Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahve, yaklaşık 500 yıldır hayatımızda bulunuyor. Günün herhangi bir saatinde duyduğumuz kahve kokusu içimize huzur ve mutluluk katıyor. Sabah uyandığımızda ayılıp kendimize gelebilmek için, geceleri çalışmamız gerektiğinde uyanık kalabilmek için, sevdiklerimizle doyumsuz sohbetlerimizde eşlik etmesi için ya da dinlenmek ve stresten uzaklaşmak için her zaman kahve tüketiyoruz. Sağlıklı beslenmemizin önemli bir parçası olan kahvenin vücudumuza da sayısız faydası bulunuyor. En iyi kahve deneyimi için kahve makinelerini kullansak da bazı tarifleri kendimiz de hazırlayabiliyoruz. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan sıcak kahvenin yanı sıra, sıcak yaz aylarında da ferahlatıcı ve lezzetli soğuk içimli kahveler hazırlayarak yazın keyfini çıkarmaya devam edebiliyoruz. Biz de sizler için en lezzetli soğuk kahve tarifleri vereceğiz.

Evde Cold Brew Tarifi

Son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan damıtılmış soğuk kahveyi evde kendiniz de hazırlayabiliyorsunuz. Üstelik bunun için bir damıtma makinesine de ihtiyacınız bulunmuyor. Sadece biraz sabırlı olmanız gerekiyor.

Çünkü kahve çekirdeklerini ortalama 6 ile 15 saat arasında dikkatli bir şekilde süzerek hazırlayıp servise hazır hale getiriyorsunuz.

Cold Brew Hazırlamak İçin Hangi Malzemelere İhtiyacınız Oluyor?

Evde 4 kişilik cold brew hazırlamak için öncelikle 120 gram çekilmiş kahveye ihtiyacınız bulunuyor. Yaklaşık bir litre soğuk su ve servis için de küçük buz parçaları yeterli oluyor. Eğer kahveyi sütlü içebiliyorsanız bir su bardağı sütü de hazır bulunduruyorsunuz.

Cold Brew Nasıl Hazırlanır?

Soğuk filtre kahve içerisinde cold brew’in önemli bir yeri var. Cold brew hazırlamanın birkaç püf noktası bulunuyor. Kahvenizi hazırlamadan önce bu püf noktalarını bilmek oldukça yardımcı oluyor.

Öncelikle lezzetli cold brew için çekilmiş kahvenin rengini ve aromasını soğuk suya bırakması gerekiyor. Bunun için en az 15 saat beklenmesi öneriliyor. Ayrıca suyun kalitesi de kahvenin tadını büyük ölçüde etkiliyor. Bu nedenle iyi bir içme suyu kullanmanız gerekiyor.

Cold brew hazırlamak için taze çekilmiş kahve çekirdeklerini bir sürahiye koyuyoruz. Üzerine soğuk içme suyunu döküyoruz ve karıştırıyoruz.

Kahve çekirdeklerinin suyu içine alıp aromasını salması için bu karışımı yaklaşık 15 saat kadar bekletiyoruz. 15 saatin sonunda kahve çekirdeklerini süzmemiz gerekiyor. Bunun için tel süzgeç yardımıyla kahveyi cam bir kaba alıyoruz.

Sonrasında daha önce kullandığımız sürahinin ağzına bir kağıt filtre koyuyoruz. Tel süzgeçten süzdüğünüz kahve karışımının içerisinde hala kahve partikülleri kalmış oluyor. Bunları da kağıt filtreyle süzerek temizlemiş oluyoruz.

Servis etmek için bardaklara birkaç buz küpü koyuyoruz. Sonrasında bardakların yarısına kadar hazırladığımız cold brew ekliyoruz. Eğer sütlü tercih ediyorsunuz bardağın kalan yarısına soğuk süt ekleyebiliyorsunuz.

Servis sırasında bardağa çok fazla buz koymuyoruz. Çünkü buz eridikçe kahvenin aromasını azaltıyor. Bu da kahvenin tadını önemli ölçüde etkileyebiliyor.

soguk kahve tarif teknosa

Evde Buzlu Kahve Tarifi

Soğuk kahve tarifleri verirken, sıcaktan bunaldığımız zamanlarda evimizde hazır granül kahve bulunuyorsa serinletici bir lezzet hazırlayıp ferahlığın tadını çıkarabiliyoruz. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz, tadı ise son derece lezzetli olduğu için pratik bir şekilde hazırlayabiliyoruz.

Buzlu Kahve Hazırlamak İçin Hangi Malzemelere İhtiyacınız Oluyor?

