Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, ürettiği birbirinden gelişmiş cihazlarla kullanıcılarını memnun etmek çalışıyor. Apple’ın dünya çapında en çok kullanılan ürünü olan iPhone akıllı telefonların bu kadar çok tercih sebebi olmasının başında sunduğu kaliteli garanti hizmeti geliyor. Tek başına bu hizmeti bile kullanıcıların iPhone telefonlara diğerlerinden daha yüksek bedel ödemeyi göze almasına yetiyor. Her ne kadar donanım olarak sağlam olsa da iPhone’larda da bir süre sonra bazı şeyler ters gidebiliyor. Böyle durumlarda hemen aklımıza telefonun garanti süresinin dolup dolmadığı ya da Apple mağazasına gittiğimizde bize ekstra ücret çıkıp çıkmayacağını merak ediyoruz. Bunu öğrenebilmemizin yolu iPhone telefonlarımızın garanti durumunu sorgulamamızdan geçiyor. iPhone garanti sorgulamanın dört farklı yolu bulunuyor. Bu yazımızda iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır anlatacağız.

iPhone Ayarlar Uygulamasını Kullanarak Garanti Sorgulaması Nasıl Yapılır?

iPhone garanti sorgulaması yapmanın ilk yolu “Ayarlar” uygulamasını kullanarak oluyor. Öncelikle iPhone telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasını açıyorsunuz. Burada “Genel” sekmesini seçiyorsunuz.

Açılan seçenekler listesinin en üstünde yer alan “Hakkında” seçeneği ile ilerliyorsunuz. Hakkında’yı seçtiğinizde telefonunuzun tüm bilgileri ekrana çıkıyor. Bu bilgilerden “Seri Numarası” alanının altında iPhone garantisiyle ilgili bilgiye ulaşıyorsunuz. Bu kısımda telefonunuzu satın alma tarihinize göre; “Sınırlı Garanti”, AppleCare+” ya da “Kapsam Süresi Doldu” seçeneklerinden biri yazıyor. Eğer garanti süreniz daha dolmadıysa ne zaman dolacağı ile ilgili bilgiyi de buradan görüyorsunuz.

Garanti bilgisinin detaylarını görmek için bu alana giriş yapıyorsunuz. Açılan sayfada garanti kapsamında yer alan “Ücretli Onarım ve Servis” ve “Telefonla Destek” seçenekleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Eğer bunların garanti süreleri dolduysa garanti süresi satın almayla ilgili yönlendirme yapabiliyor.

Apple Garanti Kapsamını Kontrol Edebileceğiniz Web Sitesini Kullanarak iPhone Garanti Sorgulaması Yapabilirsiniz

iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır anlatırken sırayı markanın web sitesi alıyor. Eğer iPhone, Mac, iPad gibi tüm Apple cihazlarınızın garanti sorgulamasını yapmak istiyorsanız Apple Kapsam Kontrolü ile ilgili olan web sitesinden bunu kolayca yapabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken cihazınızın seri numarasını almak ve Apple’ın resmi kontrol sağladığı web sitesine yapıştırmak oluyor.

iPhone garanti sorgulaması yapmak için öncelikle telefonunuzun seri numarasını bulmanız gerekiyor. Bunun için “Ayarlar” uygulamasına giriş yaptıktan sonra “Genel” sekmesini seçiyorsunuz. Burada açılan listeden “Hakkında” seçeneği ile devam ediyorsunuz.

Bu alanda yer alan telefonunuz ile ilgili olan bilgilerin arasında Seri Numarası da yer alıyor. Buradaki seri numarasına uzun süre basarak Kopyala seçeneğini etkinleştiriyorsunuz ve kopyalıyorsunuz.

Daha sonra Apple kapsam kontrol yapacağınız resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com sitesini açıyorsunuz. Bu web sitesinde Seri Numarası alanına daha önce kopyaladığınız numarayı yapıştırdıktan sonra ekranda yer alan Doğrulama Kodu’nu girerek devam ediyorsunuz.

Buradan devam ettiğinizde telefonunuzun bilgilerini ve altında da garanti kapsamıyla ilgili bilgileri görüyorsunuz. “Telefonla Teknik Destek” ve “Onarım ve Servis Kapsamı” alanlarından iPhone telefonunuzun garanti bilgilerini bulabiliyorsunuz.

Sayfada yer alan “Onarım Ayarlayın” seçeneği ile telefonunuzun onarımı için bilgileri girerek randevu ayarlayabiliyorsunuz. Sayfada yer alan açıklayıcı bilgiler sizi ihtiyacınıza yönelik olarak yönlendiriyor.

iPhone garanti sorgulama teknosa

Apple Destek Uygulaması ile iPhone Garanti Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Apple’ın bu konularla ilgili resmi bir uygulaması da bulunuyor. Aynı Apple kimliğine sahip tüm cihazlarınızın kapsamını tek bir uygulamada görebiliyorsunuz.

