İçindekiler

 

Çeyiz Seti İçerisinde Neler Olmalı?

Eski zamanlardan günümüze kalan en özel geleneklerden biri de evlenirken gelinin çeyiz getirmesi. Bu eski gelenek, kadının evine yapacağı bir katkı olarak ortaya çıkıyor ve günümüze kadar geliyor. Ancak son yıllarda bu gelenekte bazı değişikliklerin meydana geldiğini söylemek mümkün. Örneğin; eskiden çeyizlerin vazgeçilmez eşyalarından olan dantel takımları artık evlerde pek fazla kullanılmıyor. Kullanamayacak bir eşyanın evde bulunması da gereksiz olduğu için çeyiz setlerinin artık tamamen dantelsiz hazırlandığını söyleyebiliriz. Günümüzde gelinler, evlerinde kullanacakları eşyaları çeyiz olarak satın alıyor. Geleneklere göre kız tarafının ve erkek tarafının sorumlu olduğu ev eşyaları farklı olabiliyor.

Kız tarafı çeyizde temel olarak yatak odası, mutfak ve banyo eşyalarından sorumlu olsa da bu parçalara çoğunlukla halı, perde ve beyaz eşyalar da dahil oluyor. Hem geleneklerinizi yaşatmak hem de bunları günümüze uyarlamak istiyorsanız, çeyizinize sadece ihtiyacınız olan ve kullanacağınız eşyaları almanız en mantıklısı. Bazı çiftler eşyalarını ortak almaya da karar verebiliyor. Çiftler, kendi evleri için alacakları eşyaların bir listesini yaptıktan sonra birlikte oluşturacakları bütçeyle bunları karşılıyor. Ayrıca bu eşyaların tamamını evlenmeden önce almanız gerektiğine dair bir kural da bulunmuyor. Eğer yeterli bütçeniz yoksa acil olan eşyalarınızı önce alıp diğerlerini zaman içerisinde de tamamlayabilirsiniz. Peki, işe nereden başlamalısınız? İşte çeyiz seti hazırlığı için tüm bilmeniz gerekenler!

Çeyiz Listesi Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çeyiz hazırlığı, kabul etmeliyiz ki son derece heyecanlı bir iş. Fakat bu hazırlık sürecinin en verimli ve en konforlu şekilde geçmesi için en başta mantıklı bir çeyiz listesi oluşturmanız ve alışverişe başlamadan önce bu listeyi enine boyuna tartmanız şart. Çeyiz listesi yapmak için öncelikle fikir sahibi olmak ve ihtiyaçlarınızı daha iyi bir şekilde belirleyebilmek adına internette paylaşılmış çeyiz listesi şablonlarına göz atabilirsiniz. Bu listelerde en büyük ve önemli ihtiyaçlardan en detaylı araç gereçlere kadar birçok ihtiyaç bulmanız mümkün.

Fakat işlevsel bir çeyiz alışverişi için farklı kişilerin listelerinde gördüğünüz ihtiyaçları asla doğrudan satın almayın. Sizin, müstakbel eşinizin ve yeni kuracağınız evinizin ilk aşamada en önemli ihtiyaçları neler bunlara odaklanarak işe başlayabilirsiniz. İlk adımda ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Bütçe planlaması: Gereksiz harcamaların önüne geçmek için bütçe belirlemelisiniz. Belirlediğiniz bütçenin sınırlarını aşmadan alışverişler yaparak tüm ihtiyaçlarınızı uygun şekilde tamamlayabilirsiniz.
  • Kaliteli ürün tercihi: Kaliteli ve dayanıklı ürünler imal eden markalara öncelik vermelisiniz. İhtiyaç listenizdeki ürünleri bu yüksek kaliteli markalardan seçerek uzun vade için son derece mantıklı bir alışveriş yapabilirsiniz.
  • Fonksiyonel kullanım: Eşyaları sadece çeyizinizde bulunsun diye satın almamalısınız. Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz, işlevsel ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Kültürel değerler: Aile büyüklerinizin geleneksel ve kültürel değerlerini korumak için çevrenizden yardım alabilirsiniz. Çeyizinize patik ve lif gibi özel eşyalar eklemek istiyorsanız, sevdiğiniz büyüklerinizden bunları örmesini isteyebilirsiniz. Tercihinize göre söz konusu ürünleri hazır da satın alabilirsiniz.
  • Kişisel zevklere uygunluk: Çeyiz listenizdeki ürünleri hem sizin hem de müstakbel eşinizin zevklerine hitap edecek şekilde seçmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede çeyiz paketinizi ikinizin de içine sinecek şekilde keyifle tamamlamış olacaksınız.
  • Esneklik: Çeyizlik eşyalar listesi yaparken değişecek ihtiyaçları da göz önünde bulundurmalısınız. Listenizde birkaç maddeyi boş bırakmanız, ek bir bütçeyi bunun için ayırmanız faydalı olabilir. Çünkü çeyiz hazırlığının bittiğini düşündüğünüzde bile hala birkaç küçük eksiğinizin bulunması muhtemel. Peki, çeyiz listesinde neler olmalı gelin aşağıda tek tek listeleyelim!

