Okulda, ofiste, evde insanların birbirinden farklı işleri var. Evrak çıkartmak, bir metnin kopyasını çıkartmak, metin yazdırmak ya da bunun gibi bir çok iş de bunlar arasında. Bu sebeple gün içerisinde sık sık ucu kağıtlara dokunan pek çok iş yapıyoruz. Yazıcılar bir metnin kopyasını almak için, resim çıkartmak için, evrak yazdırmak için ya da ders çalışmak için sık sık başvurulan teknolojik aletlerden birisi. Ofislerden, okullardan eksik olmayan yazıcıları bazı insanlar evlerinde de kullanmayı tercih ediyorlar. Ancak yazıcıları kullanırken yazıcı kağıtları seçimi de oldukça önemli. Peki yazıcı kağıtları alırken nelere dikkat edilmeli? İşte printer baskı kağıdı seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

Printer Baskı Kağıdı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

1- Yazıcı Baskı Kağıdının Hangi Amaçla Kullanılacağı

Yazıcı kağıdı alırken raflarda birbirinden farklı çeşitler bulunuyor. Kalın kağıtlardan ince kağıtlara, parlak kağıtlardan mat kağıtlara farklı pek çok çeşit kâğıt bulabilmek mümkün. Bir de bunlara farklı kağıt boyutları eklenince işin içerisinden çıkmak oldukça zor bir hal alabilir. Bu kadar çeşit kağıdın arasında en doğru seçimi yaparken kaybolmamak için bazı ipuçları mevcut.

Öncelikle neredeyse diğer bütün alışverişler gibi kağıdın ne için kullanılacağına karar vermek seçimizi oldukça kolaylaştırabilir. Eğer afiş basmak için bir yazıcı baskı kağıdı alınacaksa büyük boyutlarda baskı kağıtlarını tercih etmek oldukça mantıklı bir tercih olabilir. Süslemeler ya da küçük görseller için kullanılacak baskı kağıtları alınacaksa standart A4 boyutundaki bir kağıttan daha küçük boyuttaki baskı kağıtları tercih edilebilir. Eğer baskı kağıdının kullanılacağı alan daha çok kopya ya da çıktı almaksa standart boyutlardaki A4 kağıtları kullanılabilir.

Aynı zamanda kağıdın kullanılacağı alan kağıttan ayraç gibi ürünler yapmaksa daha kalın ya da parlak baskı kağıtları tercih edilebilir. Bu sayede alınan ürün daha uzun süreli bir kullanım ömrüne sahip olabilirken daha şık görünmesi sağlanabilir. Renkli çıktılar için kullanılacaksa eğer, klasik A4 boyutlarındaki baskı kağıtları güzel sonuçlar verebilir.

Kısacası her kağıdı farklı bir amaç için kullanabilmek mümkün. Ama kullanılacak amacı alışverişin öncesinde belirlemek alınan sonucun çok daha kaliteli olması için oldukça önemli.

2- Kullanılan Kağıdın Boyutu

Kağıt seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu, alınacak baskı kağıdının boyutu. Kağıdın boyutunun hem baskı kağıdını kullanacağınız yere uygun olması, hem de alınan baskı kağıdının yazıcıyla uyumu açısından önemli. Çünkü baskı kağıdının boyutu yazıcıya uyumlu olmadığında kullanmak ya da düzgün biçimlerde kullanabilmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden yazıcılar için kağıt almadan önce, kullanılacak yazıcının hangi kağıtlar için uygun olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede yazıcılardan alınan verim en yüksek seviyeye çıkartılabilir.

Bunun dışında kullanılacak yere göre de alınacak baskı kâğıdının boyutuna karar verilmesi gerekir. Daha dikkat çekici işler için ya da toplu alanlarda kullanılacak baskı kağıtları seçilmek istenirse baskı kağıdının boyutunun büyük olması tercih edilebilir. Bu sayede üzerine yazdırılan resim, yazı daha dikkat çekici ve seçilmesi kolay bir hale gelebilir. Bir diğer yandan baskı kağıtları daha gündelik ya da resmi işler için kullanılacaksa standart boyutlardaki daha küçük baskı kağıtları tercih edilebilir. Kısaca yazıcı için kağıt seçimi yaparken hem yazıcının özelliklerine hem kağıdın kullanım amacına göre baskı kağıdı boyutuna karar verilebilir.

3- Kullanılan Kağıdın Yazıcıyla Olan Uyumu

Birbirinden farklı kağıt çeşitleri olduğu gibi birbirinden farklı yazıcı çeşitleri de mevcut. Farklı boyutlarda, farklı mekanizmalara sahip yazıcılar bu sayede farklı kağıt tipleriyle de çalışabiliyor. Lazerle çalışan yazıcılar olabileceği gibi mürekkeple çalışan yazıcılar da var. Bu iki yazıcı şekli de birbirinden farklı çalışma mekanizmalarına sahip oldukları için seçilen kağıtların uyumluluğu, yazıcıların ömrünü de etkileyecektir. Örneğin, mürekkeple çalışan yazıcılar da püskürtmeli yazıcı kağıdı kullanmak, diğer kağıtları kullanmaya göre yazıcının ömrünü oldukça uzatabiliyor. Aynı şekilde lazerli yazıcılar için lazer yazıcı kağıtlarını kullanmak tercih edilebilir.

