunuyor. Bu makineler genel kullanım için oldukça yeterli oluyor. Sürahisinde ve su haznesinde bulunan fincan ayar çizgilerini kullanarak ister 2 kişilik isterseniz de 12 kişilik filtre kahveyi zahmetsizce yapabiliyorsunuz. Ancak bundan daha küçük ya da daha büyük bir makine arıyorsanız yine farklı alternatif modeller bulabiliyorsunuz.

filtre kahve makinesi secerken nelere dikkat etmeli teknosa

Hayatı Kolaylaştıran Farklı Özellikler Dikkate Alınmalı

Ev aletleri alanında gelişen teknoloji elektronik cihazların özelliklerine de yansıyor. Yeni eklenen özellikler çoğunlukla hayatımızı ve yaptığımız işleri kolaylaştırmaya yarıyor. Eğer sabah uyandıktan sonra evden çıkmak için fazla zamanınız kalmıyorsa genellikle kahve içmeye vaktiniz kalmayabiliyor. Filtre kahve makinelerine eklenen teknolojik özellikler ile birlikte bu sorun kolaylıkla çözülebiliyor.

Otomatik çalışma özelliği olan filtre kahve makinelerini tercih ettiğinizde akşam yatmadan önce kahvenizi makineye koyup saatini ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz saatte filtre kahve makineniz çalışmaya başlıyor ve kahveniz demleniyor. Sabah mis gibi taze demlenmiş kahve kokusuna uyanmanın vermiş olduğu muhteşem hazzın dışında hazır olan kahvenizi alıp hemen evden çıkabiliyorsunuz. Böylece hem kahve hazırlamak için vakit kaybetmemiş oluyor hem de güne zinde başlıyorsunuz.

Bazen filtre kahvenizi hazırlayıp içtikten sonra ya da yanınıza alıp evden çıktıktan sonra kahve makinenizi kapatmayı unutabiliyorsunuz. Kahve makinesi çalışır durumdayken sürahinin altındaki ısıtıcı sürahiyi sıcak tutmaya devam ediyor. Bu durum hem makinenizin gereğinden uzun süre çalışmasına hem de boşa enerji harcamasına neden oluyor. Tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi filtre kahve makinesi de uzun süreli çalışmalardan sonra bazı teknik sorunlar yaşayabiliyor. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için otomatik kapanma özelliği olan filtre kahve makinelerini seçmeniz birçok konuda avantaj sağlıyor. Böylece hayatın koşturmacasına hızınızı kesmeden devam ederken başka şeyleri düşünmek zorunda kalmıyorsunuz.

Kolay Temizlenebilir Olması

Filtre kahve makinesi seçerken dikkat etmemiz gereken özelliklerden biri de parçalarının kolay ayrılabilmesi ve temizlenebilmesi oluyor.  Her filtre kahve yaptığınızda makinenizin içerisinde kahve tortuları kalabiliyor. Kimi zaman sürahinin çevresinde kuruyan kahve kalıntıları kimi zaman da kahveyi filtreye koyarken çevresine saçılan kahve taneleri olabiliyor. Bunlar ilk başlarda pek sorun yaratmıyor gibi görünse de bir süre sonra makinenize zarar verebiliyor. Ayrıca hijyen açısından da pek sağlıklı sonuçlar doğurmayabiliyor.

Bu nedenle filtre kahve makinenizi düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekiyor. Bunun için de sürahisinin, filtre bölmesinin ve kapağının kolayca ayrılabilmesi oldukça fayda sağlıyor. Ayrılmayan bütünleşik parçaları nemli bezle silerek temizliğini sağlayabiliyorsunuz. Ancak ayrılabilen kritik parçaları yıkamak olumlu sonuçlar veriyor. Burada sorulması gereken bir diğer soru, parçalar elde mi makinede mi yıkanması gerekiyor? Eğer filtre kahve makinenizin kullanım talimatında bulaşık makinesinde yıkamamanız için bir uyarı bulunuyorsa mecburen elde yıkıyorsunuz. Her gün ya da birkaç günde bir elinizde makinenizin parçalarını yıkamak ilk başlarda zor gelmese de bir süre sonra bıkkınlık vermeye başlıyor. Bu nedenle bulaşık makinesinde yıkanabilen filtre kahve makinesi modelleri arasında seçim yapmanız size temizlik anlarında büyük kolaylık sağlıyor.

Hoş Tasarımlı Filtre Kahve Makineleri Mutfağınıza Ayrı Bir Renk Katıyor

Özelliklerine ve kullanım kolaylığına göre nasıl bir filtre kahve makinesi alacağınıza karar verdikten sonra en son renk ve tasarımını seçebiliyorsunuz. Kahve sever bir insanın en çok kullandığı mutfak gereçlerinin başında filtre kahve makinesi geliyor.

Keyif aldığınız bir içeceği hazırlarken gözünüze hoş gelen renklere ve tasarıma sahip bir makineyle haşır neşir olmak istiyorsunuz. Böylece aldığınız keyfi biraz daha artırmış oluyorsunuz.

Ayrıca filtre kahve makinesi sıklıkla kullandığınız bir cihaz olduğu için her zaman göz önünde olan bir yerde duruyor. Bu nedenle mutfağınızın diğer eşyalarıyla da bir uyum içerisinde olması gerekiyor. Bu sadece hoş bir görüntü elde etmenizi sağlıyor. Bu durum ilk bakışta çok önemli değil gibi görünse de mutfağınızda kullandığınız eşyalara karşı hislerinizden önemini anlayabiliyorsunuz. Uyum içinde olmadan alınmış olan cihazlara bakış açınızla, uyumlu cihazlara bakış açınız kesinlikle aynı olmuyor. Mutfağınızla uyumlu ve sevdiğiniz renklere ait cihazlarla bir şeyler hazırlarken ekstra keyif alıyorsunuz. Bu nedenle filtre kahve makinesi seçerken öncelikle rengine ve daha sonra tasarımına dikkat etmeniz kullanım açısından önemli oluyor. Renginin sevdiğiniz bir renk olmasına dikkat ederseniz kullanım sırasında keyifli zaman geçirmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda tasarımının da kolay kullanılabilir şekilde yapılmış olması gerekiyor. Su seviyelerinin görülebilir olması, sürahinin yapıldığı malzeme ve tutma yerinin ergonomik yapısı gibi birçok faktör tasarım konusunu etkiliyor.

Yukarıda filtre kahve makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi filtre kahve makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
televizyon acilmiyor teknosa
Devamını Oku

Televizyon Açılmıyor Neden?

Akşamları evimizde ailece vakit geçirirken ya da kendi başımıza oyun oynarken, en çok ihtiyaç duyduğumuz cihazlardan biri televizyon…
Bıçak Nasıl Bilenir?
Devamını Oku

Bıçak Nasıl Bilenir?

Fileto, doğrama, soyma gibi farklı işlevlere sahip bıçaklar, yemek hazırlık süreçlerinde ya da doğa aktivitelerinde vazgeçilmez araçlardan biridir.…
fritozu kullanirken bunlari yapmayin teknosa
Devamını Oku

Fritöz Kullanırken Bunları Yapmayın

Fritöz, çeşitli yiyecekleri kızartmak için kullanılan bir mutfak aleti. Yiyecekleri yüksek ısıda, genellikle 175 derece ile 190 derece…