Kahvaltıların ve hoş sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçisi siyah çay, özellikle Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin başında gelir. Ancak Çin, İngiltere gibi çay tüketimi ile bilinen diğer birçok ülke nedeniyle dünya genelinde de popüler bir içecek olarak kabul edilir. Bununla birlikte farklı kültürlerde çeşitli çay türleri ve hazırlama yöntemleri bulunsa da yaygın olanı siyah çayı demleme yöntemi ile hazırlamaktır. Fakat her zaman lezzetli çay içmek için doğru şekilde demlemek gerekir. Çay makineleri ise tam da bunun için üretilmiştir. Çaycı olarak da adlandırılan bu cihazlar, çayın zahmetsiz ve lezzetli hazırlanmasını ağlar. Bazı modellerde sıcak tutma opsiyonu vardır ve bu sayede tüm gün sıcak çayınız hazır olur. Peki en iyi çaycı özellikleri neler? En az elektrik harcayan çay makinesi hangisidir? Gelin çay makineleri hakkında merak edilen detaylara ve en iyi 10 çaycıya birlikte göz atalım.

En İyi Çay Makinesi Modelleri

Çaycılar elektrikli modelleri sayesinde su ısıtma, demleme ve sıcak tutma işlevlerini otomatik olarak tamamlayabilir. Ancak daha fazla işlevlere sahip çaycı modelleri de bulunur. Bununla birlikte otomatik çaycı çeşitleri farklı kapasitelerde üretilir. Yüksek kapasiteli tasarımlar (50 bardak veya daha fazlası) daha kalabalık ailelere hitap eder ve özellikle davetlerde sıcak çay ikramlarınızda büyük bir yardımcıdır. Çok büyük modeller genellikle semaver olarak adlandırılır, ancak bu çaycılar da otomatiktir. Dolayısıyla kullanım için çay yapraklarını veya demlik poşet çayı demleme haznesine, su ısıtıcı haznesine ise su doldurmanız yeterlidir.

Otomatik çaycı makineleri tek tuşla çalışır, bazı modellerde demleme tamamlandığında sesli uyarı özelliği vardır. Bu sayede çayınız hazır olduğunda cihaz tarafından sesli uyarı ile bilgilendirilirsiniz ve çayı sürekli kontrol etmek zorunda kalmazsınız. Sıcak tutma opsiyonu ise elektrik tasarrufu yaparak çayınızı bütçe dostu şekilde ve en lezzetli haliyle tüketmenize olanak tanır. Dolayısıyla en iyi çay makinesi seçimlerinizi ihtiyaçlarınıza göre rahatlıkla belirleyebilir, marka ve modeller arasından size en uygun çaycıyı seçebilirsiniz.

Tam Deminde Çay Lezzeti için En İyi 10 Çaycı Önerisi

En iyi çaycı markası listelerinde her zaman ilk sıralarda yer alan Arzum, Korkmaz, Tefal, Fakir ve Philips gibi isimler sayesinde pek çok çaycı modeli bulmak mümkündür. Çünkü çay makinesi üreticileri herkese hitap edebilmesi açısından farklı kapasite ve özelliklere sahip çaycılar tasarlar. Böylece siz de kendiniz veya aileniz için en uygun çaycıyı özelliklerine bakarak bulabilirsiniz. İşte hem kapasite hem de özellikleri ile öne çıkan en iyi çaycı önerileri!

1- Korkmaz A341-04 Çaykoli̇k Paslanmaz Çeli̇k Çay Maki̇nesi̇

Çelik çay makinesi, 2000 Watt gücünde motorla çalışır. Dolayısıyla çay demleme, su ısıtma işlevleri konusunda oldukça başarılıdır. Demlik kısmı 1,1 litrelik hazneden oluşurken su ısıtıcı haznesi ise 3 litre su kapasitesine sahiptir. Bu sayede tek seferde 50 bardak çay demleyebilir. Otomatik semaver olarak adlandırılan Korkmaz çaycı, gelişmiş modellerde olduğu gibi sıcak tutma, ekstra kaynatma özellikleri ile her damak tadına uygun çay demleyebilir.

2- Fakir Tea N More Elegance Antrasit Çay Makinesi

1600 Watt gücü ile suyu hemen ısıtan, çayınızı demleyen çaycı, 1,1 litre demlik ve 1,7 litre kettle haznesine sahiptir. Hem kalabalık ailelere hem de yeni çiftlere hitap eden çaycı, sıcak tutma özelliği ile yeniden çay demleme zahmetin kurtarır. Cam demlik, çelik filtresiyle birlikte lezzetli ve sağlıklı çay tüketiminizi destekler.