Mutfak Çeyiz Seti Listesi

  • Tencere seti
  • Yemek takımı
  • Kahvaltı takımı
  • Çatal kaşık bıçak takımı
  • Bardak setleri
  • Sofra tekstili ürünleri
  • Mutfak aksesuarları
  • Tava seti
ceyiz listesi olustururken dikkat-edilecekler neler teknosa

Tencere Seti

Mutfak çeyiz setinin demirbaşları arasında elbette tencere seti ilk sırada. Yeni evinizde eşinizle birlikte leziz yemekler hazırlayacağınız tencere setlerini uzun vadede yapışma ve soyulma gibi sorunlara mahal vermeyecek şekilde seçmelisiniz. Bunun için kristal ve seramik tencere setlerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda tencere setinin zararlı kimyasallar içermediğine de dikkat etmeniz çok önemli.

Tava Seti

Tıpkı tencere seti gibi seçeceğiniz tava setinin de uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Yanmaz ve yapışmaz tavalar bu noktada iyi bir tercih olacaktır. Aynı zamanda tava setinizin tencere setinizle uyumlu olması, mutfak seti çeyizinizin bütünselliğini korumak açısından iyi olabilir.

Yemek Takımı

Hem eşinizle kuracağınız romantik masalar hem de misafirlerinizi ağırlayacağınız kalabalık sofralar için şık ve fonksiyonel bir yemek takımı seçmelisiniz. Tercihinize göre farklı ihtiyaçlar için 2, 4, 6, 12 veya 24 kişilik yemek takımları arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Seçtiğiniz yemek takımının hangi parçaları içerdiğine ayrıca dikkat etmeyi unutmayın!

Kahvaltı Takımı

Yeni evinizde kahvaltının mutlulukla olan ilgisini yakından deneyimleyeceksiniz. 🙂 Bu büyülü deneyim için en güzel kahvaltı takımlarını seçmeye özen göstermelisiniz. Sade ve minimal kahvaltı takımlarını tercih edebileceğiniz gibi renkli ve desenli takımları da seçebilirsiniz. Nasıl olsa söz sahibi artık tamamen sizsiniz!

Çatal Kaşık Bıçak Takımı

Çatal kaşık bıçak takımlarını çeyizinize gündelik kullanım ve misafirler için ayrı olarak satın alabilirsiniz. Gündelik kullanım için daha spor, misafirler için ise daha şık ve ağır takımları tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz takımın kaç kişilik olduğunu gözden kaçırmayın.

Bardak Setleri

Hem günlük rutininizde hem de misafir sofralarınızda en çok kullanacağınız mutfak eşyalarından biri elbette bardaklar! Minimal, desenli ya da ağır bardak setlerini tercih ederek her ortam ve an için uygun şık bardaklara sahip olabilirsiniz.

Sofra Tekstili Ürünleri

Sofraların başrolleri tamam! Peki ya yardımcı oyuncuları? Masa örtülerinden runner’lara, suplalardan ekmek sepetlerine kadar hemen her parça çeyiz listenizde olmayı hak ediyor. Kendinize ve misafirlerinize olan özeninizi gözler önüne sermek için mutlaka çeşit çeşit sofra tekstili ürününe sahip olmalısınız.

