Günlük hayatımızın her anında teknolojik aletlerle bir aradayız. Fakat bir süre sonra bu cihazların şarjı azalıp bitiyor. Bu durumda kurtarıcılarımız powerbankler yardımımıza koşuyor. Birçok cihazla uyumlu olan bu aletler önce şarj edilip adeta bir pil görevi görüyor. Eğer bir powerbank almak istiyorsanız nasıl kullanacağınıza karar verip ona göre tercih yapmanız gerekiyor. Peki, powerbank nedir ve nasıl kullanılır? Piyasadaki iyi powerbankler hangileri? Bu konulardan bahsedip powerbank önerileri vereceğiz.

Powerbank Nedir?

İçinde depoladığı enerjiyi kablo yardımı ile diğer cihaza aktararak şarj edebilen cihazlara powerbank deniyor. Powerbankler günlük hayatta elektrik prizine ulaşımımızın olmadığı durumlarda hayatımızı kurtaran cihazlar. Cihazınızın şarjı ne kadar dolu olursa olsun yoğun günlerde çok uzun saatler kullanım sonucu cihazlarımızın şarjı bitebiliyor. Bu durumlarda powerbanklerden yardım alıyoruz. Seyahatlerde ya da priz bulunmayan yerlerde kullanım için oldukça uygun. Powerbankler birçok elektrikli cihazı şarj edebiliyor. Bunlardan birkaçı; akıllı telefonlar, tabletler, taşınabilir hoparlörler ve oyun konsolları oluyor. mAh değeri bir powerbankin tek seferde ne kadar dolum yapabildiğini gösteriyor.

Powerbank Nasıl Kullanılır?

Powerbanki kullanmadan önce mutlaka bir priz ya da bilgisayar aracılığı ile şarj etmelisiniz. Cihaza göre değişiklik gösterse de genelde birkaç saat içinde şarj dolumu gerçekleşiyor. Kullandığınız akıllı telefonun, bilgisayarın ya da hoparlörün şarjının bitmesi durumunda dolu olan powerbank yardımıyla kolayca şarj edebiliyorsunuz.

Powerbank Alırken Dikkat Edilecekler

Eğer bir powerbank arayışı içindeyseniz göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta var. Piyasada çok fazla marka ve model olduğundan size en uygun modeli bulmak zor olabilir. Kullanım durumunuza ve sıklığınıza göre dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmakta. Almak istediğiniz cihazın dış görünüşüne de dikkat ediyorsanız daha minimal tasarımları tercih edebilirsiniz. İşte göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta.

Şarj Giriş Sayısı

Şarj giriş sayısı kullanıcılar için günlük hayatta oldukça önemli bir nokta olabilir. Çünkü birkaç cihazın şarjı bitmesi durumunda çoklu girişe sahip bir powerbanke sahipseniz aynı anda birkaç cihazı şarj etmeniz mümkün. Bu durumda üç ve üçten fazla girişi bulunan bir model seçmeniz sizin için uygun olabilir.

Boyut

Bir powerbankin şarj etmek istediğiniz cihazın boyutundan daha büyük olması günlük hayatta taşımanız açısından sizi olumsuz etkileyebilir. Powerbankin boyutu arttıkça ağırlığı da artacağından boyutunun küçük olması sizin için avantaj olabilir. Piyasada tercih edebileceğiniz hem küçük hem de şarj etme gücü fazla olan powerbankler bulunuyor.

Fiyat

Günümüz piyasasında oldukça çok powerbank modeli olduğunudan fiyat skalası da oldukça geniş. Fiyatı çok düşük ve kalitesiz powerbankler, şarj etmek istediğiniz cihazınız için olumsuz sonuçlara yol açabilir. Kulanım sırasında cihazı bozabilir ve hasar verebilir.

Powerbank Önerileri

Kullanım şeklinize ve sıklığınıza göre tercih edebileceğiniz modellerin sayısı oldukça fazla. Fakat nasıl özellikler tercih etmek istediğinize karar verdikten sonra sizin için aşağıdaki modellerden birini tercih edebilirsiniz. İşte satın alabileceğiniz birkaç powerbank önerisi.

Ttec Alumislim Lcd 10000 Mah

Bu ürün ün 2 adet USB çıkışına ve LCD güç göstergesine sahip. 10.000 mAh ultra yüksek kapasite batarya ile telefon ve tablet gibi cihazlarınızı kolaylıkla şarj edebiliyorsunuz.

powerbank oneri teknosa

Ttec ReCharger Powerbank (Mini)

İki adet girişi olan bu ürünle gün içinde şarjı bitmiş cihazlarınızı şarj etmek oldukça kolay. Şarj kapasitesi 10000 mAh. Üstelik üzerinde bulunan gösterge ışıkları ile şarj seviyesini de görebiliyorsunuz.  Hızlı şarj ve güvenli şarj için akım koruma özellikleri de mevcut.

Ttec Powercard 5000

Küçük boyutu ile kullanıcılarını şaşırtan bu model 5000mAh kapasiteye sahip. Sade tasarımı ile her cihazınıza uyum sağlayan Ttec Powercard 5000, led göstergeler ile doluluk oranını gösterebiliyor. Bir girişi bulunan cihazı telefonunuz için tercih edebilirsiniz.

Ttec S20000 20.000 Mah

Acil durumlar için LED fener özelliği ve 2 adet USB çıkışına sahip olan Ttec S20000 20.000 Mah; akıllı telefonlar, tabletler ve daha fazlası için iyi bir şarj deneyimi sunuyor.

Samsung 10.000 mAh Type C

Pil performansı 10000 mAh olan bu ürün, 220 g ağırlığa sahip. Lityum Polimer (LiPo) pil teknolojisi ile akıllı cihazlarınızı kısa süre içinde şarj edebiliyorsunuz.

Li-polymer pil sayesinde üst düzeyde güvenlik sağlamakla birlikte şık ve ince bir tasarıma sahip.

Ttec Recharger Duo+ 10.000 Mah

10.000 mAh batarya, mobil cihazlar ile uyumlu çip, 2 adet USB çıkışı ve LED pil göstergesi ile tercih edebileceğiniz bir ürün.

Hometech X10 10.000 mAh Mini Powerbank

Minimal tasarımı ve 10.000 mAh kapasitesi ile oldukça güçlü bir ürün.

Yukarıda mümkün olduğunca farklı powerbank önerileri paylaştık.

Siz de en iyi powerbank modellerini toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
microsoft 365 nedir teknosa
Devamını Oku

Microsoft 365 Nedir?

Özellikle iş hayatında en çok kullanılan uygulamaların başında Microsoft Office uygulamaları geliyor. Metin yazıları ve resmi yazılar için…
elektrikli bisiklet nedir teknosa
Devamını Oku

Elektrikli Bisiklet Nedir?

Bisiklet, yıllarca insanların doğa dostu olarak kullandığı, bedene ve aynı zamanda zihne iyi gelen sportif yönümüzü geliştiren bir…
En İyi Kablosuz Klavyeler
Devamını Oku

En İyi Kablosuz Klavyeler

Bilgisayarların olmazsa olmaz parçalarından biri olan klavyeler artık yenilikçi teknoloji sayesinde daha fonksiyonel kullanıma sahip. Klavyeler sadece bilgisayar…