Çağlar boyunca, duygularını ifade etmek için insanlar müzikleri kullanmış. Uzun bir yolculukta, metroda sıkıldığımızda, egzersiz yaparken, koşarken veya arkadaşlarla akşam yemeği yerken, müzik günlük yaşamda hep yanımızda yer alıyor. Dinlemek kadar bir müzik aleti çalmak da hayatınıza çok şey katabilir. Müzik sayesinde çocuklar ve yetişkinler disiplini öğrenebilir, yaratıcılığını gösterebilir, stresi yönetmenin iyi bir yolunu bulabilirsiniz. Profesyonel olmayacaksanız, müziğe başlamak için yaşın da bir önemi yok gibi. Bu yazımızda mümkün olduğunca müziğe hangi enstrüman ile başlayabilirsiniz sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Çalmayı öğrenebileceğiniz yüzlerce farklı müzik enstrümanları bulunuyor. Bir enstrüman çalmanın birçok avantajı var. Bazıları bunu bir eğlence olarak düşünürken, bazıları ise bunu tutkuyla yapıyor. Bir kısım kişi için ise bu bir tür stres atıcı ya da meditasyon. Dünyanın her yerinden milyonlarca insan, kendilerini ifade etmenin bir yolu olarak farklı enstrümanları çalıyor.

İnternet ve teknoloji sayesinde, kendinize uygun bir enstrüman öğrenmek gerçekten kolay hale geldi. Bazı müzik aletlerini öğrenmek diğerlerinden daha zor görünüyor. Örneğin keman, herkesin bildiği şekilde zor bir enstrüman.  Perdelerin olmaması ve tutulma şekli, parmağınızla bastığınızda sesi çıkarma zorluğu öğrenirken sıkıntı yaşatabiliyor. Kemana başlamadan önce daha kolay telli bir enstrümanla başlamak iyi bir fikir olabilir.

Hangi müzik aletini çalmak daha kolay diye düşünebilirsiniz. İyi haber şu ki, yeterince pratik yaparsanız hemen hemen her müzik aletini basitçe çalmayı öğrenebilirsiniz. Bazı enstrümanları diğerlerine göre çok daha kolay öğrenebilirsiniz. Örneğin, org öğrenilecek en iyi enstrümanlar arasında yer alıyor. Org veya piyano öğrenmek, gelecekte diğer enstrümanları öğrenmek için harika bir temel olabiliyor.

İnsanların bir müzik aletini öğrenmemelerinin en büyük nedenlerinden biri, onu düzgün çalamayacaklarından endişe etmeleri. Çaba göstermeye istekliyseniz, yıllar içinde bu müzik aletlerinden herhangi birinde ustalaşabilirsiniz. En sevdiğiniz enstrümanı seçin ve müziğin sağlayacağı keyfi yaşamaya başlayın. Öneri amaçlı, müziğe başlayabileceğiniz bazı enstrümanlardan da bahsetmek isteriz.

Davul

Öğrenilmesi en eğlenceli olanlardan biridir.  Ritim, müziğin temel unsurunu oluşturur. Davullar ve vurmalı enstrümanlar müziğe başlamak ve ritim duygunuzu geliştirmek için iyi bir tercih olabilir.            

Armonika

Bir diğer popüler enstrüman armonikadır. Bu enstrüman oldukça çok yönlü çalınabilir. Kompakt olduğundan, her yerde saklamanızı ve çalabilmenizi kolaylaştırır. Çoğu müziksever birkaç saat içinde nasıl çalıştığını kavrayabilir. Bu nedenle armonika çalmayı öğrenmek daha kolaydır.

Gitar

Yeni başlayanlar için iyi bir enstrüman seçimi olabilir. Gitar, çalacak kişiye uyacak şekilde çeşitli boyutlarda ve stillerde üretilir. Gitarın temel tekniğini alarak bir çok parçayı çalabilirsiniz. Uzun yıllar vererek ustalaşmak da gene sizin elinizde.

Klarnet

Yeni başlayanlar için harika bir enstrüman olan nefesli çalgı ailesinin bir üyesidir. Yeni başlayanların çoğu klarnetin öğrenilmesini biraz daha kolay buluyor. Orkestra ve müzik topluluklarında çalmak için çok uygun.

Org ve Piyano

Org ve piyanolar, ses çıkarmak için düğmelere veya tuşlara basılarak çalınan bir enstrümandır. Piyanoda tellerin çıkardığı akustik bir ses söz konusuyken org, dijital bir cihazdır. Neredeyse tüm klavye enstrümanları, özellikle Batı müziğiyle ilişkili olanların tuşları nota olarak sol taraftaki baştan sağdaki tizlere kadar uzanır.

Hangi enstrümana başlamalıyım diye değerlendirirken org ve piyano çok iyi bir başlangıç olabilir.

Piyano öğrenmek özellikle iyi bir piyano aldığınızda oldukça maliyetli olabilir. Üstelik bir piyanoyu evinize koyacak yer de bulamayabilirsiniz. İleride piyano öğrenmeye başlamak için önce org ile başlayabilirsiniz. Org çok portatiftir ve evinizde her yere sığar. Piyano gibi belli aralıklarla akort yapmanıza gerek yoktur. İstediğiniz zaman çıkarıp çalabilirsiniz. Org sayesinde müzikteki notaları öğrenebilirsiniz. Daha ileride çok daha profesyonel ilerleyecekseniz kendinize bir temel oluşturabilirsiniz. Üstelik maliyet olarak da piyanolardan daha uyguna sahip olabilirsiniz.

Kısaca müziğe hangi enstrüman ile başlanır diye düşünürken, kendinize en uygun enstrümanı seçip hemen başlayın. Bu yazımızda müziğe hangi enstrüman ile başlayabilirsiniz sizlere bilgiler vermeye çalıştık.

En iyi müzik enstrüman alternatiflerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…
Tablet-ile-Odevinizi-Nasil-Yapabilirsiniz-teknosa
Devamını Oku

Tabletten Ödev Yapma

Mobil cihazlar hayatımıza kısa bir süre öncesinde girmiş olsa da, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler çok hızlı bir…
emojiler anlami teknosa
Devamını Oku

Emojilerin Anlamı

Yazının bulunduğu ilk çağlardan beri simgeler hayatımızda yer alıyor. Avladığı hayvanları göstermek için duvara hayvanın simgesini kazıyan bir…
ceyiz seti icerisinde neler olmali teknosa
Devamını Oku

Çeyiz Seti İçerisinde Neler Olmalı?

Eski zamanlardan günümüze kalan geleneklerden biri de evlenirken gelinin çeyiz getirmesi oluyor. Bu eski gelenek, kadının evine yapacağı…