Diğer kâğıt şekilleriyle çalışabilen bu yazıcıları daha verimli ve olabildiğince uzun ömürlü kullanmak isteyen kişiler, baskı kağıdı alırken buna dikkat edebilirler. Alışveriş yaparken seçeneklerin bu kadar çeşitli olmadığı zamanlarda ya da kağıt alınacak yazıcının mekanizmasının bilinmediği zamanlarda, hangi kağıdı alacağını şaşıranlar olabilir. Bu sorunun da belli başlı çözümleri, kağıt alternatifleri de elbette ki mevcut. Bu alternatiflerden de çok işlevli yazıcı baskı kağıtları

printer kagidi alirken dikkat etmemiz gerekenler-teknosa

4- Çok İşlevli Yazıcı Baskı Kağıtları

Yazıcıların mekanizmaları birbirinden oldukça farklı. Fakat her yerde sözkonusu kâğıt çeşitleri bulunamayabiliyor. Ya da yazıcının çalışma mekanizmasının bilinmediği durumlarda alınacak kağıtlara karar verilemeyebiliyor. Bu gibi durumlarda alınabilecek başka bir kağıt türü elbette ki mevcut. Adından da anlaşılabileceği üzere çok işlevli yazıcı baskı kağıtları, bu gibi anlar için kullanılabilecek ürünlerden birisi.

Çok işlevli baskı kağıtları herhangi bir yazıcı makinesinde çalışabiliyor. Bu sayede yazıcıların nasıl çalıştığına bakmak zorunda kalmayabiliyorsunuz. Oldukça işlevli olan bu kağıtları seçerek insanlar bir sürü soru işaretinden kurtulabilirler. Belki de bu sayede bütçelerine de en uygun kağıdı bularak baskı kağıdı alışverişini ekonomik açıdan da işlevsel hale getirebilirler.

5- Baskı Kağıdının Kalitesi

Baskı kağıtlarının kalitesi de printer kağıdı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu. Kullanacağınız kâğıdın uyumluluğu yazıcının ömrüne etki ediyor. Bu sebeple kaliteli kağıtlar kullanmak yazılar için oldukça önemli. Sadece yazıcılar için değil kullanım kolaylığı için de baskı kağıdının kalitesine dikkat edilmesi gerekli. Örneğin yazıların net okunması için baskı kağıdının kaliteli olması gerekli. Kağıdın kalitesini belirleyen şeylerden biri ise selüloz miktarı. Selüloz miktarının artmasıyla kağıdın beyazlık oranı da artıyor. Kağıttaki selüloz miktarı azaldıkça saman kağıt denilen sarı renkli baskı kağıtlarına dönüşebiliyor. Kağıdın sarı rengi okuma kolaylığı sağlarken daha çabuk yırtılabilir bir konuma gelmesine sebep oluyor.

Kağıtların kalitesi sadece yıpranma süresini değil, yazıları yansıtma kalitesini de etkileyebiliyor. İhtiyaç duyulan şey daha kaliteli kağıtlarsa ya da sunum gibi yerlerde kağıt kullanma ihtiyacı duyuluyorsa, kişilere daha beyaz yani selüloz miktarı fazla olan kağıtları tercih etmelerini önerebiliriz. Fakat baskı kağıtları, kağıdın kalitesinin önemli olmadığı durumlar için gerekliyse selüloz miktarı daha az olan kağıtlar tercih edilebilir. Bu sayede kâğıt seçimi yapılırken mali karşılığı da paralel olarak arttırılmış ya da azaltılmış olabilir. Son olarak kısaca toparlamak gerekirse baskı kağıdı alırken her şeyine karar verildikten sonra kalitesine göre son bir karşılaştırma yapılması mantıklı bir tercih olabilir.

Siz de hem iş yerinizde hem de evinizde kullanabileceğiniz en iyi yazıcı çeşitlerini bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hangi kir icin dogru camasir yikama nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Doğru Çamaşır Yıkama Nasıl Yapılır?

Çamaşır makinelerinde, çamaşırları ve diğer ev tekstili ürünlerini en iyi şekilde yıkamayı sağlayan birçok program mevcut oluyor. Programların…
blender ile rondo arasindaki fark teknosa
Devamını Oku

Blender İle Rondo Arasındaki Fark

Evde yaptığımız işler arasında en fazla vaktimizi alan bölüm mutfak işleri oluyor. Diğer ev işlerini belirli periyotlarda yaparken…