Hem iş hayatında hem de özel hayatta sıklıkla tercih edilen teknolojik aletlerden biri olan laptopların en sık yaşadığı sorunlardan biri, ısınma problemidir. Özellikle uzun süre oyun oynamak ya da yüksek performans gerektiren programların çalıştırılması sonrasında bilgisayar ısınır. Bu durum sonucunda performans kayıpları yaşanır. Bu gibi sorunların yaşanmaması adına en çok tercih edilen ürünlerden biri laptop soğutucularıdır. En iyi laptop soğutucu modelleri bilgisayardan ısıyı emerek, sıcak havanın dağılmasını sağlar. Sonrasında ise soğutucunun kendi fanları devreye girerek, bilgisayara soğuk hava üflenir. Bu şekilde laptopun ısınmadan çalışması sağlanır. Laptop soğutucu öneri incelendiğinde çok sayıda markanın farklı modellere sahip çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitler arasından fan hızı, sayısı ve hava akımı gücüne bakarak bilgisayarınız için en uygun modeli tercih edebilirsiniz.

  1. Rampage Ad-rc8 Showy

En iyi soğutucu fan seçenekleri arasında sayılan Rampage Ad-rc8 Showy, düşük ses seviyesi sayesinde çevreye rahatsızlık vermez. Tek fanlı tasarıma sahip olan soğutucu, LED aydınlatmaları sayesinde de şık bir görüntüye sahiptir. 180 mm boyunda ve 800 rpm güç ile çalışan tek fan, bilgisayarı soğutmada yeteri kadar performans gösterdiğinden dolayı sıklıkla tercih edilir.

  1. Inca INC-321 RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu

En iyi notebook soğutucu modelleri arasında adını duyuran Inca INC-321RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu, 7” ve 17” arası bilgisayarlar için uygundur. Rubber malzemeye sahip dış yapısı sayesinde parmak izi ve toz sorununu önler. Aynı zamanda çizilmelere ve darbelere karşı da dayanıklıdır. 400 x 305 x 30 mm boyutlarında iki fana sahip olan soğutucu 1000 rpm hava akım hızına sahiptir. Soğutucu çalışırken yalnızca 23 db gürültü çıkarır.

  1. Inca INC-601 GMS 6X Fan Gaming 7-17″ Notebook Soğutucu

Notebook soğutucu tavsiye yorumları incelendiğinde özellikle gamerların vazgeçilmezi olan Inca INC-601 notebook soğutucu performansı sayesinde adından söz ettirmektedir. 6 fanlı Inca INC-601, güçlü bir hava akımı sağlar. Aynı zamanda ek bir aygıt bağlayabilmeniz adına iki USB bağlantı noktası mevcuttur. 380 x 290 x 33mm fan boyutlarına sahip olan soğutucu, 6 kademeli yükseklik ayarına sahiptir. Bu sayede kolaylıkla kullanılabilir.

  1. Frisby FNC-5230ST Laptop Soğutucu

Modern tasarıma sahip Frisby FNC-5230ST, notebook soğutucu öneri incelendiğinde sıklıkla karşınıza çıkar. 5 kademeli yükseklik ayarına sahip olan soğutucu, laptop masası olarak da kullanıma uygundur. İçerisinde 4 adet fan bulunduğundan dolayı, soğutma işlemi konusunda rakiplerine nazaran tam bir performans sağlar. Fanların ikisi 125 mm, diğer ikisi ise 70 mm büyüklüğe sahiptir. Soğutucu üzerinde yer alan her bir fan 1000 rpm güç ile çalışır. Ayrıca üzerinde yer alan kontrol ekranı sayesinde fanların çalışma hızını 6 farklı şekilde ayarlamak da mümkündür.

