Bazıları tamamen sıkıcı olduğunu düşünse de, yılbaşı akşamını evde geçirmek iyi bir fikir olabilir. Akşam yemeği rezervasyonları için herkesle kavga etmenize, dondurucu soğukta dışarı çıkmanıza, giyecek özel bir şeyler bulmanıza, pahalı organizasyonlara bir ton para harcamanıza gerek yok. Evde güzel bir yılbaşı planlaması oluşturabilirsiniz. Sadece belirli bir saate kadar da dışarıda kalabilirsiniz. Evde kalmak, tüm kutlamaları televizyondan izleyebileceğiniz, lezzetli bir yemek pişirebileceğiniz ve saat on ikiyi vurur vurmaz bir süre daha eğlenip yatabileceğiniz anlamına gelir. Büyük kutlamalar yapamayacak kadar yorgun olanlara, biraz gösterişten uzak olanlara veya genel olarak parti organizasyonları sevmeyenlere bu fikir daha cazip gelebilir. Ne olursa olsun, evde küçük de olsa bir kutlamayı herkes hak eder. Evde yılbaşı organizasyonu da inanılmaz derecede eğlenceli olabilir. Bu yılbaşı gecesini kendi evinizde kutlamanın birçok benzersiz yolu bulunuyor. İşte bu yılbaşında evde kalanlar için 10 öneri…

Yılbaşı Gecesi Evde Yapabileceğiniz 10 Şey

  1. Geçen Yıl İçin Bir Anı Panosu ve Gelecek Yıl İçin Vizyon Panosu Oluşturun
  2. Oyun Gecesi Düzenleyerek Arkadaşlarınıza ve Ailenize Meydan Okuyun
  3. Bir Yılbaşı Akşamı Yemeği Partisine Ev Sahipliği Yapın
  4. Karaoke ile Sevdiklerinizi Şaşırtın
  5. Elbise Konseptli Bir Dans Partisi Yapın
  6. Bir Fotoğraf Çekimi Seansının Keyfini Çıkarın
  7. TV Maratonu Yapın ya da Film Gecesi Oluşturun
  8. Tek Başınıza Bir Kutlama Yapın
  9. Çocuklarınız Varsa Onlar İçin Bir Gece Düzenleyin
  10. Hiçbir Şey Yapmayın, Sadece Düşünün ve Meditasyon Yapın

Bunlardan daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin…

1- Geçen Yıl İçin Bir Anı Panosu ve Gelecek Yıl İçin Vizyon Panosu Oluşturun

Yeni bir yıla girecek olmak, başarılarınıza ve tüm güzel şeylere dönüp bakma zamanı olabilir. O yüzden ilk olarak bununla başlamakta fayda var. Bu yılbaşında tek başına yapılacak en güzel şeylerden biri bir anı panosu oluşturmak olabilir. Bunun için bir duvar seçin ya da bir not defteri ve raptiye ile birlikte küçük bir duvar panosu satın alın. Geçen bu yıl içerisindeki en sevdiğiniz anınızı bir kâğıda yazın ve tahtaya iğneleyin. Size bu olayları hatırlatacak fotoğraflarınız varsa, bu anının etrafını süsleyin.

Yeni yıla net hedefler ve özlemlerle başlamaktan daha iyi bir yol olmayabilir. Akşamı kendiniz, kariyeriniz, ilişkileriniz ve önümüzdeki yıldaki diğer her şey için ne istediğinizi düşünerek geçirin. Bunu vizyon panonuza ekleyerek amaç haline getirin. Ardından sık sık görebileceğiniz bir yere asın. Bunu tamamen kendi başınıza yapabilirsiniz ancak birlikte hayal kurabilmeniz ve birbirinizi destekleyebilmeniz için bazı arkadaşlarınızı davet etmek iyi bir fikir olabilir. Afiş panolarını, dergileri ve yapıştırıcıları unutmayın. Bu fikir toplu bir şekilde yapıldığında iyi bir etkinliğe dönüşebilir. Sevdiklerinizle birlikte oturun. İlginç ve anlamlı planlar yapın. Bunları kaleme almak yerine bir video kameraya da kaydedebilirsiniz. Böylece gelecekte birileri size bunları hatırlatabilir. Bu şekilde, gelecek yıl gerçekten geriye dönüp kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirme konusunda ne kadar ilerlediğinizi görebilirsiniz.