Mutfak Aksesuarları

Baharatlık, kaşıklık, çerezlik, saklama kabı, spatula… Bu kadarı buz dağının görünen kısmı bile değil! İster evlenmeden isterseniz de evlendikten sonra ihtiyaçlarınızı belirleyerek tüm küçük mutfak aksesuarlarını satın alabilirsiniz. “Hepsini nasıl halledeceğim?” diye endişelenmeyin, muhtemelen seneler sonra bile yepyeni mutfak aksesuarları arıyor olacaksınız. Yani söz konusu ev düzeni olunca, tamam demek hep zor!

Oturma Odası Çeyiz Seti Listesi

  • Koltuk takımı
  • Halı
  • Televizyon
  • Işıklandırma
  • Yemek odası takımı
  • Televizyon ünitesi & Televizyon sehpası
  • Perde & tül
  • Orta sehpa
  • Kitaplık
  • Aksesuar

Koltuk Takımı

Sevgilinizle yeni bir yuva kuracağınızı gerçek anlamda fark ettiğiniz andan itibaren hangi koltuk takımını seçeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz! Bu noktada eşinizle kafa kafaya vererek spor, minimal, modern, avangart, chester ya da yataklı koltuk takımlarından hangisini seçeceğinize karar vermelisiniz.

Halı

Evinizde kullandığınız renklere ve odalarınızın boyutlarına uygun kaliteli halılar seçmelisiniz. Salon için daha ağır, yatak odası için daha şık ve romantik, misafir odaları için ise daha modern halı tercihlerinde bulunabilirsiniz.

Televizyon

İşte eşinizle minik tartışmalara neden olabilecek o çeyiz üyesi: Televizyon! Bu konuda da kararınızı eşinizle birlikte televizyon izleme sıklığınıza ve salonunuzun büyüklüğüne göre vermeniz çok önemli. Eğer birlikte dizi, film ya da maç keyfi yapmayı seviyorsanız sinema ekranlarını andıracak büyüklükte bir televizyon tam sizlik demektir. Hiç televizyon izlemeyen bir çiftseniz, yazılı olmayan kuralların dışına çıkarak elektrikli çeyiz setinizden televizyonu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Televizyon Ünitesi & Televizyon Sehpası

Televizyon satın alacaksanız çeyiz paketleri listenize televizyon ünitesi veya sehpasını da eklemeniz şart. Evinizin dekorasyonuna uyum sağlayacak ve çekmeceli ya da raflı tasarımıyla işlevsel bir depolama alanı sunacak televizyon ünitelerini tercih edebilirsiniz.

Işıklandırma

Lambader ve abajur modelleriyle salonunuzun ambiyansını zahmetsizce çok daha hoş bir hale getirebilirsiniz. Dekorasyon açısından da büyük etki sahibi olan bu ürünler, pek çok gelin ve damat adayının çeyizlik eşyalar listesinde ilk sıralarda!

Yemek Odası Takımı

Eşinizle ve misafirlerinizle geçireceğiniz keyifli sofra anları için yemek odası takımı almanız şart. Evinizin ya da yemek odanızın büyüklüğüne ve genelde ağırlayacağınız muhtemel misafir sayısına göre yemek odası takımı seçebilirsiniz. Yemek odası takımınızın koltuk takımınızla uyumlu olmasına ekstra özen göstermenizi öneririz.

Perde & Tül

Evinizin dekorasyonunu ortaya çıkaracak eşyalardan biri hiç şüphesiz perde ve tülleriniz! Bunun için seçtiğiniz koltuk takımlarına ve evinizin genel havasına uyumlu bir tercihte bulunabilirsiniz. Örneğin; eviniz modern bir dekorasyona sahipse beyaz ince tül perdeler ve odayla uyumlu fon perdeler ideal bir uyum sunacaktır.

Orta Sehpa

Evdeki keyifli anların en önemli mimarlarından biri de orta sehpalar. Aynı zamanda dekorasyonu tamamlayıcı bir görevi olan orta sehpalar, modernden avangarta pek çok tarzda sunuluyor. Bu noktada pek çok evde bulunan klasik orta sehpa modellerini tercih edebileceğiniz gibi asimetrik tasarımlara sahip özgün modelleri de tercih edebilirsiniz.

