Anlık mesajlaşma uygulamaları artık hayatımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından birini oluşturuyor. Bu mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullandığımız ise Whatsapp oluyor. Dünya çapında milyarlarca aktif kullanıcısı bulunan Whatsapp, sadece özel hayatımızda değil, iş hayatımızda da fazlasıyla kullanılıyor. Bu şekilde kullanımı çok fazla olduğu için 2015 yılında bir geliştirme yapıldı ve Whatsapp uygulaması, mobil olarak kullanımın yanında web masaüstü olarak da artık kullanılabiliyor. Bu yazımızda Whatsapp web nedir anlatacağız.

Whatapp Web Uygulaması Nedir?

Whatsapp web, temel olarak bakıldığında akıllı telefonunuzun bir uzantısı olarak yer alıyor. Telefonunuzda yer alan Whatsapp uygulamasındaki tüm konuşmaları ve mesajları bilgisayarınızdaki internet tarayıcınıza yansıtıyor ve mesaj yazmak için akıllı telefonunuzdaki klavye yerine bilgisayar klavyenizi kullanıyorsunuz.

Bilgisayarınızda çalıştığınız bir dosyayı ya da belgeyi Whatsapp üzerinden göndermek istediğinizde de hiç telefonunuzu kullanmaya gerek kalmadan bilgisayarınızda mesaj penceresine sürükleyerek gönderebiliyorsunuz.

Whatsapp web sürümü bu şekilde kullanıcılarına büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

Whatsapp Web Nasıl Çalışıyor?

Whatsapp web uygulaması mesajlarınıza ve konuşmalarınıza erişebilmek için öncelikle telefonunuzu kullanarak QR kodu taratmanızı istiyor. Bu işlem kişisel bilgilerinizin güvenliği açısından da önemli bir özellik sağlıyor.

QR kodu tarattıktan sonra web sürümünde Whatsapp mesajlaşma ekranınız açılıyor. Artık akıllı telefonunuzun ekranını kilitleyip çekmecenize kaldırabilir ya da cebinize geri koyabilirsiniz. Bundan sonra mesajlaşma için ona ihtiyacınız olmuyor.

Whatsapp web, telefonunuzdaki tüm konuşmalarınızı ve mesajlaşmalarınızı alıp ulaşılabilir hale getiriyor. Mevcut konuşmalarınıza yeni cevaplar yazabiliyor ya da yeni sohbetler başlatabiliyorsunuz. Ayrıca arşivlediğiniz sohbetlere ve profilinize de kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Whatsapp web uygulamasında ayarlar söz konusu olduğunda akıllı telefon uygulamasıyla tam olarak aynı işlevselliği sunmuyor. Bazı ayarları sadece mobil uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz. Ancak mesajlaşma konusunda daha büyük ekrana ve daha iyi klavyeye sahip olduğunuz için büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Mesajları daha rahat okuyabilirken bilgisayar klavyenizden daha hızlı mesaj yazabiliyorsunuz.

whatsapp web Teknosa

Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı bilgisayarınızda açtığınızda karşınıza ilk olarak bir QR kod çıkıyor ve akıllı telefonunuzu kullanarak bilgisayar ekranındaki QR kodu taratmanız isteniyor.

Bunu yapmak için, iPhone kullanıyorsanız cihazınızda Whatsapp uygulamasını açıyorsunuz. “Ayarlar” menüsüne girip “Whatsapp Web / Masaüstü” seçeneği ile ilerliyorsunuz. Cihazınızın kamerası etkin hale geliyor ve QR kodu taramaya hazır oluyor.

Eğer Android telefonunuz varsa Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklıyorsunuz. Açılan seçeneklerden Whatsapp Web’e dokunarak cihazı QR kodu taratmaya hazır hale getiriyorsunuz.

Sonrasında telefonunuzun kamerasını masaüstünde bulunan koda yaklaştırdığınızda QR kod tarama işlemi tamamlanıyor ve Whatsapp’ta bulunan mesajlarınız, konuşmalarınız bilgisayar ekranında görüntülenmeye başlıyor.

Tıpkı bir internet sayfası gibi bu pencereyi tam ekran yapabildiğiniz gibi istediğiniz kadar küçülterek de kullanabiliyorsunuz. Yeni mesaj geldiğinde bilgisayarınızda bildirim almak istiyorsanız, masaüstü bildirimlerini açabiliyorsunuz. Mac bilgisayar kullanıyorsanız yeni gelen mesajlar diğer uygulamalarda olduğu gibi bilgisayarınızın sağ üst köşesinde görüntüleniyor. Windows bilgisayarlarda ise bildirimler sağ alt köşede çıkıyor. Bildirimleri kapatmak istediğinizde yine bilgisayarınızın Bildirim Merkezi uygulamasına girerek kapatabiliyorsunuz.

Whatsapp web uygulamasında profilinizi görüntülemeniz, durumunuzu ya da profil resminizi değiştirmeniz de mümkün oluyor. Bunun için masaüstü uygulamasının üst kısmında bulunan profil resminize tıklıyorsunuz. Açılan profil sayfasından istediğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz.

Aynı zamanda yine profil resminizin yer aldığı şeritte yeni mesaj başlatma seçeneği de bulunuyor. Buraya tıkladığınızda telefonunuzda kayıtlı kişilerle yeni bir konuşma penceresi başlatabiliyorsunuz.

Yeni mesaj başlatmanın yanında bulunan üç noktaya tıkladığınızda ise konuşma grubu oluşturabiliyor, Whatsapp ayarlarına gidebiliyor ya da oturumunuzu kapatabiliyorsunuz.

Whatsapp web’de mobil uygulamadaki kadar geniş ayar yapma şansınız olmuyor. Ancak yine de bildirimleri yönetebiliyor, arşivlenmiş sohbetlerin ayarını değiştirebiliyor ya da engellediğiniz kullanıcılara ulaşıp dilerseniz engellerini kaldırabiliyorsunuz.

Yukarıda Whatsapp web nedir anlattık.

Siz de en iyi bilgisayarları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
notebook format nasil atilir teknosa
Devamını Oku

Notebook Nasıl Format Atılır?

Bilgisayar teknolojisinde yaşanan geliştirmeler ve kullanıcı dostu cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte artık onları eskisiden daha fazla kullanıyoruz. Özellikle mobil…
sony televizyonlara yakindan bakalim teknosa
Devamını Oku

Sony Televizyonlara Yakından Bakalım

Evlerimizde ve ofislerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında televizyonlar geliyor. Kullanımı yıllar içinde hiç azalmadığı gibi teknolojik gelişmeler…
Devamını Oku

Piyasadaki En İyi Kulaklık Modelleri

Bazen çalışırken bazen yürüyüş yaparken bazen de trafikte…Hayatın koşuşturmacası içinde çoğunlukla yanınızda olan kulaklıklar pek çok farklı modelde ve değişik…
bilgisayar sogutucu ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Soğutucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatımızda bilgisayar kullanımımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hem iş hem de eğlenceli aktiviteler anlamında bilgisayarlar, teknolojinin…