Cep telefonları ile internete bağlanmak, arama yapmak veya mesaj göndermek günlük hayatın olmazsa olmazlarından biridir. Fakat bunun için ekstra bir parçaya ihtiyaç duyulur. Bu parça ise ismini sıklıkla duyduğunuz SIM karttır. SIM kart, mobil cihazların işlevlerinin kullanılabilmesi için daima ihtiyaç duyulan bir üründür. Çünkü sağladığı kolaylıklar ile kişiler arası iletişimi mesafelere rağmen artırarak sürekli hale getirir, cihazların performansına katkı sağlar. Mobil cihazları kullanılabilir hale getirmekle sınırlı kalmaz, verilerin korunması ve saklanması için de önemli bir destek sunar. Bununla birlikte işlem hızı açısından da normal SIM kartlara oranla daha avantajlı bir yapıda olabilir. Bu sayede nano SIM kart aracılığıyla mobil cihazınızdan en iyi performansla yararlanabilirsiniz.

Minimal Boyutuyla Dikkat Çeken Nano SIM Kart Nedir?

Minimal boyutlarda olmasıyla dikkat çeken nano SIM kart, bir çeşit entegre devredir. Cep telefonu veya tablet gibi mobil cihazların işlevselliğini artıran bir kart türü olarak da bilinir. Normal SIM kartla aynı özelliklere sahip olmasına rağmen daha küçük boyutlarda tasarlanır. Nano SIM karta duyulan ihtiyacı doğuran asıl sebep ise, son dönemlerde piyasaya sürülen mobil cihazların SIM portlarnın nano boyutlarda olmasıdır.

Günümüzde neredeyse her mobil cihazın nano SIM karta uygun olduğunu görebilirsiniz. Özellikle de yeni üretilen Android ve iOS mobil cihaz modellerinin pek çoğu nano SIM kart ile çalışır. Eğer normal bir SIM kart kullanıyorsanız sizin de kısa sürede nano SIM karta dönüştürmeniz gerekebilir. Çünkü SIM kartınız kullandığınız cihaza tam yerleşemezse mobil ağlara bağlanamazsınız. Fakat normal SIM kartınızı nano SIM karta dönüştürürseniz, yeni bir mobil cihaz aldığınızda olumsuz durumlarla karşılaşmazsınız.

Nano SIM Kartın Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Nano SIM kart çeşitlerinin öne çıkan ve avantaj sağlayan özellikleri oldukça fazladır. Bu özellikler, nano SIM kartların boyutuna rağmen ne kadar işlevsel olduğunu ortaya koyar.

  • Günümüzde üretilen en küçük boyutlu SIM karttır. Bu kapsamda boyutları genellikle 12,3×8,8×0,67 mm kadar olur.
  • Hem standart men de micro SIM kartlardan %40 daha ince olacak şekilde tasarlanır.
  • Sadece mikroçip alanını kullanılır. Kart plakalarından yalnızca mikroçipin olduğu alan kesilir ve telefona takılmaya hazır hale getirilir.
  • Herhangi bir şekilde koruma alanı yoktur. Bu yüzden kullanımı sırasında dikkatli ve özenli davranmakta fayda vardır.
  • Kullanımıyla birlikte mobil cihazların arama yapabilmesine, internete bağlanabilmesine ve metin mesajı gönderebilmesine imkan sağlar.
  • Minimum boyutta olduğu için mobil cihazların hafif ve ince tasarımını destekler.

Geniş Kullanım Alanına Sahip Olan Nano SIM Kart Ne İşe Yarar?

Yeni nesil akıllı cihazlarda yaygın olarak kullanılan nano SIM kart, telefonunuzu mobil olarak kullanmanızı sağlayan asıl entegre devredir. Öncelikle bireylere cep telefonu numarası ile bir kimlik tanımlar. 15 haneli bir IMS numarası ile kendini mobil ağlara tanımlar ve telefon görüşmeleri için olanak sağlar. Bunun beraberinde cep telefonu numarası kaydedilen diğer kişilerin listesini saklar. Hatta bilinmeyen numara gibi çeşitli cep telefonu numaralarının kaydını da tutar.