Kitaplık

En değerli eşyalarınızdan olan kitaplarınızı oturma odasında muhafaza etmek için açık ya da kapalı kitaplıklar tercih edebilirsiniz. Eğer oturma odanız klasik bir dekorasyona sahipse gümüş ya da altın renkli cam kapaklı kitaplıkları seçebilirsiniz. Modern ve minimal bir dekorasyon tercih ettiyseniz bu konuda tercihleriniz çok daha fazla!

Aksesuar

Heykeller, biblolar, vazolar, tablolar, saatler… Oturma odanızda zevklerinizi göstereceğiniz en iyi yerlerden biri de aksesuar seçimleriniz. Evinizin genel dekorasyonuna uyum sağlayan, kişisel zevklerinize hitap eden ve sizin için anısı olan aksesuarları salonunuzda sergileyebilirsiniz. Onlar yuvanızın en özel parçaları olacak!

Beyaz Eşya Çeyiz Listesi

  • Buzdolabı
  • Çamaşır makinesi
  • Bulaşık makinesi
  • Ankastre
  • Fırın
  • Ocak
  • Derin dondurucu

Buzdolabı

Beyaz eşya çeyiz paketi dendi mi elbette ilk sırada bulunan eşyalardan biri buzdolabı. Yeni eviniz için buzdolabı seçimini kaç kişi olduğunuza, dolapta ne kadar sıklıkla yemek muhafaza ettiğinize/edeceğinize ve mutfağınızın büyüklüğüne göre belirlemelisiniz. Örneğin; uzun vade için akıllıca bir tercihte bulunmak istiyorsanız, 540 ila 620 litrelik buzdolaplarını satın alabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinenizi çeyiz eşyası olarak alıp uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız, seçtiğiniz markanın ve makinenin öncelikle kaç yıl garanti sunduğuna bakmalısınız. İşlevsel bir kullanım için çamaşır yıkama ve kurutma özelliğini bir arada sunan kurutmalı çamaşır makinesi modellerini tercih edebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi

Yeni eviniz için bulaşık makinesi seçerken öncelikle solo ya da ankastre bulaşık makinesi arasında seçim yapmalısınız. Bulaşık makinesinin mutfak dolaplarınızla aynı kapak tasarımına sahip olmasını istiyorsanız ankastre bulaşık makinesini tercih edebilirsiniz.

Ankastre

Çeyiz mutfak eşyaları arasında elbette ankastre de olmazsa olmaz! Ankastre alırken tıpkı diğer eşyalar gibi ankastrenin boyutuna, tasarımına ve teknolojik özelliklerine bakmalısınız. Enerji tüketimi, su tüketimi ve gürültü seviyesi gibi özellikleri inceleyerek de en doğru kararı vermeniz mümkün.

Fırın

Yeni evinizde leziz yemekler hazırlayacağınız fırınınızı seçerken elektrik faturasını fazlasıyla artırmayacak, ideal pişirme sürelerine sahip olan ve farklı seçenekleri bulunan fırın modellerine öncelik verebilirsiniz. Tabii tüm beyaz eşya çeyiz seti alışverişlerinde olduğu gibi fırın alışverinizde de kaliteli markalara öncelik vermeyi ihmal etmemelisiniz.

Ocak

Sıcak ve mis kokulu yemekler hazırlamak için seçeceğiniz ocağın size uygun özelliklere sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin; daha önce elektrikli ocak kullanmadıysanız bu ocaklarda doğru ısıtma ve pişirme ayarlarını tutturmak sizi zorlayabilir. Daha avantajlı bir mutfak çeyiz alışverişi için ankastre, fırın ve ocağı set halinde almayı düşünebilirsiniz.

Derin Dondurucu

Tüketeceğiniz gıdaları stoklu olarak alıyorsanız derin dondurucu işinizi fazlasıyla kolaylaştırabilir. Günlük olarak sürekli kullandığınız buzdolabının daha ferah olmasını sağlayacak derin dondurucu ile çok daha güvenli ve pratik bir dondurma işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede tüm misafirler için her an hazırlıklı olmanız çok kolay olacaktır.

