Evde eğlenceli vakit geçirmekten bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şeylerin başında konsol oyunları oynamak geliyor. Yorucu bir iş gününün ardından stres atmak için ya da hafta sonları sevdiklerimizle bir araya geldiğimizde hemen büyük ekran televizyonumuzun başına geçiyoruz ve saatlerce oyun oynamanın eşsiz keyfini çıkartıyoruz. Konsol oyunları arasında tartışmasız en çok ilgi göreni PlayStation oluyor. Dünya çapında en fazla kullanılan oyun konsolu olan PlayStation, sürekli yaptığı geliştirmelerle oyun dünyasına da yön veren şirketler arasında yer alıyor. PlayStation, teknoloji dünyasından hiçbir şekilde uzak kalmıyor ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Her geliştirdiği özellik için yeni bir model çıkarmak yerine mevcut kullanıcılarının yazılım güncellemesi yaparak bu gelişmelerden faydalanmasını sağlıyor. Bunların yanı sıra son dönemdeki tüm uygulamalar ve oyunların içerisinde bazı hatalar olabiliyor. Bu hataların geneli yazılım anlamında oluyor. Oyun ya da uygulama geliştiricileri bu hatayı tespit ettiklerinde düzeltmek için çalışmalarına başlıyor ve sonunda yazılan bu yeni yazılımı bir güncelleme ile kullanıcılarına sunuyor. PlayStation 4’ün uygulamalarında ya da oyunlarında yapılan geliştirmeleri güncelleme yaparak alabiliyoruz. Eğer yazılım güncellemesi yapmak istiyorsak, bazı adımları takip ederek kolayca bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Bu yazımızda PlayStation 4 güncelleme nasıl yapılır anlatacağız.

PlayStation Topluluğuna Katılın

PlayStation 4’te yazılım güncellemesi yapabilmek için her şeyden önce kısaca PSN olarak adlandırılan PlayStation Network’e üye olmanız gerekiyor. PlayStation Network, PlayStation’ın online topluluk alanına verilen genel bir isim oluyor.

Güncellemeleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmenin yanı sıra kusursuz bir PlayStation deneyimi yaşayabilmek için PSN kullanıcı bilgilerinizle giriş yapmanızın oldukça faydasını görüyorsunuz.

Üyeliğinizi tamamladıktan sonra cihazınızın internete bağlı olduğundan emin oluyorsunuz.

PlayStation 4 Güncellemelerini Nasıl Otomatik İndirebiliriz?

PlayStation 4 ana ekranında öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapıyoruz. Otomatik güncellemeleri almak için bu menüden ayarlamaları gerçekleştiriyoruz.

Ardından açılan menüde “Sistem” bölümüne giriş yapıp sistem özelliklerini listeliyoruz. Açılan listede sistem bilgilerinin hemen altında “Otomatik İndirmeler” seçeneği yer alıyor. Bu seçeneğin ardından otomatik indirmeleri de kendi istediğimiz şekilde ayarlayabiliyoruz.

Otomatik indirmeler sayfasında “Sistem Yazılım Güncellemeleri” ve “Uygulama Güncelleme Dosyaları”nı seçiyoruz. Bunun için seçeneklerin sağ tarafında bulunan onay kutularını işaretlememiz yeterli oluyor. Burada sistem yazılım güncellemeleri alanında dikkat etmemiz gereken bir seçenek bulunuyor. Yazılım güncellemesi yaptıktan sonra cihazımızın yeniden başlatıp başlatmamasına karar verebiliyoruz. Eğer her yazılım güncellemesi yaptığında yeniden başlatmasını istemiyorsanız bu seçeneği onaylamayabiliyorsunuz.

Buradan ana ayarlar sayfasına geri dönüyoruz. Bunun için “Geri” tuşuna tıklıyoruz. Ardından “Güç Tasarrufu Ayarları”nı seçiyoruz. Burada “Dinlenme Modunda Kullanılabilen İşlevleri Ayarla” kısmını da seçtikten sonra “PS4’ü Ağdan Açmayı Etkinleştir” seçeneğinin yanındaki onay kutusunu seçiyoruz.

Bu ayarları tamamladıktan sonra artık konsolu kullanmadığınızda bile yeni bir güncelleme geldiğinde cihazınız internete bağlı olduğu için bunları otomatik indirip kuruyor. Böylece herhangi bir şeyle uğraşmanıza gerek kalmadan PlayStation 4’ün en güncel versiyonuyla oyun keyfinizin tadına varmaya devam ediyorsunuz.

