Günümüzde her işimizi internet üzerinden yapıyoruz. Eğitimler, işler, toplantılar ve yayınlar için her zaman internete ihtiyacımız oluyor. Hatta eğlenceli vakit geçirmek için izlediğimiz filmler ve oynadığımız oyunlar da internet üzerinden yapılıyor. İnternet konusunda yaşadığımız en büyük sıkıntıların başında sinyal zayıflığı geliyor. Kullandığımız modemin kapsama alanı yetersiz kaldığı yerlerde internet bağlantımız düşmeye başlıyor. Bu durum bazen internet sağlayıcısının sinyallerinin yetersizliğinden olduğu gibi bazen de modeme olan uzaklığımızdan ya da duvarların kalınlığı gibi durumlardan kaynaklanabiliyor. Sebebi her ne olursa olsun, bir kullanıcı olarak isteğimiz, evimizin her yerinden internete sorunsuz bir şekilde bağlanmak oluyor. Bunun için çeşitli yöntemler denense de en etkili olan yöntemlerden biri modem güçlendirerek kullanmak oluyor. Modem güçlendiriciler, mevcut internet sinyalinin menzilini artırıyor, internet hızını ve kalitesini de yükseltiyor. Modemler, internet veri akışını bağlı olduğu cihazlara frekanslar sayesinde iletiyor. Bu frekanslarda zaman zaman bozulmalar yaşanabiliyor. İnternet sağlayıcının sinyali düşebiliyor, hızı azalabiliyor ya da mesafe gibi başka etkenler araya girebiliyor. Bu tarz sorunlarla başa çıkabilmenin en kolay ve pratik yolu modem güçlendirici kullanarak kablosuz ağın kapasitesini artırmak oluyor. Evinizin kablosuz internet bağlantısında problem yaşıyorsanız, her odada kusursuz internet deneyimi yaşamak istiyorsanız piyasada bulunan çeşitli modem güçlendiricilerden yardım alabiliyorsunuz. Bu yazımızda dağıtıcı modem hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.

TP-Link Deco E3, evinizin her köşesinde çok güçlü kablosuz ağ sunma garantisi veriyor. 220 metrekarelik alanda en yoğun internet trafiğini bile kaldırabiliyor. Zayıf sinyal alanlarını tamamen ortadan kaldırıyor.

Deco E3, bir yönlendirici bir de genişletici olarak iki birim halinde bulunuyor. Evinizin içinde dolaşırken bir cihazın kapsama alanından çıkarken diğerine otomatik olarak geçiş yapabiliyorsunuz. Böylece hiç internet hızınız yavaşlamadan ya da kesilmeden özgürce hareket edebiliyorsunuz.

Özellikle evinizde birden fazla cihazla aynı Wi-Fi ağına bağlanmanız gerekiyorsa Deco E3 size muhteşem bir deneyim yaşatıyor. Çünkü sahip olduğu güç ile 100 cihaza kadar gecikmesiz bağlantı sunuyor. Böylece evinizdeki bilgisayar, tablet, telefonun yanı sıra diğer aile bireylerinin de tüm cihazlarını aynı kablosuz ağda kullanabiliyorsunuz. Tüm aileniz güçlü internetin keyfini aynı anda çıkarabiliyor.

Mercusys Halo S12 (2’li Paket) 1200Mbps Tüm Ev WiFi Sistemi

Dağıtıcı modem için bir diğer alternatif Mercusys Halo oluyor. Gelişmiş Mesh teknolojisini kullanan Mercusys Halo’nun sahip olduğu iki birim aynı kablosuz ağ bağlantısını kullanarak tek bir ağ oluşturuyor ve tüm evi kapsayacak şekilde genişletiyor. Yüksek hızlı interneti tam 260 metrekare alana yayabiliyor.

Mercusys Halo’nun iki birimi arasında otomatik geçiş sağlanıyor. Yani evin içinde dolaşırken bir birimin kapsama alanından diğerine geçerken herhangi bir kesinti yaşamıyorsunuz. Bu modem güçlendirici ile 1.167 Mbps’ye varan hızlarda kararlı bir internet bağlantısına sahip oluyorsunuz. Aynı anda tüm cihazlarınızı bağladığınızda bile gecikmesiz bağlantının keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Zyxel WRE2206 300MBPS Menzil Genişletici/Acces Point

Zyxel WRE2206, en iyi kablosuz ağ deneyimi yaşamanız için tasarlanmış bir şekilde piyasada bulunuyor. Sahip olduğu güçlendirilmiş antenleriyle standart modem güçlendiricilere göre %30 daha iyi kapsama alanı sunuyor. Tak çalıştır özelliği sayesinde prize taktıktan sonra WPS düğmesine basarak kablosuz ağınızı genişletebiliyorsunuz.

