Oyun oynamayı çok seven biriyseniz; piyasadaki oyunların fazlalığı nedeniyle zaman zaman oyun seçimi sizin için zor olabilir. Kendinizi eğlendirecek ve oynamaktan en fazla keyif alacağınız oyunu seçmek için fikirler arayabilirsiniz. Böyle bir durumda seçiminizi kolaylaştırmak için Xbox oyun konsolunda oynayabileceğiniz en sevilen oyunlardan bazılarını sizler için inceledik. İşte bazı Xbox oyun tavsiyeleri.

1- Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption serisi ikinci oyunu ile karşımıza geliyor. Serinin ilk oyunu 2010 yılında yılın oyunu seçilmişti. Oyunun konusuna kısaca bakacak olursak; çete lideri olarak Dutch Van Linde isimli karakteri görüyoruz. 19. yüzyılın sonlarına doğru vahşi batıda geçiyor. Çete lideri çetesini güçlü kılabilmek için oldukça farklı planlar yapıyor. Oyunun toplam süresi 40-50 saate kadar uzayabiliyor. Oyunun genelinde çeteyi büyütme mücadelesi ve çete üyelerinin yaşam öykülerini birebir yaşıyoruz. Bu mücadele sırasında karakterler, Amerika’nın değişen sistemi içerisinde ayakta kalmaya çalışıyor. Hatta oyunun bazı noktalarında kullanılan şarkıların sözleri bile bu mücadeleyi anlatır nitelikte oluyor. Karakterler bu değişim içerisinde güçlenmeye ve Amerika’nın yeni düzenine ayak uydurmaya çalışıyorlar.

Oyunun tüm seslendirmeleri ve müziklerinin oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Grafikler ve oyun içerisinde oluşturulan atmosfer herkesi içine çekiyor. Farklı karakterlerin derinliği gerçekten çok gerçekçi oluşturulmuş.

Oyundaki ana karakter Arthur Morgan’la oyunun içerisinde ilerledikçe adeta bir yakınlık kurmaya başlıyorsunuz. Ana karakterimizin hayatı ile ilgili farklı detayları öğrendikçe duygusal bir bağ oluşuyor. Bu anlamda ana karakter olan Arthur Morgan’ın çok iyi dizayn edildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu yolculuk sırasında doğanın içerisinde yer alan güzelliklerle çokça karşılaşıyoruz. Doğal güzellikler, dağlar, ormanlar gibi birçok grafik adeta gerçek gibi tasarlanmış ve bizi oyunun içerisine çekiyor. Kısacası tüm manzaralar çok muhteşem görünüyor. Kendinizi zaman zaman çalan müzikler eşliğinde bir filmin içerisindeki ana karaktermiş gibi hissedebilirsiniz. Gene bu yolculukta hayvanları avlayabiliyorsunuz. Balık tutabiliyorsunuz. Hatta bazen doğadaki yırtıcı hayvanlar size saldırabiliyor.

Bu oyun tam anlamıyla bir vahşi batı hikayesi aslında. Oyunun içerisinde bir Western filminden beklediğiniz her şeyi ana karakter olarak aslında siz yaşıyorsunuz. Örneğin soygunlarla karşılaşıyor, çetelerle mücadele ediyor, düellolara katılıyor, kavgalar ediyorsunuz. Tabi vahşi batı denildiğinde kızılderililer olmadan olmaz. Oyun içerisinde zaman zaman kızılderilerle de karşılaşıyorsunuz. Yolculuğunuzun bazı kısımlarını atla gerçekleştiriyorsunuz. Hatta ilginç bir detay olarak vahşi atları da seçebiliyorsunuz.

Oyunun yapımcıları detaylarla gerçekten çok fazla uğraşmış. Örneğin ana karakterimizi traş etmezsek bir süre sonra sakalları uzuyor. Avlanan hayvanlar kasabaya zamanında ulaştırılamazsa bozulmaya başlıyor. Karakterimiz uzun süre banyo yapmadığında daha kirli gözüküyor. Bunun gibi oyun içersinde daha onlarca kafa yorulmuş mükemmel detay mevcut.

Red Dead Redemption 2 oyununu satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

2- Borderlands 3

Xbox oyun tavsiyeleri paylaşırken bir diğer önerimiz Borderlands 3. Oyunun ilk olarak dikkat çeken özelliği çizim olarak cell shaded adı verilen farklı tasarıma sahip olması oluyor. Bu anlamda diğer görmeye alıştığımız oyun tasarımlarından farklı bir yerde duruyor. Borderlands 3 kıyamet sonrası bir atmosferde geçiyor. İlk iki oyunun devamı niteliğinde olan Borderlands 3, bu oyunla aslında hikayesini de bitirmiş oldu.

Kıyamet sonrasında geçen ve Pandora gezegeni adı verilen farklı bir dünya ile karşılaşıyoruz. Oyunumuzda ana iki adet karakter bulunuyor. Tyreen ve Troy oyunumuzun ana karakterleri oluyor. Bu ana karakterlerimiz senaryo olarak içerisinde yer aldıkları dünyayı ele geçirmeye çalışıyor. Karakterlerin farklı farklı yetenekleri var. Her yeni seviyeye geçtiğimizde yeni yeteneklerle karşılaşıyoruz.