Nano SIM kartlar sayesinde GSM cihazları ile anında arama yapılabilir ve hızlı mesaj gönderilebilir. İnternet bağlantısını da özelleştirir ve özgürleştirir. İçindeki tüm verileri “PIN kodu” adındaki şifreleme yöntemiyle saklar. Böylelikle ihtiyaç duyulan bilgi güvenliğini de sağlar. Telefonunuzu kullanmanızı sağlayan tüm bilgileri, sadece mikroçipten ibaret olan bu SIM kart sayesinde saklayabilir ve değiştirebilirsiniz. Hatta mobil cihazınızı değiştirseniz dahi tüm bilgilerinizi nano SIM kart ile birlikte taşıyabilirsiniz.

En Kaliteli Nano SIM Kart Nereden Alınır?

Nano SIM kart, GSM operatörlerinden talep edilerek alınır. Adresinize en yakın olan veya herhangi bir GSM mağazasına giderek nano SIM kart alabilirsiniz. Hatta eğer yeni bir telefon numarası alıyorsanız, SIM kartınızın nano formatında teslim edilmesi konusunda talepte bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra nano SIM kart uyumlu bir mobil cihaz satın aldıysanız durumu operatörünüze bildirerek, yeni bir SIM kart talep edebilirsiniz.

Bunun dışında GSM operatörlerinin resmi satış şubelerinden de nano SIM kart satın alabilirsiniz. Entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketlerinin nano SIM kartlarını satan kioskları, elektronik ve telefon mağazaları pek çok yerde bulunur.

Normal SIM Kart Nano SIM Karta Nasıl Dönüştürülür?

Yeni nesil SIM kartlar farklı boyutlarda kesilmiş olarak hazır şekilde sunulur. Bunun için hiçbir işleme gerek duymadan en uygun boyutta olan SIM kartı yuvasından çıkarabilir ve telefonunuza yerleştirebilirsiniz. Fakat elinizde bütün halinde bir normal SIM kart var ise nano SIM karta dönüştürmek için çeşitli yöntemlerden destek alabilirsiniz. Bu yöntemler arasında en fazla tercih edileni ise belli bir ücret ödeyerek operatörünüzden temin etmenizdir. Bu kapsamda operatörünüzden normal SIM kartınızı kesip sizin için nano SIM karta dönüştürmesini talep edebilirsiniz.

Bunun dışında kendinizde normal SIM kartınızı orantılı bir şekilde kesebilir ve telefonunuza uygun nano SIM kart elde edebilirsiniz. Bu yöne nano kart şablonunu, yazıcıdaki “kart şablonunu sayfaya sığdır” seçeneğiyle çıkarmanız gerekir. Daha sonra normal SIM kartınızı şablon üzerine yerleştirerek makas, bıçak ya da maket bıçağı ile kesebilirsiniz. Önemli olan kartın parlak kısmını korumak ve zarar vermemektir. Parlak kısım çiptir, verileri kaydeder. Çipin zarar görmesi halinde veriler silinir ve kart kullanılamaz hale gelir.

Telefonunuza uygun boyutlarda olan ve teknolojiyle bütünleşmiş bir nano SIM kart için ise sunulan tüm modelleri inceleyebilirsiniz. Böylelikle siz de yeni nesil teknolojiyle donatılan nano SIM kartlar sayesinde telefonunuzun performansını artırabilirsiniz. Bununla birlikte günlük hayatta daha aktif olmak için nano SIM kart deneyimini yaşayabilir ve sanal dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
paylasimli ekran karti nedir teknosa
Devamını Oku

Paylaşımlı Ekran Kartı Nedir?

Bilgisayar satın almaya karar verdiğimizde bütün özelliklerini dikkatli bir şekilde inceliyoruz. İşlemci, ekran kartı, RAM gibi bilgisayar ekipmanlarının…
En iyi 10 şarjlı diş fırçası
Devamını Oku

En İyi 10 Şarjlı Diş Fırçası

Kullanım kolaylığı ve çok yönlü temizleme özelliği ile öne çıkan şarjlı diş fırçaları, ağız hijyeninde yüksek konfor sağlar.…