Elektrikten ışıma ısısı üreterek çalışan elektronik cihazlara elektrikli ısıtıcı denir. Kullanım kolaylığı nedeniyle hemen hemen yaşamın her alanında karşımıza çıkar. Hızlı ve hijyenik bir şekilde ısınmayı sağlayan elektrikli ısıtıcılar, oturma odası, banyo ve mutfak gibi evin her alanında pratik bir kullanım sağlar. Elektrik enerjisi ile çalıştığı için diğer ısıtıcı tiplerine göre çevreye zarar vermez. Az yere ihtiyaç duyar ve rutin bakım işlemine gerek kalmaz. Kış aylarında hem açık hem kapalı alanların ısıtılması için kullanılır. Herhangi yanıcı bir yakıt olmaksızın sıcaklık veren elektrikli ısıtıcılar, ekstra bir hava çıkışına ihtiyaç duymadan çalışır. Güvenli bir çalışma sistemine sahip oldukları için ev ve ofis kullanımı için oldukça uygundur.

En İyi Isıtıcı Çeşitleri Nelerdir?

Elektrikli ısıtıcılar infrared, yağlı radyatör ve fanlı olmak üzere 3 farklı şekilde üretilir. Her bir ısıtıcı tipinin kendine has özellikleri bulunur. Kullanıcının farklı beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap verir.

  1. Infrared Isıtıcılar: Hem iç hem mekanda kullanılan infrared ısıtıcılar, ev ve ticari alanlar için ideal ısıtma çözümlerinden biridir. Bir dizi bobin ve yansıtıcı kullanarak kızılötesi ışığını ortama yönlendirir ve ısıyı hissetmeyi sağlar. Güneşe benzer bir şekilde ısı yayan infrared ısıtıcılar, elektrik ile çalışır ve absorbe edilebilen yapısıyla %100 doğaldır. Anında ısı verir. Havada bulunan oksijen ve nem seviyesini koruyarak sağlıklı bir ısı üreten infrared ısıtıcılar en iyi ısıtıcı çeşitleri arasında yer alır.
  2. Yağlı Radyatör: Diğer radyatör modellerine göre su yerine yağ ile çalışan yağlı radyatör, bulunduğu ortamı eşit derece ısıtma amacıyla kullanılır. İnfrared ısıtıcıların aksine ortamı eşit seviyede ısıtarak bir nevi doğalgaz petek sistemi yerine geçer. Çalışmak için yağa ihtiyaç duyan bu radyatör türü, havayı kurutmaz. Taban kısmında bulunan tekerlek sayesinde her ortama rahatça taşınabilir.
  3. Fanlı Isıtıcılar: Soğuk havalarda ortamı hızlı bir şekilde ısıtmaya yarayan ısıtıcı modelidir. Diğer ısıtma türlerine göre çok daha hızlı bir şekilde ısı yayan fanlı ısıtıcılar, ev, ofis ve diğer çalışma alanlarında ek ısı kaynağı olarak kullanılır. İstenilen sıcaklık bir termostat yardımıyla kontrol edilir. Farklı güç seçenekleri ve ayarlanabilir fan kademeleri bulunur. Cihaz aşırı ısındığında otomatik olarak güvenlik için kendini kapatır.

Satın Almadan Önce Dikkat: Isıtıcı Tavsiye ve Önerileri

En iyi ısıtıcı markası, beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olan üretilen modellere sahip olan markadır. Bu nedenle elektrikli ısıtıcı satın almadan önce ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve bu ihtiyaçlara uygun olan modelleri satın almalısınız. Kararınızı vermeden önce ısıtıcı öneri ve tavsiyeleri dikkate alarak akıllı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Isıtıcınızı açık bir alanda kullanacaksanız yakında bulunan nesneleri ısıtan infrared ısıtıcıları satın alabilirsiniz. Kapalı alanları ısıtmak için ise havayı kurutmayan ve ısıyı alana eşit bir şekilde dağıtan radyatör ısıtıcılar uygundur. Bulunduğunuz ortamı hızlı bir şekilde ısıtmak için ise güç kademeleri ayarlanan fanlı ısıtıcılar idealdir.
  • Gereksiz enerji harcamalarının önüne geçmek için termostat özelliği bulunan ısıtıcıları satın alabilirsiniz. Bu tarz ısıtıcılar ortamın ısısını otomatik olarak algılayarak kapanır açılır özelliktedir.
  • Devrilme emniyeti bulunan modeller tercih edilebilir.
  • LCD ekrana sahip ısıtıcılar ile ısıtma gücünü ve sıcaklığı takip edebilirsiniz.

Elektrikli ısıtıcılar özellikle kapalı alanlarda hava kuruluğuna neden olabilir. Bu nedenle hava temizleyici ile ortamın tazelenmesinde fayda vardır. Hava temizleyici fiyatları farklı bütçelere uygun alternatifleri ile bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

En Tasarruflu ve En iyi Isıtıcı Modelleri Hangileridir?

Farklı özelliklere sahip ısıtıcı fiyatları arasında seçim yaparken enerji tüketimi ve performans gibi konuları da dikkate almak gerekir. Enerji verimliliği ve tüketimi esas alınarak satın alınan bir ısıtıcı, rutin kullanımda bütçenize ek bir katkı getirir. Elektrikli ısıtıcılar, devreye girdiği andan itibaren etkin ve hızlı bir ısınma sağladığı için ortalama enerji tüketimini doğrudan etkiler.

Enerjiyi büyük oranda ısıya çeviren radyatörler, enerji tasarrufunu etkin bir şekilde gerçekleştiren ısıtıcılardır. Kapatıldığında ortamı ısıtmaya devam eden bu ısıtıcı tipiyle ev ve ofis gibi kapalı alanlarda maksimum enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Satın almak istediğiniz farklı marka ve modeldeki elektrikli ısıtıcı ile bulunduğunuz ortamı istenilen ısıya getirerek soğuk kış günlerinde sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin