Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte günlük işlerimizin çoğunu telefonlarımızdan halledebiliyoruz. Mobil cihazlar olduğu için bunu herhangi bir zamanda ve yerde yapma özgürlüğümüz de bulunuyor. Bunların yanı sıra eğlence amacıyla da sıklıkla akıllı telefonlarımızı kullanıyoruz. Mobil oyunlar oynuyor, video ve filmler izleyip müzik dinleyebiliyoruz. Gelişmiş kamera özellikleri sayesinde profesyonel nitelikte fotoğraf ve videolar çekebiliyoruz. Akıllı telefonlarımızın kullandığımız özellikleri arttıkça günde birkaç kez bir sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorun tahmin edilebileceği gibi her zaman şarj oluyor. Telefonu kullanım sıklığına göre günde bazen iki hatta üç kez bile şarj etmek durumunda kalabiliyoruz. Bu yazımızda telefon nasıl şarj edilir nasıl hızlandırılır anlatacağız.

Akıllı telefon üreticileri her yeni modelini piyasaya sürerken batarya kapasitesini de artırmaya çalışıyor ve geliştirdikleri işlemcilerle pil kullanımını azaltıyorlar. Ancak bununla birlikte telefondan yapabileceğimiz şeyler de artıyor. Bu nedenle pil kapasitenin gelişmesi şarj sorunumuza genellikle çözüm olmuyor.

Telefonlarımızı bilinçli olarak şarj ettiğimizde bataryada oluşabilecek sorunların da önüne geçebiliyoruz. Bu konuda bazı noktaları aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Tam Dolu Şarj Etmeli miyiz?

Akıllı telefonlarda artık lityum iyon pil kullanılıyor. Bu piller hem daha uzun ömürlü hem de tekrar tekrar şarj edildiğinde performanslarını uzun süre koruyabiliyorlar.

Lityum iyon pillerin kullanımında telefon üreticileri yüzde 100 dolana kadar şarj edilmesini önermiyor. Tam dolu şarj pil performansına olumlu etki eden bir yöntem olmuyor. Bunun yanı sıra şarjın tamamen bittikten sonra şarj edilmesi de önerilmiyor. Yani pilin ne tam dolu ne de tam boşalması gerekiyor.

En verimli pil kullanımı için telefonumuzun şarjını genellikle yüzde 50’nin üzerinde tutmamız tavsiye ediliyor. Lityum iyon pillerin en verimli kullanımı bu şekilde gerçekleşiyor. Pil seviyesinin olabildiğince orta seviyelerde kalması gerekiyor. Bu da ortalama olarak yüzde 30 ile 70 seviyeleri arasında oluyor. Bunu sağlayabilmek için de gün içerisinde telefonumuzu birkaç kez şarj etmemiz gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Yüzde 30’un altına düştüğünde vakit kaybetmeden şarj edip yüzde 70’in üzerine çıktığında da şarjdan çıkarmamız yeterli oluyor.

Bu şekilde bir şarj alışkanlığı telefonumuzun pilini daha verimli kullanıp daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Ancak bu durum bizim için gün içerisinde sürekli bir priz arama derdine yol açabiliyor. Bu sorunu yaşamamak ve bulunduğunuz her ortamda telefonumuzu istediğimiz kadar şarj edebilmemiz için yanımızda bir powerbank taşımak oldukça etkili bir çözüm oluyor. Kapasitesi yüksek ve kaliteli bir powerbank sayesinde telefonumuzu şarjı bitmeden uzun süreler kullanabiliyoruz.

Düşük Kaliteli Şarj Cihazları Masum Olmayabilir

Telefonlarımızda yaşadığımız önemli problemler arasında bozulan şarj cihazları da geliyor. Orijinal şarj cihazı bozulduğunda daha az maliyeti olduğu için düşük kaliteli şarj cihazlarına yönelebiliyoruz. Ancak bunun bir süre sonra telefonlarımıza zarar verdiğini bilmemiz gerekiyor. Orijinal olmayan düşük kaliteli şarj cihazları telefonların yanmasına hatta bazen patlamalarına neden olabiliyor. Ayrıca bu şarj cihazları orijinale göre daha çabuk bozulduğu için toplamda daha fazla maliyetli oluyor. Bu nedenle telefonumuzun standartlarına uyumlu olan ve orijinal şarj cihazları kullanmaya özen gösteriyoruz.

Telefonumuzu Verimli ve Hızlı Nasıl Şarj Edebiliriz?

Telefonu Kapatın ya da Uçak Moduna Alın

Telefonlarımız açık olduğu her dakika enerji harcamaya devam ediyor. İnternete bağlı olması ve arka planda çalışan uygulamalar şarjı az da olsa tüketiyor. Telefonun daha hızlı şarj olması için telefonu kapatmak daha hızlı şarj olmasını sağlıyor.

Bazı telefonlar şarj olurken bir süre sonra tekrar açılabiliyor. Bu durum yine hızlı şarj olmasına engel oluyor. Eğer telefonunuz tekrar açılıyorsa ya da kapatıp tekrar açmakla uğraşmak istemiyorsanız telefonunuzu “Uçak Modu”na almak en etkili çözüm oluyor. Çünkü telefon açıkken en çok ağ sinyallerine bağlanmaya çalıştığında enerji harcıyor. Uçak Modu’na aldığınızda telefonunuzun şarj olması sırasında önemli bir zaman kazanıyorsunuz. Bu şekilde şarj ettiğinizde normal şarja göre ortalama yüzde 25 daha hızlı şarj oluyor.

Telefonunuzu Priz Kullanarak Şarj Edin

Telefonunuzu normalde hem prizden hem de USB kablosundan şarj edebiliyorsunuz. USB şarj kullanarak otomobilden ya da bilgisayardan şarj ettiğinizde daha uzun sürüyor. Bu nedenle prizden şarj ettiğinizde daha kısa sürede pilinizin dolduğunu görüyorsunuz.

Kablolu Şarj Kullanın

Son dönemde gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren kablosuz şarj özelliği telefon kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Ancak kablosuz şarjın süre konusunda bir dezavantajı bulunuyor. Telefonunuzu kablolu bir şekilde prizden şarj ettiğinizde kablosuz şarja göre yaklaşık olarak yüzde 50 daha hızlı şarj edebiliyorsunuz.

Şarj Modunu Etkinleştirin

Eğer telefonunuz Android yazılıma sahipse artık “Şarj Modu”nu kullanabiliyorsunuz. Android’in son sürümünde bulunan bu özellik sayesinde telefonunuzu daha kısa sürede şarj edebilme imkanına kavuşuyorsunuz. Bu seçeneğe telefonunuzun Gelişmiş Seçenekler menüsünden ulaşabiliyorsunuz.

Powerbank Kullanabilirsiniz

Akıllı telefonların hayatımızı en çok kolaylaştıran özelliği mobil olarak tüm işlemleri yapabiliyor olmamız. Bu nedenle telefonumuzu şarj etmemiz gerektiğinde genellikle dışarıda olabiliyoruz. Bir seyahatteyseniz ya da bulunduğunuz yerde priz bulma imkanınız yoksa telefonunuzu şarj etmek ufak çaplı krizlere neden olabiliyor. Bunu önlemek için yanınızda bir Powerbank bulunması büyük bir avantaj sağlıyor.

Powerbank ile telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj etmek istiyorsanız güçlü ve kaliteli bir Powerbank seçmeniz faydalı oluyor. Piyasada çok fazla sayıda Powerbank çeşidi bulunuyor. Kullanım sırasında sorun yaşamamak ve uzun süre kullanabilmek için doğru Powerbank seçimi yapmanız gerekiyor.

Yukarıda telefon nasıl şarj edilir nasıl hızlandırılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi şarj cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ekrana dokunmadan nasil fotograf cekimi yapilir teknosa
Devamını Oku

Ekrana Dokunmadan Nasıl Fotoğraf Çekilir?

Akıllı telefonlarımızla yapmayı en çok sevdiğimiz şeylerin başında fotoğraf çekmek geliyor. Gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerde ya da sevdiklerimizle bir…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…