Ayrıca üzerinde bulunan LED göstergeler internet sinyalinizi genişletmek için en iyi yeri bulmanız konusunda size yardımcı oluyor. Çünkü modem güçlendiriciyi nereye koyduğunuz performansını oldukça etkiliyor. Cihazın ön panelinde bulunan bağlantı gösterge ışığına göre en iyi yeri bulabiliyorsunuz. Sonrasında Zyxel WRE2206, modeminizden aldığı internet sinyalini evinizin her yerine dağıtıyor. Aynı kablosuz ağa kaç cihazın bağlı olduğunu da görebildiğiniz bir göstergesi bulunuyor. Bu göstergede bağlı cihazların internet kalitesini nasıl etkilediğini de anlayabiliyorsunuz.

Zyxel WRE2206, şık tasarımıyla da kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Birçok modem güçlendiriye göre kablo karmaşası yaratmaması avantaj sağlıyor. Sadece prize takıp kullanabiliyorsunuz. İnternet dağıtıcı modemler arasında iyi bir yere sahip.

Tp-Link TL-WA854RE, küçük ve pratik modem güçlendirici arayanların tercihleri arasında yer alıyor. Küçük boyutu ve prize takılarak hemen çalıştırılabilmesi sayesinde 300 Mbps kablosuz hıza ulaşmanın kolaylığını sağlıyor.

Cihazın menzil genişletici modu sayesinde daha önce internetin erişmediği noktalara kablosuz ağ sinyallerinin kusursuz dağıtımı yapılabiliyor. Evinizde kablo çekmenin zor olduğu alanlarda kullanım için en ideal imkanı yaratıyor.

Tp-Link TL-WA854RE, küçük bir cihaz olduğu için taşınmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca daha önce bağlı olduğu bir modem varsa hafızasında tutabiliyor. Böylece cihazınızın başka bir modemin olduğu yere taşıdığınızda bu ağı hatırlıyor ve sinyal güçlendirici çalışmaya başlıyor. Normalde başka bir Wi-Fi tanıtılması gerektiğinde cihazın resetlenmesi gerekiyor.

Tp-Link TL-WA854RE üzerinde akıllı sinyal gösterge ışıkları bulunuyor. Bu gösterge ışığı cihazın modemden aldığı sinyalin gücünü gösteriyor. Sinyallerin çok zayıf olmadığı bir noktaya cihazı taktığınızda mevcut ağınızdan en iyi performansı alabiliyorsunuz.

Dağıtıcı modem alarak evinizde sorunsuz bir kablosuz internet deneyimi yaşamak için TP-Link RE200 ile kablosuz ağların ölü noktalarını ortadan kolayca kaldırabiliyorsunuz. Cihaz 750 Mbps’e kadar çift bantlı Wi-Fi imkanı sunuyor ve 185 metrekareye kadar internetin menzilini genişletebiliyor. Böylece evinizin her noktasında HD videolar izleyip çevrimiçi oyunları kesintisiz oynayabiliyorsunuz. TP-Link RE200 üzerinde de diğer modem güçlendiricilerde olduğu gibi akıllı sinyal göstergesi bulunuyor. Cihazınızı mevcut modeminizin ağına bağladıktan sonra en iyi sinyal gücünü alabildiğiniz evinizdeki herhangi bir yere taşıyabiliyorsunuz. En iyi nokta için göstergedeki ışıkları takip etmeniz yeterli oluyor. Modem sinyal dağıtıcılar arasında kendine iyi bir yer buluyor.

Yukarıda dağıtıcı modem hakkında daha fazla bilgi paylaştık.

Sizler de en iyi modemleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cip krizi nedir ne zaman bitecek teknosa
Devamını Oku

Çip Krizi Nedir? Ne Zaman Bitecek?

Günümüzde neredeyse her dijital elektronik cihaz, silikon içeren ve mikroçip olarak adlandırılan entegre devreler oluşturmak için kritik öneme…
10 en iyi radyo markasi teknosa
Devamını Oku

En İyi 10 Radyo Markası

Dijital çağın gerisinde kalarak tarihin tozlu sayfalarına gömülen radyo ve radyo dinleme kültürü, bazıları için hala büyük bir…
akilli saat neler yapar teknosa
Devamını Oku

Akıllı Saat Neler Yapar?

Gelişen teknolojiyle birlikte akıllı cihazların her zaman yanımızda taşınabilir olmasını istiyoruz. Bu cihazlarla hem günlük işlerimizi halledebilirken hem…
En İyi Klavye Modelleri
Devamını Oku

En İyi Klavye Modelleri

Klavye, modern bilgisayar kullanımının vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. Kullanıcıların bilgisayarlarına yazı, komut, veri girişi gibi işlemleri yapmalarını…