Küçük ev aletleri alanında sıklıkla tercih edilen ürünlerden biri waffle makineleridir. Pratik ve kolay kullanımı sayesinde zamandan tasarruf etmenizi sağlayan makinelerde sadece waffle değil, onlarca tarif yapmak mümkündür. Hem tatlı hem de tuzsuz birçok kolay tarifi uygulayacağınız waffle makineleri küçük boyutları sayesinde de her zaman elinizin altındadır. Makinede waffle hazırlanırken, bildiğimiz hamur kullanılır. Bundan dolayı cihazda temel malzemesi hamur olan hemen hemen her yiyecek yapılabilir. Aynı zamanda hamur kıvamına sahip olan yumurta ile omlet gibi yiyecekler yapabilmek de mümkündür. Ayrıca waffle makinesi çift taraflı olduğundan olayı çevirme ve her yeri eşit bir şekilde pişirme derdi olmaz. Böylelikle tüm tarifleri kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Waffle Makinesinin Kullanımı

Lezzetli tarifleri uygulayabilmek için öncelikle waffle makinesinin nasıl kullanılması gerektiği bilinmelidir. Bazı püf noktalara dikkat edilerek, cihazdan maksimum verim alınabilir. Waffle makinesinin kullanımı kolaydır. Öncelikle cihazı fişe takıp, gerekli sıcaklığa gelmesi için beklemeniz gereklidir. Bazı modellerde bunun için uyarı ışığı bulunulabilir. Bu sayede cihaz başında beklemenize de gerek kalmaz. Cihaz yeterince ısındıktan sonra plakalar az miktarda yağlanır. Plakaların tamamen yağlandığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde karışım plakalara yapışır. Sonrasında ise hazırlanan karışım cihaza dökülür. Karışım döküldükten sonra cihazın üstü kapatılarak, pişmesi beklenir. Pişme süresi tamamen kullanıcının damak zevkine bağlıdır.

1. Waffle Makinesi ile Peynirli Sandviç Yapımı

Waffle makinesinin çalışma mekanizması büyük oranda tost makinesini andırır. Bundan dolayı kolaylıkla tost hazırlamak mümkündür. Öncelikle ekmekleri waffle makinesinde ısıtmak gereklidir. Sonrasında ise ekmeklerin arasına peynir ve domates gibi dilediğiniz malzemeleri ekleyerek makinenin kapağını kapatmanız gereklidir. Bir süre sonra peynirler erir ve ekmekler de waffle şekilleri ile süslenir. Böylelikle hem lezzetli bir tada hem de süslü bir görüntüye sahip sandviçlerinizi kolaylıkla hazırlarsınız.

2. Waffle Omleti Yapımı

Kahvaltıların olmazsa olmaz yiyeceklerin başında farklı malzemeler eklenerek yapılan omletlerdir. Tavada omlet yapmak kimileri için çok zor olabilir. Bunun nedeni ise omleti sürekli çevirerek, her kısmının eşit bir şekilde pişirilmesi gereklidir. Fakat çırptığınız yumurta harcını, önceden ısıtıp yağladığınız waffle makinesine dökerek de leziz bir omlet hazırlamak mümkündür. Dilerseniz omlet içerisine peynir, biber ya da domates gibi ekstra malzemeler eklemeniz de mümkündür.

3. Peynirli Waffle Atıştırmalık Tarifi

Waffle makinesinde yapılacak tarifler arasında en sevilenlerinden biri peynir atıştırmalıklarıdır. Bu tarifi uygulamak için öncelikle un, kabartma tozu, karabiber, tuz ve yumurta ile bir hamur karışımı hazırlanmalıdır. Bu hamur karışımı içerisine bir miktar kaşar ve mozzarella peyniri eklenmelidir. Sonrasında ise daha önce ısıtılan ve yağlanan waffle makinesine, yapılan hamur karışımı dökülerek pişirilmelidir. Eşsiz tuzlu atıştırmalıklardan biri olan peynir waffle, kahvaltılarda ya da öğle yemeklerinde tüketilebilir.

