Wi-Fi güçlendirici, evinizin ya da ofisinizin her alanında ihtiyaç duyabileceğiniz teknolojik ürünlerden biridir. Wi-Fi güçlendiriciler modemden alınan sinyali, dolayısıyla internet bağlantısını güçlendirerek internet hızını yükseltir. Aynı zamanda internet bağlantısının çok zayıf olduğu oda ya da koridor gibi alanlarda bağlantı hızının artmasını sağlar. Evinizde ya da ofisinizde internet hızının düşük olduğu bölümler bulunuyorsa Wi-Fi güçlendirici temin ederek hız bağlantısının yükselmesini sağlayabilirsiniz. Wi-Fi güçlendirici çeşitleri satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizin için derledik.

Wi-Fi Güçlendirici Nedir?

Wi-Fi güçlendirici doğrudan modeminize bağlayarak çalıştıracağınız ürünlerdendir. Modemden elde edilen kablosuz bağlantının menzilini, yani kapsama alanını genişletmeye yarayan Wi-Fi güçlendirici ürünleri, modemden gelen bağlantı sinyallerini çoğaltma işlevini yerine getirir. Bu işlem sayesinde modem sinyalinin zayıf olduğu alanlarda bağlantı hızı yükselir ve internet kullanımı daha verimli bir hale gelir. Wi-Fi güçlendirici ya da menzil genişletici sayesinde sinyalin zayıf olduğu yerler dışında hiç sinyal ulaşmayan alanlara dahi internet sinyali taşınabilir. Bulundukları odada internet bağlantısının hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayan Wi-Fi menzil genişletici ürünler, çok sayıda ünlü marka tarafından üretilerek satışa sunulur.

Wi-Fi Güçlendirici Faydası Nedir?

Wi-Fi güçlendirici ürünler, bulundukları alanlardaki internet kapsama alanını genişletir. Bu nedenle internet olmayan ya da internet bağlantısı çok zayıf olan odalara internet aktarımı yapılmasını sağlar. Bu özellikleri sebebiyle hem iş yerlerinde hem de ev tipi bağlantılarda büyük önem taşır. Örneğin; birden fazla kata sahip olan evlerde, okul ve yurtlarda, hastanelerde, ofislerde, genişliği büyük olan evlerde ve yaşam alanlarında Wi-Fi güçlendiriciler önemli işlevlere sahiptir.

En iyi menzil genişletici çeşitlerini seçerken modemdeki mevcut hız sınırı dikkate alınabilir. Sınırlara dikkat edilmesi durumunda internetten alınan verim yükselir ve sağlanan fayda artış gösterir. Özellikle çok katlı evlerde modemin en yakın kısmına Wi-Fi güçlendirici takılarak alınan verim artırılabilir. Genel olarak bir alanda bulunan internet hızının ve sinyalinin tüm eve, ofise ya da yaşam alanına aktarılabilmesini sağlayan menzil genişletici modellerini özellik karşılaştırması yaparak temin edebilirsiniz. Wi-Fi menzil genişletici çeşitlerinin sağladığı en büyük fayda ise internet hızını neredeyse iki katına dek çıkarabilmeleri olur.

Wi-Fi Güçlendirici Nasıl Çalışır?

Wi-Fi güçlendiriciler, yaşam alanlarında bulunan prizlere takılarak çalışır. Bazı modeller ise doğrudan modeme kablo yoluyla bağlanır. Her modelin çalışma stili, marka ve üretim şekline göre değişiklik gösterebilir. Genel çalışma prosedürleri aynı olsa da markaların kullanım kılavuzları, bu konuda yol gösterici olabilir. Sinyal güçlendirici modelleri, amplifikatör adı verilen sinyal büyütücü bölümle çalışır. Duvar ve köşe gibi alanlar sinyali keseceği için kullanım noktasının özellikle geniş ve açık alanlarda tercih edilmesi önemlidir. Kenarlar yerine duvarların orta bölümleri tercih edilirse çalışma performansı yükselir.

Yapılandırma ayarları Wi-Fi menzil genişleticilerin en önemli ayarlarıdır. Cihaz kurulumu yaparken öncelikle kullanım kılavuzunda yer alan bilgiler göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak bu cihazların genel çalışma prosedürleri şu şekilde işler: Cihaz prize takılır, ardından WPS butonuna basılır. Bu buton sayesinde herhangi bir parola girişi yapılmadan kolay bir şekilde kurulum yapılabilir.

Wi-Fi Güçlendirici Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sinyal artırıcı Wi-Fi olarak da bilinen Wi-Fi güçlendirici çeşitleri, mevcut bağlantı hızının sınırına göre seçilebilir. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken çok sayıda unsur bulunur. Wi-Fi güçlendirici seçerken aşağıdaki etkenleri dikkate alabilirsiniz:

  • Wi-Fi menzil genişletici satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus, menzil genişleticinin hangi sinyal türünü kullandığıdır. Wireless-N adı verilen eski tip yönlendirici bağlantıları kullanıyorsanız, bir banta ihtiyacınız bulunur. Bu bant 2,4Ghz frekansıyla işlev gösterir. Bu tip bağlantılarda herhangi bir çift bantlı menzil genişletici satın almanıza ihtiyaç kalmaz.
  • Kablosuz bağlantınızın mevcut hızı 100 Mbps ise bu durumda bu hız sınırına uygun bir Wi-Fi güçlendirici seçmeniz gerekir. Wi-Fi menzil genişletici tavsiye seçenekleri arasında sıklıkla yer alan ürünleri inceleyerek ve teknoloji danışanınıza hız sınırınızı söyleyerek bu hız sınırına uyumlu bir cihaz satın alabilirsiniz. Hız sınırınıza uyumsuz bir cihaz satın aldığınızda algılanan sinyal istediğiniz noktaya istediğiniz miktarda ulaşamaz. Bu sebeple hız sınırınıza en uygun cihazı seçerek en iyi menzil genişletici seçeneğine ulaşabilirsiniz. Hız sınırına uyumlu menzil genişleticiler, en iyi performansı göstererek bağlantınızın hızını iki katına kadar çıkarabilir.
  • Wi-Fi genişletici modelleri genellikle bir ya da daha fazla Ethernet bağlantı noktası bulunan ürünlerdir. Bilgisayar, oyun konsolu, TV, gibi cihazlar için kullanım yapacaksanız, bağlantının kesintisiz olması için bağlantı noktası sayısına dikkat etmeniz önerilir.
  • Wi-Fi güçlendiriciler, bağımsız olarak enerji harcaması yaparak çalışmadığı için bir prize bağlı olarak çalışırlar. Wi-Fi güçlendiricinizin ihtiyaç duyduğu voltaj derecesine uyumlu bir priz tercih ederek Wi-Fi güçlendiricinizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Seçeceğiniz cihazın öncelikle anten tipine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bazı Wi-Fi menzil genişletici çeşitleri harici antenle çalışırken bazı Wi-Fi genişleticiler ise dahili anten tipiyle çalışır. Dahili anten tipine sahip olan menzil genişleticileri tercih ederek sinyal bağlantısının küresel bir şekilde yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Daha fazla menzil genişliğine ihtiyaç duymanız durumunda ise harici antenle çalışan Wi-Fi genişleticilerden yardım alabilirsiniz.
  • Beamforming adı verilen özelliğe sahip olan güçlendiriciler daha yeni teknolojilerle üretildiği için en yüksek performansa sahip olan Wi-Fi genişleticilerdir.

Siz de yaşam alanınıza en uygun Wi-Fi genişleticiyi seçmek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için ürünler arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Kullanım alanınıza en uygun seçenekleri satın almak için teknik özellikleri dikkatle değerlendirmeniz oldukça önemlidir. Bu sayede dilediğiniz ürünü makul fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
izoelektronikler nedir teknosa
Devamını Oku

İzoelektronik Nedir?

İzoelektronik, aynı elektronik yapıya ve aynı sayıda elektrona sahip iki atom, iyon veya molekülü ifade eden bir terim…
bebek telsizi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Bebek Telsizi Alırken Bunlara Dikkat!

Bir bebek telsizi satın almayı düşünüyorsanız ancak bebek telsizleri dünyasında yeniyseniz elinizin altında kaç tane seçeneğin olduğunu görünce…
klima nasil sogutma yapar teknosa
Devamını Oku

Klima Nasıl Soğutma Yapar?

Yaz aylarında klimalar en çok kullanılan cihazlarımızdan biri oluyor. Gelişen teknoloji ve daha uygun hale gelen fiyatları sayesinde…