2- Oyun Gecesi Düzenleyerek Arkadaşlarınıza ve Ailenize Meydan Okuyun

Bu kez dışarı çıkmıyor olsanız bile, bu gerçekten yalnız kalmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Bir grup arkadaşınızı veya aile üyelerinizi toplayın ve tüm gece boyunca farklı oyunları oynayın. Tabu, Uno ve hatta bir yılbaşı klasiği olan tombala bile olabilir. Oyunlar arasında her saat geçiş yapabilirsiniz, böylece kendinizi fazla kaptırmaz ve zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. İster Scrabble ve Monopoly ile geleneksel bir masa oyunu gecesine ev sahipliği yapmak isteyin ister bir sessiz sinema partisine ev sahipliği yapmak isteyin arkadaşlarınızla ve ailenizle yılbaşı gecesini bir oyun gecesi biçiminde geçirmek yeni yılı karşılamanın eğlenceli ve benzersiz bir yolu olur. Sadece sahip olmak istediğiniz oyun gecesinin tarzını seçin, misafirler için elinizin altında olacak bazı atıştırmalık ve içecek seçenekleri hazırlayın ve bırakın oyun başlasın. Hatta bunu bir turnuva haline getirebilir ve her oyunun sonuna ödüller koyabilirsiniz. Kahkahalar, fırsatlar ve rekabet dolu bir yılbaşı gecesi olacak.

3- Bir Yılbaşı Akşamı Yemeği Partisine Ev Sahipliği Yapın

Süslü akşam yemekleri gerçekten eğlenceli olabilir özellikle de herkesin giyinmek için fazladan bir bahanesi olduğu yılbaşı geceleri çok sevilir. Ancak akşam yemeği rezervasyonu yapmanın zor olduğu ve çoğu menünün pahalı olduğu yılbaşı geceleri keyfinizi kaçırabilir. Dışarıda gezinmek yerine, kendi lüks yılbaşı yemeği partinizi düzenleyin. Lezzetli mezeler, etkileyici bir başlangıç yemeği ve leziz tatlılar içeren bir menü oluşturun. Çiçeklerle ve yer düzenlemeleriyle muhteşem bir masa düzeni oluşturmaya çalışın. Arkadaşlarınıza ve ailenize giyinmeleri, eğlenmeleri için davetiyeler gönderin. İsterseniz bunu yemek yerine kokteyl biçiminde oluşturun. Varsa terasınızda veya bahçenizde portatif bir barbekü kurmaya çalışın. Barbekü malzemeleri çeşitli bütçeler ve boyutlarda çevrimiçi olarak kolayca bulunabilir. Öyleyse, malzemelerden oluşan bir grup barbekü takımı alın ve açık havada kurun. Üzerinde çeşitli etleri kullanabilirsiniz. Böylece yemeği açık havada yapıp içeri alarak mükemmel ve özenli bir kış partisi konsepti yaratabilirsiniz. Aynı zamanda hem arkadaşlarınız hem de aileniz için sıcak, samimi ve özenli bir konsept oluşturmuş olursunuz.

4- Karaoke ile Sevdiklerinizi Şaşırtın

Yakınlarınızla karaoke partisi yapmak, evde mütevazı bir yılbaşı partisi konsepti için en iyi fikirlerden birisi olabilir. Bunun için çalışan bir pikap dışında kesinlikle hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz. Bir müzik setiniz varsa muhakkak iş görebilir. En sevdiğiniz şarkıları yüksek sesle, belki tuhaf seslerle söylemek oldukça eğlenceli olabilir. Hatta birkaç kişinin jüri rolünü oynadığı ve performanslar hakkında komik yorumlarda bulunduğu hayali bir ses yarışmasına bile ev sahipliği yapabilirsiniz.

5- Elbise Konseptli Bir Dans Partisi Yapın

Tıpkı karaoke gibi, evinizde bir dans partisi düzenleyebilirsiniz. Disko ışıklarını taklit etmesi için ışıkları güçlü, çok renkli ambalajlarla kaplayabilirsiniz. Renkli ışıklar almak istiyorsanız internet üzerinde uygun fiyatlı ampuller satın alabilirsiniz. Partiye gelecek arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize konsepte uygun elbiseler giymeleri gerektiğini söyleyin. Tüm bu ayarlamaların ardından yılbaşı gecesi geldiğinde müziği açın, en iyi kıyafetlerinizi giyin ve partiye başlayın. Bu güzel geceyi kayıt altına almayı unutmayın. Geri sayımı kaçırmamak için yarışmanın heyecanına kapılmamaya dikkat edin.

6- Bir Fotoğraf Çekimi Seansının Keyfini Çıkarın

Bu yılbaşı gecesi kendi fotoğraf çekimi seansınızı yapabilirsiniz. Yeni yıl temalı aksesuarlar bugünlerde çok moda ve internet üzerinde kolaylıkla bulunabiliyor. Bu aksesuarları almayı düşündüğünüz kararlarla, sizin için olacağını bildiğiniz şeylerle veya istediğiniz başka herhangi bir şeyle özelleştirebilirsiniz. Komik olduğunu düşündüğünüz ya da gerçekten iyi olduğunu düşündüğünüz pozlar verin ve harika fotoğraflar çekin. yılbaşı gecesini unutulmaz bir gece haline getirin.