4. Waffle Makinesi ile Sağlıklı Cips Tarifi

Waffle makinesi tarifleri arasında en az bilinenlerden biri sağlıklı cipslerdir. Waffle makinesinde az yağlı ve sağlıklı cipsler yapmak için öncelikle patatesleri suyun içerisinde haşlamak gereklidir. Haşlanan patatesleri biraz yağ, tuz ve dilediğiniz baharatlar ile ezdikten sonra, karışımı makinenin üzerine yaymalısınız. Fakat bunu yapmadan önce makinenin her iki plakasının üzerine de yağlı kağıt serilmeli ve karışım kağıtların arasına yayılmalıdır. Yaklaşık 15 dakika pişen patatesler, çıtır çıtır cipslere dönüşür.

5. Waffle Makinesinde Kızarmış Sebze Salatası

Önceden ısıttığınız ve çok az yağladığınız waffle makinesinde dilediğiniz her sebzeyi kızartmanız mümkündür. Biber, domates, kabak ve mantarları istediğiniz şekilde kestikten sonra kısa bir süre waffle makinesinde pişirerek leziz bir salata hazırlayabilirsiniz. Pişirdiğiniz sebzelerin üzerine kaşar ya da yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

6. Mücver Waffle Tarifi

En lezzetli yemeklerimizden biri olan mücver, çok fazla yağda pişirilmesi ve fazla uğraş gerektirmesi bakımından zor yapılan lezzetlerden biridir. Fakat waffle makinesi sayesinde hem az yağlı hem de lezzetli mücverler yapabilmek mümkündür. Bunun için öncelikle; kabak, yumurta, havuç, un, taze soğan, dereotu, tuz ve karabiber ile bir mücver karışımı hazırlanmalıdır. Sonrasında ise azıcık yağlanan ve ısıtılan makineye kepçe yardımı ile gerektiği kadar karışım dökülerek pişirilmelidir.

7. Waffle Makinesi ile Leziz Brownie yapımı

Sevilen tatlılardan biri olan brownie de waffle makinesinde yapılabilen kolay tariflerden biridir. Öncelikle bitter çikolata, yumurta, tereyağı, toz şeker, un ve vanilya karıştırılarak brownie hamuru elde edilmelidir. Yapılan hamur, waffle makinesine dökülerek kızartılır. Dilerseniz üzerine çikolata sosu, krem şanti ya da çeşitli şekerlemeler ekleyerek yemek de mümkündür.

8. Kış Aylarının Vazgeçilmezi Tarçınlı Waffle

Özellikle kahve ve çayların yanında sıklıkla tüketilen tarçınlı waffle tarifi için öncelikle un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuz büyük bir kap içerisinde çırpılmalıdır. Sonrasında ise yapılan karışım waffle makinasına dökülerek pişirilmelidir. Pişen waffle hamurlarının üzerine dökmek için pudra şekeri, tarçın, tereyağı, vanilya ve süt karıştırılmalıdır. Bu karışım da pişen sıcak waffle hamurlarının üzerine eklenmelidir.

9. Waffle Makinesinde Mısır Ekmeği

Mısır unu, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, tuz, şeker, sıvı yağ ve sıcak su birbirine karıştırılarak bir hamur elde edilmelidir. Önceden yeteri derecede ısıtılan waffle makinesi, hamurun yapışmaması için yağlanmalıdır. Sonrasında ise hamur karışım makineye dökülerek, pişmesi beklenmelidir. Böylelikle kısa sürede lezzetli mısır ekmekleri elde edebilirsiniz.

10.Waffle Gözleme Tarifi

İster gözleme hamuru yaparak isterseniz de hazır yufka kullanarak hem kahvaltılarınız hem de günlük atıştırmalıklarınız için waffle makinesinde leziz gözlemeler yapabilmek mümkündür. Öncelikle hem yufka hem de waffle makinesini yağlamak gereklidir. Sonrasında ise gözlemenin içerisinde ne isterseniz; sucuk, domates, peynir, patates, ıspanak gibi malzemeler eklenmelidir. Tüm malzemeler eklendikten sonra waffle makinesi kapatılarak, birkaç dakika yufkanın pişmesi beklenmelidir.

11.Minik Waffle Kurabiyeler

Waffle makinesi kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde kurabiyeler yapmak mümkündür. Öncelikle tereyağı ve esmer şeker iyice birbirine karıştırılmalıdır. Sonrasında ise yumurta ve vanilya eklenmelidir. Bu malzemeler de iyice karıştırdıktan sonra un, karbonat ve tuz ilave edilir. Son olarak ise yulaf ve çikolata parçaları eklenmelidir. Isıtılan ve yağlanan waffle makinesine dondurma kepçesi ya da kaşık yardımı ile hamurlar dağıtılmalıdır. Dağıtılan hamurlar yaklaşık 1 ila 2 dakika arasında pişerek, hazır hale gelir. Dileyen kişiler üzerine sos dökerek ya da dondurma koyarak da tüketebilirler.