Küçük Ev Aletleri Çeyiz Listesi

  • Mutfak robotu
  • Blender
  • Çay makinesi
  • Kahve makinesi
  • Tost makinesi
  • Ekmek kızartma makinesi
  • Ütü
  • Kettle & Su ısıtıcı
  • Katı meyve sıkacağı
  • Elektrikli süpürge
  • Saç kurutma makinesi
  • Mikrodalga & mini fırın

Mutfak Robotu

Hamarat biriyseniz ya da eşinizle mutfakta farklı tarifler hazırlamayı seviyorsanız, gelin çeyiz setinizde mutfak robotu mutlaka olmalı. Meyve ve sebze rendelemek, hamur yoğurmak, püre ve sos yapmak için kullanacağınız mutfak robotları yeni evinizde hazırlayacağınız leziz tariflerinize de fark katacak.

Blender

Mis kokulu çorbalar, tadı damakta kalan içecekler ya da pratik tatlılar yapmak istiyorsanız mutlaka bir blender’a sahip olmalısınız. Pek çok farklı tarifte kullanacağınız bu küçük ev aleti, elektronik çeyiz seti listelerinin olmazsa olmazı!

Çay Makinesi

Çay tutkunu bir çiftseniz, pratik kullanım sağlayan çay makinesi modelleri tam sizlik demektir. Farklı çay türleri de yapmaya imkan tanıyan bu alet sayesinde evinizde sabahların ve akşamların ayrı bir tadı olacak!

Kahve Makinesi

Türk kahvesi, latte, espresso ya da cappuccino… “Kahve benden sorulur!” diyorsanız, mutfak çeyiz paketi listenizin ilk sırasına kahve makinesi yazmış olabilirsiniz. Akıllı özelliklere sahip çay & kahve makinesi modelleri, eşinizle ve sevdiklerinizle olan sohbetlerinizin en mükemmel eşlikçisi olabilir bizden söylemesi!

Tost Makinesi

Hızlı kahvaltılar ve gece acıkmaları için en ideal seçeneklerden biri olan tostlar, kaliteli bir tost makinesiyle beklenenden öte bir lezzet sunabilir! Siz de bu küçük ev aletiyle birbirinden pratik ve lezzetli tarifler hazırlamak için çeyizinize çok yönlü bir tost makinesi satın alabilirsiniz.

Ekmek Kızartma Makinesi

Küçük ev aletleri çeyiz listesinin en popüler seçeneklerinden biri ekmek kızartma makineleri! Kızartılmış ekmek dilimleriyle birbirinden leziz kahvaltılar hazırlamak için siz de mutlaka bir ekmek kızartma makinesine sahip olmalısınız. Rengini ve tasarımını mutfağınıza uyumlu seçmeyi sakın unutmayın! Sonradan pişman olabilirsiniz.

Ütü

Çeyiziniz için buhar kazanlı ütü modellerinden birini tercih ederek mantıklı bir tercihte bulunabilirsiniz. Ütü yapmayı çok daha zahmetsiz hale getiren bu modeller, aynı zamanda ütüye harcanan vakti de bir hayli kısaltıyor.

Kettle & Su Isıtıcı

Mutfağın demirbaşlarından biri de elbette kettle ve su ısıtıcı modelleri! Mutfak dekorasyonunuza uyum sağlayacak bir su ısıtıcısı seçerek bu aleti aynı zamanda bir dekor ürünü haline getirebilirsiniz. Özellikle cam kettle modelleri son zamanların en popüler seçimleri arasında yer alıyor!

Katı Meyve Sıkacağı

Kendinize, eşinize ve ileride çocuklarınıza taze taze meyve suları hazırlamak istiyorsanız çeyiz alışverişinizi katı meyve sıkacağı olmadan tamamlamamalısınız. Tabii bu aletleri sebze suları sıkmak yani detoks içecekler hazırlamak için de kullanabilirsiniz. Yeni hayatınızda mutlaka olması gereken bir küçük ev aleti!

Elektrikli Süpürge

Çeyiziniz için elektrikli süpürge seçiminizi güçlü çekişe sahip, kollarınızı ve bileklerinizi ağrıtmayacak modellerden yana yapmalısınız. Son zamanların popüler elektrikli süpürgelerini tercih ederek tüm evi lazer ışığıyla tertemiz yapmanız mümkün!