Oyunun içerisinde görevlerimizi gerçekleştirebilmek için bolca yol kat etmemiz gerekiyor. Ancak bazen bu yolların çeşitli sebeplerle kapalı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle farklı yollara yönelerek yolumuzu uzatmak zorunda kalıyoruz.

Oyunun hikaye anlatımı oldukça güçlü. Ana hikayenin ekseninde yan olarak başka hikayeler de oyuna ekleniyor. Oyunun genelinde espirili bir dil hakim.  Co-op özelliği sayesinde arkadaşınızla birlikte de oynayabiliyorsunuz.

Oyun içersindeki silah çeşitliliği oldukça iyi. Silahlar oyun içersinde farklı şekillerde kullanılabiliyor. Oyun yazılımcılarının silah tasarımları konusunda uzun zaman ayırdıkları fark edilebiliyor.  Oyun içerisindeki araçları istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Örneğin bu kişiselleştirmeler sayesinde aracınızın daha hızlı gitmesini sağlayabiliyor ya da aracınızı güçlendirebiliyorsunuz.

Borderlands 3 oyununu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

xbox oyunlari teknosa

3- NBA 2K20

Xbox oyun tavsiyeleri verirken son önerimiz NBA 2K20. Genelde oyun oynayanların en fazla tutkunu olduğu spor dalları futbol ve basketbol oluyor. Basketbol denilince de NBA 2K serisi bugüne kadar basketbol severlerin isteğini oldukça karşılamış gibi duruyor. NBA 2K20 serinin en iyi oyunlarından biri. Hatta basketbol oyunları içerisinde neredeyse tekel olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlk olarak basketbol oyuncularının görsel tasarımları gerçekten çok iyi yapılmış. Oyun içerisindeki my career adı verilen mod sayesinde kendi basketbol oyuncumuzu tasarlayabiliyoruz. Kollarının, bacaklarının uzunluğuna dahi karar verebiliyoruz. Kendi tasarladığımız bu basketbol oyuncusu ile ilk olarak kolej liginde oynamaya başlıyoruz. Burada senaryo olarak duygusal bir detay da eklenmiş. Yakın bir arkadaşımız sakatlık yaşıyor ve biz buna üzülsek de sonrasında kendimize geliyoruz. Kolej basketbolundan başlayarak kariyerimizde yükselmeye çalışıyoruz. Oyunun içerisindeki duygusal temalar artırılmış. Örneğin kolej liginde yükselmeye başlarken koçumuzla birçok diyalog kurmak zorunda kalıyoruz.

Oyun içerisinde rozet özellikleri de artırılmış. Bildiğiniz gibi daha önceki oyunlarda topladığımız puanlarla rozetler alabiliyor ve kendimize yeni özellikler ekleyebiliyorduk. NBA 2K20’de rozetler farklı sınıflarda yer alıyor. İlgili sınıf içersinde kendimize uygun gördüğümüz rozetleri seçerek yeni yetenekler kazanıyoruz.

Çevrimiçi olarak arkadaşlarımızla beş kişiye kadar maçları karşılıklı oynayabiliyoruz. Ancak çevrimiçi oyunlarda zaman zaman özelliklerini çok geliştirmiş ve üstün nitelikli oyuncularla karşı karşıya gelebilir hüsrana uğrayabilirsiniz.

NBA 2K 20’nin oynanış şekli de aslında basketbolun NBA’deki evrimi ile eş zamanlı gidiyor. Basketbolu yakından takip edenler, NBA’deki oyun sisteminin yıllar içersinde pivot üzerinden sayı bulmadan uzaklaşarak, daha fazla şu atılan bir sisteme döndüğünün farkındadır. Oyunumuzda bu değişiklik çok iyi algılanmış ve buna göre oyunun oynanış şekli yeniden dizayn edilmiş.

Bu yeni oyunda faul miktarı azaltılırken, oyuncular daha fazla top çalabiliyor. Gene yeni bir değişiklik olarak NBA Kadın Basketbol Ligi’nin de oyuna eklendiğini söylemek gerekiyor. Bu oyun sayesinde sokak basketbolu da rahatlıkla oynayabiliyoruz. My Team özelliği sayesinde kendi kadromuzu da oluşturabiliyoruz. My Team içerisinde takımımızla maçları yaparken ufak ödemelerle kadromuzu daha fazla güçlendirebiliyoruz.

NBA 2K20 oyununu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

En iyi Xbox oyunlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi 10 Oyuncu Koltuğu
Devamını Oku

En İyi 10 Oyuncu Koltuğu

Oyuncuların en vazgeçilmez ekipmanlarından biri gamer koltuklarıdır. Göz alıcı ve konforlu tasarımları ile ön plana çıkan oyuncu koltuğu…
god of war nedir ve nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

God Of War Nedir? Nasıl Oynanır?

Santa Monica Studio tarafından yaratılan God of War serisi, video oyunlarında şimdiye kadar var olan en vahşi ve…
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…
gaming oda aksesuarlari teknosa
Devamını Oku

Gaming Oda Aksesuarları

İçinde bulunduğumuz çağda bilgisayarda oyun oynamak artık bir meslek haline geliyor. Özellikle oyun dünyasına özel geliştirilen teknolojik cihazlar…
playstation 5 sarj istasyonu teknosa
Devamını Oku

Playstation 5 Şarj İstasyonu Nedir?

Dünyada en çok tercih edilen oyun konsollarından Playstation ailesinin yeni üyesi Playstation 5 oldukça ilgi topluyor. Playstation 5’in…