12.Waffle Pizza Tarifi

Sabah ya da öğlen atıştırmalıkları için en çok tercih edilen lezzetlerden biri waffle pizza tarifidir. Waffle makinesinde kolaylıkla yapılabilen tarifte, öncelikle pizza hamuru hazırlanarak çok ince bir şekilde açılır. Açılan ince hamur makineye konur ve içerisine biber, domates ve sucuk gibi dilediğiniz malzemeler eklenir. Sonrasında ise yine bir ince hamur açılarak alt katın üzeri kapatılır. Birkaç dakika hamurların pişmesi için beklendikten sonra leziz pizzalara sahip olabilirsiniz.

13.Waffle Makinesinde Leziz Falafel Yapımı

Yapılışı ve lezzeti açısından son zamanların en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan falafel, waffle makinesinde yapılabilecek tarifler arasındadır. Nohut köftesi olarak da bilinen falafel, soğan, maydanoz, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile hazırlanır. Bu nohutlu harç azıcık yağlanan waffle makinesine koyarak, kısa sürede pişirilebilir. Aynı zamanda bu şekilde köfteler az yağda piştiğinden dolayı daha sağlıklı olacaktır.

14.Kahvaltılık Leziz Pankek Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri pankek, waffle makinesinde yapılabilecek en kolay tariflerden biridir. Bunun için öncelikle yumurta, toz şeker, yağ, tuz ve süt ile hamur karışımı hazırlanmalıdır. Öncesinde fişe takılarak ısıtılan waffle makinesi, birazcık yağlandıktan sonra hazırlanan pankek karışımı plakalara yayılarak dökülmelidir. Yaklaşık 1 ila 2 dakika içinde pişen pankeklere; bal, meyve, kaymak, fındık, fıstık ya da krema dökerek tüketebilirsiniz.

15.Waffle Makinesinde Köfte Yapımı

Akşam yemeklerimizi süsleyen yemeklerin başında köfte yer alır. Kıyma, soğan, yumurta ve çeşitli baharatlar ile hazırlanan köfte harcı, küçük ve ince bir şekilde açılmalıdır. Hazırlanan köfteler daha önce yağlanmış ve biraz ısıtılmış waffle makinesine yerleştirerek bir süre pişirilmelidir. Aynı zaman dileyenler köftelerin içine kaşar koyarak daha farklı tarifler de deneyebilir.

Waffle Makinesi Nasıl Temizlenir?

Waffle makinesinde birbirinden lezzetli tarifleri denedikten sonra cihazı temizlemek en önemli kısımlardan biridir. Makinelerin temizleniş tarzı modele göre değişiklik gösterir. Temizliğe başlamadan önce bir süre cihazın soğuması beklenmelidir. Sonrasında ise makine tamamen kapatılmalıdır. Eğer soğuması beklenmezse sıcak ile etkileşime giren temizlik malzemeleri plakalara zarar verebilir. Cihaz tamamen soğuduktan sonra ise plakalar çıkartılarak, hazırladığınız sabunlu bir suya batırılmalı ve silinmelidir. Bu işlemi yaparken bezin plakaları çizmediğine dikkat edilmelidir. Son olarak iyice temizlediğiniz plakaları havlu ya da kuru bez ile sildikten sonra kurumaya bırakmalısınız. Makinenin gövdesi ise nemli bir bezle silinerek temizlenebilir.

Waffle Makinesi Fiyatları

Waffle makinesi fiyatları seçilen modele ve cihazın sahip olduğu özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Piyasa tekli, çoklu, büyük ve küçük olmak üzere birçok model mevcuttur. Bu modeller arasında fiyat değişikliği olsa da her bütçeye ve zevke hitap eden waffle makineleri bulabilmek de mümkündür. Bütçenize ve zevkinize en çok uygun waffle makinelerini inceleyerek, kahvaltılarınızda ya da akşam yemeklerinizde birbirinden farklı onlarca tarifi deneyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
eski televizyon markalari teknosa
Devamını Oku

Eski Televizyon Markaları

Daha birkaç yıl öncesindeki teknolojik cihazlara bugün eski teknoloji olarak bakılıyor. Çok kısa süre önce geliştirilen ürünler şekil…