Saç Kurutma Makinesi

Duştan sonra saçlarınızı saniyeler içerisinde kurutmak için uzun ömürlü ve dayanıklı ürünler sunan markalardan bir saç kurutma makinesi almanız şart. Sıcak ayarının yanı sıra soğutma özelliği de bulunan makineleri tercih ederek işlevsel bir tercihte bulunabilirsiniz.

Mikrodalga & Mini Fırın

Pratik yemek hazırlığı tam size göreyse, mikrodalga ve mini fırın çeşitlerini mutlaka incelemelisiniz. Özellikle yemekleri tencere kirletmeden ısıtmayı sağlayan mikrodalga fırınlar şimdilerde tüm evlerin vazgeçilmezi. Siz de mutlaka inceleyin!

Yatak Odası Çeyiz Listesi

  • Yatak odası takımı
  • Nevresim takımı
  • Alez
  • Battaniye
  • Yatak örtüsü
  • Yastık & yorgan
  • Perde & tül
  • Halı
  • Lambader & abajur

Yatak Odası Takımı

Yatak odası takımı seçerken konforunuzu maksimum seviyede tutacak ürünlere yönelmelisiniz. Tabii bu noktada da zevkleriniz çok önemli! Yatak odası takımı seçimini evinizin diğer odalarıyla uyumlu olacak şekilde yapabileceğiniz gibi tamamen farklı bir tarzda da dekore edebilirsiniz. Örneğin; yatak odasında dingin bir tasarım planlamak istiyorsanız, sade ve minimal tasarımlardan oluşan İskandinav yatak odası takımı modelleri sizin için ideal demektir.

Yastık & Yorgan

Yatak odasında konforunuzu sağlayacak en önemli eşyalar elbette yastık ve yorgan! Ortopedik, sırtınızı ve boynunuzu rahat ettirecek, ideal büyüklüğe sahip yastık ve yorgan çeşitleriyle maksimum uyku konforuna erişebilirsiniz. Kaliteli uyku için büyük önem taşıyan yastık ve yorgan seçiminde müstakbel eşinizden fikir almayı sakın ihmal etmeyin!

Nevresim Takımı

Aşk dolu rüyalara ev sahipliği yapan yatağınız için en özel ve güzel nevresim takımını seçmeniz şart! Eşinizle birlikte zevkinize göre renkli, desenli, sade ya da düz renkli nevresim takımlarını tercih edebilirsiniz. Üst düzey konfor için pamuk veya saten ürünleri tercih etmeyi unutmayın!

Battaniye

Kış aylarında sımsıcak hissetmek için kalın battaniye modellerini de yatak odası çeyiz listenize mutlaka eklemelisiniz. Çeyizinize seçtiğiniz battaniyelerin nevresim takımlarınızla uyumlu olmasına özen göstermeniz faydalı olabilir.

Yatak Örtüsü

Saten, dantelli veya desenli yatak örtüsü modelleri çeyiz paketlerinin olmazsa olmazlarından. Günlük kullanım ve misafirler için ayrı olarak seçebileceğiniz yatak örtüsü modelleriyle zevklerinizi net şekilde sergileyebilirsiniz.

Alez

Tıpkı aşkınız gibi yastık ve yorganlarınızı da uzun yıllar boyunca korumak istiyorsanız mutlaka alez kullanmalısınız. Yastık ve yorganlarınızın lekelenmesini veya sararmasını engelleyecek olan bu pratik eşyalar, temiz bir evin gizli oyuncuları.

Perde & Tül

Yatak odasındaki perde ve tül seçiminizi, misafir odasına kıyasla daha ağır kumaşlara sahip ürünlerden yana yapabilirsiniz. Mahremiyetinizi korumanızı sağlayacak ışık geçirgenliği az perde çeşitleriyle kendinizi çok daha konforlu hissedebilirsiniz.

Halı

Yatak odası halınızı da tıpkı diğer odalarda olduğu gibi odanızın ve eşyalarınızın büyüklüğüne göre seçmelisiniz. Tercihinize göre halıyı sadece bazanın dışında kalan alanlara serebileceğiniz gibi yatağın tam altına da yerleştirebilirsiniz. Renk seçiminin dekorasyonla zıt tonlarda olması odanıza renk katabilir.

Lambader & Abajur

Yatak odasının hem dekorasyonunu hem de romantizmini tamamlayacak en önemli eşyalar arasında lambader ve abajur modelleri geliyor. Zevkinize göre ister komodinlerin üzerine iki tane abajur yerleştirebilir, isterseniz de tek tarafta bir lambader tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz ışıklandırma aksesuarının avize seçiminizle uyumlu olmasına dikkat etmeniz de harika olacaktır.

Banyo için Çeyiz Listesi

  • Şarjlı diş fırçası
  • Manikür pedikür seti
  • Epilasyon aleti
  • Baskül
  • Tıraş makinesi
  • Bornoz takımı
  • Klozet takımı
  • Havlu ürünleri
  • Çöp kovası & sıvı sabunluk & fırçalık
  • Kirli çamaşır sepeti

Şarjlı Diş Fırçası

Çeyiz setlerinin olmazsa olmazları arasında şarjlı diş fırçası setleri bulunuyor. Pratik kullanım sağlayan bu aletler, ağız bakım rutinini de çok daha keyifli hale getiriyor.

Manikür Pedikür Seti

Çeyiz setine hem kendiniz hem de eşiniz için manikür pedikür seti ekleyebilir, el ve ayak bakımınızı evinizde pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Sakın es geçmeyin, sonra unutabilirsiniz!

Epilasyon Aleti

İhtiyaçlarınıza uygun bir epilasyon aletini de çeyinize eklemenizde fayda bulunuyor. Vücut tüylerinden ev ortamında kolay bir şekilde kurtulmayı sağlayan bu aletler kişisel bakım rutini için olmazsa olmaz!

Baskül

Evlendikten sonra eşinizle birlikte kilonuzu dengede tutmak istiyorsanız, banyonuzda bir adet baskül mutlaka bulunmalı. Yağ ve kas ölçümü yapan baskülleri tercih ederek gidişat hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanız da mümkün.

Tıraş Makinesi

Beylerin çeyiz setlerindeki en öne çıkan hediyeleri tıraş makineleri! Hem ıslak hem de kuru kullanabilen, ciltte tahriş oluşturmayan bir tıraş makinesi seçmeye özen göstermelisiniz.

Bornoz Takımı

Banyo çeyiz listesinin ilk tamamlanan üyesi çoğu zaman bornoz takımı oluyor. Sizin ve müstakbel eşinizin bedenine ve boyuna uygun yumuşacık bornoz takımlarıyla duş sonrasında konforu sonuna kadar hissedebilirsiniz. Hızlı kuruyan kumaşlardan üretilmiş ürünleri tercih etmeyi unutmayın!

Klozet Takımı

Banyo dekorasyonunun önemli kısmını klozet takımı oluşturuyor. Banyonuzun renklerine uygun şık bir klozet takımı seçerek rafine zevklerinizi her alana taşıyabilirsiniz. Konforlu kullanım için yumuşak ve hızlı kuruyan klozet ve paspas takımlarını seçmeyi ihmal etmemelisiniz.

Havlu Ürünleri

El havluları, yüz havluları, size ve eşinize ait havlular, misafir havluları… Banyo dolabınızda birkaç raf açın! Çeşit çeşit havlularla hem banyo dekorasyonunuzu tamamlayacak hem de eksiksiz bir çeyiz listesine sahip olacaksınız.

Çöp Kovası & Sıvı Sabunluk & Fırçalık

Banyo dekorasyonunu bir diğer önemli kısmı da işte bu üçlüden oluşuyor: Çöp kovası, sıvı sabunluk ve fırçalık! Hepsini şık tasarımlara sahip ürünlerden seçerek yaşam alanınıza verdiğiniz özeni gözler önüne serebilirsiniz. Küçük detayların önemini es geçmeyin!

Kirli Çamaşır Sepeti

Çeyiz listenize ideal büyüklüğe sahip bir kirli çamaşır sepeti de eklemelisiniz. İster banyonuzda ister giyinme odanızda tutacağınız bu sepeti hasır, plastik ya da örtülü olarak tercih edebilirsiniz.

