Son yıllarda ürettiği başta akıllı telefonlar olmak üzere birçok teknolojik cihazla popüler olan ve kullanıcılarını kendisine hayran bırakan markanın hangisi olduğu sorulduğunda ilk akla gelen Xiaomi oluyor. Xiaomi, Çin’den çıkıp çok kısa sürede bir dünya markası olmayı başarıyor. Hatta dünyanın akıllı telefon pazarındaki en büyük 4 üreticisinden biri konumuna geliyor. Teknolojik cihazlara akıllı telefonlarla başladıktan sonra mobil uygulamalar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı saat ve kulaklık da üretmeye başlıyor. Her ürettiği yeni cihazında kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başarırken akıllı ev eşyaları alanında da benzer başarıları yakalıyor. Xiaomi, bu başarılara belli bir süre sonra ulaşmadığı görülüyor. Daha ürettiği ilk akıllı telefonu satışa sunduktan sadece 12 dakika sonra 300 bin gibi rekor bir satışa imza attığı söyleniyor. Üstelik herhangi bir mağazadan satış yapmadan internet üzerinden yapıyor. Yalnızca 2 yıl sonra da Samsung’u devirerek ülkesindeki pazar lideri konumuna ulaşıyor. Xiaomi’nin ülkemizde de ilk başta sadece internet sitesinden satışı yapılıyordu. Daha çok güvenilir ve büyük teknoloji alışveriş siteleri üzerinden resmi satışı yapılan marka, pazara girdikten birkaç yıl sonra ilk mağazasını açmaya karar veriyor ve Mi Store’lar görülmeye başlanıyor. Bu mağazalarında sadece akıllı telefonlar değil, akıllı saatlerden kulaklıklara ve akıllı ev eşyalarına kadar çok geniş bir çerçevede hizmet veriyor. Satış öncesi ve satış sonrası gösterdiği desteği artırarak mağaza sayısını büyütmeye devam ediyor. Bu yazımızda Xiaomi ürünleri nereden alınır anlatacağız.

Mi Store Logosu Olan Her Yer Xiaomi Mağazası mıdır?

Teknoloji mağazalarıyla ilgili ülkemizde bazı yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Küçük yerel servisler ve özellikle cep telefonu tamircileri, kendilerine daha fazla insanı çekebilmek için markaların resmi logolarını kullanabiliyor. Xiaomi müşterilerini de kendilerine çekebilmek için Mi Store logosunu kullanarak kendisinin yetkili servis gibi algılanmasına neden olabiliyor. Hatta bazı mağazaların iç tasarımını yaparken benzer detaylar kullandığı görülüyor.

Eğer Xiaomi ürünü almaya karar verdiyseniz ve mağazasından almak istiyorsanız mağazalarını Xiaomi resmi web sitesinden kontrol etmeniz fayda sağlıyor. Türkiye’nin pek çok noktasında bulunan mağazalardan size yakın olan varsa konumuna bakarak mağazasından alabiliyorsunuz. Mi Store mağazalarında satış sonrası destek de verildiği için yetkili servis olarak da kullanabiliyorsunuz. Xiaomi’ye ait cihazlarınızda bir sorun yaşadığınızda herhangi bir tamirciye götürmek yerine yetkili servisinden destek almak her zaman daha kaliteli ve daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor.

Xiaomi Ürünleri Sadece Kendi Mağazasından mı Alınabilir?

Xiaomi, ilk akıllı telefonu olan Mi1’i sadece internet üzerinden satarak bu pazara giriş yapıyor. Bunu yıllarca bu şekilde sürdürdükten sonra mağazalarını açmaya karar veriyor. Ülkemizde de piyasaya adım atarken aynı yöntemi kullanıyor. Ülkemizde resmi olarak satışı başlamadan çok öncesinde popüler olan Xiaomi, daha Türkiye’ye gelmeden hayran kitlesini de oluşturuyordu. Sonrasında güvenilir web sitelerini kullanarak resmi olarak ülkemizde de satışa başlıyor.

Bir Xiaomi ürünü almak istiyorsanız mutlaka Mi Store mağazasına gitmenize gerek bulunmuyor. Xiaomi’nin yaygın zincir mağazaları olan teknoloji şirketleriyle resmi ortaklıkları bulunuyor. Bu ortaklığı ülkemizde sadece büyük birkaç mağaza markasına ilaveten Teknosa ile de yapıyor. Yani bulunduğunuz bölgede bir Mi Store bulunmuyorsa Teknosa mağazalarından da alım yapabiliyorsunuz.

Son iki yılda internet üzerinden alışverişlerde ciddi anlamda bir artış yaşanıyor. Artık tüketicilerin büyük çoğunluğu mağazalara gitmek istemeyebiliyor. Eğer online alışveriş yapmayı tercih ediyorsanız Xiaomi’nin resmi web sitesiden de satış yapılıyor. Bunun dışında yine Teknosa gibi resmi ortaklarının web sitelerinde de Xiaomi markasına ait ürün çeşitliliğini bulabiliyorsunuz.

Yukarıda Xiaomi ürünleri nereden alınır anlattık.

Siz de en en iyi Xiaomi telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
microsoft teams nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

Microsoft, Teams’i “Office 365’te sohbet tabanlı bir çalışma alanı” olarak tanımlıyor ve ekip çalışmasını geliştirmek için ekiplerin tek…
buhar makinesi ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

Hepimiz evimizde ya da iş yerimizde sağlıklı bir ortamda yaşamak için çalışıyoruz. Yaşam alanlarımızı sağlıklı bir ortama çevirmek…
En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri
Devamını Oku

En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasına giren, günün her saatinde enerji depolamaya yardımcı olan meyve suları, artık çok daha sağlıklı…