Buzlu kahve yapmak için öncelikle 4 tatlı kaşığı granül kahveye ihtiyacımız bulunuyor. Karışımı tatlandırmak için 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 3 su bardağı süt yeterli oluyor. Son olarak kendi istediğimiz miktarda buz parçaları kullanıyoruz.

Buzlu Kahve Nasıl Hazırlanır?

Buzlu kahve karışımımızı hazırlayacağımız büyüklükte bir cam kavanozun içerisine 4 tatlı kaşığı granül kahvemizi koyuyoruz. Burada ağzını iyi kapatıp çalkalamamız gerektiği için kavanoz kullanıyoruz. Dilerseniz shaker da kullanabiliyorsunuz.

Üzerine 2 tatlı kaşığı toz şekerimizi ve 3 su bardağı soğuk sütümüzü ilave ediyoruz. Ardından kavanozun kapağını kapatıp iyice çalkalıyoruz. Kahve ve şeker sütün içinde çözülmeye başlıyor. Karışımı yaklaşık 5 dakika boyunca çalkaladığımızda köpük köpük olduğunu görüyoruz.

Sonrasında servis yapacağımız bardağı çıkarıp içerisine istediğimiz miktarda buz atıyoruz. Ardından hazırladığımız karışımı bardağımıza döküyoruz.

Buzlu kahvemiz servise hazır hale geliyor. bardağın üzeri köpüklü olacağı için dilerseniz köpüğün üzerini küçük çikolata parçalarıyla süsleyebiliyorsunuz.

Evde Nescafe Soğuk Kahve Tarifi

Sıcak yaz aylarında Nescafe’nin eşsiz kahve tadını soğuk kahve hazırlayarak çıkarmaya devam edebiliyoruz. Herhangi bir ekipmana ihtiyacımız olmadan pratik bir şekilde hazırladığımız soğuk kahvemizle lezzetli bir ferahlık yaşıyoruz.

Nescafe Soğuk Kahve Hazırlamak İçin Hangi Malzemelere İhtiyacınız Oluyor?

Nescafe soğuk kahvemizi hazırlamak için 2 yemek kaşığı Nescafe Classic granül kahveye ihtiyacımız oluyor. Kahvemizin lezzetini artırmak için 1 su bardağı soğuk süt, 2 adet esmer şeker (eğer esmer şeker yoksa normal şeker de kullanabiliyoruz), yarım çay bardağı soğuk su ve iki ya da üç parça buz parçası yeterli oluyor.

Ayrıca isteğinize ve damak tadınıza göre servis için çikolata rendesi, çilek ve kakao gerekiyor.

Nescafe Soğuk Kahve Nasıl Hazırlanır?

Nescafe soğuk kahve karışımımızı eşit dağılabilmesi ve hızlı olabilmesi için blender içerisinde hazırlıyoruz. Öncelikle blender haznesinin içerisine yarım çay bardağı soğuk suyumuzu, esmer şekerimizi ve Nescafe Classic kahvemizi ekliyoruz.

Kahveli karışımımız tamamen eriyene kadar blenderı çalıştırıp karışmasını sağlıyoruz. Kahvenin tamamen eridiğinden emin olduktan sonra blenderın içerisine soğuk sütü de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Karışım köpüklenene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından iki ya da üç parça buz parçasını da blendera ekliyoruz. Buzlar da parçalanana kadar blenderda karıştırmaya devam ediyoruz.

Yeteri kadar karıştırdıktan sonra artık Nescafe soğuk kahvemizi büyük servis bardağımıza boşaltıyoruz. Üzerine lezzeti artırması için çikolata rendesini serpiyoruz. Kakao ve çilek dilimlerini de üzerine ekleyip eşsiz lezzetin tadına varıyoruz.

Yukarıda sizler için soğuk kahve tarifleri verdik.

Kahveyi seven biri iseniz, evde kahve keyfinizi zirveye taşımak için en iyi kahve makinelerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
evde ekmek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Taze pişmiş ekmek gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir ekmeğin üzerindeki altın rengi kahverengi bir kabuğun çıtırtısı ve içinden…
Devamını Oku

Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Mutfakta geçirilen zamanı en aza indiren kullanışlı ürünler arasında yer alan bulaşık makineleri, belli aralıklarla temizlenmediğinde sizi hüsrana uğratabilir.…
En iyi hassas mutfak terazi tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Hassas Mutfak Terazisi Tavsiyeleri

Mutfak terazisi, mutfakta malzemelerin doğru ölçülmesi için kullanılan bir cihazdır. Genellikle elektronik veya mekanik olarak çalışır, farklı birimlerde…