3- Mupa 3.5 L Inox Semaver Elektrikli Çaycı

Inox çelik gövdesi ile mutfak tezgâhlarınıza profesyonel görünüm kazandıran Mupa çaycı, toplamda 3,5 litre çay demleme kapasitesine sahiptir. Böylece aile yemekleri ardından ya da kalabalık pazar kahvaltılarında herkese yetecek kadar çayı tek seferde hazırlayabilirsiniz. Orijinal hassas termostatı ile çayınızı uzun süre sıcak tutmasının yanı sıra ek özellik olarak çayı soğutmayan sistemle donatılmıştır. Bu da enerji tasarrufu yapmanıza olanak tanır.

4- Arzum AR3080 Çay Sefası 1.8 L 1650 WDreamline Çelik Çay Makinesi

1.8 litre su ve 1,2 litre demlik kapasitesine sahip şık görünümlü çay makinesi modellerinden biridir. Büyük boy olarak tasarlanan çaycı ideal kapasitesi sayesinde gün boyu çay tüketmeyi seven aileler için mükemmel bir seçmektir. Diğer büyük boy çaycılar gibi iş yerleri için de uygundur. Kireç önleyici sistemi, temizlik kolaylığı sağladığından oldukça pratiktir. 1650 Watt gücü ile suyu hızla kaynatır, çayınızı daha kısa sürede hazırlar.

5- Fakir Steel N More Çelik Çay Makinesi

1 litre demlik ve 1,8 litre hazneye sahip çaycı, gizli rezistansı sayesinde kolay temizlik sağlar. Su seviye göstergesi ise maksimum ve minimum seviyeleri rahatlıkla görebilmenize, çaycıyı en iyi şekilde kullanmanıza olanak tanır. Işıklı uyarı sistemi ise çayınız hazır olduğunu bildirir. Böylece çayın rengini veya tadını test etmeden demlendiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz.

6- Korkmaz A353 Mia Inox Çay Kahve Maki̇nesi̇ Seti

Çay kahve seti olarak satışa sunulan Korkmaz A353 hem çay hem de Türk kahvesi yapmanızı sağlar. Dolayısıyla misafirlerinize tek seferde çay ve kahve hazırlayabilirsiniz. Bu set ayrıca iş yerleri için de son derece uygundur. İş yerinize gelen müşterileriniz ya da dostlarınız için sıcak ikramlarda bulunabilirsiniz. 20 bardak çay, 4 bardak kahve yapabildiği için 24 kişilik içecek hazırlığını tek seferde tamamlayabilirsiniz. Otomatik sıcak tutma ya da ekstra kaynatma opsiyonları da mevcuttur.

7- Philips HD7301 Çay Makinesi

1700 Watt güce sahip motorla çalışan Philip çaycı, suyu hızla kaynatır, çay demleme süresini yarıya indirir. 1,9 litre su ısıtıcısı ile kettle olarak da kullanılabilirken 0,9 litrelik demliği ile ideal bir çaycıdır. Demlik kısmı cam, su ısıtıcı ise gizli rezistansa sahip paslanmaz çeliktir. Bu sayede hem çayınızın lezzetinden ödün vermemiş hem de enerji tasarrufu yapmış olursunuz.

8- Bosch TTA5883 Çay Makinesi

1,7 litre su ısıtıcı bölmesi 0,8 litrelik demliği ile orta boy çaycılar arasında yer alan Bosch çay makinesi su olmadığında ya da tükendiğinde otomatik kapanarak güvenli kullanım sağlar. Diğer büyük çaycılar gibi sıcak tutma opsiyonu bulunur, demlenmiş çayınızı lezzetinden ödün vermeden sıcak tutmayı başarır.

9- Grundig CM 4054 K New Line Çay Makinesi

Benzer modellere göre 4 kata kadar dayanıklı cam demliği ile güvenli kullanımınızı destekleyen çaycı, çelik çay filtresi ile çay yapraklarını ideal şekilde filtreler. Böylece berrak, lezzetli çaylar tüketebilirsiniz. 1900 Watt gücü ile suyu hızla kaynatarak çay demleme süresini kısaltırken ikili ısıtma fonksiyonu çayınızın ideal lezzetini ve sıcaklığını korur.

10- Arnica IH33200 Demli Stil Çay Makinesi

1800 Watt güçlü motoru sayesinde çay demleme süresinden tasarruf yapmanızı sağlayan Arnica çaycı, sıcak tutma fonksiyonunda sadece 160 Watt enerji tüketerek bütçe tasarrufu yapmanıza da olanak tanır. Susuz kaldığında otomatik kapanır, 360 derece dönebilen kablosuz ısıtıcı ile özgür bir kullanım deneyimi sunar.

Siz de çayınız mükemmel şekilde demlensin ve uzun süre sıcak kalsın isterseniz önerileri inceleyebilir, bütçe dostu çaycılar arasından seçim yaparak dilediğiniz modele hemen sahip olabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
isitici cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Isıtıcı Çeşitleri Neler?

Alan ısıtıcıları, tüm evinizin termostatını açmadan tek bir odayı ısıtmanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu küçük portatif ısıtıcılar…