PlayStation 4 guncelleme teknosa

PlayStation 4 Güncellemelerini Manuel Nasıl İndirirsiniz?

PlayStation’da otomatik güncelleme ayarlarını yaptığınızda oyunlarınız ve sistem yazılımlarınız cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda arka planda güncellenmeye devam ediyor. Ancak bazen internet bağlantısı olmadığında ya da herhangi bir hata durumunda güncelleme yüklenmeyebiliyor. Böyle durumlarda bu güncellemeleri manuel yapıyorsunuz.

Bazı kullanıcılar da PlayStation’un otomatik güncelleme yapmasını istemeyebiliyor. Bu kullanıcılar hangi oyunlara güncelleme geldiğini bilmek ve sadece kendi istediklerinin güncellemesini yapmak istiyorlar. O zaman manuel güncelleme adımlarını takip ederek kolayca güncelleme işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz.

Bunun için öncelikle oyun kitaplığınıza giriş yapıyorsunuz ve PlayStation 4’ünüzdeki yüklü oyunları listeliyorsunuz. Güncelleme yapmak istediğiniz oyunu bu listeden bulup üzerine geliyorsunuz.

Kontrol cihazınızdaki “Seçenekler” düğmesine bastığınızda ekranda yan menü açılıyor. Bu menüdeki oyunla ilgili seçenekler arasından “Güncellemeyi Kontrol Et” sekmesiyle devam ediyorsunuz.

Eğer seçtiğiniz oyun için mevcut bir güncelleme bulunuyorsa, söz konusu oyun için güncellemeyi yükleme talimatları ekrana geliyor. Bu talimatları adım adım izlediğinizde ise güncelleme kolaylıkla tamamlanıyor.

PlayStation 4 Güncellemesi Ne Zaman Yayımlandı?

Resmi kaynaklarda, PlayStation 4 için Eylül ayında yeni bir sistem güncellemesi yayınlandığı bilgisi bulunuyor. 9.00 sürümü olarak adlandırılan bu güncellemeyle birlikte PlayStation 4’e yeni özellikler geliyor.

Bu güncelleme ile PlayStation 4 oyun konsollarında PlayStation 5 oyunlarının da kupalarını görüntüleyebiliyorsunuz. Bu bilgilere ulaşabilmek için “Oyunlar” sekmesi altında bulunan profil ekranını kullanabiliyorsunuz.

Güncelleme, PlayStation 4’ün mesajlar bölümüne ait bazı güncellemeleri de kapsıyor. Artık sahibi olduğunuz grupları isterseniz tamamen silebiliyorsunuz. Bunun için “Seçenekler” menüsünü açıyorsunuz ve sonrasında “Grubu Sil” seçeneğine tıklıyorsunuz. İşlemi onayladığınızda içerisindeki tüm üyeleriyle birlikte grubu silmiş oluyorsunuz.

Yeni güncellemeyle birlikte engellediğiniz bir kullanıcıyla aynı grupta bulunmak zorunda kalmıyorsunuz. Sadece sizin ve o kullanıcının bulunduğu gruplardan ayrılmayı seçebiliyorsunuz.

PlayStation 4’te almak istediğiniz bildirimleri de yine menüler altından kişiselleştirebiliyorsunuz. Yeni ürünler ve özel tekliflerle ilgili e-posta aracılığıyla bildirim almak istemiyorsanız bu tercihinizi kolayca yönetebiliyorsunuz. Bunun için “Ayarlar” menüsünden “Hesap Yönetimi” sekmesine giriş yapıyorsunuz. Burada bulunan “Hesap Bilgileri” alanından “İletişim Tercihleri” seçeneği ile istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

Yukarıda PlayStation 4 güncelleme nasıl yapılır anlattık.

Siz de Playstation 4 oyun konsolunu daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Puzzle yapmanın çocuklara faydaları
Devamını Oku

Puzzle Yapmanın Çocuklara Faydaları

Puzzle, genellikle bir resmin, desenin ya da nesnenin parçalara ayrıldığı ve bu parçaların tekrar bir araya getirilerek bütün…
dunyanin en zor oyunu hangisi teknosa
Devamını Oku

Dünyanın En Zor Oyunu Hangisi?

Hayatlarımızın vazgeçilmezi olan ve aslında insanlığın tarihi kadar eski olan oyunlar, işin içine bilgisayarların girmesinden beri geçirdiği evrim…