  1. Frisby Gp5

En iyi soğutucu fan özelliklerine sahip olan Frisby Gp5, özel tasarımı sayesinde dikkat çekmektedir. Yatak, masa ve zemin gibi her bölgede kullanılabilen soğutucu, düşük gürültülü çalışma sistemine sahiptir. Dört büyük ve bir küçük olmak üzere beş fana sahip soğutucunun dijital ekranı sayesinde fan hızı ayarlaması yapılabilir. Aynı zamanda kapama ve açma düğmeleri de mevcuttur. Bu özelliği sayesinde kolay kullanıma sahip olan Frisby Gp5 ile ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz.

  1. INCA INC-341FXS Notebook Stand- Soğutucu

Basit bir tasarıma sahip olan Inca INC-34 FXS, tek bir fana sahiptir. Bundan dolayı genellikle günlük kullanım için uygundur. 100 rpm fan hızına sahip olan laptop soğutucusu, 140 x 140 x 20 fan boyutuna sahiptir. Soğutucunun genel büyüklüğü ise 370 x 265 x 33 ölçülerindedir. 15 db ses seviyesine sahip olan soğutucu her zaman kullanıma uygundur.

  1. 6 Fanlı Rampage AD-RC10 X-Gust Soğutucu

Laptop soğutucu tavsiye yorumlarında oyuncular arasında sıklıkla tercih edilen Rampage AD-RC10 X-Gust, şık tasarımı ile dikkat çekmektedir. Farklı boyutlarda altı adet fana sahip olan soğutucu, 1900-2600 rpm arası güç ile çalışır. Fan ayarı sayesinde bilgisayarınızın durumuna en uygun hızı seçebilirsiniz. 17.3 inç boyutundaki laptoplara kadar destekleyen ürün, 2 USB girişine sahiptir. Bunun yanı sıra 2 kademeli ayarı sayesinde de kolay bir kullanıma sahiptir.

  1. Hadron HD2007/20 Laptop Soğutucusu

Hadron markasının HD2007 laptop soğutucusu modeli, 2 büyük fanı ile performans ürünlerinden biridir. Aynı zamanda 15 ve 17 inç büyüklüğündeki laptoplar ile uyumlu bir şekilde çalışabilen soğutucu, iki USB bağlantısına sahiptir. Laptop soğutucusu 3 kademeli yükseklik ayarı sayesinde de rahat bir kullanım sunar. Bunun yanı sıra mor renk yanan fanları ile odanızda ve masanızda modern bir hava yakalamanızı sağlar.

  1. Tx Txacnbred Laptop Soğutucu

Laptop soğutucusu modelleri arasında yüksek performansa sahip olan TX Txacnbred, 6 fana sahiptir. Aynı boyutlara sahip 6 fanların dönüş hızı kişiselleştirebilir. Bu sayede laptopunuzun ısısına en uygun olan hızı seçerek, üründen tam bir performans alabilirsiniz. Bunu yanı sıra soğutucu, 11 ve 17 inç laptoplar ile uyumludur. Kolay kullanım için iki adet USB yeri mevcuttur.

  1. Deep Cool N8

Modern ve zarif bir tasarıma sahip olan Deep-Cool-N8, alüminyumdan yapılmış olmasından dolayı uzun süre dayanıklıdır. 17 inçe kadar destek sağlayan soğutucu 1.2 kg ağırlığa sahip olduğundan dolayı diğer modellere nazaran daha kolay bir şekilde taşınabilir. Soğutucu içerisinde 140 mm boyutunda iki fan yer alır. 1000 rpm hıza sahip olan cihaz, 25 db ses gücüne sahiptir. Bunun yanı sıra 4 USB bağlantı desteğine sahip olan ürün kullanıcılarına fazlasıyla kolaylıkla sağlar.

Siz de en iyi 10 laptop soğutucu arasından tercihinizi yaparak bilgisayarınızı daha verimli bir şekilde kullanabilir, ısınma sorununa çözüm bulabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
preo markali urun tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Preo Markalı Ürün Tavsiyeleri

Teknolojinin öncü markalarından Teknosa’nın kendisine ait öz markası Preo, ürettiği gelişmiş ürünlerle teknoloji meraklıları için vazgeçilmez markalardan biri…