Bunun için öncelikle AppStore’dan Apple Destek uygulamasını indirip açıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde iPhone telefonunuz ile ilgili bazı yararlı bilgileri de görebiliyor ve arıza durumlarında neler yapmanız gerektiği ile ilgili yönlendirmelere de ulaşabiliyorsunuz.

Uygulamayı açtığınızda telefonunuzun kısa bilgisini ve altında yapmak istediğiniz işlemlerle ilgili listeyi görüyorsunuz. Telefon bilgilerinizin hemen altında “Aygıt Ayrıntıları” seçeneği yer alıyor. Buraya tıkladığınızda cihazın model ve sürüm bilgilerinin yanı sıra seri numarasına da ulaşıyorsunuz. Bu bilgilerin altında ise garanti kapsamı bilgileri yer alıyor. Kapsam detaylarını görmek istiyorsanız bunun da üzerine tıklamanız gerekiyor.

Apple Kimliğinizi Kullanarak iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yaparsınız?

iPhone garanti sorgulamanın dördüncü yolu ise Apple kimliğinizi kullanarak yine Apple’ın resmi destek web sitesi üzerinden oluyor. Bu web sitesinden yine sadece iPhone değil tüm Apple cihazlarınızın sorgulamasını yapabiliyorsunuz.

Bunun için öncelikle mysupport.apple.com web sitesini ziyaret ediyorsunuz. Web sitesine giriş yapabilmek için Apple kimlik bilginizi ve şifrenizi giriyorsunuz. Açılan ekranda “Aygıtlarım” başlığı altında bu Apple kimliğinize tanımlı tüm cihazlarınızı görüyorsunuz.

iPhone garanti sorgulaması yapmak için iPhone telefonunuzu seçiyorsunuz. Açılan sayfanın altında cihazın tüm garanti kapsamı ve detaylarına ulaşabiliyorsunuz.

Garanti Kapsamı Ekranında Hangi Bilgiler Yer Alıyor ve Ne Anlama Geliyor?

iPhone garanti sorgulamasını hangi yolla yaparsanız yapın aynı bilgileri görüyorsunuz. Peki burada yer alan bilgiler hangi anlama geliyor?

Garanti sorgulaması yaparken cihazınızın detay bilgileri de mutlaka yer alıyor. Bu detaylarda cihazın adını, modelini ve seri numarasını görebiliyorsunuz.

Satın Alma Tarihi

Her iPhone telefonun bir ya da iki yıllık garanti süresi olduğu için burada yazan bilgi garanti kapsamının ne zaman dolacağı ile ilgili size fikir verebiliyor.

Satın Alma Tarihi Geçerli

Bazı telefonların kapsam bilgilerinde satın alma tarihi alanında “Satın Alma Tarihi Geçerli” bilgisi yer alıyor. Eğer bu bilgi yer alıyorsa garanti kapsamınızın dolduğunu ancak yeni bir garanti kapsamı satın alabileceğinizi anlıyorsunuz.

Telefonla Teknik Destek

Her iPhone telefon ilk satın alındığında 90 günlük telefonla teknik destek hizmetinden yararlanabiliyor. Burada yer alan bilgi bu desteği alıp alamayacağınızı gösteriyor. Eğer teknik destek süreniz dolduysa ekranlardaki yönlendirmeleri izleyerek yeni bir teknik destek süresi satın alıp yardım talebinde bulunabiliyorsunuz.

Onarım ve Servis Kapsamı

Bu alan iPhone telefonunuzun geçerli bir garanti kapsamı olup olmadığını bilmenizi sağlıyor. Buradan garanti süresinin sona erme tarihini kontrol edebiliyorsunuz. Bir garantiye sahipseniz bazı sorunlarınızı ücretsiz olarak giderebiliyorsunuz. Bunun için Apple Destek ile iletişime geçiyor ve bir randevu oluşturuyorsunuz. Eğer garanti süreniz dolduysa yine ekranların yönlendirmesiyle ücretli olarak cihaz tamirini sağlayabiliyorsunuz.

Yukarıda iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır anlattık.

Siz de en iyi iPhone modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ipad mini 6 ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

iPad Mini 6 ile Neler Yapabilirsiniz?

iPad Mini 6, küçük ama oldukça güçlü ve normal iPad’lerin yapabildiği pek çok şey yapılabiliyor. E-kitap okumak, Fortnite…
cep telefonunuzu ne zaman degistirmelisiniz teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sık kullanım nedeniyle veya farklı sebeplerle arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda kimi kullanıcılar,…
akilli cocuk saatleri tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saatleri Tavsiyeleri

Giyilebilir teknolojinin en çok kullanılan ve ilk akla gelen ürünü olan akıllı saatleri sürekli olarak yetişkinler için düşünüyoruz.…
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…