Antre için Çeyiz Listesi

  • Portmanto
  • Dresuar
  • Halı & Yolluk
  • Avize

Portmanto

Eve girip çıkarken sıklıkla kullanacağınız, önemli bir depolama alanı sunan portmanto seçimini de çeyiz hazırlığı sırasında ihmal etmemelisiniz. Genel dekorasyonla uyumlu bir portmanto seçerek antreniz için gereken hazırlığı çoktan yapmış olacaksınız.

Dresuar

Portmanto için yeterli alana sahip değilseniz, antrenize koymak için dresuar da seçebilirsiniz. Şık ve zarif detaylara sahip bir dresuar ile anahtar, cüzdan ve çanta gibi sık kullandığınız eşyaları evin girişinde muhafaza edebilirsiniz.

Halı & Yolluk

Evinizin dekorasyonunu ve sıcak ambiyansını yükseltmek için antrede de halı veya yolluk kullanmalısınız. Çeyinize ekleyeceğiniz antre halısının oturma odasının halılarıyla uyumlu olmasına özen gösterebilirsiniz.

Avize

Antreniz için avize seçimini çok abartılı yapmamaya özen göstermelisiniz. Evinizin giriş kısmını aydınlatmak için yeterli olan şık bir avizeyi antre için çeyizinize ekleyebilirsiniz.

Çeyiz Setinde Bulunması Gereken Diğer Eşyalar Nelerdir?

Ayakkabı dolabı, ütü masası, dikiş takımı, çamaşır kurutma askısı, çamaşır sepeti ve dış kapı paspası gibi ihtiyaçların da çeyiz setinde mutlaka olması gerekiyor. Bu eşyalar evde olmazsa olmaz şeyler arasında bulunmadığı için isterseniz yeni evinize taşınmadan önce ya da daha sonra ihtiyaç duydukça alabilirsiniz.

Gelin ve Damat Çeyiz Bohçası Nasıl Hazırlanır?

Çeyiz bohçalarına gelin ve damadın en sık kullanacağı eşyaları özel hediyeler olarak eklemelisiniz. Bohçaya koyacağınız ürünleri bir kutuya, sandığa ya da valize koyduktan sonra dilerseniz bohçanın dışını süsleyebilirsiniz. Gelin ve damat bohça süslemesi için tül, kurdele, simli ip gibi ürünler kullanmanız mümkün. Aşağıda gelin ve damat çeyiz bohçasında ne olmalı hepsini görebilirsiniz. Tabii tercihinize ve geleneklerinize göre bohçaya ekleyeceğiniz ürünlerin sayısını artırabilirsiniz.

Gelin Çeyiz Bohçasında Neler Olur?

  • Takı seti
  • Ayna ve tarak seti
  • Makyaj seti, cilt bakım seti
  • Gecelik takımı, pijama takımı, iç çamaşırı, bornoz takımı
  • Ayakkabı, terlik ve çanta
  • Elbise, çorap
  • Parfüm, deodorant, duş jeli, banyo lifi

Damat Çeyiz Bohçasında Neler Olur?

  • Saat, cüzdan ve kartlık
  • Tıraş takımı, bakım kiti
  • Gömlek, pantolon
  • Kravat, kol düğmesi, kemer
  • İç çamaşırı, bornoz takımı
  • Ayakkabı, terlik, çorap
  • Parfüm, deodorant, duş jeli, banyo lifi

Teknosa, çeyiziniz için aradığınız tüm ürünleri uygun fiyat avantajlarıyla bir arada sunuyor. Siz de çeyiz listenizi tamamlamak için Teknosa’ya gelin, cebinizi yakmayacak cazip fiyatlarla mutluluğunuza mutluluk katın!

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ekmek yapma makinesi ile tarifler teknosa
Devamını Oku

Ekmek Yapma Makinesi ile Tarifler

Evde geçirdiğimiz zamanlarda kendimiz için sağlıklı yiyecekler yapma fikri son dönemde gittikçe yaygınlaşıyor. Bu konuda geliştirilen küçük ev…
kafein nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kafein Nedir?

Kafein genellikle çay, kahve, kakao gibi bitkilerde bulunuyor. Ancak kapsamlı bir biçimde araştırıldığında 63 farklı bitkinin içerisinde yer…