7- TV Maratonu Yapın ya da Film Gecesi Oluşturun

En sevdiğiniz filmleri veya TV şovlarını sevdiklerinizle birlikte sıcacık bir battaniyeye sarılı halde art arda izlemek gibisi olmuyor. İhtiyacınız olan tek şey patlamış mısır, bazı içecekler, tercihen iyi bir ses sistemi ve loş ışıklı büyük bir TV oluyor. Özellikle yeni yıl temalı filmleri veya TV şovlarını seçebilir ve herkesin en sevdiği tüm devam filmlerini izleyebilirsiniz. Favori bir film serisini, favori bir aktörü veya favori bir mini diziyi seçin ve kendiniz veya bazı arkadaşlarınız için kendi film maratonunuzu planlayın. Uğraşmak istemiyorsanız paket yemek sipariş edin. Gece yarısından önce veya sonra, yatma saatine kadar kanepede uzanın ve bu anların tadını çıkarın.

8- Tek Başınıza Bir Kutlama Yapın

Parti havası istiyorsanız ancak insanlar olmadan bunu yaşamak istiyorsanız tek başınıza bir kutlama yapın. Evinizi yeni yıl akşamının tüm ışıltısı ve ihtişamıyla dekore edin ve gece boyunca dans edin. Dans ederek biraz hareket etmek veya biraz neşeli bir şekilde eğlenmek, yeni yıla pozitiflik ve iyi enerji getirmek için ihtiyacınız olan şey olabilir. Tek kişilik partinizden önce eğlenceli bir çalma listesi oluşturun. En sevdiğiniz yemeklerden bazılarını hazırlayın veya sipariş edin. Giymek için can attığınız elbiseyi giyin. Bu sadece sizin için ve sizin tarafınızdan bir kutlama olabilir.

9- Çocuklarınız Varsa Onlar İçin Bir Gece Düzenleyin

Çocuklarınız varsa bu geceyi sadece onları eğlendirmek için kutlayabilirsiniz. Şekerler veya hediyeler gibi güzelliklerle dolu çantalar alın ve bu çantaları saatlere göre işaretleyin. Saatleri sadece yazabilir veya bir saat biçiminde çizebilirsiniz. Böylece her saat başı belli bir çantayı açmalarına izin verebilirsiniz. Bu, özellikle yeni yılı çocuklarınızla kutluyorsanız iyi bir fikir haline gelebilir ve eğlence dolu bir aktiviteye dönüşebilir. Ya da çocuklarınız için bir hazine avı oyunu yapın çünkü buna kesinlikle bayılırlar. En sevdikleri şeyleri alın, evin her yerine saklayın. İlginç veya kafa karıştırıcı bazı ipuçlarını etrafa bırakın ve onları bulmaya çalışırken koşuşturmalarına izin verin. Bu fikir siz yetişkinler olarak kendi partinizi yaparken, çocukların ilgisini çekmenin iyi bir yolu haline gelebilir.

10- Hiçbir Şey Yapmayın, Sadece Düşünün ve Meditasyon Yapın

Bu gece sadece dinlenmek istiyorsanız hiçbir şey yapmayın. Yeni yılı kutlamak için bir plan yapma konusunda baskı hissetmeyin. Bazen en basit seçenek daha iyi hale gelebiliyor. Sadece kanepede yemek yiyin ve bir şeyler için. Gece yarısından önce uykuya dalın. Pizza yerken sevdiğiniz dizilerin tekrarlarını izleyin. Eğer bu size neşe getirecekse o zaman sadece bunu yapın ve baskı hissetmeyin. Yeni yılı karşılamayı abartılı bir şey haline getirmek istemeyebilirsiniz. Özellikle böyle kısa tatiller; dinlenmek ve yeniden şarj olmak yeni yılı karşılamanın en iyi yolu olabilir. Dolayısıyla, genel anlamda kutlama yapacak enerjiniz ve hatta arzunuz yoksa, yapmayın. Sadece dinlenin ve rahatlayın. Yılın getirdiği tüm neşe, değişim ve deneyimleri sadece oturup düşünmek yerine bunu bir kişisel rahatlama anı haline getirebilirsiniz. Meditasyon yapmak, bu yıl olanları gerçekten anlamak için kendinize biraz zaman ayırmanızı sağlar. Böyle bir etkinlik sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Geçen yılı düşünün. Nelerin hoşunuza gittiğini hangi durumlarda eksiklik hissettiğinizi kendinize sorun. Gelecek yıldan istediklerinizi ve amaçlarınızı belirleyin. Bu noktada kendinize sorabileceğiniz pek çok içe dönük soru bulunuyor. Zihinsel, duygusal, ruhsal ve fiziksel sağlığınızı kontrol etmek için bu zaman dilimini kendinize ayırmaya çalışın. Zorunlu olarak bu gecede bir şeyler yapmanız gerektiğini düşünmeyin. Sadece, kendinize ayırdığınız ve içinize döndüğünüz bu zaman diliminin kıymetli olduğuna inanın.

Siz de yılbaşı gecesi sevdiklerinize birbirinden kullanışlı teknolojik hediyeler vermek isterseniz buraya tıklayın

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin