Dünyada en çok tercih edilen oyun konsollarından Playstation ailesinin yeni üyesi Playstation 5 oldukça ilgi topluyor. Playstation 5’in iki versiyonu bulunuyor. Bu versiyonlardan birisine fiziksel olarak oyun diskleri takılıyorken diğer versiyonda ise herhangi bir disk girişi yok ve oyunlar internet üzerinden dahili hafızaya yüklenerek oynanabiliyor. Playstation 5’de oyunlarınızı dualsense kablosuz kontrol cihazları vasıtasıyla oynuyorsunuz. Ancak tuşlara basarak oyunları yönlendirdiğiniz bu aparat, kablosuz olduğu için şarj ile çalışıyor. Dolayısıyla da uzun kullanımlarda şarjı tükeniyor. Playstation 5 şarj istasyonu ise işte bu kablosuz dualsense kontrol cihazlarınızı hızlı ve iyi bir şekilde şarj edebilmenizi sağlayan aksesuar anlamına geliyor. Bu yazımızda Playstation 5 şarj istasyon hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Playstation 5’in Özellikleri

Playstation 5 şarj istasyonuna geçmeden önce Playstation 5’in özelliklerine kısaca bakarak başlayalım. Aşağıda bu yeni nesil oyun konsolunun özellikleri kısaca yer alıyor.

  • İşlemci: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU, 3,5 GHz’e kadar
  • Grafik İşlemci: AMD Radeon RDNA 2, Işın izleme hızlandırma desteği, 2,23 GHz’e kadar değişken frekans
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • Depolama: 825 GB SSD, 5,5 GB/sn okuma hızı
  • Ses: Tempest 3D
  • Oyun Diski: 100 GB/disk’e kadar Ultra HD Blu-ray
  • Video Çıkışı: 4K 120 Hz, 8K, VRR desteği (HDMI 2.1), (Televizyonların da desteklemesi gerekiyor)

Işın izleme desteği sayesinde, oyunlarda daha doğal ışıkları ve gölgeleri görüyoruz. Bilmeyenler için hatırlatalım. Işın izleme teknolojisi, ışık ve gölgenin daha gerçekçi görülmesini sağlayan bir grafik işleme teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde oyunların genel grafik kalitelerinde artış yaşanıyor. Playstation 5’in başka bir özelliği ise sunmuş olduğu ses kalitesi. Güzel bir ses deneyimi yaşatmak için fazlasıyla gelişmiş bir ses teknolojisi olan Tempest 3D, Playstation 5 ile kaliteli sese doyuruyor. Yüzlerce özel sesi aynı anda aktaran bu sistemin deneyimi oldukça tatmin edici görünüyor. Playstation 5’e kısa bir giriş yaptıktan sonra gelin Playstation 5 şarj istasyonu nedir birlikte bakalım.

Playstation 5 Sarj İstasyonu Nedir?

Playstation 5 şarj istasyonu sayesinde iki adet kablosuz kontrol cihazı aynı anda hızlı ve kolay şekilde şarj edilebiliyor. Şarj işlemini pratik ve hızlı şekilde gerçekleştiriyor. Usb bağlantı noktalarına takılı kalmadan, oyun deneyiminiz bölünmeden veya aksamadan oyunlarınıza devam edebiliyorsunuz. Çok eskiden konsol oyunlarında oyunu yönlendirdiğimiz tuşlu aparatlarda, hep kablolara mahkum iken artık kablosuz olarak özgürce hareket edebiliyor ve oyun keyfimizi artırabiliyoruz.

DualSense Sarj İstasyonu Nasıl Çalışır?

Kontrol cihazlarının üzerinde bulunan ışıklı çubuk, kontrol cihazı şarj ediliyorken turuncu renkte yavaş yavaş yanıp sönmeye başlıyor. Kontrol cihazlarının şarjı tamamlandığında ışıklı çubuk sönüyor. Işık söndükten sonra kontrol cihazlarını şarj istasyonundan çekebilirsiniz. Kontrol cihazlarının pilleri tamamen boşaldığında tekrardan şarj olma süresi yaklaşık olarak 3 saat kadar oluyor.

playstation 5 sarj teknosa

Playstation 5 Aksesuarları

Playstation 5 ile birlikte oyun dünyasında farklı aksesuarlar da yer aldı. Playstation 5 şarj istasyonundan bahsetmiş iken diğer birkaç aksesuardan da bahsetmeden geçmeyelim. Oyun deneyimine farklı bir boyut kazandıran Playstation 5 aksesuarlarından bazıları şöyle;

Pulse 3D Kablosuz Kulaklık

Playstation Gold kablosuz kulaklığın yerini rahatlıkla alacak olan Pulse 3D sunmuş olduğu ses desteğini çift gürültü önleyici mikrofonlarla birlikte sunan bir kablosuz kulaklık çeşidi.

HD Kamera

Yayın yapacaklar veya kayıt alanlar için bu aksesuarlar çok güzel bir kolaylık sağlıyor. Playstation 5’in üzerinde 2 adet 1080p lens ile birlikte gelen HD kameralar bulunuyor. Bu kameralar sayesinde yayıncıların ve kayıt alanların kaliteli bir yayın almak için uğraşmasına gerek kalmıyor.

Uzaktan Kumanda

Playstation 5 ile birlikte tanıtılan aksesuarlardan bir diğeri ise uzaktan kumanda (Media Remote). Sesli komutlar için üzerinde taşıdığı dahili bir mikrofona sahip olan bu kumanda kullanım kolaylığı sağlıyor.

DualSense Sarj İstasyonu

Yukarıda Playstation şarj istasyonunu nedir açıklamıştık. Bu şarj istasyonu sayesinde oyun deneyiminiz bölünmeden ve usb kablolara takılı kalmadan hızlı ve kolay şarj imkanı bulabiliyorsunuz.

Son olarak PS5 alacaklar için kutu içeriğinde neler var kısaca ona da bakalım.

  • 825GB konsol
  • DualSense kablosuz kontrol cihazı
  • Stand
  • HDMI kablosu
  • AC güç kablosu
  • USB kablo
  • Kullanım Kılavuzu

PS 5 kutusunun içerisinde yer alıyor.

Yukarıda Playstation 5 şarj istasyonu hakkında bilgiler verip buna ilaveten birkaç ekstra aksesuardan da bahsettik.

Sizler de en iyi oyun ekipmanlarını incelemek incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
gaming oda aksesuarlari teknosa
Devamını Oku

Gaming Oda Aksesuarları

İçinde bulunduğumuz çağda bilgisayarda oyun oynamak artık bir meslek haline geliyor. Özellikle oyun dünyasına özel geliştirilen teknolojik cihazlar…
PlayStation 4 guncelleme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PlayStation 4 Güncelleme Nasıl Yapılır?

Evde eğlenceli vakit geçirmekten bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şeylerin başında konsol oyunları oynamak geliyor. Yorucu bir iş gününün…
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…